Gruzínsko – Bosna a Hercegovina 4:1 (kon.) | Turecko – Hongkong 10:1 (kon.) | KĽDR – Luxembursko 5:2 (kon.)
koniec
Gruzínsko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Bosna a Hercegovina
cz Štvrtok 09.04.2015, 11:30 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • MS - 3. divízia
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Na shledanou u nějakého dalšího online přenosu. Co se týče MS třetí divize, rozhodně si nenechte ujít zápas domácího Turecka s Hong Kongem, který startuje už v 15:00. Bude se jednat o utkání dvou dosud neporažených týmů. (13:54:57)
     
    Je dobojováno! Gruzie si připisuje své první vítězství na MS třetí divize, když poráží Bosnu a Hercegovinu 4:1. Vítěznou branku vstřelil ve 42. minutě Vitali Dumbadze, který se se třemi kanadskými body stává nejproduktivnějším hráčem zápasu. Kromě faktu, že svého soupeře dnes přestříleli, může hráče Bosny těšit už jen skutečnost, že dnes vstřelili svou historicky první branku na MS a odvrátili hrozbu toho, že by turnaj dohráli bez jediného vstřeleného gólu. Prvním gólovým střelcem Bosny se stal Damir Nikulin, který v 11. minutě srovnával na 1:1.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:55
    Gruzie právě vstřelila branku!
    REVAZ TSOMAIA trefuje prázdnou bosenskou branku a definitivně stvrzuje první vítězství Grzuie na MS, když se svým dnešním druhým gólem prosazuje po přihrávce od Dumbadzeho, který zaznamenává svůj třetí kanadský bod v utkání. Asistence: Vitali Dumbadze.
     
    57:54
    Je to tak! Pasović míří na střídačku a Bosna to zkouší s šesti hráči v poli.
     
    57:52
    Kanadský trenér Bosny Anthony London si vyžádal oddechový čas. Balkánský celek možná zkusí hru bez brankáře, protože už není moc na co čekat.
     
    57:05
    Hodžič se vrací na led a Bosňané mají necelé tři minuty na to, aby dohnali dvoubrankové manko.
     
    55:05
    Tak tohle už vypadá pro Bosnu hodně špatně. Kapitán Mirzet Hodžič teď svůj tým příliš nepodržel, když opět fauloval, a za sekání si odsedí svůj třetí dvouminutový trest v zápase.
     
    54:02
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Gruzínci dělají velký krok směrem ke svému prvnímu vítězství na MS! REVAZ TSOMAIA se prosazuje po přihrávce Smetanina a poprvé v zápase tu máme vedení o více než jeden gól. Do konce utkání navíc zbývá jen necelých šest minut. Asistence: Dimitri Smetanin.
     
    53:25
    Bosna hru v oslabení znovu zvládla a Pilav se vrací zpátky na led. Čas na vyrovnání se ovšem krátí.
     
    51:25
    Bosna si opět komplikuje cestu za vyrovnáním. Za katr tentokrát míří Admir Pilav, který si odsedí dvě minuty za podražení a Gruzie má další příležitost k pojištění svého vedení.
     
    50:00
    Čeká nás poslední desetiminutovka normální hrací doby. Gruzie vede ve třetí třetině na střely 7:4 a díky brance Dumbadzeho vede i na góly. Povede se Gruzíncům vedení udržet, nebo se svěřenci kanadského kouče Anthonyho Londona postarají o obrat?
     
    49:35
    Bosenský kapitán se vrací do hry. Reprezentace země z balkánského poloostrova zvládla i toto oslabení a nyní se může snažit o vyrovnání.
     
    47:35
    Další komplikace pro Bosnu. Žluto-modří by se měli hnát za vyrovnáním, ale místo toho jdou opět do oslabení. Na trestnou dnes podruhé zavítá kapitán Mirzet Hodžič, který si tentokrát odpyká menší trest za hákování.
     
    46:21
    Gruzie přesilovou hry nevyužívá a Tokič opouští trestnou lavici. Ve třetí třetině jsou zatím střelecky aktivnější Gruzínci. Dokáží udržet své vedení až do konce?
     
    44:21
    Bosňané mají dnes se střídáním opravdu potíže. Už podruhé v tomto zápase dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvě minuty si odsedí za tým Dado Tokič.
     
    41:57
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Gruzie jde podruhé v zápase do vedení! Druhý kanadský bod si v dnešním utkání připisuje VITALI DUMBADZE, který se po asistenci na první branku zapisuje i na listinu gólových střelců. Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za zmínku stojí skutečnost, že tato třetina byla úplně první třetinou v letošním turnaji, v níž nepadla ani jedna branka.
     
    Střely na branku: 23:35 (13:18, 10:17, -:-)
     
    Ve druhé třetině jsme nakonec žádnou branku neviděl, takže i ve druhé přestávce panuje nerozhodný stav 1:1. Hlavně díky přesilovým hrám byla opět střelecky aktivnější Bosna, ale k překonání brankáře Ilijenka to nevedlo. Třetí třetina začne přibližně ve 13:11.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:36
    Gruzie dosáhla i díky přesilové hře na dvojciferný počet střel ve druhé třetině, ale nic víc z početní převahy nevytěžila. Stav zápasu stále zůstává nerozhodný a zdá se, že to opravdu bude drama až do samého závěru. Který z hokejových trpaslíků se nakonec bude radovat?
     
    36:36
    Za pád pod nohy si na trestné dvě minuty odpočine bosenský kapitán Mirzet Hodžič. Teprve podruhé v zápase je tu tedy početní výhoda ve prospěch Gruzie.
     
    30:00
    Polovina zápasu je za námi a stav je i přes střeleckou převahu Bosny stále nerozhodný. Sledujeme bez pochyby dosud nejdramatičtější zápas tohoto turnaje.
     
    28:08
    Bosna nakonec velkou příležitost nevyužívá a Gruzie je v plném počtu. Žluto-modří mají ve druhé třetině na svém kontě už 16 střeleckých pokusů, ale Ilijenka se jim nedaří překonat.
     
    27:16
    Tsomaia se vrací zpátky na led. Gruzie se bude ještě 54 sekund bránit ve čtyřech.
     
    26:08
    Amiran Geperidze dostává trest 2+10 minut za vražení zezadu a Gruzie se bude více než minutu bránit ve třech!
     
    25:16
    Za vražení na hrazení dostává dvě minuty Revaz Tsomaia (GEO), takže je tu další přesilovka pro Bosnu, která ve druhé třetině vystřelila už jedenáctkrát. Podaří se jí nyní poprvé v turnaji jít do vedení?
     
    21:12
    Na led už z trestné lavice naskakuje i Tsomaia a Gruzie se tedy zvládla ubránit! Bosna sice hned v úvodu druhé třetiny vyslala na Ilijenka čtyři střelecké pokusy, ale gruzínský gólman podržel svůj tým.
     
    20:33
    Jangobegišvili se vrací na led a to nejhorší má Gruzie v tuto chvíli za sebou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po první třetině: 13:18
     
    První třetina je za námi. Bosňané na jejím konci nevyužili 48 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3, z níž budou mít ve druhé třetině k dispozici ještě zbylých 33 sekund. Balkánský celek má přesto důvod k radosti. Damir Nikulin totiž v čase 10:19 vstřelil historicky první gól reprezentace Bosny a Hercegoviny na MS a zařídil tím nerozhodný stav, který platí i o první přestávce. Druhá třetina začne přibližně ve 12:24.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Tak tohle vypadá na krušné chvíle pro Gruzínce! Revaz Tsomaia si jde odsedět menší trest za nedovolené bránění a Bosna dostává k dispozici 81 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3!
     
    18:33
    Další přesilová hra pro Bosnu a Hercegovinu! Týmový trest za zdržování hry si za Gruzii jde odsedět Giorgi Jangobegišvili.
     
    15:06
    Bosna dokázala své první oslabení v zápase ubránit a i po této přesilové hře ji stále patří střelecká převahu, kterou nyní značí poměr střel 9:15.
     
    13:08
    Geperidze se vrací z trestné lavice a následuje téměř dvě minuty dlouhá přesilovka Gruzínců.
     
    13:06
    Bosnaňané přesilovku nevyužijí a navíc dvě sekundy před jejím plánovaným koncem přichází první vyloučení i na jejich straně. Celek z balkánského poloostrova nezvládl střídání a bude potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest si jde za týmovou lavičku odsedět Tarik Catovič.
     
    11:08
    Bosňané se postarali o rychlé vyrovnání a teď si navíc zahrají další přesilovku. Menší trest za nedovolené bránění totiž dostává Amiran Geperidze.
     
    10:19
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Je to tady! Bosna střílí svou historicky první branku na MS a srovnává na 1:1. Hrdinou balkánského celku se stává DAMIR NIKULIN, který se chopil kotouče a překonal brankáře Ilijenka. Bez asistence.
     
    09:27
    Gruzie právě vstřelila branku!
    I přes střeleckou převahu Bosny jde do vedení Gruzie! Skóre zápasu otevírá DIMITRI SMETANIN. Asistence: Vitali Dumbadze.
     
    05:48
    Bosna si vytvořila přesilovkový tlak, při němž hned čtyřikrát vystřelila na branku, ale Ilijenka se překonat nepodařilo. Oganeziani se vrací na led a Gruzie zvládla ubránit své první oslabení v tomto zápase.
     
    03:48
    A máme zde první přesilovou hru, kterou si zahraje Bosna! Davit Oganeziani si totiž odsedí dvě minuty za podražení. Že by teď přišla ta chvíle, kdy balkánský celek vstřelí svůj historicky první gól na MS?
     
    02:00
    Svůj první střelecký pokus si připsali nyní i hráči Bosny. Oba gólman si tak již sáhli na kotouč.
     
    00:52
    O první střelu na bránu se postarala Gruzie, ale brankář Pasović nepustil kotouč za svá záda. Bude zajímavé sledovat, který z týmů bude střelecky aktivnější.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Gruzie: Ilijenko (Ambrolava) – Giorgi Jeiranšvili, Minasiani, G. Oganeziani, Tsomaia, Gobejišvili, Jangobegišvili, Lomidze – Davitašvili "C", Dumbadze "A", D. Oganeziani – Geperidze, Gocha Jeiranašvili "A", Smetanin – Šengelia, Chalatašvili, Gongadze – Lomidze.

    Bosna a Hercegovina: Pasović (Capin) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Selimanovič, Gasevič – Posavec "A", Hodžič "C", Velič – Hasovič, Mrkva, Catovič – Muhič, Nikulin, Zaimovič – Dželkič, Tokič.

    Rozhodčí: Lei Feng – Vladimír Jefremov, Gil Haim Tichon.
     
    Tabulka MS – 3. divize před dnešním hracím dnem:

    1. Turecko – 3 zápasy, 9 bodů
    2. KLDR – 3 zápasy, 9 bodů
    3. Lucembursko – 3 zápasy, 9 bodů
    4. Hong Kong – 3 zápasy, 9 bodů
    5. Spojené Arabské Emiráty – 4 zápasy, 0 bodů
    6. Bosna a Hercegovina – 4 zápasy, 0 bodů
    7. Gruzie – 4 zápasy, 0 bodů
     
    Bosna a Hercegovina

    Člen IIHF: od 10. 5. 2001
    Pořadí v žebříčku IIHF: zatím nezařazena
    Celkový počet hráčů: 216 (z toho 64 mužů)
    Počet stadionů: 1 (z toho 1 krytý)
    Počet klubů: 3-4 (sezóna 2014/15 3 kluby, předtím 3 sezóny 4)

    Bosenská hokejová reprezentace zažívá letos na MS svou premiéru. Ještě v rámci Jugoslávie patřil klub ze Sarajeva k pravidelným účastníkům ligy a lední hokej v Bosně také zpopularizovala zimní olympiáda v Sarajevu v roce 1984. Po občanské válce však začínal hokej v zemi prakticky od nuly a každoroční ligová soutěž zde byla vytvořena až v sezoně 2010/2011. Nejúspěšnějším klubem je HK Stari Grad Vukovi, který je mistrem z let 2013 a 2014.
     
    Gruzie

    Člen IIHF: od 8. 5. 2009
    Pořadí v žebříčku IIHF: 47.
    Celkový počet hráčů: 431 (z toho 81 mužů)
    Počet stadionů: 4 (z toho 2 s menšími než minimálními povolenými rozměry kluziště; celkem 3 kryté)
    Počet klubů: 4

    Novodobá historie gruzínského hokeje se píše až od roku 2008, kdy byla v Gruzii vytvořena ligová soutěž, jíž se nyní účastní čtyři kluby. Nejúspěšnějším z nich je klub Bakurianis Mimino, který letos v lize ani jednou neprohrál a získal mistrovský titul. V roce 2009 byla Gruzie přijata do IIHF a roku 2010 odehrála první oficiální přátelské zápasy. Do MS vstoupil národní tým poprvé v sezóně 2012/13, kdy se zúčastnil kvalifikace o III. divizi a všechny tři zápasy vysoko prohrál.
     
    Zdravím Vás u online přenosu ze zápasu MS třetí divize v ledním hokeji mezi Gruzií a Bosnou a Hercegovinou. Jedná se o souboj dvou týmů, které na turnaji ještě nevyhrály a se čtyřmi porážkami na kontě uzavírají tabulku. Tým Bosny a Hercegoviny, který zažívá na turnaji svou úplnou premiéru, zatím dokonce ještě nevstřelil ani jednu branku. Uvidíme, zda se Bosňané postarají o svůj historicky první gól na MS v zápase s Gruzií, která sice již na turnaji vstřelila 11 branek, ale zároveň jich inkasovala ve čtyřech zápasech 51, kvůli čemuž je v tabulce o skóre dokonce i pod svým dnešním soupeřem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Martin Švejkar

    Góly a asistencie: 10. Smetanin (Dumbadze), 42. Dumbadze, 55. Tsomaia (Smetanin), 59. Tsomaia (Dumbadze) – 11. Nikulin


    Gruzínsko: Ilijenko (Ambrolava) – Giorgi Jeiranšvili, Minasiani, G. Oganeziani, Tsomaia, Gobejišvili, Jangobegišvili, Lomidze – Davitašvili "C", Dumbadze "A", D. Oganeziani – Geperidze, Gocha Jeiranašvili "A", Smetanin – Šengelia, Chalatašvili, Gongadze – Lomidze.
    Bosna a Hercegovina: Pasović (Capin) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Selimanovič, Gasevič – Posavec "A", Hodžič "C", Velič – Hasovič, Mrkva, Catovič – Muhič, Nikulin, Zaimovič – Dželkič, Tokič.

    Rozhodca: Lei Feng – Vladimír Jefremov, Gil Haim Tichon