Košice – B. Bystrica 3:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 09.04.2015, 19:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tlačová konferencia:

    Peter Oremus, tréner Košíc: "Dnes sme odohrali dobrý zápas. Boli sme aktívni, agresívni a dobre sme korčuľovali. Šance sme si vytvorili, ale proti Banskej Bystrici skutočne nie je jednoduché presadiť sa. Za víťazstvo sme radi, je zaslúžené."

    Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "Prvá tretina bola z našej strany veľmi zlá, prehrávali sme osobné súboje, dali sme Košiciam priestor a tie dominovali. V druhej časti sa to zlepšilo, ale tiež to nebolo ono a nevedeli sme sa dosať do hry. V tretej tretine nám pomohol kontaktný gól a chceli sme s výsledkom ešte niečo urobiť. Potom však prišlo zbytočné vylúčenie a inkasovali sme na 3:1. V powerplay sme opäť znížili, ale nepremenili sme trestné strieľanie. Keď to vezmem globálne, Košice za 60 minút vyhrali úplne zaslúžene." (22:34:13)
     
    Banská Bystrica napokon v nervóznom závere nevyrovnala a zápas sa končí triumfom Košíc. Oceliari sa v sérii ujímajú vedenia 3:2 a získavajú majstrovský mečbal.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Košičania vyhodili puk na zakázané uvoľnenie a budú musieť ubrániť posledné vhadzovanie pri svojej bránke.
     
    59:45
    Oddychový čas hostí.
     
    59:45
    Banská Bystrica sa chcela vrátiť do pásma, ale zastavil ju ofsajd. Ostáva 15 sekúnd.
     
    59:28
    Košičania vyhodili puk z pásma a zakončovať chcel Jenčík, ale jeho pokus bol dobre zblokovaný. Banská Bystrica má poslednú polminútu.
     
    59:04
    Sledujeme obrovskú aktivitu hostí. Barani sa držia v útočnej tretine a chcú skórovať, ale Oceliari sa zatiaľ dobre bránia.
     
    58:40
    Košickí hokejisti po aktivite svojho súpera puk vysunuli zo svojej obrannej tretiny. Barani sa stále snažia.
    Nepremenený nájazd Petra Kafku
     
    58:15
    Obrovské sklamanie na strane hostí, Kafka svoje trestné strieľanie nepremenil! Barani aj napriek tomu pokračujú v powerplay a snahe o vyrovnanie.
     
    58:15
    Za úmyselné posunutie bránky bolo nariadené trestné strieľanie pre Banskú Bystricu!
     
    58:00
    Košarišťan smeruje na striedačku, Bystrica si zahrá powerplay!
    Petr KAFKA - 3:2
     
    57:46
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia to napokon dokázali a znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to dorážkou vyrazenej strely PETR KAFKA. Asistencie: Václav Čížek a Mislav Rosandič.
     
    57:41
    Banská Bystrica sa stále snaží a pokúša sa znížiť. Hostia hrajú bez brankára, no teraz ich domáci natlačili iba k mantinelu a tam rozhodca stratil puk z dohľadu.
     
    57:28
    Oddychový čas domácich.
     
    57:28
    Domáci hokejisti sa pri pokuse o rýchle uvoľnenie napätia pred svojou bránkou dopustili iba zakázaného uvoľnenia, Košarišťan smeruje na striedačku!
     
    57:17
    Hostí pri pokuse o prechod do pásma zastavil ofsajd, Košarišťan je stále v bránke.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Bartánus (Cebák), 42. Lapšanský (Hrnka, Rachůnek), 52. Bicek (Bartánus, Cebák) – 45. Zigo (Lamper, Matoušek), 58. Kafka (Čížek, Rosandič)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Kacej, Šefčík

    Diváci: 8347 (vypredané)