Slovensko – Česko 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Česko
Utorok 31.03.2015, 20:30 • Štadión Pod Dubňom (Žilina) • Reprezentácia U17
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany je to na dnes všetko. Ďakujem vám veľmi pekne, že ste derby stretnutie v Žiline sledovali s nami a verím, že nášmu portálu zachováte priazeň aj do budúcna. Všetkým fanúšikom želám krásne futbalové sny! (22:29:27)
     
    V druhom polčase padol jediný gól a nás môže mimoriadne tešiť, že sa oň postaral mladíček Ondrej Duda. Od tohto momentu mali Česi optickú i územnú prevahu. Veľa šancí z nej však nevyťažili. Najbližšie k vyrovnaniu bol Ladislav Krejčí, ktorý si však vylámal zuby na skvelom dvoj-zákroku Jána Muchu!

    Slovenský futbal tak potvrdil ďalším víťazstvom svoje skvelé obdobie. Prvý asociačný termín v roku 2015 tak pre náš futbal ani lepšie dopadnúť nemohol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zúfalý tlak Česka je doprevádzaný piskotom slovenských fanúšikov. Ján Ďurica dominuje v našom pokutovom území.
     
    90+2
    Ešte polovicu nadstaveného času. Presne toľko je potrebné ustáť, aby slovenskí reprezentanti mohli oslavovať víťazstvo v prestížnom prípravnom stretnutí.
     
    90+1
    Rozohranie priameho kopu zo zaujímavej streleckej parkety si zobral na svoje triko Michal Kadlec, ktorý loptu zakrútil ponad múr, no aj zároveň aj ponad brvno Muchovej svätyne!
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Ján Kozák vyštartoval nahnevano z lavičky, potom, čo bol zákrok Michala Ďuriša niekoľko metrov za hranicou pokutového územia posúdený ako faul.
     
    89
    Martin Jakubko využil svoje fyzické parametre a prednosti pri súboji v rohu ihriska, kde sa nášmu útočníkovi podarilo nazbierať niekoľko cenných sekundičiek.
     
    88
    Po úspešnom odvrátení českej štandardnej situácie mohol šprintovať do bleskurýchlej kontry Stano Šesták, ktorého taktickým faulom žltej farby zastavil Jaroslav Plašil.
     
    86
    Českí reprezentanti vrhajú všetky zbytky síl do ofenzívneho snaženia, ktorému Slováci zatiaľ dokážu úspešne odolávať, no gradácia českého tlaku sa zrejme ešte len dá očakávať.
     
    85
    Vzhľadom na dnešné počasie na strednom Slovensku sa o pripravenosti trávnika na štadióne Pod Dubňom už čo to porozprávalo. Každopádne, tesne pred koncom zápasu je už ihrisko poriadne rozbité.
     
    83
    Ofenzívne akcie predvádza slovenský tím v posledných minútach len veľmi sporadicky. Zverenci Jána Kozáka sa sústredia na udržanie veľmi pozitívneho priebežného výsledku.
     
    82
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Viktor Pečovský.
     
    82
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Adam Hloušek, prichádza Filip Novák.
     
    81
    Ján Mucha musel ísť na zem, no stačilo mu predviesť len jeden z rutinných zákrokov. K lopte sa však prakticky obratom dostávajú Česi.
     
    80
    Patrik Hrošovský dnes predvádza veľmi dobrý výkon, čo koniec koncov potvrdil aj pri ostatnej situácii, kedy dokázal čisto odobrať loptu jednému z protihráčov.
     
    78
    Defenzívne povinnosti si fantasticky splnil aj Martin Jakubko, ktorý sa stiahol takmer až pred slovenské pokutové územia, kde sa zaprel robustným telom a vypýtal si faul.
     
    76
    Vladimír Darida dal do snahy získať loptu priveľa agresivity, ktorú si musel odniesť Ján Ďurica. Po nedovolenom zákroku českého stredopoliara môžeme upokojiť hru.
    Tomáš Necid

    Michal Bakoš

    Góly: 49. Ondrej Duda

    Karty:   24. Martin Škrtel (SVK) – 88. Jaroslav Plašil (CZE)


    Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan – Greguš, Hrošovský – Weiss, Duda, Mak – Hamšík.
    Náhradníci: Dúbravka, Kozáčik – Ďurica, Michalík, Kucka, Pečovský, Ďuriš, Šesták, Nemec, Jakubko. Manažér: Ján Kozák (SVK)

    Česko: Vaclík – Gebre Selassie, Holek, Suchý, Hloušek – Vácha, Pospíšil – Kadlec, Kolář, Pilař – Necid.
    Náhradníci: Pavlenda – Kadlec, Procházka, Krejčí, Dočkal, Novák, Plašil. Manažér: Pavel Vrba (CZE)

    Rozhodca: Vad – Viszokai, Lemon

    Diváci: 10 594