Izrael – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Izrael
0:1 (0:1)
Belgicko
cz Utorok 31.03.2015, 20:45 • Itztstadion Teddy, Jeruzalém, Izrael • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Belgie zvítězila v dohrávaném utkání kvalifikační skupiny B na hřišti Izraele 1-0 a po polovině odehraných zápasů se posunula do čela této kvalifikační skupiny, se s Vámi loučí a zase někdy u kvalifikace na ME 2016 ve Francii se těší napočtěnou Tomáš Lysý. (22:51:27)
     
    Tabulka sk. B:

    1. BELGIE 11 bodů (skóre 13-1)
    2. WALES 11 bodů (skóre 7-2)
    3. IZRAEL 9 bodů (skóre 9-6)
    4. KYPR 6 bodů (skóre 9-10)
    5. BOSNA A HERCEGOVINA 5 bodů (skóre 5-6)
    6. ANDORRA 0 bodů (skóre 2-20).
     
    Belgie se tak díky dnešní výhře posouvá na čelo kvalifikační skupiny B, naopak Izrael si situaci notně zkomplikoval. Domácí měli před kvalifikačním dvojzápasem celkem devět bodů a před sebou dvě domácí utkání, ale nevstřelili v nich ani gól a nebrali ani bod. S Walesem prohrál Izrael 0-3 a nyní jej poráží i Belgie.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1.
    Střely celkem: 11-15.
    Střely na branku: 5-7.
    Střely mimo: 3-8.
    Zblokované střely: 3-0.
    Zákroky gólmanů: 6-5.
    Žluté karty: 3-4.
    Červené karty: 0-1.
    Držení míče: 44% – 56%.
    Rohy: 4-5.
     
    Dnešní kvalifikační zápas je u konce. Domácí si ještě dlouho budou drbat hlavu za přešpatný první poločas, ve kterém ani nevystřelili na branku a Belgie je již v deváté minutě ztrestala, jak se později ukázalo, rozhodujícím gólem Marouane Fellainiho po nacvičeném signálu. Hosté mohli dát v prvním poločasu více než jeden gól, ale měli lehce vychýlenou mušku.

    Do druhého poločasu nastoupilo z pohledu domácích naprosto jiné družstvo. Izraelci zaměstnávali obranu hostí od úvodních vteřin a střelecky aktivní byl zejména Zahavi, jehož dvě nebezpečné rány Courtois chytil. V 64. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Vincent Kompany, ale ani to nepomohlo Izraeli ke kýženému srovnání.
    Náš divák komentuje dnešní zápas jako úžasnou hru!

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po rohu Refaelova se míč snesl do vápna, kde k němu měli nejblíž beci Belgie, posílají jej ven z šestnáctky a sudí končí zápas.
     
    90+4
    Poslední šance Izraele na vyrovnání – rohový kop.
     
    90+2
    Nacer Chadli si udělal u pravé tyče Martziana z obránců domácích dobrý den, ale poté mu míč uskočil do zámezí a záložník belgické reprezentace tak nemohl nasadit svému průniku třešeň na dortu v podobě gólu či gólové přihrávky.
     
    90+1
    Nir Bitton zkusil vystřelit, ale byl to spíš již takový pokus ze zoufalství, který Courtois schoval do rukavic.
     
    90
    Ve druhém poločase se bude hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Orel Dgani dostal parádní míč za obranu soupeře a i když si balon nezpracoval ideálně, měl k zakončení hodně blízko. Zákrokem, který měl vůni penalty, jej od míče odstavil Alderweireld. Dgani tak neměl šanci vystřelit.
     
    88
    Sám faulovaný Origi zkusil z přímého volného kopu vystřelit, ale přece jen to bylo z hodně uctivé vzdálenosti a Martziano neměl problém jeho pokus lapit.
     
    88
    V závěru zápasu vidí žlutou kartu Lior Refaelov, který tedy může být rád, že to není kartonek barvy červené, protože do nového muže na placu Divocka Origiho zajel oběma nohama zepředu a přejel jej jako sekačka na trávu.
     
    87
    Po nakrátko rozehraném přímém volném kopu kousek za půlící čárou se Natkho odhodlal k dalekonosné střele, která však mířila nad branku.
     
    86
    Ze hřiště odchází Radja Nainggolan, který dnes předvedl parádní výkon, a nahradí jej Divock Origi.
     
    86
    Přímý volný kop se domácím nepodařil, Belgie se ubránila a následuje i poslední střídání v dresu hostí.
     
    85
    Marouane Fellaini u levého rohového praporku poslal k zemi Tala Ben Haima, útočníka, a domácí budou mít opět dobrou pozici k centru a ohrožení branky hostí.
     
    84
    Poslední střídání domácích. Omri Ben Harush odchází z placu a na jeho místo přichází Elyaniv Barda. Střídání obránce za útočníka.

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Fellaini (Kompany)

    Karty:   17. Dgani (ISR), 54. Yeini (ISR), 88. Refaelov (ISR) – 11. Kompany (BEL), 19. Alderweireld (BEL), 75. Lombaerts (BEL)   64. Kompany (BEL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8.
    Izrael: Martziano – Dgani, Ben Haim (C), Gershon, Ben Harush (84. Barda) – Yeini (66. Refaelov), Bitton, Natkho – Zahavi, Hemed (46. Ben Haim II), Sahar.
    Náhradníci: Harush, Haimov – Dasa, Tawatha, Refaelov, Kayal, Buzaglo, Kahat, Barda, Shechter, Ben Haim II, Dabour.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany (C), Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Nainggolan (86. Origi), Witsel – De Bruyne, Benteke (67. Denayer), E. Hazard (63. Chadli).
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Deschacht, Denayer, Vanden Borre, Ciman, Mertens, Dembélé, Chadli, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin

    Diváci: 33000