Liverpool – Manchester United 1:2 (kon.) | Hull City – Chelsea 2:3 (kon.) | QPR – Everton 1:2 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:3 (2:2)
Chelsea FC
Nedeľa 22.03.2015, 17:00 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Nemanja Matič na polovici ihriska ošetril achilovku Soneho Aluka a ako druhý hráč dnešného stretnutia videl žltú kartu.
     
    81
    Domáci striedajú hneď trojnásobne! To sa teda často nevidí. Namiesto Meylera, Ramíreza a Robertsona sa na trávnik dostáva triplet Aluko, Brady a Quinn.
     
    80
    Je to práve Kurt Zouma, ktorý sa v rámci Mourinhovej záverečnej betonáže dostáva na trávnik na úkor gólového asistenta Williana.
    RÉMY - 2:3
     
    77
    Chelsea dala gól!
    Čarovné striedanie Josého Mourinha, The Blues sa vracajú do vedenia! Fábregas si na pravej strane vymieňal loptu s brazílskym krídelníkom Willianom. Bol to práve on, ktorý adresoval finálnu prihrávku pre francúzskeho žolíka, ktorý sa dostal na trávnik len pred dvomi minútkami. Rémy si našiel v šestnástke priestor a z prvej vypálil na bránku. Strela bývalého útočníka Newcastle United či QPR nebola až taká nebezpečná, no Allan McGregor potvrdil, že patrí medzi najčastejšie chybujúcich gólmanov Premier League. Lopta prešla popod jeho tela a s námahou prekročila bránkovú čiaru. McGregor opäť raz sklamal Bruceovu dôveru, Tigers sa jeho vinou dostávajú do straty.
     
    75
    Chelsea po druhýkrát v zápase strieda. Na trávnik sa dostáva Loic Rémy, ktorý nahrádza Diega Costu, ktorý si drží stehenný sval.
     
    65
    Neuveriteľný, fantastický, fenomenálny a neviem aký ešte Thibaut Courtois zachraňuje svojmu mužstvu nerozhodný stav. Po Ramírezovom krásnom oblúčiku do šestnástky sa k zakončeniu z pravej strany dostal Ahmed Elmohamady. Egypťanovu krížnu ranu pravej žrdi dokázal londýnsky gólman vyraziť pred seba, aby následne kryl i delovú dorážku Jakea Livermorea. Jeho pokus z desiatich metrov vyrazil na kopačku Gastóna Ramíreza, no i architekt celej akcie zostal vychytaný famóznym Belgičanom. Courtois trojitým zákrokom odčinil obrovské zaváhanie pri druhom góle.
     
    61
    Ako prvý do personálnej skladby svojho mužstva zasiahol José Mourinho, ktorý namiesto robotníka Ramiresa posiela kreatívnejšieho Oscara.
     
    50
    Chelsea sa päť minút po zmene strán mohla opäť ujať vedenia. Willian na pravej strane vyzval k tancu Edena Hazarda. Belgický krídelník jeho výzvu prijal a krásne sa preštrikoval pomedzi dvoch zadákov domáceho mužstva. Následne prihrával pod seba na úroveň trinástich metrov od bránky, odkiaľ sa snažil zakončiť Cesc Fábregas. Letná posila z Barcelony šikovne mierila k pravej žrdi, ktorú minula asi o tridsať centimetrov. Allan McGregor pri tejto šanci nemusel zasahovať.
    A. HERNÁNDEZ - 2:2
     
    28
    Hull City dalo gól!
    Blázinec na KC Stadium pokračuje a šalejú predovšetkým domáci. Sedemdesiatštyri sekúnd po prvom zásahu Tigers prichádza i druhá rana po ešte väčšej hrúbke Londýnčanov a Hull City ešte v rámci úvodnej polhodinky doháňa dvojgólovú stratu na lídra! Branislav Ivanovič to ešte spravil na výbornú. Telom si zakryl loptu pred napádajúcim Ramírezom a následne rozohral dozadu na Courtoisa. Belgický gólman si dovolil frajerskú kľučku, no loptu si príliš predkopol, previazal mašľou a na podnose naservíroval ABELOVI HERNÁNDEZOVI. Uruguajský útočník využil odkrytú časť bránky na vyrovnanie!
    ELMOHAMADY - 1:2
     
    26
    Hull City dalo gól!
    Poriadne na zadok dostala i defenzíva londýnskej Chelsea, Tigre sa vracajú do stretnutia! Andrew Robertson sa na ľavej strane pretiahol pomedzi Ivanoviča s Ramiresom, aby následne prudko centroval na zadnú žrď. Jeho prízemný center nezasiahol ani jeden zo zadákov The Blues, naopak na vzdialenejšej žrdi sa fantasticky zorientoval AHMED ELMOHAMADY, ktorý z prvej pokoril Courtoisa. Fantastická, priamočiara akcia Tigers.
     
    14
    Sám faulovaný Dame N´Doye mohol zo štandardnej situácie streliť kontaktný gól, no Thibaut Courtois si svoje miesto medzi troma žrďami opäť zastal. Senegalský útočník zakončoval z ľavého kraja veľkého vápna ponad múrik modrých Londýnčanov. Lopta smerovala presne k pravej žrdi belgického gólmana, no N´Doyemu chýbala väčšia razancia. Courtois vyrážal na rohový kop, po ktorého rozohrávke kryl i hlavičku aktívneho N´Doyeho. Na gólové príležitosti 2:2, no The Blues vedú o dva góly.
     
    13
    Gary Cahill na pravom okraji veľkého vápna zvalil N´Doyeho, Michael Oliver mal okamžite jasno. Priamy kop pre Tigers a žltá pre anglického reprezentačného stopéra.
    D. COSTA - 0:2
     
    9
    Chelsea dala gól!
    Uragán gólových príležitostí na KC Stadium pokračuje, no góly zatiaľ dávajú len hostia. Nemanja Matič vybojoval ďalšiu sakramentsky dôležitú loptu v strede ihriska, kde odzbrojil Gastóna Ramíreza. Pochodeň potom predal tomu najpovolanejšiemu a síce playmakerovi Fábregasovi. Cesc okamžite rozdal doľava na šprintujúceho DIEGA COSTU, ktorý sa v šestnástke presadil cez Michaela Dawsona a povedľa bývalého kapitána londýnskeho Tottenhamu zdvojnásobil vedenie The Blues. Costa pálil z ľavej strany presne k žrdi, McGregor nemal nárok. 2:0 z pohľadu favorita!
     
    5
    Hull City s obrovskou šancou na extrémne rýchlu odpoveď, na KC Stadium mohlo byť znovu vyrovnané! Gastón Ramírez prihrával naproti vystupujúcej obrane The Blues, ktorá nedokázala vystaviť Hernándeza do ofsajdu. Uruguajský útočník sa následne rútil sám na Courtoisa, no belgického dlháňa v bránke Chelsea neprestrelil. Abel Hernández trafil len robustné telo belgickej reprezentačnej jednotky, Chelsea so šťastím drží čisté konto. O postavenie mimo hry sa rozhodne nejednalo.
    E. HAZARD - 0:1
     
    2
    Chelsea dala gól!
    Tak toto bolo rýchle, favorit sa ujíma vedenia už po osemdesiatich sekundách hry! Akciu na polovici ihriska zakladal Nemanja Matič, ktorý prihrával na hrot Costovi. Španielsky zakončovatel bol tesne bránený, no loptu dokázal ešte prepustiť do behu pre unikajúceho EDENA HAZARDA. Belgický diamant londýnskeho mužstva sa následne preštrikoval až k zakončeniu, ktorým spred šestnástky otvoril skóre stretnutia. Allan McGregor síce na loptu videl, no mimo ľavej žrde ju vytesniť nedokázal. Hazardova technická strela bola dotiahnutá k dokonalosti, 0:1!

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Elmohamady, 28. A. Hernández – 2. E. Hazard, 9. D. Costa, 77. Rémy

    Karty:   13. G. Cahill (CHE), 89. N. Matič (CHE)


    Hull City AFC: McGregor – A. Bruce, M. Dawson (C), McShane – Elmohamady, G. Ramírez, Livermore, Meyler, Robertson – A. Hernández, N´Doye
    Náhradníci: Harper – Rosenior, C. Davies, Brady, Sagbo, Aluko, S. Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Filipe Luis – Ramires, N. Matič, Fábregas – Willian, D. Costa, E. Hazard
    Náhradníci: P. Čech – Zouma, Oscar, Rémy, Cuadrado, Azpilicueta, Loftus-Cheek
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Rozhodca: Michael Oliver – G. Beswick, J. Collin – M. Clattenburg