La Coruña – Sevilla 3:4 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:0 (kon.) | Elche – Almería 1:0 (kon.)
Granada – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Granada CF
1:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 07.03.2015, 22:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Predposledná Granada si dnes pripísala senzačné víťazstvo nad Málagou. Siedme mužstvo ligovej tabuľky dnes absolútne nepotvrdilo tabuľkový rozdiel dvanástich priečok a dvadsiatich dvoch bodov. Domáci svojho súpera počas celého priebehu stretnutia prehrávali, no trápili sa v koncovke. Napokon im vlastencom dopomohol Ignacio Camacho, ktorý zároveň zahodil najväčšiu príležitosť hostí na vyrovnanie, keď z dvadsiatich metrov mieril nechytateľne do brvna. Granada napriek víťazstvu zostáva predposledná s trojbodovou stratou na záchranu. Málaga zvýšila svoje manko na šiesty Villarreal. (23:52:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Granada minútku pred koncom drží loptu v rohu ihriska, odkiaľ sa nehodlá nechať vytlačiť. Najradšej by tu už zostala až do posledného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    90
    Rubén Pérez zastavil rýchlo sa rozvíjajú protiútok hosťujúceho mužstva. Táto žltá karta ho po nociach mátať určite nebude.
     
    90
    Rovnako ako Foulquier teraz zlyhal v príležitosti na definitívne KO i Jhon Córdoba, ktorý to taktiež prehnal s razanciou a neupratal tak loptu medzi tri žrde. Córdoba dostával krásnu prihrávku medzi obrancov, ktorým uličkou krásne ušiel, no loptu v samostatnom nájazde pálil asi dva metre mimo ľavú žrď Kameniho svätyne. Kamerunský gólman sa ponáhľa s rozohrávkou, Málaga odďaľuje klinickú smrť.
     
    89
    Málaga sa tak krátko pred začatím nadstaveného času stále nachádza v hre, no body by si z dnešného zápasu ani nezaslúžila.
     
    87
    Práve prichádzajúci Dimitri Foulquier mohol definitívne rozhodnúť o senzačných troch bodoch pre outsidera! Jhon Córdoba na ľavej strane šestnástky predĺžil outové vhadzovanie za svoj chrbát. Lopty sa následne zmocnil Riki, ktorý šikovne prihrával pod seba, kde zostal úplne nebránený Foulquier. Striedajúci žolík ešte ani nezastavil svoje vbehnutie na hraciu plochu a z prvej sa pokúsil napáliť loptu pod brvno. Jeho úvodný kontakt s loptou však skončil tragickou strelou vysoko nad. Francúz sa mohol Kameniho opýtať, kam si to želá.
     
    86
    Domáci manažér Abel Resino naposledy siahol do zloženia svojej jedenástky. Namiesto Ibaneza prichádza do hry Foulquier.
     
    85
    Prípadné víťazstvo z dnešného zápasu by im určite prišlo vhod. Do posledného hvizdu hlavného arbitra ale zostáva dostatok času.
     
    84
    Granada sa už neštíti ani dlhočizných nákopov na polovicu súpera. Domácim ide o holé prežitie medzi španielskou smotánkou.
     
    83
    Riki sa na ľavej strane pokúšal prebiť cez pravého obrancu Rosalesa, ktorý ho ale za svoj chrbát k centru nepustil.
     
    82
    Nesmierne kuriózna situácia teraz takmer viedla k vyrovnávajúcemu gólu v sieti Oiera. Ibanez na pravej strane požadoval od Mateua žltý trest pre Insúu, no arbiter púšťal hru ďalej. Na Amrabatov center z pravej strany najlepšie reagoval Luis Alberto, no ani ten napokon na loptu nedosiahol.
     
    81
    Od rohovej zástavky sa po Amrabatovej akcii kopalo i na opačnom konci ihriska. Granada ustrážila závar vo vlastnej šestnástke.
     
    80
    Jhon Córdoba sa po rozohrávke rohového kopu dokonca dostal k hlavičkovej koncovke, no loptu neupratal medzi tr žrde.
     
    79
    Nyom výborne pracoval v pravom rohu ihriska, kde pre svoje mužstvo vybojoval ďalší rohový kop. Granada výborne zvláda finálnu fázu duelu.
     
    78
    Málaga následne prežila i rohový kop, no sú to práve Andalúzania, kto teraz potrebuje útočiť.
     
    77
    Po následnej štandardke sa znovu zapotil Carlos Kameni, ktorý musel nad svoje brvno vytiahnuť strielaný center z ľavej strany.
     
    76
    Ignacio Camacho teraz zlízol poriadny lakeť od Rubéna Péreza, no trestala sa až následná potýčka medzi Weligtonom a Jhonom Córdobom. Mateu ocenil oboch žltou kartičkou.
     
    75
    Nemení sa to ani po Castillejovom voľnom kope z pravej strany, na ktorý nedokĺzal nedávno prichádzajúci zakončovateľ Luis Alberto.
     
    74
    Do konca stretnutia nám zostáva necelých dvadsať minút, no Málaga sa stále nedokáže dostať do potrebných obrátok.
     
    72
    Kmeňový hráč liverpoolskeho FC – Luis Alberto sa skutočne dostáva na hraciu plochu. Miesto mu prenecháva nevýrazný Ricardo Horta.
     
    71
    Javi Gracia ho už ale čoskoro využije, keďže za postrannou čiarou sa už pripravuje liverpoolsky zakončovateľ Luis Alberto.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa na pľac dostáva i Riki, ktorý vymieňa v druhom polčase aktívneho Pitiho. Obom mužstvám zostáva k dispozícii ešte jedno striedanie.
     
    68
    Na hracej ploche už máme nového domáceho zakončovateľa a síce Jhona Córdobu, ktorý na zelenom koberci vymieňa Youssefa El-Arabiho.
     
    67
    Ignacio Camacho hrdinom ďalšieho okamžiku, keď škaredo zašiel do rozohrávajúceho Péreza. Jediný strelec dnešného večera bude za žltú kartu rád.
     
    65
    Ignacio Camacho mohol odčiniť svojho vlastenca a na Estadio Nuevo Los Cármenes mohlo byť po dvadsiatich minútach druhého polčasu vyrovnané! Španielsky stredopoliar dostal namazané po Juanmiho zadovke. Camacho vypálil s dostatočným náprahom. Prudká jedovka takmer vymietla ľavú pavučinu Oierovej svätyne, no delový projektil zastavila horná konštrukcia domácej svätyne. Pre domáceho brankára to bola neriešiteľná záležitosť. Pokračujeme ale za stavu 1:0.
     
    63
    Javi Gracia mení svojich krajných bekov. Namiesto trestaného Miguela Torresa sa na hraciu plochu dostane Arthur Boka.
     
    61
    Domáci Piti teraz niečo reklamoval až s prehnanou iniciatívou, ktorou hlavného arbitra Antonia Mateua neočaril. Žltá karta.
     
    59
    Málaga snáď konečne otvorí svoju hru a začne hrať futbal. Má niečo vyše polhodinky, aby minimálne vyrovnala.
     
    57
    Granada dala gól!
    Jednoznačne aktívnejší domáci sa konečne dočkali zaslúženého vedenia! Po rohovom kope ešte nazahrozili, no z druhej vlny tu bol pretiahnutý center v podaní Péreza. Lopta prepadla na druhú stranu k Insúovi, ktorý po čiare naštartoval Pitiho, ktorý prudkým centrom nachádzal v šestnástke Ibaneza. Ten dokázal pohotovo zakončiť k ľavej žrdi, aby jeho pokus tečom upratal do Kameniho protipohybu IGNACIO CAMACHO. Carlos Kameni bez najmenšej šance na zákrok, Granada sa zaslúžene ujíma vedenia!
     
    56
    Javi Márquez dostal ďalšiu príležitosť vyniknúť po štandardnej situácii Granady a opäť nesklamal domácich priaznivcov na Estadio Nuevo Los Cármenes. Doposiaľ najlepší hráč na hracej ploche zakrútil svoj priamy kop z dvadsiatich metrov presne k ľavej žrdi, kde však stačil reagovať Carlos Kameni, ktorý robinsonádou vyráža Márquezov obstrel na rohový kop.
     
    54
    Prvou obeťou nevýrazného herného prejavu dnešného favorita sa stáva Samu García, ktorého na hracej ploche nahrádza Nordin Amrabat.
     
    52
    Domáci gólman Oier teraz čiastočne zaváhal pri odkope lopty, keď ňou zasiahol len napadajúceho Juanmiho, no svoj prešľap následne napravil.
     
    50
    Andalúzania sa na začiatku druhého polčasu zatiaľ prevažne len bránia. Granada pokojne kontroluje dianie na hracej ploche.
     
    49
    Domáci sú i na začiatku druhého dejstva nesmierne odvážni a útočne naladení. Mužstvo z predposledného miesta tabuľky popravde nemá na čo čakať.
     
    48
    Hosťujúci kapitán Weligton na ľavej strane krásne križoval Ibanesa, ktorého nepustil k centru, no Granada zostáva pri lopte.
     
    47
    Druhé dejstvo na Estadio Nuevo Los Cármenes bude podľa všetkého pokračovať v nezmenenom personálnom obsadení.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Predposledné mužstvo ligovej tabuľky podalo v úvodnom dejstve vynikajúci výkon. Jednoznačného favorita prehrávalo vo všetkých ohľadoch. Ani jedna z troch gólových príležitostí však v otvárací gól záverečného duelu sobotňajšieho programu 26. kola neviedla. Apatická Málaga bude za bezgólový koniec úvodného dejstva len rada.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Vysoký center z poliacej čiary na Murilla prepadol až za bránkovú čiaru. Úvodné dejstvo zrejme ukončí Kameniho odkop od bránky.
     
    44
    Hosťujúci útočník Juanmi si koleduje o druhú žltú kartu, no po šlapáku na Fran Rica sa jej zatiaľ ešte nedočká.
     
    43
    Zatiaľ z ich strany sledujeme nesmierne pasívny a stereotypný výkon. Pomôcť by im snáď mohla polčasová prestávka.
     
    42
    Málaga sa i tomu dokázala ubrániť. Hostia by ale nemohli namietať, keby tu dnes už prehrávali o dva či tri góly.
     
    40
    Carlos Kameni s druhým dôležitým zákrokom dnešného večera. Kamerunský brankár ako jediný drží akcie hosťujúceho výberu nažive. Piti sa na polovici ihriska výborne zorientoval a okamžite vysunul do úniku El-Arabiho. Marocký útočník sa šikovne zvrtol okolo Dardera. Následne mohol neohrozene postupovať na bránku Málagy. Pred šestnástkou rozdal loptu doprava na Ibaneza. Španielsky krídelník sa mu pokúsil prihrávku opätovať, no Insua tečoval loptu na bližšiu žrď, presne do protipohybu afrického gólmana. Kameni ale dokázal v páde akrobaticky reagovať a loptu s námahou vytlačil aspoň na rohový kop.
     
    38
    Po Insuovom centri z ľavej strany tu bola zaujímavá koncovka El-Arabiho, no marocký útočník mieril hlavou tesne nad.
     
    37
    Málaga je v ofenzíve zatiaľ neplodná. Nemení to ani pokus zmaru v podaní Purtugalčana Ricarda Hortu.
     
    36
    Na kartové tresty vedú hostia pomerom 3:1, no gólové príležitosti patria zatiaľ iba domácemu výberu, ktorý ich mal už dve.
     
    35
    Kartovému trestu sa nevyhol ani najlepší hráč doterajšieho priebehu zápasu – Javi Márquez, ktorý vysokým šlapákom zasiahol hlavu Marcosa Angeleriho.
     
    32
    AJ tretia žltá karta tohto zápasu putuje do táboru hostí. Jej adresátom je Juanmi, ktorý neustál súboj s Babinom, aby následne poriadne vyčistil žalúdok postranného arbitra.
     
    31
    Carlos Kameni teraz môže poriadne naložiť svojim spoluhráčom, ktorý mu na začiatku záverečnej štvrťhodinky úvodného dejstva poriadne zavarili. Nyom z pravej strany centroval do šestnástky, kde sa nedokázal presadiť El-Arabi. Weligton ale odvracal loptu iba nad seba a do bezpečia ju neodpratal ani chybujúci Darder. Príležitosť na zakončenie tak dostal Javi Márquez, ktorý nebezpečne pálil z hranice veľkého vápna. Padajúcu loptu zasiahol priam dokonal, strela mierila do ľavého dolného rohu. Kamerunský gólman Kameni ale pohotovým zákrokom vyrazil prudkú ranu aspoň do strany.
     
    30
    Za nami je už polhodina hry, ktorá zatiaľ ponúkla len jedinú nebezpečnú situáciou v podobe zaujímavého priameho kopu Javiho Márqueza.
     
    28
    Javi Márquez ťahal rýchly brejk domáceho mužstva, no nádejný protiútok potom zabrzdil a následne nepresne prenášal hru na Ibaneza.
     
    27
    Domáci si v doterajšom priebehu držia prekvapujúcu šestnásťpercentnú prevahu v držaní lopty!
     
    26
    Ešte predtým hlavný arbiter rázne zamietol domáce apely ohľadom pokutového kopu, ktorý sa mal kopať po údajnom faule na El-Arabiho.
     
    25
    Málaga v rýchlom brejku rozvlnila sieť, no Samu Castillejo zakončoval z jasného postavenia mimo hru. Lopty sa navyše ešte dotkol i Juanmi, ktorý stál v ďalšom ofsajde.
     
    24
    El-Arabi bol na ľavej strane znovu faulovaný nepoučiteľným Angelerim. Tentokrát sa to zaobišlo bez karty i bez ohrozenia Kameniho bránky.
     
    23
    Marquézov center znovu našiel spoluhráča v červeno-bielom drese, no tuším, že Murillo hlavičkoval loptu len nad seba.
     
    22
    Zatiaľ nesmierne aktívny Nyom na pravej strane znovu zatopil Torresovi, ktorý odvracal len na rohový kop pre Granadu.
     
    21
    Následná štandardka z pravej strany však hosťujúcemu mužstvu neuškodila. Vysoký center kryje gólman Carlos Kameni.
     
    20
    Miguel Torres na ľavej strane riskantný sklzom skrížil cestu unikajúcemu Nyomovi, arbiter Antonio Mateu nemusel o treste dlho premýšľať.
     
    19
    Samu Castillejo teraz o niečo úspešnejšie kľučkoval v šestnástke predposledného mužstva tabuľky, no razantný Nyom mu napokon odkopol loptu.
     
    18
    Hostia sú zatiaľ v ofenzíve absolútne neškodní. Nemení to ani Samu Castillejo, ktorý nepríjemne narazil na Péreza.
     
    17
    Siedme mužstvo ligovej tabuľky sa stále nedokáže dostať do správneho zápasového rytmu. Za nami je niečo vyše štvrťhodiny hry.
     
    16
    Andalúzania opäť v problémoch. Rubén Pérez zasiahol hlavičkou pravú žrď Kameniho bránky, no táto koncovka platiť nebude. Ofsajd.
     
    14
    Až teraz sa Málaga definitívne ubránila, keď do bezpečia odvracal trestaný stopér Marcos Angeleri.
     
    13
    Ďalší prudký pokus od Marquéza znovu poriadne vystrašil Kameniho, ktorý musel prepadnutý center z ľavej strany boxovať na rohový kop.
     
    11
    Prekvapivo aktívnejšia Granada sa v jedenástej minúte mohla ujať senzačného vedenia, ktoré už oslavovala určitá časť domácich priaznivcov na Estadio Nuevo Los Cármenes. Priamy kop z nejakých osemnástich metrov rozohrával Javier Márquez. Ľavonohý futbalista Granady krásne točil loptu k ľavej žrdi, kam by kamerunský gólman Kameni zrejme nedosiahol. Našťastie pre hosťujúci výber Javiho Graciu, Marquéz napol len bočnú sieť Kameniho svätyne. Nechýbalo veľa a outsider mohol ísť do vedenia!
     
    10
    Granada pokračuje v aktívnom nástupe voľným kopom z pravej strany. Hostia sú zatiaľ do značnej miery zaskočení úvodom Resinových zverencov.
     
    9
    Voľný kop z ľavej strany rozohrával domáci kapitán Fran Rico, no pred El-Arabim úradoval kamerunský gólman Kameni.
     
    8
    Stopér Marcos Angeleri si na pravej strane ihriska pomáhal v súboji s Pitim nedovolenou hrou rukami, za ktorú ho hlavný arbiter náležite odmenil žltou kartou.
     
    7
    Z pravej strany sa následne tlačil do šance obranca Nyom, ktorý padol vo vápne na zem, no penalta sa správne nepískala.
     
    6
    Granada nám ako prvá konečne ponúkla nejakú tú ucelenú akciu. Po rýchlej kombinácii sa k zakončeniu dostával Ibanez, pred ktorým odkopával Camacho.
     
    5
    Obe mužstvá kopia akurát nedovolené zákroky. Úvodná päťminútovka priniesla len klasickú oťúkávačku.
     
    4
    V úvode sledujeme veľké množstvo nepresností na oboch stranách. Hra je zatiaľ nesmierne rozháraná.
     
    2
    Stretnutie na Estadio Nuevo Los Cármenes pred malým okamžikom začalo. Domáci v typickej červeno-modro-bielej kombinácii. Málaga celá v žltom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: O. Oier – Nyom, J. Murillo, Babin, E. Insúa – Fran Rico (C), R. Pérez, J. Márquez – R. Ibanez, El-Arabi, Piti
    Náhradníci: Roberto – Riki, Iturra, J. Córdoba, Cala, Foulquier, Rochina
    Manažér: Abel Resino (ESP)

    Málaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (C), M. Torres – Darder, Camacho – Samu, Horta, Castillejo – Juanmi
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Tissone, Recio, Duda, Boka, L. Alberto
    Manažér: Javi Gracia (ESP)

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz – P. Cebrián, J. Núnez – D. Gálvez.
     
    Sobotňajší program 26. kola španielskej La Ligy končíme na pôde predposlednej Granady, kam pricestovala siedma Málaga.

    Tabuľkové postavenie:

    19. Granada: 3 – 10 – 12; skóre 16:40; body 19
    7. Málaga: 12 – 5 – 8; skóre 29:29; body 41

    Forma:

    Granada: R – V – P – R – P – P
    Málaga: P – V – P – P – V – V

    Granada pokračuje v neúspešnej obhajobe pätnástej priečky z vlaňajšieho ročníka. Od Nového roka strávila len jediný víkend mimo zostupovej trojice.
    Nazaríes prehrali sedem zo svojich jedenástich posledných zápasov, z ktorých vyhrali jediný.
    Posledný triumf prišiel v záverečný januárový deň, kedy si El Graná vyšliapla na Elche (1:0). Odvtedy získala v štyroch ligových stretnutiach jediný bod za remízu s Bilbaom (0:0). Doma získala Granada dvanásť zo svojich devätnástich bodov. Pridá ďalšie i proti favorizovanej Málage?

    Tá sem prichádza v obrovskej pohode, keď pred dvoma týždňami vylúpila Nou Camp. Po bezfarebnom výkone domácej Barcelony slávila najtesnejšie víťazstvo 1:0. Už v siedmej minúte sa ako jediný trafil Juanmi.
    Albicelestes sa od novembra už trinásť kôl konštantne držia na siedmej priečke. Tá sa v španielskej Primera División nachádza tesne za európskymi pohármi. Na tie strácajú Andalúzania štyri body. Málaga by si to v tesnom boji spolu so Sevillou a Villarrealom mala rozdať o Európsku ligu UEFA. Dnešný triumf by jej na ceste do Európy neuškodil.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Camacho (vla.)

    Karty:   35. J. Márquez (GRN), 61. Piti (GRN), 76. J. Córdoba (GRN), 90. R. Pérez (GRN) – 8. Angeleri (MLG), 20. M. Torres (MLG), 32. Juanmi (MLG), 67. Camacho (MLG), 76. Weligton (MLG)


    Granada CF: O. Oier – Nyom, J. Murillo, Babin, E. Insúa – Fran Rico (C), R. Pérez, J. Márquez – R. Ibanez, El-Arabi, Piti
    Náhradníci: Roberto – Riki, Iturra, J. Córdoba, Cala, Foulquier, Rochina
    Manažér: Abel Resino (ESP)

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (C), M. Torres – Darder, Camacho – Samu, Horta, Castillejo – Juanmi
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Tissone, Recio, Duda, Boka, L. Alberto
    Manažér: Javi Gracia (ESP)

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz – P. Cebrián, J. Núnez – D. Gálvez