Salzburg – Austria 3:1 (kon.) | Rapid Viedeň – Wolfsberger 4:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Grodig 2:3 (kon.)
koniec
FC Salzburg
3:1 (2:1)
FK Austria Viedeň
cz Sobota 04.04.2015, 16:00 • Red Bull Aréna, Salzburg (kapacita 31.100 diváků) • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
    Strkanice na konci zápasu
     
    90+5
    Markus Suttner z Austrie dostává za faul na Nabyho Keitu žlutou kartu. V následné strkanici vidí žlutý kartonek z pravice sudího Ouschana také domácí Jonatan Soriano a hostující Manuel Ortlechner.
     
    90+2
    André Ramalho dostává za svůj počin žlutou barvu.
     
    90+2
    Lindner neváhal a hned poslal míč odpředu, kde André Ramalho fauloval Floriana Madera a hosté budou zahrávat přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti.
     
    87
    K rozehrání však dojde až za malou chvíli, protože domácí naposled střídají. Ze hřiště jde Marcel Sabitzer a na poslední okamžiky jej nahradí Felipe Pires.
     
    84
    Zatímco Ankersen naprosto čistě odebral Hollandovi míč po tom, co záložník hostí přešel přes dva protihráče, na druhé straně už to bylo s faulem. Ankersen poslal míč na nohy Vala Berishy, jehož na půlící čáře zastavil taktickým faulem Lukas Rotpuller a dostává žlutou kartu.
     
    82
    I dkyž nyní byli domácí až moc bohorovní a hned je za to mohl ztrestat Alexander Grünwald, který byl sice na malém vápně sám, ale střílel již z příliš ostrého úhlu a netrefil levý horní roh Gulacsiovy branky.
     
    80
    Je to tak, Valentino Lazaro neplánovaně odchází za doprovodu domácích lékařů do útrob stadionu a nahrazuje jej Nils Quaschner.
     
    77
    Hosté naposled střídají. Špílmachra Austrie Marco Meilingera nahrazuje Philipp Zulechner.
     
    75
    Po pětasedmdesáti minutách hry vidíme první střídání na straně domácího celku. Dnes nepříliš výrazný Takumi Minamino odchází z placu a na jeho místo se dostává Valon Berisha.
    Valentino LAZARO - 3:1
     
    74
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Dle mého názoru je rozhodnuto. Nádherný pas od Keity se dostal přesně na nohy VALENTINA LAZARA, který po levé straně pronikl do vápna a následně parádně obstřelil gólmana. Vskutku pěkná a přesná akce. Asistence: Naby Keita.
     
    71
    Na hřišti se nám nyní přiostřuje, a to tak že výrazně. Na půlící čáře u levé lajny stáhl Naby Keita k zemi Marco Meilingera a je z toho třetí žlutá karta pro domácí.
     
    68
    Ze hřiště odchází Raphael Holzhauser, kterého na zhruba pětadvacet minut nahradí Florian Mader.
    Slibná příležitost Petera Ankersena
     
    64
    Marcel Sabitzer poslal přízemní přihrávou míč do vápna. Keita měl k němu daleko, ale z druhé vlny jej naprosto přesně doběhl Peter Ankersen, který však z první vypálil nepřesně. Akce to však byla hodně povedená.
     
    60
    Druhou žlutou kartu v zápase obdrží také hráč domácího týmu. Daniel Royer si parádně píchnul míč kolem Benno Schmitze, který jej okamžitě poslal k zemi. Nic jiného ani nemohlo následovat.
     
    56
    První střídání v zápasu si nachystali hosté. Z placu odchází střelec zatím jediného gólu hostí David De Paula, kterého nahrazuje Alexander Grünwald.
     
    54
    Peter Gulacsi zachránil domácí tým od pohromy. Raphael Holzhauser totiž z velkého vápna napřáhl a domácí gólman fantastickým zákrokem vyráží míč na rohový kop. Tohle by mohlo hosty mrzet.
     
    50
    Markus Suttner si s přímým volným kopem pražádnou hlavu nedělal. Opřel se do míče a tvrdě vypálil. Gulacsi musel jít na zem a vyrazit míč, který mířil k levé tyči jeho branky.
     
    48
    Hlavní sudí si k sobě volá Stefana Ilsankera, který u pravé lajny zkosil před zraky asistenta pronikajícího Alexandera Franka. Zasloužená karta žluté barvy pro domácího beka.
     
    40
    Hned po centru se míč odrazil k Salamonovi, který se nechal lehce obehrát soupeřem. Minamino mířil na zteč branky soupeře a ač nakonec celou akci zbrzdil, dokázal najít ve vápně Lazara, který zblízka vůbec netrefil branku.
     
    27
    A málem to vyšlo. Opět u toho byl Keita, který parádně našel na hranici penaltového puntíku Soriana. Ten zkusil zamířit k levé tyčce, ale jen o kousek jí minul.
    Valentino LAZARO - 2:1
     
    23
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Lahůdka v podání domácího ofenzivního záložníka VALENTINA LAZARA. Soriano mu krásnou uličkou přiťukl míč a najednou by Lazaro spolu se Sabitzerem sám před gólmanem Lindnerem. Už to vypadalo, že přihraje, když si míč popotáhl do levé strany a poté zakončil do odkryté branky. Asistence: Jonatan Soriano.
     
    12
    A velká šance byla k vidění i na druhé straně. Sabitzer prošel s míčem neohroženě do vápna, kde přihrál Valentinu Lazarovi. Ten však z první nestřílel, nýbrž si míč zpracoval a až poté vypálil. Jeho pokus byl zblokován na roh.
     
    11
    Obrovská šance hostí. Hinteregger zkoušel hlavičkou malou domů na Gulacsiho, jenže to se vůbec nepodařilo. Naopak poslal míč přímo na kopačky Holzhausera, který sám před Gulacsim trefil jen dobře postaveného brankáře Salzburgu.
    David De PAULA - 1:1
     
    6
    Austria právě vstřelila branku!
    Kousek za půlkou přišel Keita o míč a ač se poté snažil ve spolupráci s obránci jej vzít Suttnerovi zpět, nepodařilo se to. Záložník hostí následně poslal prudký centr do vápna přímo na pravačku DAVIDA DE PAULY, který z první parádní ranou prostřelil gólmana. Asistence: Markus Suttner.
    Marcel SABITZER - 1:0
     
    1
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Toto je pro hosty hodně studená sprcha. Keita si krátce po výkopu narazil míč s Ramalhem a hned si naběhl do vápna, kam směřoval přávě od Ramalha dlouhý míč. Záložník nezaváhal, poslal míč podél malého vápna na MARCELA SABITZERA a ten ve skluzu trefuje odkrytou branku. Gól padl po dvaceti vteřinách hry. Asistence: Naby Keita.

    Tomáš Lysý

    Góly: 1. Sabitzer, 23. Lazaro, 74. Lazaro – 6. Paula

    Karty:   48. Ilsanker (SLZ), 60. Schmitz (SLZ), 71. Keita (SLZ), 90+2. Ramalho (SLZ), 90+5. Soriano (SLZ) – 84. Rotpuller (AUV), 90+5. Suttner (AUV), 90+5. Ortlechner (AUV)


    FC Salzburg: Gulacsi – Ankersen, Ilsanker, Hinteregger, Schmitz – Lazaro, Ramalho, Keita, Minamino – Sabitzer, Soriano.
    Náhradníci: Leitgeb, Barisha, Djuricin, Bruno, Quaschner, Walke, Pires

    FK Austria Viedeň: Lindner – Salamon, Suttner, Rotpuller, Ortlechner – Holland, Holzhauser, Meilinger, Royer, De Paula – Frank
    Náhradníci: Mader, Grünwald, Zulechner, Handzikić, Serbest, Stronati, Ramsebner

    Rozhodca: Dominik Ouschan – Matthias Winsauer, Stefan Kühr