Liverpool – Manchester United 1:2 (kon.) | Hull City – Chelsea 2:3 (kon.) | QPR – Everton 1:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:2 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 22.03.2015, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V dejstve číslo dva to po expresnom vylúčení Stevena Gerrarda a druhom góle Juana Matu už vyzeralo na jasnú záležitosť Manchestru United. Dramatickosť a náboj však do záveru zápasu vniesol kontaktný zásah Daniela Sturridga, na ktorý však už hráči Liverpoolu nadviazať nedokázali. V štvrtej minúte nadstaveného času mohol vedenia Diablov poistiť Wayne Rooney, ktorý však pri zahrávaní pokutového kopu zaváhal. Až tak mrzieť ho to ale nemusí, pretože to nič nezmenilo na fakte, že jeho Manchester si v nesmierne dôležitom a kľúčovom zápase poradil so svojím úhlavným rivalom a v tabuľke si poistil štvrtú pozíciu.

    Na záver sa s vami už len rozlúčim so želaním príjemného zvyšku nedeľného večera a zajtra želám všetkým našim priaznivcom úspešný štart do nového pracovného týždňa. Ďakujem za pozornosť a pri zápasoch anglickej Premier league opäť niekedy nabudúce, dočítania! (16:28:57)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    V šestnástke Červených diablov sa do poriadne kontroverzie s Davidom De Geom dostal slovenský stopér Martin Škrtel. No ani kapitánovi slovenskej reprezentácie sa už na prehre LFC nič zmeniť nepodarí.
     
    90+5
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daley Blind, prichádza Marcos Rojo.
     
    90+4
    Wayne Rooney to ako kapitán tímu vzal na seba. Víťazstvo Manchestru na Anfield Road sa mu však nepodarilo spečatiť, pretože si vylámal zuby na Simonovi Mignoletovi, ktorý vystihol smer jeho strely a famózne zakročil!
     
    90+3
    Daley Blind potiahol svoj ofenzívny výlet až do pokutového územia, kde si vypýtal nedovolený zákrok Emreho Cana. Martin Atkinson ukázal na biely bod a nariadil pokutový kop!
     
    90+2
    Fanúšikovia United vytlieskávajú svojich miláčikov počas toho, ako oni držia Liverpool na dištanc a posúvajú si loptu práve na polovici súpera.
     
    90+1
    Angel di Maria mal na ľavom krídle more priestoru, ktorý využil na potiahnutie rýchlej kontry. Tú však v kľúčovom momente Argentínčan pokazil neúspešným súbojom 1na1.
     
    90
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavujú štyri minúty.
     
    89
    Antonio Valencia sa neodhodlal odcentrovať z pravej strany, no svojim driblingom nazbieral niekoľko sekúnd a následne na Hendersonovi vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    88
    Wayne Rooney sa síce verdiktu hlavného rozhodcu čuduje, no podľa mienky pána Atkinsona si v súboji s Philippem Coutinhom počínal nedovoleným spôsobom.
     
    87
    Brejk United sa skončil na nepresnosti Angela Di Mariu, ktorý v snahe vysunúť Radamela Falcaa len odovzdal loptu do priestoru, kde operoval Simon Mignolet.
     
    86
    Dopredu sa už vysúva i Martin Škrtel, ktorý bude do konca zápasu už viac operovať na hrote útoku než na svojom primárnom stopérskom poste.
     
    85
    Emre Can svojou spätnou hlavičkou poriadne zavaril nielen sebe, no predovšetkým Simonovi Mignoletovi, ktorú však náročnú situáciu dokázal ustáť a Falcaovi, a ani Di Mariovi neumožnil zakončenie!
     
    84
    Na hráčoch Manchestru United je evidentné, že sa v najbližších minútach nebudú vôbec nikam ponáhľať a každé prerušenie hry budú využívať na našporenie cenných sekundičiek.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Radamel Falcao.

    Michal Bakoš

    Góly: 69. Daniel Sturridge – 14. Juan Mata, 59. Juan Mata

    Karty:   19. Joe Allen (LIV), 67. Mario Baloteli (LIV) – 47. Ander Herrera (MAN), 56. Phil Jones (MAN)   46. Steven Gerrard (LIV)


    Liverpool FC: Mignolet – Sakho, Škrtel, Can – Alberto Moreno, Allen, Henderson, Lallana – Coutinho, Sturridge, Sterling.
    Náhradníci: Jones – Johnson, Touré, Leiva, Gerrard, Lambert, Baloteli.

    Manchester United: De Gea – Valencia, Jones, Smalling, Blind – Carrick, Herrera – Mata, Fellaini, Young – Rooney.
    Náhradníci: Valdes – Rafael, Rojo, Di Maria, Januzaj, A Pereira, Falcao.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Child – Marriner.