Slovan Bratislava U21 – Dubnica 1:0 (kon.) | Poprad – Skalica 0:1 (kon.) | Šaľa – MFK Zvolen 1:2 (kon.)
Prešov – Nitra 1:0 (kon.) | L. Mikuláš – Žilina B 0:0 (odl.) | R. Sobota – Trebišov 0:0 (odl.)
koniec
FK Poprad
0:1 (0:0)
MFK Skalica
Sobota 04.04.2015, 15:30 • NTC Poprad • MONACObet liga
     
    V druhom polčase sme videli rovnako nezáživný futbal, Skalici sa však podarilo streliť vedúci gól v 78. minúte z kopačky Ulricha.

    Ďakujem vám za pozornosť, prajem vám príjemný zvyšok dňa a pekné veľkonočné sviatky. (17:20:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Skalica takmer strelila aj druhý gól, keď sa po pravej strane do šance dostal Lukáš Hutta, ktorý však potom bránu tesne minul!
     
    90+2
    Ferenc poslal z ľavej strany priamy center do vnútra šestnástky, tam však bezpečne zaúradoval brankár Michal Lupač.
     
    90+1
    Palutka chcel do medzery prihrať Pavlovi Ramsovi, napokon ale pozorný Šebesta vystrelil loptu preč od nebezpečenstva.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Jeden z Popradčanov sa previnil faulom na útočnej polovici, Skalica má k dispozícii rozohrávku a vôbec sa nikam neponáhľa.
     
    88
    Sedlák hľadal dlhou loptou z pravej strany na hrote Lukáša Kubusa, ten však nedokázal byť chytrejší než brankár Lupač.
     
    87
    V týchto chvíľach sa stretnutie prakticky už len dohráva. Popradčania možno majú k dispozícii ešte nejaké možnosti, no loptu si nedokážu presne prihrať.
     
    85
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Michal Jakubek, prichádza Roman Konečný.
     
    83
    Lukáš Kubus peknou prihrávkou z ľavej strany našiel vo vnútri šestnástky Róberta Ujčíka, ten však napokon pozorného a sebavedomého Lupača nedokázal prekonať!
     
    81
    Skalickí futbalisti sa už od týchto chvíľ snažia prebrať hru do vlastnej réžie, pretože by im určite prospelo, ak by spod Tatier brali plný bodový zisk.
     
    80
    Hlavný rozhodca Trutz po druhýkrát v tomto zápase vyťahuje zo svojho vrecka žltú kartu. Teraz ju namieril proti Lukášovi Janiglošovi.
     
    78
    Skalica dala gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia v tomto zápase po šikovnej akcii! Cez stred ihriska s loptou prebehol Michal Jakubek, ktorý pred šestnástkou zasekol protihráča, prihral na ľavú stranu, kde už bol ĽUBOMÍR ULRICH, ten si loptu vysunul na ľavú stranu a potom šikovne do poloodkrytej brány skóroval!
     
    75
    V tejto chvíli sa hra prelieva zo strany na stranu, ani jeden tím nevyvíja nejaký enormný tlak na súpera.
     
    73
    Pavol Rams prihral do šance Petrovi Melekovi, tomu však kvôli nerovnosti trávnika lopta preskočila cez kopačku a nezasiahol ju tak veľmi dobre.
     
    71
    Dominik Orenič teraz chcel prudkým pasom na ľavú stranu nájsť rozbehnutého Róberta Ujčíka, pre ktorého však napokon aj táto lopta bola pridlhá.
     
    68
    Melek sa dostal po pravej strane až ku hranici šestnástky, potom prihrával ešte bližšie ku bráne do priestorov, kde bol Ujčík, ale napokon už domáci získali iba rohový kop, ktorý odchádza zahrávať Ferenc.
     
    66
    Pavol Rams tentokrát s istotou a účinne odobral loptu Petrovi Šenkovi na útočnej polovici Skalice. Následne majú hostia autové vhadzovanie.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Milan Ondruš, prichádza Róbert Ujčík.
     
    64
    Lukáš Kubus sa s loptou rozbehol do útoku po pravej strane, následne však nedokázal už zakončovať, ale dokázal získať roh pre svoj tím.
     
    63
    Rams posunul na hornú hranicu šestnástky Ferencovi, ktorý svojou ľavačkou tvrdo vypálil, ale nakoniec bránu minul.
     
    62
    Lekár a usporiadatelia v týchto chvíľach odnášajú na nosidlách domáceho hráča Milana Ondruša, ktorý bol nepríjemne zrazený k zemi.
     
    61
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Lukáš Hutta, prichádza Ľubomír Ulrich.
     
    59
    Skaličania vyštartovali do rýchleho útoku, ktorý viedol Peter Vaško. Pred šestnástkou však následne hostia stroskotali na pozornom Bendíkovi.
     
    58
    V týchto chvíľach sa stal zaujímavý moment, keď z východnej tribúny na ihrisko vybehol nejaký divák, ktorý si to namieril priamo za popradským brankárom. Následne však okamžite odišiel a taktiež aj s pomocou ochranky a usporiadateľov bol z ihriska vyvedený.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Jozef Tropp, prichádza Pavol Rams.
     
    56
    Milan Ondruš si spracoval loptu na útočnej polovici, následne však príliš nepomohol svojim spoluhráčom, keďže loptu posielal iba na kopačky súpera.
     
    54
    Prvým hráčom, ktorý je v tomto zápase potrestaný žltou kartou, je Peter Melek, pretože ten sa previnil faulom na obrannej polovici a Skalica budem mať priamy kop.
     
    52
    Lukáš Hutta sa snažil z ľavej strany niekomu prihrať do šestnástky, bezpečne však po loptu vybehol Róbert Huszárik a zachytil ju v náručí.
     
    51
    Filip Palutka si vytvoril priestor pred šestnástkou, strieľal a vôbec nie zle! Lopta letela tesne vedľa pravej žrde Lupačovej brány!
     
    50
    Kubus sa dostal s loptou na útočnú polovicu, následne chcel v šestnástke hľadať niektorého zo svojich spoluhráčov, ale neprihral presne.
     
    49
    Peter Melek si spracoval loptu na pravej strane, potom chcel prudko vysúvať Kubusa, pretože si pýtal miesto, ale všetko bezpečne vyriešil obranný zákrok od Skaličana Neoveského.
     
    47
    Popradčania si na úvod druhého polčasu zárukou svojej zdravej drzosti vybojovali rohový kop.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Lukáš Janigloš, prichádza Peter Melek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Počas prvého polčasu sme sa nedočkali otváracieho gólu, viac z hry mali Skaličania, Poprad zaostával.

    Druhý polčas sa začína približne o 16:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Skalica v závere prvého dejstva mierne pohrozila, keď Čavojský našiel pred Huszárikom Šebestu, ten však z tesnej blízkosti toho veľa nevymyslel.
     
    44
    Ferenc našiel v šestnástke voľného Janigloša, ku ktorému prišla lopta, no napokon sa od neho ako od steny odrazila, a potom ju už skalickí futbalisti upratali do bezpečia.
     
    43
    Center do vápna dával Roman Čavojský, popradský brankár si však dokázal s istotou s touto loptou poradiť a zachytiť ju.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1314 divákov.
     
    41
    Filip Palutka sa šikovne uvoľnil v okolí rohovej zástavky, centroval do vnútra pokutového územia, ale lopta sa napokon nechcene odrazila až za bránkovú čiaru.
     
    39
    Skaličania teraz, myslím, už po tretíkrát zdržovali autové vhadzovanie. Hlavný rozhodca to už nenechal len tak a odobral hosťom aut a ponechal loptu domácim.
     
    38
    Michal Jakubek si v šestnástke vyskočil na hlavičku, ktorou následne loptu usmernil nad Huszárikovu bránu. Popradský brankár odkopáva od brány.
     
    37
    Loptu zahral Sedlák, ktorý ju preniesol na vzdialenejšiu časť šestnástky ku Ferencovi. Ten prihrával do vnútra šestnástky, kde sa lopta odrazila od Janigloša a Troppa, ale ani jeden z nich nebol v koncovke úspešný.
     
    36
    Lukáš Kubus sa snažil po ľavej strane prejsť cez Pavola Majerníka, ten mu loptu odkopol a domáce mužstvo bude mať rohový kop.
     
    34
    Lukáš Švrček si prebral loptu v okolí rohovej zástavky, následne to chcel odľahčiť efektnou otočkou s loptou, ale zamotal sa a lopta sa mu odkotúľala za postrannú čiaru.
     
    32
    Ferenc hľadal pri vzdialenejšej žrdi Dominika Oreniča, loptu však vo výskoku s prehľadom zachytil brankár Michal Lupač.
     
    31
    Počas dvoch minút sme videli niekoľko chýb rozhodcov, ktorí najprv neoprávnene darovali aut Popradu a následne pískali faul proti Skaličanom. Hra sa už upokojila a uvidíme rohový kop pre domácich.
     
    28
    Švrček už na pravej strane nemal veľa možností ako rozohrať, a tak iba nakopol do Janigloša, čo ďalej znamená autové vhadzovanie pre MFK Skalica.
     
    27
    Daniel Šebesta poslal oblúčikom loptu do vnútra pokutového územia, následne lopta iba presvišťala ponad hlavy všetkých hráčov a skončila až pri rohu hracej plochy.
     
    26
    Jurčo si tentokrát s Danielom Šebestom poradil nedovolene, asistent rozhodcu dvihol zástavku a následne už hlavný arbiter prisúdil loptu a rozohrávku Skaličanom.
     
    24
    Popradčania najprv pekne rozohrali loptu v okolí deliacej čiary, následne Jurčo hľadal dlhým centrom na opačnú stranu Palutku, ten však guľatý predmet už dobehnúť nedokázal.
     
    23
    Skaličania mali k dispozícii štandardku, ktorú Roman Čavojský vyriešil centrovanou loptou do vnútra vápna. Tam však s istotou zasiahol Huszárik a rozohral.
     
    22
    Sedlák vysunul na pravú stranu ihriska Lukáša Kubusa, ktorý ešte v šestnástke centrom hľadal Oreniča, ale pozornejší bol brankár hostí Lupač.
     
    20
    Popradčania sa snažili rýchlym protiútokom dostať do zakončenia, išli vo štvorici, skalickí hráči sa však v hojnejšom počte dokázali vrátiť, prehustiť priestor a loptu z Ferencovej kopačky zachytiť.
     
    18
    Jakubek tentokrát mierne nepremyslel kombináciu s Vaškom na ľavej strane ihriska. Lopta skončila na kopačkách brankára FK Poprad.
     
    17
    A domáci brankár sa teraz blysol ďalším dobrým zákrokom, keď lopta prišla pred malé vápno, odkiaľ zakončoval Lukáš Švrček ku ľavej žrdi, no Huszárik čarovne rukou vytlačil strelu!
     
    16
    Kapitán Peter Vaško si pred pokutovým územím šikovne zasekol Sedláka, následne sa dostal presne na hranicu šestnástky a vypálil, ale brankár Huszárik pohotovým zákrokom vyrazil strelu!
     
    14
    Domáci futbalisti získali rohový kop, Skaličania však dokázali loptu bezpečne upratať mimo nebezpečenstva. Následne rozohráva brankár Lupač.
     
    13
    Poprad mal k dispozícii štandardku, ktorú zahrával tradičný aktér Marián Ferenc. Lopta bezpečne pristála do náručia brankára Lupača.
     
    11
    Filip Palutka dokázal šikovne uvoľniť Milana Ondruša na pravú stranu šestnástky. Ten však potom už ďalej na spoluhráčov nedokázal prihrávať.
     
    9
    Jurčo poslal dopredu celkom dobrú loptu, na ktorú sa snažil vyjsť Marián Ferenc, ale nedokázal sa predrať cez Čavojského. Následne už Lupač s istotou zasiahol.
     
    8
    Peter Vaško posielal z ľavej strany ihriska center do vnútra šestnástky, Huszárik bezpečne zasiahol. Následne však ešte Lukáš Svrček pravdepodobne úmyselne narazil do popradského brankára. Hlavný rozhodca to riešil dohovorom.
     
    6
    Lukáš Kubus získal loptu v stredovom kruhu, následne si ju však nedokázal dobre posunúť do útoku, a tak Vaško neváhal a vzal mu ju. Skalica následne rozohrala cez brankára.
     
    5
    Spoza pokutového územia sa ku streleckému pokusu dostal Peter Šenk, no jeho prízemná strela smerovala vedľa pravej žrde Huszárikovej bránky.
     
    4
    Kapitán Popradu Matúš Bendík predviedol účinný obranný zákrok, ktorým zlikvidoval prihrávku medzi dvoma hráčmi súpera na obrannej polovici hostí.
     
    3
    Popradskí futbalisti vybojovali prvý rohový kop, následne však kopanú loptu do vnútra šestnástky bezpečne zachytil skalický brankár Michal Lupač.
     
    2
    Skalica chcela opäť útočiť, tentokrát to skúšali hostia po pravej strane ihriska, prihrávka však bola už do ofsajdu.
     
    1
    K úvodnému výkopu dnešného stretnutia sa postavili skalickí futbalisti, ktorí okamžite začali prudkým nákopom na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá práve zo šatní vychádzajú na trávnik. Domáci futbalisti odohrajú dnešný zápas v bielych dresoch, hostia sa pod Tatrami dnes ukážu v zelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), Tropp, Jurčo, Palutka, Sedlák, Janigloš, Ferenc, Orenič, Kubus
    Náhradníci: Melek, Šuľa, Rams, Ujčík, Maliňák, Malec

    MFK Skalica: Lupač – Čavojský, Majerník, Petrovský, Šenk, L. Švrček, Neoveský, Vaško ("C"), Hutta, Šebesta, Jakubek
    Náhradníci: Konečný, Hesek, Ulrich, M. Švrček, Pavlačka, Hyža, Fišan

    Rozhodca: Trutz – Roszbeck, Ličko.
     
    Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo stretnutia DoXXbet ligy. FK Poprad v 1. kole nadstavbovej časti doma privíta MFK Skalica. Zápas sa začne o 15:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti postúpili do nadstavbovej časti ligy z posledného postupového miesta. V základnej časti sa im z 22 odohraných zápasov podarilo získať 28 bodov vďaka ôsmim výhram a štyrom remízam. Usídlili sa tak na 6. mieste, čo im zaručilo postup do nadstavby. V posledných zápasoch našej druhej najlepšej futbalovej súťaže sa Podtatrancom veľmi nedarilo, zo štyroch posledných odohratých zápasov prehrali tri. Naposledy na ihrisku MFK Košice B, kde podľahli Košičanom tesne 1:0. V nadstavbovej časti sa však pokúsia odohrať čo najlepšie výsledky a zaskočiť favoritov. Poprad totižto nepatrí medzi najlepších v nadstavbovej časti.

    MFK Skalica
    Skaličania v podstate suverénne zvíťazili základnú časť "Západ", kde sa im podarilo získať 49 bodov, čo im zaručilo osembodový náskok na druhé žilinské "béčko". Záhoráci vyhrali z 22 zápasov 15, štyrikrát remízovali a len tri razy prehrali. Aktuálna forma skalického MFK nie je na lídra súťaže celkom dobrá, v posledných štyroch zápasoch sa im darilo takto: prehra, remíza, prehra, výhra. Práve v poslednom stretnutí zdolala Skalica doma Slovan Bratislava B výsledkom 2:1. V nadstavbovej časti má Skalica určite vysoké ambície, veď ich potvrdila už v základnej časti. Najväčším rivalom pre Záhorákov bude tím z opačnej časti Slovenska, a to MFK Zemplín Michalovce, ktoré všetko podriaďujú tomu, aby mohli budúcu sezónu nastúpiť v našej najvyššej futbalovej súťaži.

    Uviedol som vám asi to najpodstatnejšie, teraz sa už môžete spoločne s nami sústrediť na dianie v Národnom tréningovom centre tu v Poprade práve prostredníctvom tohto on-line prenosu. Želám vám pekný futbalový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 78. Ulrich

    Karty:   54. Melek (PPD), 80. Janigloš (PPD)


    FK Poprad: Huszárik – Ondruš, Bendík ("C"), Tropp, Jurčo, Palutka, Sedlák, Janigloš, Ferenc, Orenič, Kubus
    Náhradníci: Melek, Šuľa, Rams, Ujčík, Maliňák, Malec

    MFK Skalica: Lupač – Čavojský, Majerník, Petrovský, Šenk, L. Švrček, Neoveský, Vaško ("C"), Hutta, Šebesta, Jakubek
    Náhradníci: Konečný, Hesek, Ulrich, M. Švrček, Pavlačka, Hyža, Fišan

    Rozhodca: Trutz – Roszbeck, Ličko

    Diváci: 1314