Southampton – Tottenham 2:2 (kon.) | Burnley – Leicester 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 0:2 (kon.)
Newcastle – Swansea 2:3 (kon.) | QPR – West Ham 0:0 (kon.) | Stoke City – Sunderland 1:1 (kon.)
West Bromwich – Liverpool 0:0 (kon.) | Manchester City – Aston Villa 3:2 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:2 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 25.04.2015, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V Selhurst Parku sa dnes zrodila menšia senzácia. Favorit duelu Crysta Palace dnes podal odovzdaný, polovičný výkon, s ktorým proti maximálne odhodlaným a koncentrovaným Tigrom nemohol uspieť. Skóre po šiestich minútach druhého dejstva otvoril Dame N´Doye, rovnaký hráč skóre v nadstavení i uzatváral. Domáci si dnes veľa šancí na otvorenie súkromného účtu nevypracovali, Hull rázne vykročil za záchranou! (17:56:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Dame N'DOYE - 0:2
     
    90+2
    Hull City dalo gól!
    Crystal Palace sa už v závere vrhol v plnom počte do ofenzívy, čo sa dokonale organizovaným a koncentrovaným Tigrom podarilo využiť na definitívnu rezerváciu zaslúžených troch bodov! Jake Livermore získal kľúčovú loptu pre Gastóna Ramíreza, ktorý naštartoval tigrí protiútok. Uruguajčan na polovici ihriska prihrával doprava na DAME N´DOYEHO, ktorý síce zasebčil, no Steve Bruce mu to určite odpustí. Čistokrvný útočník to napálil zvnútra šestnástky priamo k pravej žrdi, Julián Speroni nemal nárok.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Markom Clattenburgom pridáva ešte štyri minútky. Sanogo v ich úvode znovu zašiel sklzom do Harpera.
     
    89
    Na opačnom konci ihriska sa k zakončeniu dostal i Gayle, ktorý však rybičkou zakončoval len vysoko nad bránku Stevea Harpera.
     
    87
    Liam Rosenior mohol hosťom definitívne vystreliť tri body, chýbali len milimetre! Výborne organizovaný Hull rozohrával z pravej strany voľný kop. Ramírezov center ešte stačil odvrátiť Damien Delaney, ktorý však poslal loptu len k Rosenior. Nedávno prichádzajúci bek sa oprel do lopty plnou silou, delový projektil spoza šestnástky orazítkoval hornú konštrukciu Speroniho svätyne. Krátko po Roseniorovi zahrozil i N´Doye, ktorého bombu z desiatich metrov vyrazil dobre reagujúci Speroni.
     
    85
    Sone Aluko dnes odviedol kusisko vynikajúcej čiernej roboty. Steve Bruce mu v závere necháva odfrknúť, na trávnik posiela svojho syna Alexa. Rosenior zároveň strieda Bradyho.
     
    83
    Dôrazný a čoraz nebezpečnejší Yaya Sanogo sa dočkal vyrovnávajúceho gólu, ktorý bol ale následne anulovaný rozhodcom Markom Clattenburgom. Pappe Souaré dostal na ľavej strane dostatok priestoru na adresný center do šestnástky. Ten si našiel hlavu francúzskeho útočníka patriacemu londýnskym Kanonierom. Sanogo sa vo vzduchu pretlačil cez McShane i za pomoci nedovoleného zákroku, pre ktorý už jeho presná hlavička k pravej žrdi nemohla platiť. Domáci ošiaľ rýchlo opadol, Alana Pardewa ide pri postrannej čiare roztrhnúť.
     
    81
    Veľa toho času im už ale nezostáva. Hull City je dnes navyše pripravený na výbornú. Pardewova séria je na konci.
     
    79
    Namiesto vyrovnávajúceho gólu sa naďalej otriasa iba jednička na ukazovateli hosťami strelených gólov! Hull City s ďalšou sympatickou príležitosťou na druhý gól. Robbie Brady už po x-tý raz obohral na strane Kellyho, cez ktorého šikovne prihrával pod seba, kde z druhej vlny útočil Tom Huddlestone. Bývalý stredopoliar konkurenčného Tottenhamu pálil z hranice veľkého vápna k pravej žrdi, ktorú jeho prízemný pokus minul o pár decimetrov. Speroni sa za loptou len obzeral, Eagles zostávajú v hre o body.
     
    78
    Sanoga je po príchode na trávnik cítiť. Urastený francúzsky útočník zakončoval z piatich metrov hlavou, no umiestnenú koncovku zastavil McShane.
     
    77
    Yaya Sanogo na druhej strane zbytočne zašiel do gólmana Harpera, ktorý sa namiesto časovej údržby sympaticky postavil hneď na nohy.
     
    76
    Ramírez s N´Doyem sa snažili pretlačiť k zakončeniu, no defenzívny blok Crystal Palace tentokrát zostal kompaktný.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom letí Souarého center z ľavej strany len k Harperovi, ktorý dnes fantasticky alternuje za neistého McGregora.
     
    74
    Yannick Bolasie na konci svojej individuálnej akcie hľadal prízemným centrom Sanoga, no pred ním hasil defenzívny štít Huddlestone.
     
    73
    Dvadsať minút pred koncom hry striedame na oboch stranách. Domáceho Zahu nahrádza Dwight Gayle. Quinna vymení Gastón Ramírez.
     
    72
    Utrápený Martin Kelly pustil cez seba Aluka, no ten v tomto prípade nedokázal presne odcentrovať na nebezpečného N´Doyeho.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa na kopačky Crystal Palace vkráda bezradnosť. Hull sa čoraz väčšmi sťahuje pred vlastnú bránku.
     
    69
    Chung-yong Lee centroval z ľavej strany na Sanoga, no prikrátky center spacifikoval iba stopér James Chester.
     
    68
    Penaltový apel i na druhej strane, kde sa o výhodu pokúšal Aluko, no Clattenburg i tentokrát rozpažil. Bolasie na druhej strane hľadal Sanoga, pred ktorým hasil Dawson.
     
    67
    Wilfried Zaha sa po krásnom prenesení hry od McArthura snažil presadiť okolo McShanea, no vinou straty rovnováhy sa mu to nepodarilo.
     
    66
    Vpredu ale znovu operujú hostia, konkrétne Brady, ktorý rozohrával rohový kop. Pred N´Doyem tentokrát skákal Delaney.
     
    65
    Alan Pardew konečne zofenzívňuje svoje zoskupenie, keď defenzívneho stredopoliara Mileho Jedinaka nahradí krídelník Lee Chung-yong.
     
    64
    Po Chesterovej chybičke sa k lopte dostal Puncheon, no jeho plán s nachytaním Harpera na hruškách nemal šťastný koniec.
     
    63
    Na druhej strane zakončoval Tom Huddlestone, ktorý z diaľky pálil asi tri metre mimo pravej žrde Speroniho bránky.
     
    62
    Yaya Sanogo bol adresátom prvej nebezpečnej lopty do šestnástky hostí v druhom dejstve, no loptu na bránku neposlal.
     
    60
    Hull City po hodine hry i naďalej prekvapivo vedie 1:0, pričom svoje vedenie už mohol i zdvojnásobiť. Eagles dnes lietajú hodne nízko.
     
    59
    Alan Pardew už reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia a namiesto Glenna Murrayho posiela na hrot domáceho útoku urasteného Sanoga.
     
    57
    Crystal Palace pokračuje v apatii. Eagles pre zmenu hrajú najhorší zápas za sakramentsky dlhé obdobie.
     
    55
    Hull City v obrovskom laufe tlačí za druhým gólom, Crystal Palace sa po knock downe nedokáže skoncentrovať. Nebezpečný Dame N´Doye dostal výborný pas na pravú stranu šestnástky. Loptu si krásne sklepol na prsia, aby sa následnou krížnou strelou pokúsil na vzdialenejšej žrdi prestreliť Juliána Speroniho. Argentínsky gólman sa márne naťahoval po lopte, ktorá sa napokon kotúľala tesne mimo pravej tyče domácej svätyne. Hull City hrá najlepší zápas od domáceho víťazstva nad Manchestrom City!
     
    53
    City momentálne samozrejme na koni v snahe pridať druhý gól! Crystal Palace stráca pôdu pod nohami, do konca ešte takmer celý druhý polčas.
    Dame N'DOYE - 0:1
     
    51
    Hull City dalo gól!
    Aktívni Tigri sa dočkali zaslúženého vedenia, favorit sa dostáva do straty! Sone Aluko sa z pravej strany presadil popred šestnástku až k centru na Bradyho. Írsky krídelník si prebral loptu priamo do kroku, aby následne v osobnom súboji pretlačil nedôrazného Kellyho. Bývalý krídelník Manchestru United potom prudko centroval pred bránku, kde sa cez premiestňujúceho Speroniho presadil DAME N´DOYE, pre ktorého nebola odkrytá bránka problémom. Tigers sa ujímajú prekvapivého, no o to cennejšieho vedenia!
     
    50
    Na druhej strane sa o kontru pokúšal Wilfried Zaha, ktorý však Bradymu unikal i za pomoci nedovoleného postavenia mimo hru.
     
    48
    Hull City hneď v úvode druhej časti s obrovskou príležitosťou otvoriť skóre! Z pravej strany centroval aktívny Ahmed Elmohamady, ktorý na zadnej žrdi registroval dôrazného N´Doyheho. Senegalský útočník sa pretlačil cez bránaicu dvojicu Orlov, no z nejakých troch metrov nedokázal na bližšej žrdi prestreliť Juliána Speroniho. Argentínsky gólman pohotovo vyrážal na rohový kop. Výborné pokrytie priestoru od brankárskej jednotky Crystal Palace. Hull ale podáva výborný výkon.
     
    47
    Napriek prvopolčasovým ošetrovaniam Danna s Bradym nastupujeme do druhého polčasu v totožných jedenástkach s tými zahajovacími.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve v Selhust Parku boli hostia síce opticky lepší, no do gólových príležitostí sa čajstejšie dostával Crystal Palace. Tú najväčšiu už v šiestej minúte zahodil Glenn Murray, ktorý z piatich metrov nedokázal po štandardke prestreliť Stevea Harpera. Podceňovaný Hull ale predviedol zodpovedný výkon, ktorým deklaroval vôľu udržať si prvoligovú príslušnosť.

     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Dame N´Doye sa v závere úvodného dejstva snažil presadiť vo vápne Londýnčanov, no pri šikovnej ekvilibristike sa s loptou dostal až za bránkovú čiaru.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Markom Clattenburgom pridáva k úvodnému dejstvu ešte dve nadstavené minútky.
     
    44
    Puncheonov center od poliacej čiary nachádzal v šestnástke Jedinaka, ktorý sklepával pre Murrayho, no ten sa nachádzal v ofsajde.
     
    42
    N´Doye sa po Elmohamadyho vysunutí pretláčal na pravej strane so Souarém, ktorým na konci vzájomného súboja fauloval.
     
    41
    Tom Huddlestone natiahol z veľkej diaľky k strele, ktorá však narazila o vlastného spoluhráča, Speroni sa pokojne prizeral.
     
    40
    Po Bradym hlási problémy i domáci Scott Dann, no anglický stopér sa už vracia späť na hraciu plochu a zrejme bude taktiež pokračovať.
     
    39
    Domácim sa po rozohrávke nakrátko podarilo dostať loptu do šestnástky, kde zakončoval Martin Kelly, no loptu poslal len do Livermorea.
     
    38
    Čoraz aktívnejší Wilfried Zaha bol pred šestnástkou faulovaný Huddlestoneom, priamy kop z dobrej pozície pre Crystal Palace.
     
    37
    Bolasie sa snažil zapojiť do hry aktívneho Glenna Murrayho, ktorý však dostal loptu na päty a nedokázal ju teda spracovať.
     
    36
    Zaha na pravej strane ihriska pretlačil vracajúceho sa Bradyho, no podľa postranného arbitra si domáca jedenástka pomáhala nedovolene.
     
    35
    Večný smoliar Robbie Brady sa pokúša vyhnúť ďalšiemu zraneniu, no zatiaľ zostáva ležať na trávniku s bolestivou grimasou. Opäť sa jedná o nešťastné koleno.
     
    34
    Zahov protiútok zozadu zastavený Bradyho faulom, no Mark Clattenburg zatiaľ do kapsy nesiaha. Pokračujeme bez trestov.
     
    33
    Glenn Murray dvakrát v rýchlom slede s útočným faulom, čo okamžite vytkol hlavnému arbitrovi Markovi Clattenburgovi.
     
    32
    Ani Bradyho druhý pokus o adresný center do šestnástky neprešiel, domáci sa konečne definitívne ubránili.
     
    31
    Robbie Brady centroval po rohovom kope z ľavej strany na McShanea, ale pred ním skákal vyššie Pappe Souaré.
     
    30
    Rušno však bolo i na druhej strane, kde sa Sone Aluko snažil vypýtať pokutový kop. Mark Clattenburg ale nereagoval.
     
    28
    Po druhýkrát v zápase musel byť v permanencii hosťujúci gólma Steve Harper, ktorý sa musel činiť pri krásnej individuálnej akcii Wilfrieda Zahu. Bývalý krídelník Manchestru United na pravej strane uštrikoval Bradyho, cez ktorého sa dostal do šance, no z ani piatich metrov nedokázal prestreliť veterána Harpera. Dlhoročný gólman Newcastle United výborne zmenšil strelecký uhol a strelu k vzdialenejšej žrdi tak dokázal pohotovo vyraziť. Lopta sa odrazila k Dawsonovi, ktorý upokojil situáciu odkopom na rohový kop.
     
    27
    Wilfried Zaha napálil vysoký Bolasieho center krížom cez šestnástku, no pred Murraym bol dobre postavený kapitán Dawson.
     
    25
    Dawsonom odvrátený pas takmer našiel na hrote rozbiehajúceho N´Doyeho, no Speroni mal k lopte predsa len bližšie.
     
    24
    Wilfried Zaha si hodil loptu po pravej strane, kde ho ale na výbornú križoval Jake Livermore, ktorý pre svoje mužstvo vybojoval out.
     
    23
    Bradyho center z ľavej strany hlavičkoval na bránku Elmohamady, no Afričanov pokus stačil ešte odkopnúť Scott Dann.
     
    22
    Tigers už po ňom nezahrozili, no Steve Bruce už môže byť s výkonom svojich zverencov o niečo spokojnejší. Za nami je polovica úvodného dejstva.
     
    20
    Prvá gólová príležitosť i pre hostí z Hullu. Po pravej strane sa prehnal egyptský krajný záložník Ahmed Elmohamady, ktorý na konci svojej priamočiarej akcie centroval prudko na malé vápno. Tam musel zasahovať Julián Speroni, ktorý prudkú loptu vyrazil aspoň pred seba. Orlom sa tam nepodarilo zavrieť priestor, keď sa lopty zmocnil Tom Huddlestone. Anglický stredopoliar si na šestnástke pripravil parketu na technický obstrel, ktorým mieril k ľavej žrdi domácej bránky. Julián Speroni však ponúkol ekvilibristický zákrok, ktorým Tomov pokus vytlačil aspoň na rohový kop.
     
    19
    Ďalší Bradyho center, tentokrát od rohovej zástavky, smeroval na hranicu malého vápna, kde odvracal druhý stopér Delaney.
     
    18
    Bradyho loptu ale pred Alukom odvrátil domáci kapitán Mile Jedinak. Alukov následný center do šestnástky poslal Murray na roh.
     
    17
    Scott Dann nejakých tridsať metrov od bránky nedovolene zastavil N´Doyeho, Tigre sa môžu nasťahovať do šestnástky Londýnčanov.
     
    16
    Hull ale rázne deklaruje, že kožu dnes v Selhurst Parku lacno nepredá. V silách Orlov však je tento odpor svojou kvalitou prekonať.
     
    15
    Po štvrťhodinke tak môžeme pri zhrnutí spomenúť len jednu gólovku v podaní Glenna Murrayho zo šiestej minúty.
     
    14
    Robbie Brady centroval z ľavej strany prudko na hranicu malého vápna, kde sklzom zakončoval Dame N´Doye, no loptu poslal smerom od bránky do rohu ihriska.
     
    13
    Za hlavu sa chytá i Steve Bruce, ktorý Jamesa Chestera postavil na úkor vlastného syna Alexa. V záchranárskom boji ide rodinkárstvo bokom.
     
    12
    James Chester po jeho rozohrávke hlavičkoval zo siedmich metrov úplne osamotený, no loptu trestuhodne napálil len vysoko nad bránku.
     
    11
    Hull sa snažil presadiť po ľavej strane, no domáci tam výborne zavreli priestor na prípadný center. Po následnom útoku sprava sa ale bude kopať aspoň rohový kop.
     
    9
    Hostia teraz o niečo častejšie kontrolujú loptu, no zatiaľ sa s ňou pohrávajú len na vlastnej polovici ihriska. Eagles po úvodnom nápore odpočívajú.
     
    8
    Crystal Palace od prvých minút potvrdzuje rolu mierneho favorita dnešného duelu. Hull zatiaľ vďaka Harperovi drží čisté konto.
     
    6
    Paul McShane na ľavej strane podrazil agilného Zahu, po čom nasledoval voľný kop Crystal Palace. Z pravého okraja šestnástky ho rozohral tradičný exekútor štandardných situácii Jason Puncheon. Centrovaná lopta anglického technika smerovala na zadnú žrď, kde ju ani na dvakrát nedokázal odvrátiť neohrabaný James Chester. Lopta sa pomedzi jeho nohy dostala na kopačku Glenna Murrayho, ktorý však nedokázal otvoriť skóre ani z piatich metrov. Pohotový Harper dokázal jeho pokus z bezprostrednej vzdialenosti vyraziť. Palec nahor pre veterána v bránke Tigrov.
     
    5
    Jason Puncheon prepadol na polovici ihriska Aluka, no na rýchlu kontru Orlov nedokázal narážačkou odpovedať Murray.
     
    4
    Tigre pre zmenu s ďalším nepodareným centrom, ktorý pristál len za bránkovou čiarou. Jeho adresátom tentokrát Elmohamady.
     
    3
    O niečo nebezpečnejšia bola Zahova snaha nájsť na hrote Glenna Murrayho, pred ktorým odvracal stopér Paul McShane.
     
    2
    Hull sa hneď v úvode vydal na prvú ofenzívnu výpravu, no Sone Aluko z ľavej strany centroval len na tribúnu za bránkou Juliána Speroniho.
     
    1
    Domáci v modro-červenej kombinácii práve odštartovali londýnske popoludnie v Selhurst Park. Tigers vo výhradne čiernom prevedení sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Dann, Delaney, Souaré – Jedinak (C), McArthur – Zaha, Puncheon, Bolasie – Murray
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Sanogo, Gayle, Chung-yong, Ledley, Mutch.

    Hull City AFC: Harper – Chester, M. Dawson (C), McShane – Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Quinn, Brady – N'Doye, Aluko
    Náhradníci: McGregor – Rosenior, Figueroa, Bruce, A. Hernández, Sagbo, G. Ramírez.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – O. Langford.
     
    Vitajte v Selhurst Parku, kde sa na zelenom koberci odjazdí jedna etapa záchranárskeho závodu anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    11. C. Palace: 11 – 9 – 13; skóre 42:45; body 42
    17. Hull City: 6 – 10 – 16; skóre 29:45; body 28

    Forma:

    C. Palace: P – V – V – V – V – P
    Hull City: P – R – R – P – P – P

    Aby som nadviazal na úvodnú vetu preview, existenčný boj to skutočne bude, no po záchrannom kolese bude siahať len hosťujúci Hull City. Domáci Orli už majú záchranu vysporiadanú, skôr môžu pomýšľať na tohtoročný či budúcosezónny útok na hornú polovicu ligovej tabuľky.
    Eagles sa definitívne zachránili šnúrou štyroch víťazstiev v rade, ktorú pred týždňom preťal až West Brom. Baggies zaskočili Londýnčanov už v druhej minúte, kedy sa po rohovom kope presadil James Morrison. Domáci boli od tej doby lepším celkom, no namiesto zaslúženého vyrovnania ich pri 32%-nom držaní lopty Drozdov dokončil Craig Gardner.

    Hull môže o podobne úspešnej sérii nateraz len snívať. Tigrom sa v aktuálnom ročníku dokonca ešte nepodarilo štyrikrát v rade neprehrať, nie to vyťažiť z takejto série plných dvanásť bodov. Tigers momentálne čakajú na ligové víťazstvo už šesť zápasov, pričom posledné tri skončili vždy porážkou.
    Niet sa preto čomu diviť, že Hull bol znovu degradovaný do záchranárskeho boja, ktorý by mohol byť zamotaný až do posledného hvizdu ligovej sezóny 2014/15. Zverencov Stevea Brucea momentálne delí od pádu do Championship len jediný gól k dobru!

    Absencie:

    Výborne naladenému Alanovi Pardewovi sa dnes vracia uzdravená dvojica maródov Jordon Mutch a Lee Chung-yong.
    K dispozícii však nebude hneď štvorica zranených hráčov. Okrem útočníkov Chamakha a Fraizera Campbella nenastúpi ani Thomas a Jonathan Williams.

    Lazaret hostí z mesta rugby je ešte markantnejší. Pre zranenia nenastúpi kvartet Jelavič, Robertson, Snodgrass a Curtis Davies.
    Zatiaľ nie je isté, či bude Steve Bruce môcť použiť aspoň Diamého s Gastónom Ramírezom, ktorý sa nedávno vrátili po zranení. David Meyler naopak s určitosťou nebude k dispozícii kvôli disciplinárnemu trestu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. N'Doye, 90+2. N'Doye


    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Dann, Delaney, Souaré – Puncheon, Jedinak (65. Čung-Jong), McArthur – Zaha (73. Gayle), Murray (59. Sanogo), Bolasie.
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Sanogo, Gayle, Chung-yong, Ledley, Mutch.

    Hull City AFC: Harper – Chester, Dawson, McShane – Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Quinn (73. Ramírez), Brady (85. Rosenior) – N'Doye, Aluko (85. Bruce).
    Náhradníci: McGregor – Rosenior, Figueroa, Bruce, A. Hernández, Sagbo, G. Ramírez.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – O. Langford