La Coruña – Sevilla 3:4 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:0 (kon.) | Elche – Almería 1:0 (kon.)
Granada – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Granada CF
1:0 (0:0)
Malaga CF
Sobota 07.03.2015, 22:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Predposledná Granada si dnes pripísala senzačné víťazstvo nad Málagou. Siedme mužstvo ligovej tabuľky dnes absolútne nepotvrdilo tabuľkový rozdiel dvanástich priečok a dvadsiatich dvoch bodov. Domáci svojho súpera počas celého priebehu stretnutia prehrávali, no trápili sa v koncovke. Napokon im vlastencom dopomohol Ignacio Camacho, ktorý zároveň zahodil najväčšiu príležitosť hostí na vyrovnanie, keď z dvadsiatich metrov mieril nechytateľne do brvna. Granada napriek víťazstvu zostáva predposledná s trojbodovou stratou na záchranu. Málaga zvýšila svoje manko na šiesty Villarreal. (23:52:57)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Granada minútku pred koncom drží loptu v rohu ihriska, odkiaľ sa nehodlá nechať vytlačiť. Najradšej by tu už zostala až do posledného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    90
    Rubén Pérez zastavil rýchlo sa rozvíjajú protiútok hosťujúceho mužstva. Táto žltá karta ho po nociach mátať určite nebude.
     
    90
    Rovnako ako Foulquier teraz zlyhal v príležitosti na definitívne KO i Jhon Córdoba, ktorý to taktiež prehnal s razanciou a neupratal tak loptu medzi tri žrde. Córdoba dostával krásnu prihrávku medzi obrancov, ktorým uličkou krásne ušiel, no loptu v samostatnom nájazde pálil asi dva metre mimo ľavú žrď Kameniho svätyne. Kamerunský gólman sa ponáhľa s rozohrávkou, Málaga odďaľuje klinickú smrť.
     
    89
    Málaga sa tak krátko pred začatím nadstaveného času stále nachádza v hre, no body by si z dnešného zápasu ani nezaslúžila.
     
    87
    Práve prichádzajúci Dimitri Foulquier mohol definitívne rozhodnúť o senzačných troch bodoch pre outsidera! Jhon Córdoba na ľavej strane šestnástky predĺžil outové vhadzovanie za svoj chrbát. Lopty sa následne zmocnil Riki, ktorý šikovne prihrával pod seba, kde zostal úplne nebránený Foulquier. Striedajúci žolík ešte ani nezastavil svoje vbehnutie na hraciu plochu a z prvej sa pokúsil napáliť loptu pod brvno. Jeho úvodný kontakt s loptou však skončil tragickou strelou vysoko nad. Francúz sa mohol Kameniho opýtať, kam si to želá.
     
    86
    Domáci manažér Abel Resino naposledy siahol do zloženia svojej jedenástky. Namiesto Ibaneza prichádza do hry Foulquier.
     
    85
    Prípadné víťazstvo z dnešného zápasu by im určite prišlo vhod. Do posledného hvizdu hlavného arbitra ale zostáva dostatok času.
     
    84
    Granada sa už neštíti ani dlhočizných nákopov na polovicu súpera. Domácim ide o holé prežitie medzi španielskou smotánkou.
     
    83
    Riki sa na ľavej strane pokúšal prebiť cez pravého obrancu Rosalesa, ktorý ho ale za svoj chrbát k centru nepustil.
     
    82
    Nesmierne kuriózna situácia teraz takmer viedla k vyrovnávajúcemu gólu v sieti Oiera. Ibanez na pravej strane požadoval od Mateua žltý trest pre Insúu, no arbiter púšťal hru ďalej. Na Amrabatov center z pravej strany najlepšie reagoval Luis Alberto, no ani ten napokon na loptu nedosiahol.
     
    81
    Od rohovej zástavky sa po Amrabatovej akcii kopalo i na opačnom konci ihriska. Granada ustrážila závar vo vlastnej šestnástke.
     
    80
    Jhon Córdoba sa po rozohrávke rohového kopu dokonca dostal k hlavičkovej koncovke, no loptu neupratal medzi tr žrde.
     
    79
    Nyom výborne pracoval v pravom rohu ihriska, kde pre svoje mužstvo vybojoval ďalší rohový kop. Granada výborne zvláda finálnu fázu duelu.
     
    78
    Málaga následne prežila i rohový kop, no sú to práve Andalúzania, kto teraz potrebuje útočiť.
     
    77
    Po následnej štandardke sa znovu zapotil Carlos Kameni, ktorý musel nad svoje brvno vytiahnuť strielaný center z ľavej strany.
     
    76
    Ignacio Camacho teraz zlízol poriadny lakeť od Rubéna Péreza, no trestala sa až následná potýčka medzi Weligtonom a Jhonom Córdobom. Mateu ocenil oboch žltou kartičkou.
     
    75
    Nemení sa to ani po Castillejovom voľnom kope z pravej strany, na ktorý nedokĺzal nedávno prichádzajúci zakončovateľ Luis Alberto.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Camacho (vla.)

    Karty:   35. J. Márquez (GRN), 61. Piti (GRN), 76. J. Córdoba (GRN), 90. R. Pérez (GRN) – 8. Angeleri (MLG), 20. M. Torres (MLG), 32. Juanmi (MLG), 67. Camacho (MLG), 76. Weligton (MLG)


    Granada CF: O. Oier – Nyom, J. Murillo, Babin, E. Insúa – Fran Rico (C), R. Pérez, J. Márquez – R. Ibanez, El-Arabi, Piti
    Náhradníci: Roberto – Riki, Iturra, J. Córdoba, Cala, Foulquier, Rochina
    Manažér: Abel Resino (ESP)

    Malaga CF: Kameni – Rosales, Angeleri, Weligton (C), M. Torres – Darder, Camacho – Samu, Horta, Castillejo – Juanmi
    Náhradníci: Ochoa – Amrabat, Tissone, Recio, Duda, Boka, L. Alberto
    Manažér: Javi Gracia (ESP)

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz – P. Cebrián, J. Núnez – D. Gálvez