Košice – B. Bystrica 3:2 (kon.)
koniec
HC Košice
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC MONACObet Banská Bystrica
Štvrtok 09.04.2015, 19:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica napokon v nervóznom závere nevyrovnala a zápas sa končí triumfom Košíc. Oceliari sa v sérii ujímajú vedenia 3:2 a získavajú majstrovský mečbal.
     
    59:55
    Košičania vyhodili puk na zakázané uvoľnenie a budú musieť ubrániť posledné vhadzovanie pri svojej bránke.
     
    59:45
    Oddychový čas hostí.
    Nepremenený nájazd Petra Kafku
     
    58:15
    Obrovské sklamanie na strane hostí, Kafka svoje trestné strieľanie nepremenil! Barani aj napriek tomu pokračujú v powerplay a snahe o vyrovnanie.
     
    58:15
    Za úmyselné posunutie bránky bolo nariadené trestné strieľanie pre Banskú Bystricu!
     
    58:00
    Košarišťan smeruje na striedačku, Bystrica si zahrá powerplay!
    Petr KAFKA - 3:2
     
    57:46
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia to napokon dokázali a znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to dorážkou vyrazenej strely PETR KAFKA. Asistencie: Václav Čížek a Mislav Rosandič.
     
    57:41
    Banská Bystrica sa stále snaží a pokúša sa znížiť. Hostia hrajú bez brankára, no teraz ich domáci natlačili iba k mantinelu a tam rozhodca stratil puk z dohľadu.
     
    57:28
    Oddychový čas domácich.
     
    57:28
    Domáci hokejisti sa pri pokuse o rýchle uvoľnenie napätia pred svojou bránkou dopustili iba zakázaného uvoľnenia, Košarišťan smeruje na striedačku!
     
    56:26
    Napokon je z toho iba osobný trest pre Whitea a strata útočného pásma pre hostí. Košarišťan ide späť do bránky.
     
    56:20
    Košarišťan šprintuje na striedačku, Banská Bystrica si zahrá powerplay!
     
    55:24
    Košičania sa dostali do zaujímavej situácie! Po dobrom protiútoku prihrával Suja na pravú stranu na Biceka, no jeho strelu Košarišťan s menšími problémami skrotil.
     
    53:05
    Pomer síl sa na ľadovej ploche na minútu a 47 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať kratučká presilovka hostí. Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie domáci Radek Philipp.
     
    52:52
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Tomáš Surový.
     
    52:08
    Banská Bystrica sa ihneď presunula do útoku a skúša to rôznymi spôsobmi. Hostia dvakrát zakončili bezprostredne po buly, ale Hylák dvakrát v rade odolal.
    Jiří BICEK - 3:1
     
    51:35
    Košice dali gól!

    Oceliari sa napokon do pásma vrátili a využívajú presilovú hru! Postaral sa o to JIŘÍ BICEK, ktorý pred bránkou nemohol zaváhať a puk nekompromisne poslal za Košarišťana. Asistencie_ Marek Bartánus a Juraj Cebák.
     
    50:45
    Banská Bystrica sa bude brániť!! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Martin Gründling.
     
    44:35
    Fanúšikovia Baranov sa ihneď chytajú za hlavu, pretože hostia spálili skvelú príležitosť na vyrovnanie! Banskobystrickí hráči sú teraz jasne povzbudení a pokúšajú sa o využitie presilovky.
     
    44:13
    Po góle smeruje na trestnú lavicu na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Tibor Kutálek.
    ZIGO - 2:1
     
    44:13
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa napokon dostávajú späť do hry! Postaral sa o to TOMÁŠ ZIGO, ktorý nekompromisne zakončil spred bránky a nedal brankárovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Patrik Lamper a Tomáš Matoušek.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:0
     
    41:39
    Košice dali gól!

    Hostia opäť nevyužili svoju šancu v útoku a opäť za ňu pykajú po rýchlom prečíslení súpera. Priamo pred bránku teraz dostal presnú prihrávku ADAM LAPŠANSKÝ a nekompromisne zakončil. Asistencie: Tomáš Hrnka a Ivan Rachůnek.
     
    38:59
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Radek Philipp.
     
    34:57
    Banská Bystrica vybojovala puk pred svojou bránkou a mohla ísť do rýchleho prečíslenia! V ňom si puk na pravej strane pýtal Surový, ale hostia napokon skončili iba v ofsajde.
     
    32:24
    Puk napokon po aktivite basnkobystrického tímu poskakoval v pásme, pričom skrotiť sa ho pokúsil Rosandič. Ten prudko vypálil z ľavej strany, ale iba nad bránku Hyláka.
     
    26:22
    Hostia pokračovali vo svojej aktivite a dostali sa do ďalšej nebezpečnej pozície! V nej smeroval puk do medzikružia hneď dvakrát, ale ani v jednom prípade sme zakončenie nevideli.
     
    25:54
    Hosita ešte ostali v pásme a vôbec to tam nemysleli zle. Po nepríjemnej strele z uhla Hylák puk iba vyrazil, ale vedľa bránky, takže Handlovský zakončovať nemohol. Banská Bystrica pokračuje v tlaku.
     
    24:52
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Marek Bartánus, k tomu inkasuje osobný desaťminútový trest za nešportové správanie aj Juraj Cebák.
    Steel aréna je dnes vypredaná do posledného miesta!
     
    24:52
    Košičania teraz prepadli v defenzíve a jedného z hosťujúcich hráčov pustili do skvelého zakončenia. V ňom zakončujúci hráč faulovaný, ale aj napriek tomu vystrelil a trafil konštrukciu bránky.
     
    24:16
    Po rýchlom prechode do útočnej tretiny sa k skvelej strele dostal Guimond. Jeho rana z ľavej strany bola síce nebezpečná, ale iba nepresná.
     
    19:41
    Do konca tejto tretiny už ostáva iba 19 sekúnd, ale stále pokračuje veľký boj na oboch stranách. Situáciu budú mať o niečo uľahčenú Košičania, ktorí si zahrajú presilovku po zlom striedaní súpera. Dvojminútový trest hráčskej lavičky si odchádza odpykať Petr Kafka.
     
    16:38
    Oceliari mohli zvýšiť svoje vedenie! Priamo pred ľavú žrď sa bez akýchkoľvek problémov dostal Bicek a ihneď zakončoval, ale jeho ranu Košarišťan skvele vyrazil betónom.
     
    15:30
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Tomáš Matoušek.
     
    12:59
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Adam Jánošík.
    Marek BARTÁNUS - 1:0
     
    12:24
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti potvrdzujú nepísané pravidlo nedáš-dostaneš a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to MAREK BARTÁNUS, ktorý nebol dôrazne bránený a po presnej prihrávke priamo spred bránky nekompromisne zakončil. Asistencia: Juraj Cebák.
     
    12:09
    Hostia sa mohli ujať vedenia! Do útoku sa natlačil Hudec, puk si poslal okolo obrany a napokon aj zakončoval, ale Hylák jeho ranu s problémami vyrazil mimo bránky.
     
    07:03
    Biro napokon puk von z pásma nedostal a ponúkol ho iba domácemu Hrnkovi! Košický útočník sa ihneď spred bránky natlačil k strele, ale Košarišťan ju vyrazil. Za bránkou sa následne puk dostal opäť na hokejku Hrnku, no jeho zakončenie skončilo iba na vonkajšej konštrukcii.
     
    03:50
    Obrovská šanca pre Košičanov! Priamo pred bránku sa ocitol Rachůnek, ktorý prudko zakončoval, ale iba do betónov brankára. Následne svoju strelu aj dorážal, ale opäť len do Košarišťana.
     
    02:35
    Aktivita Košičanov v útoku pokračuje. Domáci hokejisti sa tentokrát natlačili priamo pred bránku, ale Košarišťan prvý puk dokázal vyraziť. K tomu sa dostal obranca Macejko a ihneď prudko pálil, no banskobystrický brankár sa skvele presunul aj proti tejto strele a zneškodnil ju.
     
    01:39
    Do útoku sa po výhernom buly presunuli aj Košičania a videli sme tam pomerne zaujímavé zakončenie. Priamo k žrdi sa natlačil obranca Jánošík a chcel puk prepasírovať na Košarišťana, ale ten svojím betónom odolal a jeho spoluhráči následne vyhadzujú na zakázané uvoľnenie.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 13. Bartánus (Cebák), 42. Lapšanský (Hrnka, Rachůnek), 52. Bicek (Bartánus, Cebák) – 45. Zigo (Lamper, Matoušek), 58. Kafka (Čížek, Rosandič)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Kacej, Šefčík

    Diváci: 8347 (vypredané)