Slovensko – Česko 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Česko
Utorok 31.03.2015, 20:30 • Štadión Pod Dubňom (Žilina) • Reprezentácia U17
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Rozohranie priameho kopu zo zaujímavej streleckej parkety si zobral na svoje triko Michal Kadlec, ktorý loptu zakrútil ponad múr, no aj zároveň aj ponad brvno Muchovej svätyne!
     
    88
    Po úspešnom odvrátení českej štandardnej situácie mohol šprintovať do bleskurýchlej kontry Stano Šesták, ktorého taktickým faulom žltej farby zastavil Jaroslav Plašil.
     
    82
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Viktor Pečovský.
     
    82
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Adam Hloušek, prichádza Filip Novák.
    Tomáš Necid
     
    75
    Obrovská šanca Českej reprezentácie a v nej Tomáš Necid, ktorému pripravil gólovú príležitosť striedajúci Dočkal. Robustný útočník súpera však po otočke ľavačkou nezamieril presne! Jano Mucha i celý štadión si mohol vydýchnuť.
     
    73
    Česi snažiaci sa zvrátiť nepriaznivý výsledok začínajú prikladať poriadne pod kotol a zatláčať slovenskú defenzívu do vlastného pokutového územia. Krejčího strela z uhla roztrepotala len bočnú sieť Muchovej svätyne.
     
    72
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Václav Kadlec, prichádza Bořek Dočkal.
     
    72
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Daniel Kolář, prichádza Vladimír Darida.
     
    68
    Stanislav Šesták sa ocitol vo vynikajúcej pozícii. Riešil to volejom, lopta mu však nesadla tak, ako by bolo potrebné a skončila mimo troch žrdí Tomáša Vaclíka! Slovensko bolo blízko k pridaniu poisťovacieho zásahu na 2:0.
    Ladislav Krejčí
     
    66
    Mohlo to byť vyrovnané! Ladislav Krejčí si dokázal na zadnej žrdi nájsť priestor na hlavičkového zakončenie, do ktorého sa presadil cez Petra Pekaríka! Jeho mini-chybičku však famóznym dvoj-zákrokom vygumoval Ján Mucha, ktorý behom dvoch sekúnd zneškodnil prvotné zakončenia Krejčího a takisto aj dorážku krídelníka Sparty Praha!
     
    61
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Stanislav Šesták.
     
    61
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vladimír Weiss, prichádza Michal Ďuriš.
     
    61
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Václav Pilař, prichádza Ladislav Krejčí.
     
    61
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Theodor Gebre Selassie, prichádza Michal Kadlec.
     
    60
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Martin Pospíšil, prichádza Jaroslav Plašil.
    Ondrej DUDA - 1:0
     
    49
    Slovensko dalo gól!
    Zaplnený štadión v Žiline má dnes po prvýkrát obrovský dôvod na jasot! Skvelú akciu predviedla dvojica azda budúcich pilierov reprezentácie! Ján Greguš využil dieru v strede poľa, pekne vyviezol loptu vpred a krásnym spôsobom uvoľnil ONDREJA DUDU. Ten naplno preukázal, prečo je považovaný za tak obrovský talent a prízemnou strelou, ktorá tesne pred Vaclíkom ešte trošku na trávniku skočila, rozvlnil sieť a v druhom zápase za seniorskú reprezentáciu si tak mladíček futbalovo odchovaný v Košiciach otvoril gólový účet!
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Martin Jakubko.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kornel Saláta, prichádza Ľubomír Michalík.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martin Škrtel, prichádza Ján Ďurica.
    Pekarík
     
    34
    Naši hrajú v týchto momentoch futbal ako z učebnice. Vladimír Weiss sa poľahky presadil cez Adama Hloušeka, po ktorého obohratí posúval loptu z bránkovej čiary pod seba na Petra Pekaríka. Ten nebol práve v ideálnom postavení, stihol tak zakončiť len nedôrazne, no aj tak z toho mohol prameniť otvárajúci gól nebyť kľúčového zákroku Gebre Selassieho na bránkovej čiare!
    Martin Škrteľ
     
    33
    Martin Škrteľ nestrelil reprezentačný gól už šesť rokov. Teraz bol blízko blizúčku tomu, aby sa po dlhej dobe opäť zapísal medzi strelcov, no jeho hlavička zo súboja s Necidom skončila tesne vedľa pravej žrde!
     
    28
    Fúúúú. Nechýbalo veľa, aby sme boli v Žiline svedkami fenomenálneho slovenského gólu. Po nádhernom uvoľnení od Hrošovského predviedol z pravého krídla vynikajúci center Peter Pekarík. V šestnástke vystrihol krásne nožničky Marek Hamšík, ktoré by boli zrejme gólové. no stredopoliar SSC Neapolu nakoniec tesne loptu netrafil a strihol len do vzduchu!
     
    24
    Slovenský kapitán Martin Škrtel však musel po ofenzívnom výlete veľmi rýchlo utekať dozadu, pretože českí reprezentanti sa dostali do rýchlej kontry. Tú stopér z Liverpoolu prerušil len za cenu žltej karty.
     
    23
    Škrtel sa v sebe netypickej pozícii rozohrávača zachoval veľmi dobre, krásnou prihrávkou uvoľnil na pravom krídle Petra Pekaríka. Ten poslal do stredu šestnástky Česka takmer gólový center, ktorý ale nakoniec nedokázali Slováci usmerniť do brány!
     
    8
    Marek Hamšík peknou prihrávkou našiel Róberta Maka, ktorý vyskúšal cez brániaceho protihráča strelecké šťastie. Strela nášho krídelníka vôbec nemala zlé parametre, avšak Tomáš Vaclík ju dokázal bez väčších ťažkostí zlikvidovať!

    Michal Bakoš

    Góly: 49. Ondrej Duda

    Karty:   24. Martin Škrtel (SVK) – 88. Jaroslav Plašil (CZE)


    Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan – Greguš, Hrošovský – Weiss, Duda, Mak – Hamšík.
    Náhradníci: Dúbravka, Kozáčik – Ďurica, Michalík, Kucka, Pečovský, Ďuriš, Šesták, Nemec, Jakubko. Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Česko: Vaclík – Gebre Selassie, Holek, Suchý, Hloušek – Vácha, Pospíšil – Kadlec, Kolář, Pilař – Necid.
    Náhradníci: Pavlenda – Kadlec, Procházka, Krejčí, Dočkal, Novák, Plašil. Manažér: Pavel Vrba (CZE)

    Rozhodca: Vad – Viszokai, Lemon

    Diváci: 10 594