Izrael – Belgicko 0:1 (kon.)
koniec
Izrael
0:1 (0:1)
Belgicko
cz Utorok 31.03.2015, 20:45 • Itztstadion Teddy, Jeruzalém, Izrael • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    88
    V závěru zápasu vidí žlutou kartu Lior Refaelov, který tedy může být rád, že to není kartonek barvy červené, protože do nového muže na placu Divocka Origiho zajel oběma nohama zepředu a přejel jej jako sekačka na trávu.
     
    75
    Kousek před pravým rohem vápna zablokoval Nicolas Lobaerts Tala Ben Haima II a je mu oprávněně ukázán kartonek žluté barvy. Domácí budou mít možnost přímého volného kopu z velmi dobré pozice.
     
    64
    Jenže ani Belgičanům se nyní roh vůbec nepodařil a Izrael šel do výhody. Eran Zahavi, jeden z nejlepších hráčů domácích, sebral míč a postupoval dopředu, ale po několika metrech sprintu jej doslova rukama obejmul Vincent Kompany. Ponechaná výhoda neměla žádný účinek, domácí ztratili míč, takže rozhodčí přerušil hru, ukázal belgickému zadákovi druhou žlutou a následně červenou kartu.
     
    54
    Sheran Yeini naprosto zbytečně fauloval Radju Nainggolana, i když moc dobře věděl, že se prostě k míči nedostane. Stažení k zemi, žlutá karta.
     
    19
    Žlutí se nám dále, nyní to snad vypadalo, jako by Toby Alderweireld chtěl oplatit předchozí faul na Hazarda a podobným způsobem trefil na půlící čáře Tomera Hemeda. Vidí tedy zasloužený kartonek žluté barvy.
     
    17
    Na góly 0-1, na žluté karty srovnáno. Orel Dgani nyní potvrdil jméno hodné dravého ptáka a zezadu dravým způsobem sestřelil Edena Hazarda, který se po jeho zákroku nenacházel zrovna dvakrát v ráji. Bolestná grimasa Hazarda o tom vypovídá, tohle byl od Dhaniho pořádně tvrdý faul.
     
    11
    Ve stejné minutě Kompany kousek za čárou sestřelil Sahara a dostává žlutou kartu. Kapitán Belgie před malou chvílí asistoval u úvodního gólu, nyní ukazuje svojí odvrácenou tvář.

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Fellaini (Kompany)

    Karty:   17. Dgani (ISR), 54. Yeini (ISR), 88. Refaelov (ISR) – 11. Kompany (BEL), 19. Alderweireld (BEL), 75. Lombaerts (BEL)   64. Kompany (BEL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8.
    Izrael: Martziano – Dgani, Ben Haim (C), Gershon, Ben Harush (84. Barda) – Yeini (66. Refaelov), Bitton, Natkho – Zahavi, Hemed (46. Ben Haim II), Sahar.
    Náhradníci: Harush, Haimov – Dasa, Tawatha, Refaelov, Kayal, Buzaglo, Kahat, Barda, Shechter, Ben Haim II, Dabour.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany (C), Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Nainggolan (86. Origi), Witsel – De Bruyne, Benteke (67. Denayer), E. Hazard (63. Chadli).
    Náhradníci: J-F. Gillet, Mignolet – Deschacht, Denayer, Vanden Borre, Ciman, Mertens, Dembélé, Chadli, Ferreira-Carrasco, Origi, Batshuayi.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin

    Diváci: 33000