Granada – Eibar 0:0 (kon.) | La Coruña – Espanyol 0:0 (kon.) | Villarreal – Sevilla 0:2 (kon.)
Sociedad – Córdoba 3:1 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
0:0 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 22.03.2015, 12:00 • Estadio Municipal de Riazor (La Coruña) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Na Estadio Municipal de Riazor sme sledovali vyrovnaný zápas s piatimi gólovými príležitosťami na oboch stranách. Najbližšie k otvoreniu skóre mal striedajúci Christian Stuani, ktorý po rohovom kope z troch metrov napálil loptu len do hornej konštrukcie domácej svätyne. Celkovo sme napriek viacerým príležitostiam zaznamenali len tri strelecké pokusy na bránku v pomere 1:2. (13:54:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici dvojminútového nadstavenia. Na Estadio Municipal de Riazor všetko speje k bezgólovej remíze.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času tu bol priamy kop hostí, ktorí takmer zvrátili vyrovnané stretnutie na svoju stranu. Zo vzdialenosti nejakých dvadsiatich dvoch metrov od bránky rozohrával pravý obranca Anaitz Arbilla. Španielsky bek krásne zakrútil loptu ponad múr. Guľatý nezmysel smeroval k ľavej žrdi, no nie natoľko dokonale, aby napol sieť. Domáci gólman Fabri sa stačil presunúť za múr a pohotovo vyraziť do strany. Na gólové príležitosti 5:5, skóre zrejme zostane bezgólové.
     
    88
    Álvaro González pred šestnástkou zastavil rozbehnutého Péreza. Fernando Teixeira Vitienes vyťahuje ôsmu žltú kartu zápasu.
     
    88
    Espanyol prežíva azda najlepšiu fázu zápasu. Stuani s ďalšou koncovkou po Sánchezovom centri, no loptu napálil len do Lopa.
     
    87
    Následne sa do šance znovu tlačil Christian Stuani, ktorý sa však v tomto prípade nachádzal v tesnom ofsajde.
     
    86
    Espanyol má v závere o niečo viacej síl. Dopredu sa tlačil i striedajúci Mattioni, no ten nedokázal zakončiť pred Frabrim.
     
    85
    Päť minút pred koncom pokračujeme za bezgólového stavu, ktorý sa teraz spolu s hornou konštrukciou domácej svätyne otriasal rozhodne najvýraznejším spôsobom.
     
    83
    Domáci ale teraz pokojne mohli stratiť i ten jeden, na ktorý stále siahajú. Espanyol rozohrával z ľavej strany rohový kop. Nadýchaný center letel na vzdialenejšiu žrď, kde sa s najväčším dôrazom presadil Héctor Moreno. Mexický stopér predlžoval loptu na vzdialenejšiu žrď, kde nesmierne pohotovo zakončoval striedajúci Christian Stuani. Pred uruguajským útočníkom zívala odkrytá časť bránky, no loptu napriek tomu z troch metrov napálil len do hornej konštrukcie, od ktorej sa guľaté čudo odrazilo presne na bránkovú čiaru! Spravodlivosť teraz dostala zadosť.
     
    82
    Predovšetkým La Coruňa si už ale veľa zaváhaní dovoliť nemôže a keby dnes pritlačila, zrejme by dosiahla na tri body.
     
    81
    Čisté konto ale drží i Casilla a zrejme sa na to už nič meniť ani nebude. V závere by sa mohli obe mužstvá uspokojiť i s bodom.
     
    80
    Deportivo je v druhom dejstve podstatne nebezpečnejšie. Domáceho brankára Fabriho sme zatiaľ v akcii ešte nevideli.
     
    79
    Naposledy už strieda u barcelonsky klub číslo dva. Sergio González sťahuje Sevillu, ktorého na zelenom koberci nahradí Mattioni.
     
    77
    Práve domáci kapitán Bergantiños opúšťa hraciu plochu. Štvrťhodinu pred koncom ho nahrádza o niečo ofenzívnejší Juan Domínguez.
     
    76
    Bergantiños krásnym oblúčikom vyslal do šance Ivana Cavaleira, ktorý dostal parádu loptu priamo do pohybu, no v nájazde na Casillu absolútne vyhorel. Portugalský krídelník sa pokúšal napáliť loptu po odraze od trvánika z prvej, no vynechanie jedného kroku a síce spracovania sa mu vypomstilo. Loptu v kľúčovom okamžiku premáchol, Casilla sa mu následne hodil pod nohy, čim znemožnil prípadný druhý pokus. Deportivo sa z tejto gólovky malo ujať možno už zaslúženého vedenia.
     
    74
    Kike Casilla musel veľmi rýchlo štartovať z bránkovej čiary, no napokon bol pri lopte skorej, než rozbehnutý Stuani.
     
    72
    Lucas Pérez sa snažil odcentrovať do ohňa pred Casillu, no ten včasným vybehnutím lapil prudkú loptu do vápna.
     
    71
    Na trávnik vybieha Paco Montanés, ktorý sa hodnú chvíľku rozcvičoval za postrannou čiarou. Miesto mu prenechal bývalý stredopoliar Swansea City – José Caňas.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   34. Lopo (DEP), 39. Sidnei (DEP), 50. Borges (DEP), 70. Bergantiños (DEP) – 8. V. Sánchez (ESB), 30. J. López (ESB), 43. Duarte (ESB), 88. Á. González (ESB)


    Deportivo La Coruña: Fabri – Juanfran, Sidnei, Lopo, Luisinho – Borges, Bergantiños (C) – Fariña, L. Pérez, Cavaleiro – O. Riera
    Náhradníci: Lux – Pablo, P. Insua, J. Rodríguez, J. Domínguez, Salomao, Toché
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Á. González, H. Moreno, Duarte – Cañas, J. López (C) – L. Vázquez, S. Sevilla, V. Sánchez – Caicedo
    Náhradníci: P. López – Mattioni, V. Álvarez, Stuani, Fuentes, Colotto, Montañés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Rozhodca: Fernando Teixeira Vitienes – V. Díaz, M. Torre – J. Pardeiro