Izrael – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Izrael
0:1 (0:1)
Belgicko
cz Utorok 31.03.2015, 20:45 • Itztstadion Teddy, Jeruzalém, Izrael • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu kvalifikační skupiny B, ve kterém se mezi sebou utkají Izrael a Belgie. Duel se měl původně sehrát 9. záři 2014, jenže kvůli bezpečnostním důvodům – boje Izraelců s palestinským hnutím Hamás v pásmu Gazy – bylo utkání přeloženo právě na poslední březnový den.
     
    Izrael:
    Domácím fotbalistům se v dosavadním průběhu kvalifikace poměrně daří. Vždyť ve čtyřech zápasech ztratili Izraelci pouhé tři body za porážku s Walesem, který tak po minulém kole vystřídal právě Izrael v čele kvalifikační skupiny B. Nyní mají Izraelci možnost vrátit se do vedení této skupiny a udělat tak další výrazný krok k postupu na závěrečný šampionát.

    Předchozí kvalifikační výsledky Izraele:
    Izrael – Wales 0:3.
    Izrael – Bosna a Hercegovina 3:0.
    Andorra – Izrael 1:4.
    Kypr – Izrael 1:2.
     
    Belgie:
    Jenže s atakem prvního místa v tabulce to myslí vážně i Rudí ďáblové. Ti byli považování z velkého favorita celé béčkové kvalifikační skupiny, ale zatím tuto roli příliš nepotvrzují. Během čtyř zápasů sice neprohráli a obdrželi jen jeden gól, ale také hned dvakrát remizovali. Případným vítězstvím by se Belgičané dotáhli bodově na vedoucí Wales.

    Přechozí kvalifikační výsledky Belgie:
    Belgie – Kypr 5:0.
    Belgie – Wales 0:0.
    Bosna a Hercegovina – Belgie 1:1.
    Belgie – Andorra 6:0.
    Belgičané byli na včerejším tréninku v dobré náladě

     
    Polud se chceme podívat do historie vzájemných zápasů těchto dvou reprezentací, musíme zašátrat tedy pořádně do minulosti. Poslední vzájemný zápas se totiž datuje roku 1965. 5. září 1965 vyhrála Belgie nad Izraelem na domácí půdě 1:0. O dva měsíce později si pak Belgičané doslova smlsli na svém soupeři a uštědřili Izraeli na jeho stadionu potupný debakl 0:5.
    V roce 2007 se střetly výběry obou zemí do 21 let. Belgie vyhrála 1-0 a Marouanne Fellaini byl v osmnácté minutě vyloučen

    Místo konání dnešního zápasu

     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Martziano – Dgani, Ben Haim (C), Gershon, Ben Harush – Yeini, Bitton, Natkho – Zahavi, Hemed, Sahar.
    Náhradníci: Harush, Haimov – Dasa, Tawatha, Refaelov, Kayal, Buzaglo, Kahat, Barda, Shechter, Ben Haim II, Dabour.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany (C), Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Nainggolan, Witsel – De Bruyne, Benteke, E. Hazard.
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Deschacht, Denayer, Vanden Borre, Ciman, Mertens, Dembélé, Chadli, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi.

    Rozhodčí: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin.
     
    -3
    Zápas se pomalu chýlí ke svému začátku. Oba týmy právě přicházejí z útrob stadionu na zelený pažit.
     
    -2
    Stadionem zní belgická hymna, za chvíli si vyslechnou nejkrásnější píseň své země i Izraelci.
     
    -1
    Oba dva týmy dnes zvolily formaci 4-3-3. Již za malou chvíli uvidíme, komu bude toto rozestavení více vyhovovat. Kapitáni svých týmů, Tal Ben Haim a Vincent Kompany si nyní podávají ruce s anglickými sudími.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas byl zahájen, za ohlušujícího pískotu rozehrává reprezentace Belgie.
     
    1
    Kompany s Lombaertsem si vyměňují míč v hloubi své obranné poloviny.
     
    1
    Dlouhý nákop Lombaertse nebyl úspěšný, Izrael sebral míč ze vzduchu a rychle se pustil do útoku, po kterém Zahavi vybojoval rohový kop.
     
    2
    Natchův roh našel hlavy obránců hostí a míč putuje ven z vápna.
     
    2
    U kulatého nesmyslu jsou opět Lombaerts s Kompanym. Nyní kombinují i s ostatními defenzivními hráči svého týmu, Alderweireldem a Vertonghenem.
     
    3
    Tentokrát už byla akce hostí mnohem slušnější. Na hranici velkého vápna převzal míč Alex Witsel a přízemní střela belgického beka prolétla opravdu jen těsně vedle levé izraelské tyče.
     
    4
    Belgičtí fotbalisté se snaží zatlačit svého soupeře k šestnáctce, ale Tal Ben Haim, kapitán domácích, si počínal velice zkušeně a bere hostům míč.
     
    5
    Alderweireld na půli hřiště fauloval Sahara a u míče zůstanou Izraelští.
     
    6
    Natkho zkoušel najít dlouhým pasem Zahaviho, což se mu ale nepodařilo. Útočníku Izraele scházely k míči zhruba čtyři metry.
     
    6
    Eden Hazard poprvé předváděl svá kouzla, a to u levé hranice velkého vápna. Odcentroval, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    7
    Zahavi si výborně pokryl míč před napadajícím Vertonghenem a přinutil obránce Rudých ďáblů k taktickému faulu.
     
    8
    Mezi domácím Eranem Zahavim a Janem Vertoghenem, který se nyní vysunul až k levému rohovému praporku, nastal souboj o míč pomalu ve stylu kung-fu. Sudí usoudil, že Zahavi se dopustil faulu a Belgie bude mít k dispozici přímý volný kop od levého rohu.
     
    9
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hosté se z druhé vážnější šance dostávají do vedení. De Bruyne se snažil najít z přímého volného kopu Nainggolana, který stál před šestnáctkou a poslal nadýchaný míč do vápna. Na hranici ofsajdu se k němu dostal Kompany, přihrál jej na MAROUANE FELLAINIHO, který zblízka jen nastavil nohu a otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Vincent Kompany.
    Marouane FELLAINI - 0:1
     
    11
    A hosté byli blízko k dalšímu gólu. De Bruyne postupoval z pravé strany do velkého vápna a vystřelil, čímž přinutil Martziana k prvnímu zásahu. Domácí gólman nyní svůj tým pořádně podržel.
     
    11
    Ve stejné minutě Kompany kousek za čárou sestřelil Sahara a dostává žlutou kartu. Kapitán Belgie před malou chvílí asistoval u úvodního gólu, nyní ukazuje svojí odvrácenou tvář.
     
    13
    Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Zřejmě tato úvaha napadla Vincenta Kompanyho, který se pokusil z pětatřiceti metrů vystřelit. Což o to, úvaha dobrá, provedení horší. Míč by netrefil ani ragbyovou svatyni.
     
    14
    Belgičané opět mají míč bezpečně ve své moci a kombinují na půli soupeře kousek za středovou čárou.
     
    16
    Od úvodního gólu a následné šance De Bruyneho toho tedy příliš nevidíme. Kombinačně zatím aktivnější Belgičané ztrácejí míč, ale domácí se do žádného rychlého kontru nehrnou.
     
    17
    Zahavi se prodíral mezi hráči soupeře, ale před vápnem mu vystavil stopku Nicolas Lombaerts. Míč se tak vrací na kopačky hostí.
     
    17
    Na góly 0-1, na žluté karty srovnáno. Orel Dgani nyní potvrdil jméno hodné dravého ptáka a zezadu dravým způsobem sestřelil Edena Hazarda, který se po jeho zákroku nenacházel zrovna dvakrát v ráji. Bolestná grimasa Hazarda o tom vypovídá, tohle byl od Dhaniho pořádně tvrdý faul.
     
    18
    Po žluté kartě poslali hosté dlouhý míč do vápna, kde byl Christian Benteke přistižen v ofajdu. Odmáváno, odpískáno.
     
    19
    Žlutí se nám dále, nyní to snad vypadalo, jako by Toby Alderweireld chtěl oplatit předchozí faul na Hazarda a podobným způsobem trefil na půlící čáře Tomera Hemeda. Vidí tedy zasloužený kartonek žluté barvy.
     
    20
    Vzrušení na stadionu je zbytečné. Ben Sahar se dostával v pokutovém území k míči, ale Simon Beck viděl ofsajd.
     
    21
    Belgičané jsou v útocích hodně nebezpeční. Nyní se domácí horko těžko ubránili a odvrátili akci soupeře s vypětím všech sil na rohový kop.
     
    22
    Bezprostředně po rohu ohrožení branky Martziana nenastalo, nicméně v pravém rohu velkého vápna se k odraženému míči dostal Kevin De Bruyne a ukázal, že jeho pravačka tedy ukazuje bombové parametry. Dělovka belgického záložníka z první snad lízla levou tyčku a následně šla do boční sítě.
     
    23
    Hra je na malý okamžik přerušena, jeden z izraelských hráčů leží na trávníku, ale již se sbírá z pažitu a bude pokračovat.
     
    24
    Kdepak, Izraelci se kolikrát brání jen jakýmsi odkopem nazdařbůh ke středové čáře s nadějí, že by snad někdo z útočné trojice Benteke, Hazard, De Bruyne získal míč. Již několikrát to nevyšlo a stejná situace nastává i nyní.
     
    25
    Domácí jsou jako opaření, Belgie prakticky nepouští Izrael k míči.
     
    26
    Tak až nyní se to povedlo a po delším čase se musel mít na pozoru také Thibaut Courtois. Útok domácích však byl hodně překombinován a u pravého rohového praporku přichází hráči v bílých dresech o míč.
     
    27
    Eden Hazard našel nádherným nadýchaným centrem ve velkém vápně Fellainiho, který si zpracoval míč, ale při snaze o uvolnění fauloval kapitána Tala Ben Haima. Zbytečný to útočný faul beka, jenž hájí barvy Manchesteru United.
     
    28
    Akce hostí je přerušena, Zahavimu odskočil míč od kopaček, na což bleskově reagoval Kevin De Bruyne, pokryl si balon a Zahavi jej následně podržel za dres a stáhl k zemi.
     
    29
    Domácí si budou moci odpočinout, centr hostí nebyl přesný a Hazard na něj nedosáhl. Následuje odkop od branky Izraele.
     
    Omlouváme se za technické potíže. Vše je zažehnáno a my pokračujeme.
     
    33
    Belgie je stále mnohem aktivnější, připisuje si další rohový kop, který rozehraje De Bruyne.
     
    36
    Na levé straně vybojoval pro svůj tým přímý volný kop Eden Hazard.
     
    37
    Kevin De Bruyne poslal míč jen do rukavic brankáře Martzianoa.
     
    38
    Hosté stále kombinovali a vše vygradovalo střelou z hranice vápna, která ale skončila pár metrů nad brankou.
     
    38
    De Bruyne rozehrál přímý volný kop, po kterém se k míči dostal Naingollan, ale belgický záložník minul branku.
     
    40
    Izraelci kombinovali před vápnem Belgie, jenže se provinili faulem a hosté míří znovu do rychlého kontru.
     
    41
    Opět moc nescházelo, aby se hosté prosadili podruhé. Pravý krajní bek Toby Alderweireld se prodral po pravé straně až k velkému vápnu a vystřelil, jenže míjí svatyni. Nicméně kontr Belgičanů to byl velmi pěkný.
     
    43
    Nikdo by se nyní nemohl divit, kdyby byla pískána penalta. Benteke si krásně naběhl na centrovaný míč, po kterém vyběhl i Martziano. Útočník Belgie se snažil obhodit gólmana, kterému rychle přispěchal na pomoc i Ben Haim, od jehož ruky šel míč do zámezí.
     
    43
    Opět hodně podobný roh Belgie, jako při prvním gólu Rudých ďáblů. De Bruyne našel na hranici velkého vápna Naingollana, který z první míříl nad břevno.
     
    45
    Vidíme obrázek, který se odehrává na hřišti téměř většinu celého poločasu, stejně tak jeho poslední minutu. Belgie kombinuje na své útočné polovině a nepouští Izraelce k míči.
     
    45
    V prvním poločase se bude hrát minuta nad rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločase je u konce. Belgie v něm byla lepší a klidně mohla vést o více branek, ale kolikrát jí chybělo přesnější zakončení. Zatím jedinou branku dnešního zápasu vstřelil Marouane Fellaini, který se prosadil již v sedmé minutě po nacvičeném signálu při kopu z od rohového praporku.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-1.
    Střely na branku: 0-3.
    Zásahy gólmanů: 2-0.
    Střely mimo: 0-7.
    Zblokované střely: 2-0.
    Žluté karty: 1-2.
    Červené karty: 0-0.
    Rohy: 1-3.
    Držení míče: 35% – 65%.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Izraelci nastoupí do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Tal Ben Haim II jde na plac místo Tomera Hemeda. Střídání útočníka za útočníka.
     
    46
    A alespoň ve na začátku druhého poločasu jsou Izraelci o poznání aktivnější, snaží si vybojovat rohový kop, jenže Marouane Fellaini, to je vizitka zkušenosti a praxe. Belgický stoper získává míč.
     
    47
    Nyní ale Fellaini zbytečně fauloval Yeiniho a Izraelci budou posílat míč do vápna. Ujal se jej Zahavi, ale Fellaini ve spolupráci s Lombaertsem napravil svojí chybu a odhlavičkovává míč snad až na středový kruh.
     
    48
    A Izraelci jsou skutečně na začátku druhého poločasu aktivnější. Toliko minut jako za tři minuty druhého poločasu nestrávili na půli soupeře mezi dvacátou až pětatřicátou minutou první půlky zápasu.
     
    50
    A nyní si konečně připravili první střeleckou pozici. Až po padesáti minutách hry, což je tedy na tým, který se zajímá o vedení ve sk. B, proklatě málo. Bibras Natkho vystřelil ze třiceti metrů, ale jeho rána mířil ajen do středu branky.
     
    52
    Na druhé straně otestoval pozornost Martziana záložník Radja Nainggolan, jeden z nejlepších mužů belgického výběru, a gólman hostí musel na zem, aby se natáhnul po míči směřujícímu k jeho levé tyči.
     
    53
    Nyní se tedy rozhodně nenudíme. Akce střídá akci a pozici před vápnem soupeře nyní okupují belgičtí fotbalisté. Jenže i mistr tesař se někdy utne, Edenu Hazardovi se přihrávka na spoluhráče do vápna nevydařila.
     
    54
    Konečně se ozývají také izraelští fanoušci, kteří vypadají, jako by snad měli zakázáno fandit. Tohle ďábelská kulisa rozhodně není.
     
    54
    Sheran Yeini naprosto zbytečně fauloval Radju Nainggolana, i když moc dobře věděl, že se prostě k míči nedostane. Stažení k zemi, žlutá karta.
     
    56
    Centrovaný míč Erana Zahaviho neměl naději na úspěch, Thibaut Courtois ukázal, že chce-li být v Chelsea oprávněnou jedničkou, musí tyto centry chytat. Což se také stalo.
     
    56
    A Courtois navíc hned rozehrál na své spoluhráče v poli, kteří nyní opět kombinují na útočné polovině a snaží se dostat do vápna.
     
    57
    Takhle to tedy rozhodně nebude, De Bruyne naprosto pokazil přihrávku na spoluhráče a do útoku jdou znovu hosté.
     
    58
    Z třiceti metrů napřáhl Eran Zahavi a byla z toho vskutku výstavní rána. Thibaut Courtois se musel prezentovat dobrým zákrokem, aby míč vyrazil na rohový kop, který rozehraje právě Zahavi.
    Dalekonosná střela Zahavi
     
    59
    Roh žádné ohrožení belgické branky nepřinesl, pokud tedy nebereme v potaz centr Bena Harushe, jenže se snesl v pklidu do rukavic belgického gólmana.
     
    60
    Izraelci mají na vyrovnání zhruba dvaatřicet minut a pokud budou pokračovat v aktivní hře prvních patnácti minut, nemusí k němu být až tak daleko.
     
    61
    Eran Zahavi má v posledních minutách hodně palebnou chuť. Ale že jsou jeho rány pořádně ostré. Nyní vypálil opět zhruba z třiceti metrů a jeho míč směřoval do pravého horního rohu branky Courtoise, který jej vyráží na roh.
     
    62
    Po rohu opět nezapršelo, domácím se tyto standardní situace příliš nedaří.
     
    63
    První střídání v belgickém týmu, odchází Eden Hazard, kterého nahrazuje Nacer Chadli.
     
    63
    Hosté budou zahrávat rohový kop, kterého se ujme De Bruyne.
     
    64
    Jenže ani Belgičanům se nyní roh vůbec nepodařil a Izrael šel do výhody. Eran Zahavi, jeden z nejlepších hráčů domácích, sebral míč a postupoval dopředu, ale po několika metrech sprintu jej doslova rukama obejmul Vincent Kompany. Ponechaná výhoda neměla žádný účinek, domácí ztratili míč, takže rozhodčí přerušil hru, ukázal belgickému zadákovi druhou žlutou a následně červenou kartu.
     
    66
    Izrael reaguje na nastalou situaci střídáním. Sheran Yeini jde z placu, domácího záložníka nahrazuje středopolař Lior Rafaelov.
     
    67
    Druhé střídání vidíme i na belgické straně. Christian Benteke odchází z placu a útočníka nahrazuje bek Jason Denayer. Vidíme jasné posílení obrany, hosté nyní preferují taktiku 4-3-2.
     
    67
    Zahavi se opět odhodlal ke střele, a to z přímého volného kopu, ale tentokrát vůbec netrefil branku, na rozdíl od předchozích dvou pokusů.
     
    68
    A do protiútoku míří také Belgie. Centrovaný míč se snesl na nohy Alexe Witsela, který byl ale hodně tísněn a nakonec zakončuje vedle branky.
     
    70
    Rudí dáblové zůstanou u míče, Kevin De Bruyne bude rozehrávat rohový kop.
     
    71
    Po rohu se opět nestalo vůbec nic. Belgičané mohou být alespoň rádi, že nedopadli jako minule, kdy svým rohem vyslali Izraelce do rychlého protiútoku.
     
    72
    Tal Ben Haim II byl blízko střely z dobré pozice. Na malé vápno k němu propadl míč, ale než se stačil izraelský forvard zorientovat, poslali hosté míč do zámezí, konkrétně Lombaerts.
     
    74
    Domácí nevyužili možná největší šanci na srovnání. Ben Sahar se ujal na útočné polovině míče, posunul si jej na střed, dostal se až k vápnu a vystřelil. Courtois ale výborně podržel svůj tým.
     
    74
    Další ofenzivní choutky domácích nebudou pokračovat, neboť Tal Ben Haim II je načapán v ofsajdu.
     
    74
    Stejně tak jako na druhé straně Alex Witsel.
     
    75
    Kousek před pravým rohem vápna zablokoval Nicolas Lobaerts Tala Ben Haima II a je mu oprávněně ukázán kartonek žluté barvy. Domácí budou mít možnost přímého volného kopu z velmi dobré pozice.
     
    76
    Zahaviho přímý volný kop je zblokován do zámezí, hosté budou kopat roh, ke kterému se opět staví Zahavi.
     
    77
    Po rohu získává míč Belgie, což je pro ní vítaná změna a možnost k odpočinutí.
     
    78
    Ale jaképak odpočinutí! Na hranici penalty propadl míč mezi několik hráčů. Nejlépe se zorientoval Alderweireld, který jakožto bek vystřelil, a gólman hostí vyráží míč do strany.
     
    78
    De Bruyne už poněkolikáté dnes ukázal, že má ofenzivní choutky. Po tom, co k němu propadl gólmanem vyražený míč po střele Alderweirelda, vystřelil, a Martziano uchoval domácím dobrým zákrokem naději alespoň na bod.
     
    80
    U míče jsou zase domácí a chystají se na zteč soupeřovi branky, času už jim přece jen tolik nezbývá.
     
    82
    Jeden z domácích hráčů se na velkém vápně dostával k zakončení, ale míč mu těsně před střeleckou pozicí ukopnul snad Lombaerts. Opravdu nebylo vidět, který belgický hráč zachránil svého gólmana před těžkým zákrokem.
     
    84
    Poslední střídání domácích. Omri Ben Harush odchází z placu a na jeho místo přichází Elyaniv Barda. Střídání obránce za útočníka.
     
    85
    Marouane Fellaini u levého rohového praporku poslal k zemi Tala Ben Haima, útočníka, a domácí budou mít opět dobrou pozici k centru a ohrožení branky hostí.
     
    86
    Přímý volný kop se domácím nepodařil, Belgie se ubránila a následuje i poslední střídání v dresu hostí.
     
    86
    Ze hřiště odchází Radja Nainggolan, který dnes předvedl parádní výkon, a nahradí jej Divock Origi.
     
    87
    Po nakrátko rozehraném přímém volném kopu kousek za půlící čárou se Natkho odhodlal k dalekonosné střele, která však mířila nad branku.
     
    88
    V závěru zápasu vidí žlutou kartu Lior Refaelov, který tedy může být rád, že to není kartonek barvy červené, protože do nového muže na placu Divocka Origiho zajel oběma nohama zepředu a přejel jej jako sekačka na trávu.
     
    88
    Sám faulovaný Origi zkusil z přímého volného kopu vystřelit, ale přece jen to bylo z hodně uctivé vzdálenosti a Martziano neměl problém jeho pokus lapit.
     
    90
    Orel Dgani dostal parádní míč za obranu soupeře a i když si balon nezpracoval ideálně, měl k zakončení hodně blízko. Zákrokem, který měl vůni penalty, jej od míče odstavil Alderweireld. Dgani tak neměl šanci vystřelit.
     
    90
    Ve druhém poločase se bude hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Nir Bitton zkusil vystřelit, ale byl to spíš již takový pokus ze zoufalství, který Courtois schoval do rukavic.
     
    90+2
    Nacer Chadli si udělal u pravé tyče Martziana z obránců domácích dobrý den, ale poté mu míč uskočil do zámezí a záložník belgické reprezentace tak nemohl nasadit svému průniku třešeň na dortu v podobě gólu či gólové přihrávky.
     
    90+4
    Poslední šance Izraele na vyrovnání – rohový kop.
     
    90+5
    Po rohu Refaelova se míč snesl do vápna, kde k němu měli nejblíž beci Belgie, posílají jej ven z šestnáctky a sudí končí zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Náš divák komentuje dnešní zápas jako úžasnou hru!

     
    Dnešní kvalifikační zápas je u konce. Domácí si ještě dlouho budou drbat hlavu za přešpatný první poločas, ve kterém ani nevystřelili na branku a Belgie je již v deváté minutě ztrestala, jak se později ukázalo, rozhodujícím gólem Marouane Fellainiho po nacvičeném signálu. Hosté mohli dát v prvním poločasu více než jeden gól, ale měli lehce vychýlenou mušku.

    Do druhého poločasu nastoupilo z pohledu domácích naprosto jiné družstvo. Izraelci zaměstnávali obranu hostí od úvodních vteřin a střelecky aktivní byl zejména Zahavi, jehož dvě nebezpečné rány Courtois chytil. V 64. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Vincent Kompany, ale ani to nepomohlo Izraeli ke kýženému srovnání.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1.
    Střely celkem: 11-15.
    Střely na branku: 5-7.
    Střely mimo: 3-8.
    Zblokované střely: 3-0.
    Zákroky gólmanů: 6-5.
    Žluté karty: 3-4.
    Červené karty: 0-1.
    Držení míče: 44% – 56%.
    Rohy: 4-5.
     
    Belgie se tak díky dnešní výhře posouvá na čelo kvalifikační skupiny B, naopak Izrael si situaci notně zkomplikoval. Domácí měli před kvalifikačním dvojzápasem celkem devět bodů a před sebou dvě domácí utkání, ale nevstřelili v nich ani gól a nebrali ani bod. S Walesem prohrál Izrael 0-3 a nyní jej poráží i Belgie.
     
    Tabulka sk. B:

    1. BELGIE 11 bodů (skóre 13-1)
    2. WALES 11 bodů (skóre 7-2)
    3. IZRAEL 9 bodů (skóre 9-6)
    4. KYPR 6 bodů (skóre 9-10)
    5. BOSNA A HERCEGOVINA 5 bodů (skóre 5-6)
    6. ANDORRA 0 bodů (skóre 2-20).
     
    S konstatováním, že Belgie zvítězila v dohrávaném utkání kvalifikační skupiny B na hřišti Izraele 1-0 a po polovině odehraných zápasů se posunula do čela této kvalifikační skupiny, se s Vámi loučí a zase někdy u kvalifikace na ME 2016 ve Francii se těší napočtěnou Tomáš Lysý. (22:51:27)

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Fellaini (Kompany)

    Karty:   17. Dgani (ISR), 54. Yeini (ISR), 88. Refaelov (ISR) – 11. Kompany (BEL), 19. Alderweireld (BEL), 75. Lombaerts (BEL)   64. Kompany (BEL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8.
    Izrael: Martziano – Dgani, Ben Haim (C), Gershon, Ben Harush (84. Barda) – Yeini (66. Refaelov), Bitton, Natkho – Zahavi, Hemed (46. Ben Haim II), Sahar.
    Náhradníci: Harush, Haimov – Dasa, Tawatha, Refaelov, Kayal, Buzaglo, Kahat, Barda, Shechter, Ben Haim II, Dabour.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany (C), Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Nainggolan (86. Origi), Witsel – De Bruyne, Benteke (67. Denayer), E. Hazard (63. Chadli).
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Deschacht, Denayer, Vanden Borre, Ciman, Mertens, Dembélé, Chadli, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin

    Diváci: 33000