Košice – B. Bystrica 3:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 09.04.2015, 19:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tlačová konferencia:

    Peter Oremus, tréner Košíc: "Dnes sme odohrali dobrý zápas. Boli sme aktívni, agresívni a dobre sme korčuľovali. Šance sme si vytvorili, ale proti Banskej Bystrici skutočne nie je jednoduché presadiť sa. Za víťazstvo sme radi, je zaslúžené."

    Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "Prvá tretina bola z našej strany veľmi zlá, prehrávali sme osobné súboje, dali sme Košiciam priestor a tie dominovali. V druhej časti sa to zlepšilo, ale tiež to nebolo ono a nevedeli sme sa dosať do hry. V tretej tretine nám pomohol kontaktný gól a chceli sme s výsledkom ešte niečo urobiť. Potom však prišlo zbytočné vylúčenie a inkasovali sme na 3:1. V powerplay sme opäť znížili, ale nepremenili sme trestné strieľanie. Keď to vezmem globálne, Košice za 60 minút vyhrali úplne zaslúžene." (22:34:13)
     
    Banská Bystrica napokon v nervóznom závere nevyrovnala a zápas sa končí triumfom Košíc. Oceliari sa v sérii ujímajú vedenia 3:2 a získavajú majstrovský mečbal.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Košičania vyhodili puk na zakázané uvoľnenie a budú musieť ubrániť posledné vhadzovanie pri svojej bránke.
     
    59:45
    Oddychový čas hostí.
     
    59:45
    Banská Bystrica sa chcela vrátiť do pásma, ale zastavil ju ofsajd. Ostáva 15 sekúnd.
     
    59:28
    Košičania vyhodili puk z pásma a zakončovať chcel Jenčík, ale jeho pokus bol dobre zblokovaný. Banská Bystrica má poslednú polminútu.
     
    59:04
    Sledujeme obrovskú aktivitu hostí. Barani sa držia v útočnej tretine a chcú skórovať, ale Oceliari sa zatiaľ dobre bránia.
     
    58:40
    Košickí hokejisti po aktivite svojho súpera puk vysunuli zo svojej obrannej tretiny. Barani sa stále snažia.
    Nepremenený nájazd Petra Kafku
     
    58:15
    Obrovské sklamanie na strane hostí, Kafka svoje trestné strieľanie nepremenil! Barani aj napriek tomu pokračujú v powerplay a snahe o vyrovnanie.
     
    58:15
    Za úmyselné posunutie bránky bolo nariadené trestné strieľanie pre Banskú Bystricu!
     
    58:00
    Košarišťan smeruje na striedačku, Bystrica si zahrá powerplay!
    Petr KAFKA - 3:2
     
    57:46
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia to napokon dokázali a znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to dorážkou vyrazenej strely PETR KAFKA. Asistencie: Václav Čížek a Mislav Rosandič.
     
    57:41
    Banská Bystrica sa stále snaží a pokúša sa znížiť. Hostia hrajú bez brankára, no teraz ich domáci natlačili iba k mantinelu a tam rozhodca stratil puk z dohľadu.
     
    57:28
    Oddychový čas domácich.
     
    57:28
    Domáci hokejisti sa pri pokuse o rýchle uvoľnenie napätia pred svojou bránkou dopustili iba zakázaného uvoľnenia, Košarišťan smeruje na striedačku!
     
    57:17
    Hostí pri pokuse o prechod do pásma zastavil ofsajd, Košarišťan je stále v bránke.
     
    56:26
    Napokon je z toho iba osobný trest pre Whitea a strata útočného pásma pre hostí. Košarišťan ide späť do bránky.
     
    56:26
    Hra je po zmätku pred Hylákom prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, ale rozhodca bude ešte vylučovať na strane hostí!
     
    56:20
    Košarišťan šprintuje na striedačku, Banská Bystrica si zahrá powerplay!
     
    55:24
    Košičania sa dostali do zaujímavej situácie! Po dobrom protiútoku prihrával Suja na pravú stranu na Biceka, no jeho strelu Košarišťan s menšími problémami skrotil.
     
    55:05
    Domáci v plnom počte.
     
    54:52
    Hostia v plnom počte.
     
    54:26
    Banská Bystrica dostala puk preč zo svojej obrannej tretiny, ale v útoku sa jej aj napriek tomu nepodarilo udržať.
     
    53:54
    Košičania si z hry štyroch proti štyrom urobili svoju presilovku. Oceliari sa usadili v pásme a súpera tam poriadne potrápili, no po Spilarovej prihrávke napokon Šeda pálil vedľa.
     
    53:20
    Košičania sa v hre štyroch proti štyrom dostali do útoku. Prenechaný puk tam chcel na strelu zúžitkovať Hrnka, no do jeho rany sa dobre hodil Hudec a zblokoval ju.
     
    53:05
    Pomer síl sa na ľadovej ploche na minútu a 47 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať kratučká presilovka hostí. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie domáci Radek Philipp.
     
    52:52
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Tomáš Surový.
     
    52:36
    Banská Bystrica stále nič nevzdáva. Rosandič v strede klziska posunul puk na Handlovského, ale ten bol dobre bránený a prihrávku napokon nespracoval. Snaha hostí je aj naďalej veľmi veľká.
     
    52:08
    Banská Bystrica sa ihneď presunula do útoku a skúša to rôznymi spôsobmi. Hostia dvakrát zakončili bezprostredne po buly, ale Hylák dvakrát v rade odolal.
     
    51:35
    Hostia v plnom počte.
    Jiří BICEK - 3:1
     
    51:35
    Košice dali gól!

    Oceliari sa napokon do pásma vrátili a využívajú presilovú hru! Postaral sa o to JIŘÍ BICEK, ktorý pred bránkou nemohol zaváhať a puk nekompromisne poslal za Košarišťana. Asistencie_ Marek Bartánus a Juraj Cebák.
     
    51:12
    Banskobystričania súpera do zakončenia nepustili ani tentokrát a opäť sa oslobodzujú.
     
    50:51
    Hostia sa začali brániť veľmi dobre a puk ihneď vyhodili cez všetky čiary.
     
    50:45
    Banská Bystrica sa bude brániť!! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Martin Gründling.
     
    49:50
    Až teraz sa hosťujúcim hokejistom podarilo dostať puk von z pásma, ale príliš im to nepomohlo. Naštartovaní sú aj Košičania a stále sledujeme veľký boj.
     
    48:55
    Banskobystrický gólman dokonca s pukom pracuje aj mimo bránky a pomáha svojim spoluhráčom s rozohrávkou. Barani by sa mali hlavne vymaniť spod zovretia súpera.
     
    48:36
    Košičania nepochodili ani spred bránky, pretože Košarišťan predvádza skutočne pozorné výkony a nechce, aby jeho tím opäť prehrával o dva góly. Zatiaľ sa mu to darí.
     
    47:56
    Oceliari pokračovali vo svojej aktivite. Z ľavej strany sa teraz pred bránku natlačil Bartánus, no ten vo veľkej rýchlosti bránku minul.
     
    47:18
    Košičania sa dokázali ubrániť a dokonca zamierili aj do útoku. Tam si puk pred bránku ťahal Spilar, no bol iba dobre pokrytý a strieľať napokon nemohol.
     
    46:29
    Hylák hru prerušil a nasledovať bude reklamná prestávka. Banská Bystrica má pred sebou ešte veľký boj, rozhodne však nie nemožný.
     
    46:13
    Domáci v plnom počte, proti rozbehnutému súperovi sa dokázali ubrániť.
     
    45:46
    Aktivita hostí je obrovská. Banská Bystrica sa usadila v pásme a skúša to všetkými spôsobmi, ale domáci sa zatiaľ dobre bránia.
     
    44:35
    Fanúšikovia Baranov sa ihneď chytajú za hlavu, pretože hostia spálili skvelú príležitosť na vyrovnanie! Banskobystrickí hráči sú teraz jasne povzbudení a pokúšajú sa o využitie presilovky.
     
    44:13
    Po góle smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Tibor Kutálek.
    ZIGO - 2:1
     
    44:13
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa napokon dostávajú späť do hry! Postaral sa o to TOMÁŠ ZIGO, ktorý nekompromisne zakončil spred bránky a nedal brankárovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Patrik Lamper a Tomáš Matoušek.
     
    43:56
    Hostia to ale ešte rozhodne nevzdávajú. Banskobystrickí hokejisti pokračujú vo svojej aktivite v útoku a aj keď Kousalík prihrávku nedostal, stále je ich snaha obrovská.
     
    43:06
    Košičania pokračujú vo svojej aktivite. Pred bránku sa teraz natlačil Bicek a aj zakončoval, no jeho puk skončil iba u pozorného Košarišťana.
     
    42:47
    Košičania teda vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Oceliari majú duel plne pod kontrolou a Banská Bystrica to teraz bude mať v Steel aréne iba veľmi náročné.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:0
     
    41:39
    Košice dali gól!

    Hostia opäť nevyužili svoju šancu v útoku a opäť za ňu pykajú po rýchlom prečíslení súpera. Priamo pred bránku teraz dostal presnú prihrávku ADAM LAPŠANSKÝ a nekompromisne zakončil. Asistencie: Tomáš Hrnka a Ivan Rachůnek.
     
    40:59
    Domáci v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez akýchkoľvek problémov.
     
    40:12
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre hostí. Tí sa síce hneď presunuli do pásma, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Iba pripomeňme, že dohrávajú presilovku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Tentokrát sme presný zásah nevideli, ale diváci aj naďalej sledujú zaujímavý duel plný nebezpečných situácií, a tak sa rozhodne nemôžu nudiť!

    Tretia tretina sa začne približne o 21:08.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Táto hra v početnej výhode ale hosťujúcim hokejistom príliš nevychádza. Barani začínali spoza svojej bránky, no dlhý puk sa skončil iba na zakázanom uvoľnení.
     
    39:32
    Banskobystričania sa následne do útoku vrátili a puk pretlačili na zadný mantinel. Tam sa ho pokúsilo vydolovať hneď niekoľko domácich aj hosťujúcich hráčov, ale rozhodca ho stratil z dohľadu.
     
    39:06
    Košičania získali puk na svoje hokejky a Chovan ho odpálil cez všetky čiary. Hostia musia z pásma von.
     
    38:59
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Radek Philipp.
     
    38:34
    Do útoku sa po čase dostali aj hostia a dokázali aj zakončiť. Spred bránky to skúsil Surový, no jeho pokus skončil iba u Hyláka. Hostia by sa mali aktivity chytiť a ostať v pásme.
     
    37:56
    Domáci BIcek teraz za bránkou bojoval o puk a chcel sa dostať do zakončenia, no napokon úspešný nebol a hostia ho z pozície veľmi dobre vytlačili.
     
    37:43
    Hosťujúci hokejisti sa museli stiahnuť k svojej vlastnej bránke, odkiaľ následne puk poslali preč iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    36:45
    Vypredaná Steel aréna stále sleduje zaujímavý hokej plný množstva osobných súbojov, ale gól sme v tejto časti hry ešte nevideli.
     
    35:20
    Domáci hokejisti získali puk a chceli sa s ním dostať do útoku. Po prechode modrou čiarou to medzi obranou skúšal Cebák, no napokon sa do zakončenia nepreštrikoval.
     
    34:57
    Banská Bystrica vybojovala puk pred svojou bránkou a mohla ísť do rýchleho prečíslenia! V ňom si puk na pravej strane pýtal Surový, ale hostia napokon skončili iba v ofsajde.
     
    34:18
    Košičania sa napokon dostali späť do útočnej tretiny, kde aj puk nahodili na Košarišťana, ale ten s ničím zbytočne nezaváhal a puk schoval v lapačke. Barani sa dobre bránia.
     
    33:58
    Hra sa presúva zo strany na stranu, ale bez významnejšieho zakončenia jedného či druhého celku. Aktivitu ale rozhodne nemožno uprieť nikomu a diváci sa rozhodne majú na čo pozerať.
     
    32:56
    Do útoku sa od svojej bránky dostali aj Košičania, ale za skvelý obranný zákrok musíme pochváli Gründlinga! Ten sa obetavo hodil do strely Kutálka a na svojho gólmana ju vôbec nepustil.
     
    32:24
    Puk napokon po aktivite basnkobystrického tímu poskakoval v pásme, pričom skrotiť sa ho pokúsil Rosandič. Ten prudko vypálil z ľavej strany, ale iba nad bránku Hyláka.
     
    31:57
    Oceliari sa dokázali ubrániť a puk poslali iba na opačnú polovicu klziska. Barani zvyšujú svoj tlak a tlačia sa do zakončenia.
     
    31:09
    Košičania puk v útoku neudržali a dopredu sa nahrnul White. Ten síce kus čiernej gumy v útoku získal, ale následne vystreliť nedokázal.
     
    30:37
    Košičania získali puk a pokračujú vo svojej aktivite. Puk dostal do jazdy Spilar a vpálil do pásma, no tam mu pozorná defenzíva hostí zakončiť nedovolila.
     
    29:46
    V týchto chvíľach sledujeme hru bez nejakých zaujímavejších zakončení či šancí. Oba celky si uvedomujú dôležitosť duelu a po polhodine hry trošíčku stavili na istotu.
     
    28:56
    Do útoku sa napokon dostali aj domáci hokejisti, Pri mantineli tma síce skončil na zemi Bicek a diváci sa vyžadovali vylúčenia, ale tento zákrok nedovolený nebol.
     
    28:33
    Hrá sa iba dlhú dobu bez prerušenia a na ľadovej ploche sledujeme veľkú snahu hostí. Tí majú ešte stále šancu niečo s duelom urobiť a plne si to uvedomujú.
     
    26:52
    Domáci v plnom počte, počas oslabenia mali viaceré problémy, no ubránili sa.
     
    26:22
    Hostia pokračovali vo svojej aktivite a dostali sa do ďalšej nebezpečnej pozície! V nej smeroval puk do medzikružia hneď dvakrát, ale ani v jednom prípade sme zakončenie nevideli.
     
    25:54
    Hosita ešte ostali v pásme a vôbec to tam nemysleli zle. Po nepríjemnej strele z uhla Hylák puk iba vyrazil, ale vedľa bránky, takže Handlovský zakončovať nemohol. Banská Bystrica pokračuje v tlaku.
     
    25:16
    Košičania začali hru vo vlastnom oslabení dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Banská Bystrica bude musieť založiť novú útočnú akciu.
     
    24:52
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Marek Bartánus, k tomu inkasuje osobný desaťminútový trest za nešportové správanie aj Juraj Cebák.
    Steel aréna je dnes vypredaná do posledného miesta!
     
    24:52
    Košičania teraz prepadli v defenzíve a jedného z hosťujúcich hráčov pustili do skvelého zakončenia. V ňom zakončujúci hráč faulovaný, ale aj napriek tomu vystrelil a trafil konštrukciu bránky.
     
    24:16
    Po rýchlom prechode do útočnej tretiny sa k skvelej strele dostal Guimond. Jeho rana z ľavej strany bola síce nebezpečná, ale iba nepresná.
     
    23:50
    Na ľadovej ploche pribúdajú strkanice aj emócie. Teraz sa jedna dvojica do seba trochu pustila za bránkou banskobystrického gólamana, ale arbitri vylučovať nebudú a zaobíde sa to iba napomenutím.
     
    23:22
    Košičania sa napokon dostali až do útoku. Tam sa pred bránku natlačil Hrnka, no brankára Košarišťana nestihol prekvapiť. Hostia sa veľmi dobre bránia.
     
    22:59
    Hrá sa iba dlhšiu dobu bez prerušenia, ale žiadnemu z tímov sa nedarí udržať útočné pásmo. Puk je na hokejkách domácich, ktorí začínajú zo stredného pásma.
     
    22:18
    Oceliari pokračujú vo svojej aktivite aj proti plnému poštu hráčov súpera, ale zatiaľ sa im veľmi nedarí. Priamo pred bránku sa dostal nepokrytý Rachůnek, ale prihrávku napokon nedostal.
     
    21:41
    Hostia v plnom počte, v tomto oslabení si poradili veľmi solídne a súpera do vyloženej šance nepustili.
     
    21:32
    Oceliari sa ale napokon v útoku usadili. Z pravého kruhu to skúsil nepresnou strelou Jenčík, čím aspoň dostal puk na spoluhráčov. Tí síce vystrelili, ale skvelý Košarišťan svoj tím podržal a puk do siete nepustil.
     
    20:46
    Košičania museli po puk vykorčuľovať iba mimo svojho útočného pásma a do ofenzívnej časti klziska sa vracajú iba s ťažkosťami. Hostia sa skvele bránia.
     
    20:27
    Druhá tretina sa začala aktivitou Košičanov, ktorí dohrávajú svoju presilovú hru. Tá im ale zatiaľ nevychádza a do zakončenia sa nedostali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Banská Bystrica sa v záverečných sekundách pohodlne ubránila a puk poslala preč od svojej bránky. Hostia tak aj do druhej časti hry vstúpia v početnej nevýhode a doťahovať budú musieť jednogólový náskok súpera.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:23.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:41
    Do konca tejto tretiny už ostáva iba 19 sekúnd, ale stále pokračuje veľký boj na oboch stranách. Situáciu budú mať o niečo uľahčenú Košičania, ktorí si zahrajú presilovku po zlom striedaní súpera. Dvojminútový trest hráčskej lavičky si odchádza odpykať Petr Kafka.
     
    19:06
    Po vhadzovaní a následnom zakončení nastal pred Košarišťanom ešte zmätok, ale hostia situáciu ustrážili a puk poslali von z pásma.
     
    18:50
    Príliš to ale banskobystrickým hokejistom nepomohlo a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie. Domáci hráči tak opäť budú môcť využiť výhodu útočnej tretiny.
     
    18:36
    O puk sa teraz veľmi dlho bojovalo v obrannom pásme hostí. Pri mantineli bolo natlačené klbko hráčov, ale rozhodca kus čiernej gumy nestratil z dohľadu a tak ho hostia po dlhých sekundách vydolovali vo svoj prospech.
     
    17:30
    Hostia v plnom počte, tejto presilovke súpera sa dokázali ubrániť.
     
    17:13
    Banskobystričania sa oslobodili a odišli striedať. Rovnako tak urobili aj domáci hokejisti, ktorí sa ale ešte po Štrbákovej rozohrávke do pásma vrátia a dohrajú tam presilovku.
     
    16:38
    Oceliari mohli zvýšiť svoje vedenie! Priamo pred ľavú žrď sa bez akýchkoľvek problémov dostal Bicek a ihneď zakončoval, ale jeho ranu Košarišťan skvele vyrazil betónom.
     
    16:16
    Aktivita Košičanov v pásme pokračovala, ale opäť bez úspechu. Domáci hráči teraz zakončili strelou, ale tá bola zblokovaná iba na ochrannú sieť za bránkou.
     
    15:56
    Košičania sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Z ľavej strany posielal puk pred bránku na Jenčíka Spilar, no jeho pokus hostia dobre prečítali a zblokovali ho.
     
    15:30
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Tomáš Matoušek.
     
    14:59
    Domáci hrajú v plnom počte, ubránili sa bez akýchkoľvek problémov.
     
    14:19
    Banská Bystrica sa konečne presunula do útoku a páliť chcel Guimond, no pred ním košická obrana dobre zasiahla a puk opäť vyhodila von z písma. Hostia v tejto presilovke ešte Hyláka neohrozili.
     
    13:47
    Hosťom sa v tejto presilovke stále vôbec nedarí a nevedia sa ani dostať do pásma. Teraz tam síce na moment boli, no sami sa z neho vyhodili a musia založiť novú útočnú akciu.
     
    13:16
    Košičania ihneď v úvode oslabenia puk získali na svoje hokejky a vyhodili ho von z pásma. Tam dokonca zahral dobre Chovan a nazbieral domácim sekundy, takže Barani sú stále bez pásma.
     
    12:59
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Adam Jánošík.
    Marek BARTÁNUS - 1:0
     
    12:24
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti potvrdzujú nepísané pravidlo nedáš-dostaneš a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to MAREK BARTÁNUS, ktorý nebol dôrazne bránený a po presnej prihrávke priamo spred bránky nekompromisne zakončil. Asistencia: Juraj Cebák.
     
    12:09
    Hostia sa mohli ujať vedenia! Do útoku sa natlačil Hudec, puk si poslal okolo obrany a napokon aj zakončoval, ale Hylák jeho ranu s problémami vyrazil mimo bránky.
     
    11:34
    Situácia sa zopakovala. Hosťujúci hokejisti sa aj tentokrát s rozohrávkou príliš poponáhľali a puk poslali iba na zakázané uvoľnenie, vhadzovanie pred Košarišťanom sa zopakuje.
     
    11:23
    Banská Bystrica sa musela presunúť zo svojej útočnej tretiny do tej obrannej a následný pokus o rozohrávku hosťom nevyšiel. Puk skončil iba na zakázanom uvoľnení.
     
    10:47
    Banskobystričania sa snáď prvýkrát v zápase dlhšie udržali v útočnej tretine. Priamo pred bránku sa tam natlačil Heizer a očakával možnosť dorážky, ale Košičania napokon puk vyblokovali mimo Hylákovej svätyne a zakončenie sa nekonalo.
     
    09:53
    Opäť sme videli iba pokusy o prechod na jednej aj druhej strane, ale ani jeden z nich nebol úspešne zrealizovaný. Košičania aj Banskobystričania striedajú, rozohrávať budú domáci spoza Hyláka.
     
    09:07
    Do útoku by chceli ísť aj hostia, ale vôbec sa im to nedarí. Puk tam nahodili basnkobystrickí hráči k zadnému mantinelu, ale pred Handlovským ho stiahol Philipp a žiadne zakončenie neprišlo.
     
    08:40
    Košičania ale napokon súpera von z pásma nepustili a pokračovali vo svojom tlaku. Priamo pred bránku sa tam natlačil Jánošík. Ten síce chcel dorážať po ľahkom nahodení, ale Košarišťan si puk podržal a nepustil ho.
     
    08:13
    Banskobystričanom sa nedarilo vymaniť spod zovretia súpera a puk radšej vyhodili cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Hostia si musia dávať veľký pozor.
     
    07:03
    Biro napokon puk von z pásma nedostal a ponúkol ho iba domácemu Hrnkovi! Košický útočník sa ihneď spred bránky natlačil k strele, ale Košarišťan ju vyrazil. Za bránkou sa následne puk dostal opäť na hokejku Hrnku, no jeho zakončenie skončilo iba na vonkajšej konštrukcii.
     
    06:47
    Hra sa teraz poriadne upokojila a oba celky o puk bojovali iba za Košarišťanovou bránkou. Napokon tam víťazne vyšiel Biro a bude môcť založiť útočnú akciu.
     
    05:58
    Rovnako tak ale do pásma neprenikli ani Banskobystričania, takže stav sa meniť nemôže. Aj naĎalej však sledujeme veľmi zaujímavý a bojovný hokej.
     
    05:32
    Hostia teraz prehustili priestor v strede klziska a súperovi vôbec neumožnili dostať sa do pásma. Puk tam chcel nahodiť Štrbák, ale našiel iba Rosandiča.
     
    04:49
    Banská Bystrica sa vymanila spod tlaku súpera a po dlhom čase sa presunula do útoku. Tam to šikovne spravil Kytnár, ktorý si obhodil obranu a puk hodil aj na Hyláka, ale ten nezaváhal a hru prerušil.
     
    03:50
    Obrovská šanca pre Košičanov! Priamo pred bránku sa ocitol Rachůnek, ktorý prudko zakončoval, ale iba do betónov brankára. Následne svoju strelu aj dorážal, ale opäť len do Košarišťana.
     
    03:09
    Hostia sa dokázali spod zovretia súpera oslobodiť a puk vyhodili von zo svojej obrannej tretiny. To ale hosťom veľmi nepomohlo, pretože Cebák ho nahodil späť za bránku. Banskobystričania následne v snahe o rýchlu rozohrávku dopredu produkujú iba ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    02:35
    Aktivita Košičanov v útoku pokračuje. Domáci hokejisti sa tentokrát natlačili priamo pred bránku, ale Košarišťan prvý puk dokázal vyraziť. K tomu sa dostal obranca Macejko a ihneď prudko pálil, no banskobystrický brankár sa skvele presunul aj proti tejto strele a zneškodnil ju.
     
    02:01
    Košičania po vhadzovaní opäť podržali puk v útočnej tretine a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Bartoš v medzikruží čakal na teč, no napokon mu hostia puk vzali a odpálili ho na ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    01:39
    Do útoku sa po výhernom buly presunuli aj Košičania a videli sme tam pomerne zaujímavé zakončenie. Priamo k žrdi sa natlačil obranca Jánošík a chcel puk prepasírovať na Košarišťana, ale ten svojím betónom odolal a jeho spoluhráči následne vyhadzujú na zakázané uvoľnenie.
     
    01:12
    Banskobystričania sa pohodlne ubránili a puk vysunuli von z pásma. Košičania sa síce pokúsili o návrat, ale Hudec na mantineli predbehol Lapšanského a Banská Bystrica zamierila do útoku. Tam nahodený puk schoval v lapačke Hylák.
     
    00:36
    Buly v pásme pred Košarišťanom už vyhrali Košičania a ihneď sa pokúsili o zakončenie, Pred bránku sa tlačil Bicek, ale Rosandič ho skvele odzbrojil. K hosťujúcemu gólmanovi sa napokon dostal iba zblokovaný puk, ktorý ho nemohol prekvapiť.
     
    00:11
    Zápas sa začal výherným buly pre hosťujúceho Ziga. Banskobystričania puk okamžite nahodili do pásma, ale tam sa im ho udržať nepodarilo a do útoku zamierili domáci. Ani im však snaha nevyšla a zblokovaný puk skončil iba na ochrannej sieti.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Banskej Bystrice v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Zápas sa o malý moment začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Chovan, Kutálek, Hinďoš

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Kacej, Šefčík.
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     

    Cesta Košíc základnou časťou: Košičania začali sezónu 2014/2015 v predstihu, pretože sa už v lete predstavili v prestížnej Champions Hockey League, kde Slovensku urobili výborné meno, ale zo základnej skupiny napokon nepostúpili. CHL zobrala Oceliarom množstvo síl, ktoré im potom niekoľkokrát chýbali v extraligových dueloch, no Košičania sa vždy držali na vrcholných priečkach tabuľky. Hokejistom z metropoly východu sa ale nevyhla kríza, po ktorej vedenie tímu odvolalo z funkcie hlavného trénera pána Tomka a jeho asistenta pána Zůbeka, ktorých následne nahradil na pozícii hlavného trénera reprezentačný asistent Peter Oremus a na pozícii asistenta Roman Šimíček. Pod ich velením už Oceliari zabrali naplno a v základnej časti vyhrali zvyšných (priam neuveriteľných) 12 zápasov rade. Košičania po svojej záverečnej spanilej jazde definitívne potvrdili líderskú pozíciu, stali sa víťazmi základnej časti a zároveň si zabezpečili miestenku v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku. Čo sa produktivity členov kádra z metropoly východu týka, tú ovládol so ziskom 46 bodov (23 gólov a 23 asistencií) Tibor Kutálek. Za ním nasledovala trojica skúsených útočníkov Peter Bartoš (8+31), Gabriel Spilar (17+21) a Richard Jenčík (20+17).

    Cesta Košíc štvrťfinálovou sériou: Košičania vďaka triumfu v dlhodobej časti sezóny začali play-off v domácom prostredí proti poslednému postupujúcemu tímu. Tým boli Piešťany, ktoré v celej sérii nemali čo stratiť a v prípade úspechu mohli iba získať. To sa napokon Piešťancom podarilo dokázať už v prvom dueli, keď v Steel aréne zvíťazili prekvapujúco 3:1 a ujali sa vedenia. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Košíc semifinálovou sériou: Po triumfe 4:2 nad Piešťanmi sa súperom košických hokejistov v boji o finále stal Poprad. Pravé východniarske derby potrebovalo na rozhodnutie o postupujúcom tíme iba 5 zápasov, ale na ľadovej ploche to tak zdanlivo jednoznačne nevyzeralo. Celú sériu by sme v podstate mohli nazvať ako sériu obratov. V ich duchu sa začal už prvý duel, keď Košičania v Steel aréne ešte necelých päť minút pred koncom tretej tretiny prehrávali o 2 góly, ale napokon vyhrali 5:4. V podobnom duchu sa niesol aj druhý semifinálový zápas, kde Oceliari triumfovali 2:1, aby potom po dvojdňovom oddychu cestovali pod Tatry s cieľom vybojovať mečbal. To sa zverencom trénera Oremusa aj podarilo, ale postup napokon v Poprade ešte neoslavovali. Kamzíci vo štvrtom zápase zabojovali, vynikali vo všetkých herných činnostiach a po výsledku 6:2 si vybojovali piaty semifinálový duel. V ňom mali vďaka víťazstvu v základnej časti výhodu domáceho prostredia Košičania, čo sa napokon ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktorov. Oceliari predviedli domáci obrat aj po tretíkrát a vďaka gólu Bartánusa necelé dve minúty pred koncom mohli oslavovať postup medzi dvojicu najlepších. Čo sa produktivity Košičanov týka, na jej čelo sa dostal opäť útočník Gabriel Spilar, ktorý v semifinále nazbieral 8 kanadských bodov za 4 góly a 4 asistencie. O tri body za ním zaostali obranca Martin Štrbák, ktorý dvakrát skóroval a trikrát asistoval a útočník Peter Bartoš, ktorý si na svoje konto pripísal 5 gólových prihrávok.


    Cesta Banskej Bystrice základnou časťou: Banskobystričania začali aktuálnu sezónu netradične, keďže kvôli rekonštrukcii banskobystrického zimného štadióna odohrali úvodné domáce zápasy v Brezne. Na začiatku sezóny bystrický tím podporili aj zahraniční hráči, z ktorých najvýraznejšou posilou bol gólman Miika Wiikman. Do tímu sa takisto pridal na začiatku decembra aj skúsený bystrický odchovanec Michal Handzuš, ktorý si svojimi výkonmi postupne vypracoval pozíciu centra v prvom útoku. Koncom januára však banskobystrický klub ukončil spoluprácu s trojicou zahraničných hráčov Miika Wiikman, Max Nicastro a Theo Peckham, ktorí sa z tímu porúčali pre porušenie životosprávy. Následne však bystrický klub doplnili predsa len noví hráči, keď pod Urpín pricestovali Kanďania Guimond a Corbeil a takisto aj Švéd Andersson. Posledným a zároveň jedným z najatraktívnejších posilnení pred vyraďovacími bojmi sa stal návrat odchovanca Tomáša Surového, ktorý sa na domáci zimný štadión vrátil po piatich rokoch. Barani podávali takmer počas celej sezóny stabilné výkony, ale pár nevydarených stretnutí v tesnom závere základnej časti ich napokon stáli druhé miesto v tabuľke. So ziskom 106 bodov napokon obsadili tretiu pozíciu, keď za Nitrou zaostali len o štyri body. Čo sa ich produktivity týka, najlepším hráčom sa stal útočník Petr Kafka (54 bodov za 29 gólov a 25 asistencií). O 11 kanadských bodov za ním zaostal krídelník Michal Hudec (18 presných zásahov a 25 asistencií) a najproduktívnejšiu trojicu uzatváral so ziskom 40 bodov za 16 gólov a 24 gólových prihrávok opäť útočník Lukáš Handlovský.

    Cesta Banskej Bystrice štvrťfinálovou sériou: Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah a po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii Barani. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade a prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti Barani prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa zároveň so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu, za ním so ziskom 5 bodov nasledovali Michal Handzuš a Michal Hudec.

    Cesta Banskej Bystrice semifinálovou sériou: Semifinálový súboj druhého a tretieho tímu základnej časti bol hotovou hokejovou lahôdkou. Už pred začiatkom série sa očakávalo, že uvidíme dlhý a napínavý boj, čo sa napokon aj potvrdilo. Výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch dueloch mala vďaka lepšiemu tabuľkovému postaveniu v základnej časti Nitra. Corgoni tento fakt využili už v prvom dueli, keď vyhrali 4:2 a ujali sa vedenia. O necelých 24 hodín neskôr ale Banskobystričania odpovedali triumfom 4:3 po samostatných nájazdoch a všetkým bolo jasné, že séria sa tak skoro neskončí. Dvojzápas pod Urpínom následne o prípadnom celkovom víťazovi veľa nenapovedal, pretože aj tam raz vyhrali Corgoni a raz Barani. V piatom zápase sa oba celky za stavu 2:2 pokúsili získať mečbal a zároveň obrovskú psychickú výhodu. To vyšlo bravúrne domácej Nitre, ktorú k najjasnejšiemu víťazstvu celej série v pomere 5:2 dotlačil aj jej fanklub. Banskobystričania ale neskladali zbrane, doma výhrou 4:3 po predĺžení vyrovnali a o svojom postupe napokon rozhodli na horúcom nitrianskom ľade v poslednom možnom zápase opäť po predĺžení, keď Corgoňom predčasne ukončil sezónu hrdina Kytnár. Čo sa produktivity Baranov v tejto sérii týka, so šiestimi bodmi (5+1) ju ovládol útočník Petr Kafka, hneď za ním sa s tromi gólmi a dvomi asistenciami umiestnil ďalší ofenzívny hráč Tomáš Surový.


    Pohľad do histórie:
    Účasť vo finále: Košickí hokejisti považujú finále už za bežnú súčasť sezóny. Košičania sa do bojov o majstrovský titul prebojovali celkovo pätnástykrát v histórii a zároveň už neuveriteľný ôsmykrát v rade. Oceliari sú sedemnásobným majstrom Slovenska, držiteľom dvoch česko-slovenských titulov, sedemkrát vyhrali v slovenskej extralige striebro, dvakrát bronz a tieto kovy získali aj pred rozdelením česko-slovenskej súťaže, keď raz skončili druhí a raz tretí.

    Pre Banskú Bystricu je tohtosezónna účasť v extraligovom finále vôbec prvou v histórii klubu. Barani doposiaľ skončili najlepšie na tretej priečke, čo sa im podarilo celkovo dvakrát (v ročníku 2010/2011 a v uplynulej sezóne 2013/2014).

    Vzájomné série v play-off: Oceliari sa stretli s Baranmi v novodobej histórii play-off slovenskej extraligy iba dvakrát. V sezóne 2008/2009 to bolo vo štvrťfinále, v sezóne 2011/2012 v semifinále. V oboch sériách boli úspešnejší východniari. Odohralo sa 10 vzájomných zápasov, z nich vyhrali Košičania osem, Bystričania dva, vzájomné skóre v play-off je doteraz 31:21.

    Zdroj: Onlajny.eu, hckosice.sk
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri absolútnom vrchole hokejovej sezóny na Slovensku! Za nami je už celá základná časť, všetky štyri štvrťfinálové série a aj celé semifinále a v bojoch o titul šampióna ostali už iba dva najlepšie tímy. Do extraligového finále sa prebojovali Košice a Banská Bystrica! Tieto dva celky dnes čaká v Steel aréne piaty finálový zápas, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu doplnenému o videá gólov a fotografie priamo zo štadióna rozhodne neunikne nič podstatné.

    1. zápas: HC Košice – HC '05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus)
    V prvom dueli Košičania žiadne zaváhanie nepripustili. Zverenci trénera Oremusa zvládli úvod duelu, keď sa už v piatej minúte ujali vedenia zásluhou prudkej rany Suju. Ešte do prestávky svoj náskok zvýšili, keď využili vôbec prvú presilovú hru v celej sérii. Pre Banskobystričanov ale ešte nič stratené nebolo. Barani mohli vyrovnať pri dvojnásobnej početnej výhode na prelome prvej a druhej tretiny, ale úspešní neboli. Naopak, Oceliari pridali poisťovací tretí gól a súperovi nedovolili skórovať ani raz. Košický brankár Hylák si tak na svoje konto pripísal čisté konto a Košičania sa ujali vedenia v sérii.

    2.zápas: HC Košice – HC ´05 Banská Bystrica 4:3 sn. (0:0, 3:1, 0:2 – 0:0), stav série 0:2
    Góly a asistencie:
    24. Suja (t.s.), 27. Jánošík (Bondra), 31. Bartánus, rozh. náj. Bicek – 37. Kudrna (Surový, Kytnár), 57. Hudec (Handzuš), 60. White (Kudrna, Kytnár)
    Úvodná tretina druhého finálového stretnutia nepriniesla žiadny presný zásah. Obidve mužstvá mali už od prvých sekúnd duelu dobré príležitosti na vsietenie gólu, ale výborný výkon podali najmä obidvaja gólmani. Už v štvrtej minúte prostrednej časti sa mohli domáci hokejisti tešiť z tesného vedenia, do ktorého ich gólom dostal Suja. Ten bol najprv vo svojej šanci faulovaný Kytnárom, presadiť sa však dokázal z následného trestného strieľania. Po necelých ďalších troch minútach sa do šance dostal Jánošík, ktorý zvyšoval už na rozdiel dvoch gólov. V polovici riadneho hracieho času sa však hostia opäť dopustili ďalšieho faulu, po ktorom nasledovalo druhé trestné strieľanie, ktoré Bartánus využil a Košice tak viedli už 3:0. V závere druhej tretiny sa ale dokázala presadiť aj Bystrica, ktorá gólom Kudrnu znížila náskok svojho súpera. V tretej tretine sa dlhšie hralo bez gólov i keď šance si dokázali vytvoriť obidva tímy. Už niečo vyše troch minút pred jej záverom sa však hostia odhodlali ku hre bez brankára, ktorú aj dokázali využiť a kontaktný gól svojho tímu vsietil Hudec. „Barani“ tak vycítili šancu na úspech a naďalej pokračovali v hre bez gólmana, ktorä napokon zásluhou Whitea vyústila až do vyrovnávajúceho presného zásahu. Keďže stretnutie sa v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne, na rade bolo predĺženie. V tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak sa druhý finálový zápas rozhodoval až v samostatných nájazdoch. V tých sa dokázal ako jediný presadiť Jiří Bicek, vďaka ktorému sa Košice ujali v sérii vedenia 2:0.

    3.zápas: HC ´05 Banská Bystrica – HC Košice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), stav série: 1:2
    Góly a asistencie:
    31. Handlovský, 36. Čížek (Kudrna, Kytnár), 60. Hudec (Biro, Heizer) – 6. Lapšanský (Hrnka)
    Úvod tretieho finálového zápasu vyšiel lepšie hosťom. Tí sa už v závere šiestej minúty dostali do jednogólového vedenia, keď sa po chybnej rozohrávke domáceho brankára Corbeila dostal k puku Lapšanský, ktorý otvoril skóre duelu. Ďalší gól prišiel v polovici stretnutia, keď sa k odrazenému puku dostal Handlovský a ten vyrovnal stav stretnutia. O pár minút na to sa z nenápadnej akcie dokázali Bystričania dostať do vedenia. Čížek vystrelil od modrej čiary, a keďže Hylákovi tienil dobre postavený Kytnár, puk prešiel až za jeho chrbát. Keďže hostia až do záveru stretnutia prehrávali iba o gól, odhodlali sa ku záverečnej power-play. Hneď pár sekúnd po tom, ako Hylák opustil svoju svätyňu sa ale k puku dostal Hudec a ten svojím presným zásahom upravoval na konečných 3:1. Bystrica tak po prvom finálovom víťazstve znížila stav série na 1:2.

    4. zápas: HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 2:1 (0:0, 2:1, 0:0), stav série 2:2
    Góly a asistencie:
    29. Handzuš (White, Hudec), 38. Heizer (Kafka, Rosandič) – 33. Lapšanský
    Druhý finálový zápas pod Urpínom sa hral opäť v skvelej atmosfére a opäť po ňom boli šťastnejší domáci hokejisti. Bnaskobystričania vstúpili do duelu nešťastne, keď po potýčke prišli o gólmana Corbeila, no jeho nástupca mladík Košarišťan sa svojej šance chytil výborne a svoj tím niekoľkokrát podržal. V prvej tretine obaja brnakári zatiahli roletu a súpera ku gólom nepustili, takže diváci čakali na presnú zásahy až do druhej časti hry. V nej otvoril skóre Handzuš, na čo ešte síce Košičania odpovedali zásluhou Lapšanského, ale to bol zo strany Košíc jediný gólový zápis. Naopak, Barani v závere druhej tretiny zvýšili svoje vedenie zásluhou Heizera a v poslednej časti šesťdesiatminútovky si svoj náskok ustrážili, čím vyrovnali sériu na 2:2.

    Program finále extraligy 2014/2015:
    1.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    2.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    5.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    6.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    9.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    11.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    13.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Bartánus (Cebák), 42. Lapšanský (Hrnka, Rachůnek), 52. Bicek (Bartánus, Cebák) – 45. Zigo (Lamper, Matoušek), 58. Kafka (Čížek, Rosandič)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Kacej, Šefčík

    Diváci: 8347 (vypredané)