Pardubice – Znojmo 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Třinec 1:0 (kon.) | Táborsko – Opava 2:2 (kon.)
Vlašim – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Zlín – Karviná 1:0 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:0 (0:0)
FK Třinec
cz Sobota 04.04.2015, 14:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    89
    Ve chvíli, kdy se domácí chystají k rozehrání přímého kopu, dochází k poslednímu dnešnímu střídání. Chorého nahradí Plšek.
     
    88
    Obrovská šance Sigmy končí střelou vedle. Ordoš u autové čáry vybojoval míč, přesunul se s ním k šestnáctce soupeře, kde vybídl osamoceného Housku. Střelecký pokus reprezentanta do 21 let skončil těsně vedle pravé tyče!
     
    79
    Další hromadné střídání. Na domácí straně odešel ze hry Navrátil, kterého nahradil Javůrek. U hostů došlo ke střídání mezi Malířem a Tomečkem.
     
    72
    Cana přišel o míč a v rámci poslední záchrany sundal ostrým způsobem protihráče, který zůstává ležet na trávníků.
     
    71
    Domácí měli velkou šanci na dvoubrankové vedení. Centr Navrátila mířil na zadní tyč k Ordošovi, který jej hlavou poslal těsně nad třineckou branku.
     
    70
    Tomeček na polovině soupeře poslal k zemi Vepřka takovým způsobem, že si od sudího vysloužil žlutou kartu.
     
    66
    Hostům střídání očividně prospělo. Dedić vypálil z těžkého úhlu a orazítkoval vzdálenější tyč olomoucké svatyně! Následně se domácí osvobodili ze sevření soupeře.
     
    64
    Dedić je na trávníku chvíli, ovšem už mohl být hrdinou. Motyčkův centr do šestnáctky si útočník Třince našel a hlavou jej poslal těsně vedle Reichlovy branky.
     
    61
    Poté, co se technickou střelou těsně vedle prezentoval Petr, dochází ke trojímu střídání. Na domácí straně opouští trávník Petr, kterého nahradí Zahradníček. Na opačné straně skončil dnešní duel pro Malcharka se Smetanou. Naopak do hry se zapojí Joukl a Dedić.
     
    55
    Houska rychlým sprintem zahájil akci Sigmy. Před vápnem soupeře pak míč posunul na Chorého, který na území soupeře obešel jednoho obránce a vystřelil. Paleček ovšem byl proti dvoubrankovému vedení Sigmy a perfektním zákrokem zneškodnil pokus domácích!
     
    48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil MICHAL ORDOŠ, který svou desátou letošní trefou posílá Sigmu do vedení.
     
    48
    Žlutou kartu navíc za zákrok proti domácímu útočníkovi inkasoval Motyčka.
     
    48
    Po faulu na Navrátila je odpískán pokutový kop!
     
    31
    Chorý v šestnáctce soupeře posunul na nehlídaného Ordoše, který technickou střelou mířil k levé tyči. Pokus domácího hráče těsně branku Třineckých minul.
     
    19
    Při předchozí rychlé akci ze strany Sigmy došlo k nedovolenému zákroku Hlocha. Sudí nechal sice hru pokračovat, nyní ale hostujícímu hráči zblízka ukazuje žlutou kartu.
     
    7
    V následném protiútoku obdržel přihrávku do běhu Malcharek, který se dostal až do zakončení. Skluzem jeho pokus zneškodnil Šindelář.
     
    5
    Hanáci ale zůstali u míče a také málem skórovali. Tentokrát z levé strany přišel přízemní centr Navrátila, který ve vápně soupeře nikdo netečoval. Míč následně proletěl těsně kolem levé tyče Palečkovy svatyně!

    Miroslav Fantal

    Góly: 48. Ordoš

    Karty:   72. Cana (OLO) – 19. Hloch (TRI), 48. Motyčka (TRI), 70. Tomeček (TRI)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Kušnír, Rajnoch (C), Šindelář, Vepřek – Navrátil (79. Javůrek), Houska, Cana, Ordoš, Petr (61. Zahradníček) – Chorý (89. Plšek).
    Náhradníci: Vavřík, Javůrek, Plšek, Bystroň, Zahradníček, Yunis, Bárta (GK).

    FK Třinec: Paleček – Kubáň, Vomáčka (C), Hloch, Matoušek – Tomeček (79. Malíř), Motyčka, Hupka, Ceplák – Malcharek (61. Joukl), Smetana (61. Dedić).
    Náhradníci: Joukl, Malíř, Čelůstka, Gajdošík, Dedić, Kučera, Bruk (GK).

    Rozhodca: Machálek – Urban, Caletka

    Diváci: 2325