La Coruña – Sevilla 3:4 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:0 (kon.) | Elche – Almería 1:0 (kon.)
Granada – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 07.03.2015, 18:00 • San Mamés • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Líder tabuľky dáva Barcelone šancu na prvé miesto, dnes v Bilbau totiž prehral! Bilbau stačil jediný gól po hlavičke Aduriza a favorit sa nezmohol ani na vyrovnanie. Po ďalšej možnosti Aduriza zvonila žrď, takže to mohlo byť s hráčmi Realu ešte horšie, no ďalekonosnou ranou prekvapil a zvonil na žrdi aj Garteh Bale. V bráne to napokon neskončilo a nič zásadné Madrid nevyťažil ani zo záverečného tlaku. Ten ani nebol hrozivý a preto tri body ostávajú doma. To je už nateraz všetko, prajem pekný večer. (19:50:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia musia dať do záverečných sekúnd všetky svoje sily, ale lopta je ďaleko od brány Iraizoa a pred ním teda operuje aj málo hráčov v bielom.
     
    90+2
    Zároveň Mikel Rico odchádza striedať, vymení ho Toquero.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    90+1
    Mikel Rico otáva na zemi a žiada ošetrenie, pritom aj zbiera cenné sekundy.
     
    90
    Fanúšikovia domácich už pomaly začínajú oslavovať, aj keď dobojované ešte nie je. Všetko nasvedčuje tomu, že Bilbao bude oslavovať a to minimálne remízu s lídrom tabuľky. Nepredpokladá sa už, aby hostia trafili do siete hneď dvakrát.
     
    89
    Balet ale akoby nemal silu si príležitosť vytvoriť. Vynaložil veľa energie už v predošlom zápase s Villarrealom, ktorý tiež nevyhral.
     
    88
    Naozaj už nie je na čo čakať, Realu neostáva nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku a pokúsiť sa ešte niečo predsa len vymyslieť. Favorita ale neopúšťajú nepresnosti.
     
    87
    Marcelo je ďalším potrestaným hráčom žltou kartou. Mikel Rico utŕžil do tváre po kontakte rukou.
     
    86
    Hra je kúskovaná v záverečných minútach, čo jednoznačne vyhovuje Bilbau. To potrebuje držať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    85
    Nasledoval ešte rohový kop, ale ani z neho šanca na vyrovnanie premenená nebola, pretože žiadna ani neprišla.
    Bale
     
    84
    Iraizoz teraz podcenil situáciu po pase z diaľky od Balea a zazvonila žrď! Bol by to neskutočný gól, ak by to Walesan trafil. Obrana bola zmätená, netrafil presne z dorážky ani Hernandez.
     
    83
    Real sa bude musieť spoliehať zrejme už len na štandardné situácie či nakopávané lopty. Obrana jeho hviezdy dnes veľmi dobre vygumovala.
     
    82
    Benzema dnes vpredu nemal svoj deň, svoje miesto prepúšťa Javierovi Hernandezovi.
     
    81
    Hrá štvrtý polčas v rade, v ktorom neskóroval z hry. To sa kráľovskému klubu často nestáva a zdá sa, že nie je vo forme.
     
    80
    Ďalšia lopta pre Casillasa bola odvrátená obranou len v poslednej chvíli, Real si stále viac a viac koleduje o poriadnu kritiku.
     
    79
    kartu inkasoval po faule aj Gurpegi.

    Filip Kubaliak

    Góly: 26. Aritz Aduri

    Karty:   33. Aduriz (ATB), 38. Etxeita (ATB), 79. Gurpegi (ATB) – 32. Kroos (REA), 41. Illarramendi (REA), 74. Isco (REA), 87. Marcelo (REA)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, Balenziaga, Gurpegi (K), Etxeita, Rico (90+1. Toquero), Beñat, De Marcos, Muniain (64. Susaeta), Williams (75. Guillermo), Aritz Aduriz.
    Náhradníci: Remiro – Aurtenetxe, Ibai Gomez, Susaeta, Lopez, Toquero, Guillermo Fernández.

    Real Madrid: Casillas (K) – Carvajal, Marcelo, Pepe, Varane, Kroos (78. Lucas Silva), Illarramendi (70. Jesé), Isco, Bale, Benzema (82. Hernández), Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Coentrão, Nacho, Khedira, Lucas Silva, Hernández, Jesé.

    Rozhodca: Undiano – Martínez, Zancada