La Coruña – Sevilla 3:4 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:0 (kon.) | Elche – Almería 1:0 (kon.)
Granada – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Granada CF
1:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 07.03.2015, 22:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Rubén Pérez zastavil rýchlo sa rozvíjajú protiútok hosťujúceho mužstva. Táto žltá karta ho po nociach mátať určite nebude.
     
    90
    Rovnako ako Foulquier teraz zlyhal v príležitosti na definitívne KO i Jhon Córdoba, ktorý to taktiež prehnal s razanciou a neupratal tak loptu medzi tri žrde. Córdoba dostával krásnu prihrávku medzi obrancov, ktorým uličkou krásne ušiel, no loptu v samostatnom nájazde pálil asi dva metre mimo ľavú žrď Kameniho svätyne. Kamerunský gólman sa ponáhľa s rozohrávkou, Málaga odďaľuje klinickú smrť.
     
    87
    Práve prichádzajúci Dimitri Foulquier mohol definitívne rozhodnúť o senzačných troch bodoch pre outsidera! Jhon Córdoba na ľavej strane šestnástky predĺžil outové vhadzovanie za svoj chrbát. Lopty sa následne zmocnil Riki, ktorý šikovne prihrával pod seba, kde zostal úplne nebránený Foulquier. Striedajúci žolík ešte ani nezastavil svoje vbehnutie na hraciu plochu a z prvej sa pokúsil napáliť loptu pod brvno. Jeho úvodný kontakt s loptou však skončil tragickou strelou vysoko nad. Francúz sa mohol Kameniho opýtať, kam si to želá.
     
    86
    Domáci manažér Abel Resino naposledy siahol do zloženia svojej jedenástky. Namiesto Ibaneza prichádza do hry Foulquier.
     
    76
    Ignacio Camacho teraz zlízol poriadny lakeť od Rubéna Péreza, no trestala sa až následná potýčka medzi Weligtonom a Jhonom Córdobom. Mateu ocenil oboch žltou kartičkou.
     
    72
    Kmeňový hráč liverpoolskeho FC – Luis Alberto sa skutočne dostáva na hraciu plochu. Miesto mu prenecháva nevýrazný Ricardo Horta.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa na pľac dostáva i Riki, ktorý vymieňa v druhom polčase aktívneho Pitiho. Obom mužstvám zostáva k dispozícii ešte jedno striedanie.
     
    68
    Na hracej ploche už máme nového domáceho zakončovateľa a síce Jhona Córdobu, ktorý na zelenom koberci vymieňa Youssefa El-Arabiho.
     
    67
    Ignacio Camacho hrdinom ďalšieho okamžiku, keď škaredo zašiel do rozohrávajúceho Péreza. Jediný strelec dnešného večera bude za žltú kartu rád.
     
    65
    Ignacio Camacho mohol odčiniť svojho vlastenca a na Estadio Nuevo Los Cármenes mohlo byť po dvadsiatich minútach druhého polčasu vyrovnané! Španielsky stredopoliar dostal namazané po Juanmiho zadovke. Camacho vypálil s dostatočným náprahom. Prudká jedovka takmer vymietla ľavú pavučinu Oierovej svätyne, no delový projektil zastavila horná konštrukcia domácej svätyne. Pre domáceho brankára to bola neriešiteľná záležitosť. Pokračujeme ale za stavu 1:0.
     
    63
    Javi Gracia mení svojich krajných bekov. Namiesto trestaného Miguela Torresa sa na hraciu plochu dostane Arthur Boka.
     
    61
    Domáci Piti teraz niečo reklamoval až s prehnanou iniciatívou, ktorou hlavného arbitra Antonia Mateua neočaril. Žltá karta.
     
    57
    Granada dala gól!
    Jednoznačne aktívnejší domáci sa konečne dočkali zaslúženého vedenia! Po rohovom kope ešte nazahrozili, no z druhej vlny tu bol pretiahnutý center v podaní Péreza. Lopta prepadla na druhú stranu k Insúovi, ktorý po čiare naštartoval Pitiho, ktorý prudkým centrom nachádzal v šestnástke Ibaneza. Ten dokázal pohotovo zakončiť k ľavej žrdi, aby jeho pokus tečom upratal do Kameniho protipohybu IGNACIO CAMACHO. Carlos Kameni bez najmenšej šance na zákrok, Granada sa zaslúžene ujíma vedenia!
     
    56
    Javi Márquez dostal ďalšiu príležitosť vyniknúť po štandardnej situácii Granady a opäť nesklamal domácich priaznivcov na Estadio Nuevo Los Cármenes. Doposiaľ najlepší hráč na hracej ploche zakrútil svoj priamy kop z dvadsiatich metrov presne k ľavej žrdi, kde však stačil reagovať Carlos Kameni, ktorý robinsonádou vyráža Márquezov obstrel na rohový kop.
     
    54
    Prvou obeťou nevýrazného herného prejavu dnešného favorita sa stáva Samu García, ktorého na hracej ploche nahrádza Nordin Amrabat.
     
    40
    Carlos Kameni s druhým dôležitým zákrokom dnešného večera. Kamerunský brankár ako jediný drží akcie hosťujúceho výberu nažive. Piti sa na polovici ihriska výborne zorientoval a okamžite vysunul do úniku El-Arabiho. Marocký útočník sa šikovne zvrtol okolo Dardera. Následne mohol neohrozene postupovať na bránku Málagy. Pred šestnástkou rozdal loptu doprava na Ibaneza. Španielsky krídelník sa mu pokúsil prihrávku opätovať, no Insua tečoval loptu na bližšiu žrď, presne do protipohybu afrického gólmana. Kameni ale dokázal v páde akrobaticky reagovať a loptu s námahou vytlačil aspoň na rohový kop.
     
    35
    Kartovému trestu sa nevyhol ani najlepší hráč doterajšieho priebehu zápasu – Javi Márquez, ktorý vysokým šlapákom zasiahol hlavu Marcosa Angeleriho.
     
    32
    AJ tretia žltá karta tohto zápasu putuje do táboru hostí. Jej adresátom je Juanmi, ktorý neustál súboj s Babinom, aby následne poriadne vyčistil žalúdok postranného arbitra.
     
    31
    Carlos Kameni teraz môže poriadne naložiť svojim spoluhráčom, ktorý mu na začiatku záverečnej štvrťhodinky úvodného dejstva poriadne zavarili. Nyom z pravej strany centroval do šestnástky, kde sa nedokázal presadiť El-Arabi. Weligton ale odvracal loptu iba nad seba a do bezpečia ju neodpratal ani chybujúci Darder. Príležitosť na zakončenie tak dostal Javi Márquez, ktorý nebezpečne pálil z hranice veľkého vápna. Padajúcu loptu zasiahol priam dokonal, strela mierila do ľavého dolného rohu. Kamerunský gólman Kameni ale pohotovým zákrokom vyrazil prudkú ranu aspoň do strany.
     
    20
    Miguel Torres na ľavej strane riskantný sklzom skrížil cestu unikajúcemu Nyomovi, arbiter Antonio Mateu nemusel o treste dlho premýšľať.
     
    11
    Prekvapivo aktívnejšia Granada sa v jedenástej minúte mohla ujať senzačného vedenia, ktoré už oslavovala určitá časť domácich priaznivcov na Estadio Nuevo Los Cármenes. Priamy kop z nejakých osemnástich metrov rozohrával Javier Márquez. Ľavonohý futbalista Granady krásne točil loptu k ľavej žrdi, kam by kamerunský gólman Kameni zrejme nedosiahol. Našťastie pre hosťujúci výber Javiho Graciu, Marquéz napol len bočnú sieť Kameniho svätyne. Nechýbalo veľa a outsider mohol ísť do vedenia!
     
    8
    Stopér Marcos Angeleri si na pravej strane ihriska pomáhal v súboji s Pitim nedovolenou hrou rukami, za ktorú ho hlavný arbiter náležite odmenil žltou kartou.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Camacho (vla.)

    Karty:   35. J. Márquez (GRN), 61. Piti (GRN), 76. J. Córdoba (GRN), 90. R. Pérez (GRN) – 8. Angeleri (MLG), 20. M. Torres (MLG), 32. Juanmi (MLG), 67. Camacho (MLG), 76. Weligton (MLG)


    Granada CF: O. Oier – Nyom, J. Murillo, Babin, E. Insúa – Fran Rico (C), R. Pérez, J. Márquez – R. Ibanez, El-Arabi, Piti
    Náhradníci: Roberto – Riki, Iturra, J. Córdoba, Cala, Foulquier, Rochina
    Manažér: Abel Resino (ESP)

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (C), M. Torres – Darder, Camacho – Samu, Horta, Castillejo – Juanmi
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Tissone, Recio, Duda, Boka, L. Alberto
    Manažér: Javi Gracia (ESP)

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz – P. Cebrián, J. Núnez – D. Gálvez