Liverpool – Manchester United 1:2 (kon.) | Hull City – Chelsea 2:3 (kon.) | QPR – Everton 1:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:2 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 22.03.2015, 14:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daley Blind, prichádza Marcos Rojo.
     
    90+4
    Wayne Rooney to ako kapitán tímu vzal na seba. Víťazstvo Manchestru na Anfield Road sa mu však nepodarilo spečatiť, pretože si vylámal zuby na Simonovi Mignoletovi, ktorý vystihol smer jeho strely a famózne zakročil!
     
    90+3
    Daley Blind potiahol svoj ofenzívny výlet až do pokutového územia, kde si vypýtal nedovolený zákrok Emreho Cana. Martin Atkinson ukázal na biely bod a nariadil pokutový kop!
     
    85
    Emre Can svojou spätnou hlavičkou poriadne zavaril nielen sebe, no predovšetkým Simonovi Mignoletovi, ktorú však náročnú situáciu dokázal ustáť a Falcaovi, a ani Di Mariovi neumožnil zakončenie!
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Radamel Falcao.
    Daniel STURRIDGE - 1:2
     
    69
    Liverpool dal gól! Celý Anfield Road povstal, pretože Liverpoolu sa podarilo udrieť ako blesku z jasného neba a vrátiť sa do boja o body z dnešného stretnutia! Michael Carrick si dával s rozohrávkou až priveľmi načas, na vlastnej polovici ihriska stratil loptu, ktorú potom Philippe Coutinho posunul do šestnástky na DANIELA STURRIDGA. Ten ponúknutou príležitosťou nepohrdol a strelou pravačkou k bližšej žrdi prepálil Davida De Geu!
     
    67
    Žltú kartu dostáva Mario Baloteli (Liverpool FC).
     
    67
    Nevedno, čo mal Simon Mignolet v pláne urobiť, no takmer zo seba spravil poriadneho nešťastníka momentu, pretože nechýbalo veľa, aby ho Rooney obral o loptu a zasunul ju do prázdnej svätyne!
     
    66
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alberto Moreno, prichádza Mario Baloteli.
    Juan MATA - 0:2
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Diabli dokázali vcelku rýchlo využiť svoju početnú prevahu na pridanie druhého gólu, po ktorom budú ešte väčšmi na koni! Dnešný zápas patrí JUANOVI MATOVI. Ten celú akciu započal pred šestnástkou Liverpoolu prihrávkou Angelovi di Mariovi, ktorý si počkal a ideálne načasovaným oblúčikom vrátil loptu MATOVI. Ten sa nádherne položil do vzduchu a ideálne zrealizovaným akrobatickým zakončením prekonal Simona Mignoleta! Nádherný futbalový moment v podaní španielskeho stredopoliara.
     
    56
    Phil Jones zložil nešetrným spôsobom na trávnik Jordana Hendersona, za čo musel byť potrestaný žltou kartou.
     
    55
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Angel di Maria.
     
    53
    Philippe Coutinho si loptu z úctyhodnej vzdialenosti narovnal na strelu, ktorá bola veľmi vydarená. Nechýbalo veľa a De Gea by mal obrovské problémy. Lopta nakoniec brvno jeho svätyne predsa len minula!
     
    47
    Druhý aktér súboja Ander Herrera obdržal po krátkom ošetrení žlté napomenutie.
     
    46
    Neskutočné, naozaj nevídané, čo sa stalo už v prvej minúte prvého dejstva. Gerrard sa stihol sotva rozhliadnuť na trávniku a už ho po strete s Anderom Herrerom aj musel opustiť. Atkinson bol nekompromisný, z kapsičky vytiahol červenú kartu! Tento moment v poslednom zápase Gerrarda proti Manchestru United tak trochu aj ilustroval ten fakt, že anglický srdciar počas svojej kariéry vždy vyšiel v súbojoch o titul proti United naprázdno, nakoľko nezískal v anglickej lige ani jeden ligový primát, zatiaľ čo Diabli ich majú na konte 20.
     
    46
    Do druhého polčasu zasahuje od jeho začiatku pre fanúšikov LFC ikonický Steven Gerrard, ktorému prenechal miesto na trávniku zranený Adam Lallana.
     
    37
    Jordan Henderson začína aj v dnešnom zápase potvrdzovať, prečo nosí v Liverpoole kapitánsku pásku a prečo je pasovaný do úlohy nástupcu slávneho Stevena Gerranda. Záložník LFC skvelou kolmicou takmer vysunul do nájazdu Adama Lallanu. Celú situáciu však fantasticky čítal De Gea, ktorý včas opustil svoju bránu a pri lopte bol ako prvý!
     
    35
    Všetkým fanúšikom Manchestru United muselo v tomto momente poriadne zatrnúť. Liverpool totiž po famóznej akcii siahol na vyrovnanie! Jordan Henderson našiel skvelou prihrávkou z pravej strany v šestnástke Daniela Sturridge, ktorý pred zbrklým zakončením uprednostnil posunutie lopty na Adama Lallanu. Ten do nej udrel pravačkou, David De Gea bol bezmocný a len sa prizeral tomu, ako lopta veľmi tesne minula pravú tyč jeho brány!
     
    19
    Joe Allen sa nechal predskočiť Herrerom, ktorý mu poľahky vzal loptu a mohol postupovať do nebezpečného brejku. Ten sa ale nekonal, pretože Allen svoje zaváhanie neváhal napraviť aj za cenu žltej karty.
    Juan MATA - 0:1
     
    14
    Manchester United dal gól!
    Hostia z Old Traffordu dlho držali loptu. Vyzeralo to ale tak, že zásluhou dobrého napádania hráčov Liverpoolu sa nedostanú ani za poliacu čiaru. Všetko však zmenilo fantastické uvoľnenie Andera Herreru od Michaela Carricka. Španielsky stredopoliar Herrera následne zaregistroval na pravom krídle nábeh JUANA MATU, ktorého ideálne načasovanou kolmicou vysunul do stopercentnej tutovky. V tej MATA nezaváhal a loptu svojou slabšou pravačkou upratal k vzdialenejšej žrdi svätyne Simona Mignoleta!

    Michal Bakoš

    Góly: 69. Daniel Sturridge – 14. Juan Mata, 59. Juan Mata

    Karty:   19. Joe Allen (LIV), 67. Mario Baloteli (LIV) – 47. Ander Herrera (MAN), 56. Phil Jones (MAN)   46. Steven Gerrard (LIV)


    Liverpool FC: Mignolet – Sakho, Škrtel, Can – Alberto Moreno, Allen, Henderson, Lallana – Coutinho, Sturridge, Sterling.
    Náhradníci: Jones – Johnson, Touré, Leiva, Gerrard, Lambert, Baloteli.

    Manchester United: De Gea – Valencia, Jones, Smalling, Blind – Carrick, Herrera – Mata, Fellaini, Young – Rooney.
    Náhradníci: Valdes – Rafael, Rojo, Di Maria, Januzaj, A Pereira, Falcao.

    Rozhodca: Atkinson – Mullarkey, Child – Marriner.