La Coruña – Sevilla 3:4 (kon.) | Bilbao – Real Madrid 1:0 (kon.) | Elche – Almería 1:0 (kon.)
Granada – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
3:4 (1:1)
FC Sevilla
Sobota 07.03.2015, 16:00 • Estadio Municipal de Riazor (La Coruña) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Víkendový program kola španielskej Primera División začíname na Estadio Riazor, kam pricestovala piata Sevilla.

    Tabuľkové postavenie:

    15. La Coruňa: 6 – 7 – 12; skóre 20:38; body 25
    5. Sevilla FC: 14 – 4 – 7; skóre 42:30; body 46

    Forma:

    La Coruňa: R – V – V – P – P – R
    Sevilla FC: P – V – V – P – V – R

    Nováčikovi Primera División akoby v posledných týždňoch dochádzal dych. La Coruňa už tri ligové stretnutia neskórovala, čo jej vynieslo zisk jediného bodu. Stalo sa tak naposledy pri bezgólovej remíze na pôde momentálne zostupujúcej Almeríe.
    Deportivo predtým dvakrát prehralo výsledkom 0:2, keď po madridskom Reale nestačilo ani na Celtu Vigo. Brancoazuis sa dnes pokúsia revanšovať i za výprask z prvého tohto sezónneho merania síl, kedy Sevilla dominovala s výhrou 4:1.

    S niečím podobným sa dnes na Riazor nepočíta, hosťujúci výber bude rád za akékoľvek víťazstvo. Stroj Unaia Emeryho sa v ostatných týždňoch mierne zadrhol a Andalúzanom sa začína nebezpečne vzďaľovať miestenka do Ligy majstrov.
    Rojiblancos v posledných piatich ligových zápasoch získali len štyri body. Na štvrtú Valenciu už strácajú priepastných sedem bodov. V najbližších týždňoch si Emeryho zverenci preto nemôžu dovoliť ani najmenšie zaváhania. Sevilla sa môže odpichnúť napríklad od dvojzápasu Európskej ligy, kde vyradila silný Monchegladbach (1:0 a 3:2).
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: Fabricio – Juanfran, P. Insua, Sidnei, Luisinho – Borges, Bergantiños (C) – Cavaleiro, L. Pérez, Cuenca – O. Riera
    Náhradníci: Lux – J. Rodríguez, J. Domínguez, Laure, Lopo, Fariňa, H. Costa
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    FC Sevilla: S. Rico – Figueiras, Pareja, Kolodziejczak, F. Navarro (C) – Iborra, Krychowiak – A. Vidal, Banega, Vitolo – Bacca
    Náhradníci: M. Barbosa – Gameiro, A. Reyes, D. Suárez, Deulofeu, Coke, M´Bia
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Rozhodca: José Antonio Teixeira Vitienes – F. Lamsfús, V. Díaz – A. Fuente.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvodné stretnutie víkendového programu 26. kola Primera División pred malým okamžikom začalo. Domáci nastupujú v modro-bielej kombinácii. Sevilla celá v červenom zľava-doprava.
     
    3
    Hostia sú ov úvodného výkopu aktívnejším celkom. Figueiras sa z pravej strany snažil nájsť Baccu, no portugalský bek centroval z ofsajdu.
     
    5
    Favorizovaná Sevilla si vypracovala prvú gólovú príležitosť dnešného stretnutia. Aleix Vidal na pravej strane vysúval Figueirasa, ktorý sa zrejme nachádzal v drobnom postavení mimo hru. Postranný arbiter ale hru pustil a portugalský bek tak mohol centrovať na nabiehajúceho Carlosa Baccu. Pohyb kolumbijského zakončovateľa nezachytil Insua, no Bacca mieril pohotovou koncovkou z piatich metrov nad bránku. Na opačnej strane pohrozil Lucas Pérez, ktorý využil Parejovu defenzívnu chybu, no v ťažkej pozícii už pod tlakom nedokázal prehodiť vybiehajúceho Rica.
     
    7
    Zaujímavé gólové príležitosti pre obe mužstvá. Na oboch stranách ale zostali bránky za gólmanmi nedotknuté.
     
    8
    Dopredu sa znovu tlačil aktívny Figueiras, ktorý si tentokrát proti Luisinhovi v súboji krajanov pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    9
    Sevilla je v dobývaní súperovej šestnástky zatiaľ omnoho aktívnejšia. Tentokrát nepochodil Carlos Bacca, ktorý bol v šestnástke zdvojený.
     
    10
    Banega s krásnym pasom na hrot kde si loptu na hranici ofsajdového postavenia nespracoval Figueiras. Portugalčan sa zrejme nachádzal v hre.
     
    11
    Následne sa z ľavej strany nepresadil ani Vitolo, no Sevilla pokračuje v úvodnom nápore. Defenzíva Deportiva prechádza skúškou ohňom.
     
    12
    Aleix Vidal sa na pravej strane nepresadil cez Luisinha, no pre hosťujúci výber vybojoval aspoň zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    13
    Akýsi skrátený rohový kop z pravej strany však v šestnástke našiel len domáceho stopéra Pabla Insuu, ktorý odvracal do bezpečia.
     
    14
    Po prvýkrát v dnešnom zápase sa k súvislej rozohrávke dostáva i La Coruňa, ktorá je však zatiaľ pustená len po poliacu čiaru.
     
    15
    Isaac Cuenca sa na konci domácej kombinácie pokúsil ohroziť Rica, no Kataláncov pokus v páde zablokoval Krychowiak.
     
    16
    Po štvrťhodinke hry tak na Riazor pokračujeme za bezgólového stavu. K videniu zatiaľ boli dve gólové príležitosti, po jednej na oboch stranách.
     
    17
    Ivan Cavaleiro sa na pravej strane tlačil do šance i za prispenia nedovoleného zákroku, keď zvalcoval hosťujúceho kapitána Navarra.
     
    18
    Tempo v La Coruni teraz mierne ustalo. Domáci si už dávajú ďaleko väčší pozor na ľavej strane, kde mali v úvode stretnutia nemalé problémy.
     
    19
    Po opačnej strane to teda v spolupráci s Vitolom skúsil kapitán hostí Navarro, ktorý sa ale nechal chytiť do postavenia mimo hru.
     
    20
    Cavaleiro pred šestnástkou prestrčil loptu na rozbehnutého Oriola Rieru, no toho volej z ľavej strany šestnástky skončil až za postrannou čiarou.
     
    21
    Riera tentokrát zostáva ležať na hracej ploche, keď neustál ostrý súboj so svojim útočným kolegom Carlosom Baccom.

     
    22
    Aj do druhej gólovej príležitosti domáceho mužstva v dnešnom zápase sa dostal Lucas Pérez, ktorý v kľučovom okamžiku zaváhal. Timothée Kolodziejczak si na pravej strane nepostrážil dlhý nákop od ľavého beka Luisinha. Lopta cez neho prepadola do úniku pre Péreza, ktorý dokázal francúzskemu útočníkovi na pár metroch uniknúť. Následne však vo veľkej príležitosti na otvárací gól zlyhal. Loptu z nejakých deviatich metrov napálil z ľavej strany šestnástky len do bočnej siete. Táto parketa si vyžadovala ďaleko precíznejšiu koncovku. Toto ešte môže Deportivo neskôr mrzieť a Víctor Fernández si to dobre uvedomuje.
     
    24
    Vidal sa na druhej strane presadzoval i za pomoci nedovoleného zákroku, ktorý mu bol hlavným arbitrom odpískaný.
     
    26
    Deportivo v posledných minútkach pritlačlo. Cuenca z ľavej strany hľadal v šestnástke Rieru, ktorý na jeho center tesne nedoskočil.
     
    27
    Unai Emery teraz niečo reklamoval pri postrannej čiare. José Antonio Teixeira Vitienes mu udeľuje dôrazné upozornenie.
     
    28
    La Coruña dala gól!
    V posledných minútkach čoraz aktívnejšie Deportivo sa ujíma zrejme zaslúženého vedenia! Borges v strede ihriska vybojoval dôležitú loptu pre Lucasa Péreza. Španielsky záložník následne vyviezol lotu až pred šestnástku, kde ju rozdal doprava pre Ivana Cavaleira. Portugalský krídelník sa pekne odpútal od hosťujúceho kapitána Navarra, aby následne prudko odcentroval na bližšiu žrď. Na jeho prízemný pas pohotovo reagoval ORIOL RIERA, ktorý loptu z hranice malého vápna upratal k ľavej žrdi. Gólman Sergio Rico už nedokázal reagovať, favorit musí otáčať!
    O. RIERA - 1:0
     
    30
    Favorizovaná Sevilla po polhodinke na Estadio Municipal de Riazor prehráva! Zápas teraz zrejme dostane úplne inú šťavu.
     
    32
    Unai Emery neopúšťa svoju pózu v miernom podrepe. Sevilla si je i naďalej vedomá svojich možností a schopností.
     
    33
    Sevilla dala gól!
    Domáce vedenie vydržalo v platnosti len päť minút, Sevilla expresne rýchlo vyrovnáva! Akcia začala nedovoleným zákrokom Borgesa na polovici ihriska. Následný voľný kop stihli hostia promptne rozohrať doľava na VITOLA. Španielsky krídelník si na ľavej strane šestnástky veľmi pohotovo a efektne narazil loptu s Carlosom Baccom, ktorý mu zadovkou opätoval prihrávku do čistej gólovky. VItolo sa už v nájazde na Fabricia nemýlil a zo siedmich metrov povedľa jeho pravej nohy upratal loptu do siete. Naštartovaného Vitola už nezastavil ani stopér Insua. Na Riazor začíname odznova!
    VITOLO - 1:1
     
    35
    Sevilla sa teraz možno upokojí a z jej strany budeme sledovať ďaleko suverénnejší prejav, než tomu bolo v doterajšom priebehu.
     
    37
    Carlos Bacca sa dostával do zaujímavej gólovej príležitosti, no kolumbijský útočník vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    38
    Deportivu vyšla rýchla kombinácia pred šestnástkou hostí, ktorú sa pokúsil strelou zakončiť Lucas Pérez, no jeho bombu zablokoval Pareja.
     
    39
    Pérez si pri vzájomnom kontakte zrejme privodil i nejaký zdravotný problém. Na trávniku teraz preto prebieha jeho ošetrovanie.
     
    40
    Lucas Pérez bol späť v hre a pre svoje mužstvo vybojoval v strede ihriska aspoň rohový kop, keď hosťujúca defenzíva zrazila jeho strelu.
     
    41
    Center od rohovej zástavky ale smeroval len do náruče zastupujúceho gólmana hostí – Sergia Rica.
     
    42
    Úvodné dejstvo sa pred zmenou strán prevažne len dohráva. Posledných desať minút sa hrá v pokojnom tempe.
     
    43
    Vicente Iborra v okolí stredovej čiary zasiahol lakťom tvár Oriola Rieru a stáva sa tak vôbec prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia.
     
    44
    Juanfran sa z diaľky pokúsil prekvapiť hosťujúceho gólmana Sergia Rica, no ďalekonosný pokus letel podstatne mimo priestoru troch žrdí.
     
    45
    V nervóznom závere úvodného dejstva vidí žltú kartu i Poliak Grzegorz Krychowiak, ktorý na polke zbytočne dohrával Lucasa Péreza.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.

     
    Po prvom polčase na Riazor pokračujeme za nerozhodného stavu, aj keď sme mohli vidieť dva góly. V 28. minúte otváral skóre Oriol Riera, už o päť minút neskôr vyrovnával Vitolo. Okrem toho mal dve výborné príležitosti Lucas Pérez, na druhej strane zahodil tutovku Carlos Bacca. Hostia v nervóznom závere ešte videli dve žlté karty. S druhým dejstvom sme späť približne o 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V druhom dejstve budeme podľa všetkého na oboch straách pokračovať v nezmenených základných jedenástkach.
     
    48
    Domáci odpálili druhé dejstvo vo veľkom tempe. Po Cavaleirovej aktivite na pravej strane budú rozohrávať rohový kop.
     
    49
    Deportivo sa po rohovom kope nepresadilo, no z druhej vlny ešte útočil Juanfran, ktorého nedovolene i a cenu žltej karty zastavil na hranici šestnástky Éver Banega.
     
    50
    Luisinhov center z voľného kopu následne smeroval presne do pripravenej náruče hosťujúcej brankárskej dvojky Sergia Rica.
     
    51
    Počiatočná aktivita z druhého dejstva priniesla domácim ďalší rohový kop, ktorý na bližšej žrdi tentokrát odvracal Kolodziejczak.
     
    52
    Sevilla dala gól!
    La Coruňa sa až príliš nechala uniesť výborným vstupom do druhého dejstva a akoby zabudla na zadné vrátka. Priamočiaru akciu hostí na polovici ihriska započal stopér Nicolás Pareja. Argentínsky obranca prihrával doprava na výborného Figueirasa. Portugalský bek následne pekne prihrával do voľného priestoru Aleixovi Vidalovi, ktorý prihrávkou pod seba nasolil pre VITOLA. Strelec úvodného gólu si nabehol do voľného priestoru a z hranice šestnástky upratal loptu do siete. Gólman Fabricio si na umiestnený pokus nesiahol, Sevilla otáča priebeh stretnutia!
    VITOLO - 1:2
     
    54
    Domáci ale kontrovali krásnou akciou z pravej strany a znovu mohlo byť vyrovnané! Na pravej strane sa prostredníctvom jednoduchej narážačky s Borgesom presadil pravý obranca Juanfran, ktorý následne prudko centroval do veľkého vápna. Popri Parejovi sa tam výborne presadil Lucas Pérez, ktorý z otočky skúšal prekonať hosťujúceho brankára Sergia Rica. Pérez sa vo veľkom vápne pekne zvrtol, no z desiatich metrov zamieril len tesne mimo ľavej žrde bránky Sergia Rica. Chýbalo mu niekoľko decimetrov.
     
    57
    Deportivo pokračuje v dobrom druhopolčasovom výkone. Isaac Cuenca prudkým centrom z pravej strany nachádzal v šestnástke Lucasa Péreza, ktorý dnes necháva v tieni zakončovateľa Oriola Rieru. Pérez sa výborne presadil cez Figueirasa až k zakončeniu, no zblízka nedokázal prekonať gólmana Sergia Rica, ktorý predviedol pozoruhodný reflexívny zákrok. Prudkú hlavičku z pravej strany dokázal vyraziť aspoň pred seba, aby následne kryl i Pérezovu dorážku z ťažkej pozície. Rico teraz drží akcie Sevilly nad vodou.
     
    60
    Unai Emery pripravil dvojnásobné striedanie. Na trávnik sa dostáva dvojica M´Bia a Kevin Gameiro. Schádza duo Iborra a Bacca.
     
    62
    Strieda i domáci manažér Víctor Fernández, ktorý na trávnik posiela Fariňu. Zelený pažiť opúšťa aktívny portugalský krídelník Ivan Cavaleiro.
     
    63
    Ďalšia komplikácia pre domáce mužstvo! Po akcii streidajúcich hráčov bude Sevilla zahrávať pokutový kop! Stephane M´Bia najskôr bombou zasiahol len stopéra Sideniho. Odrazenej lopty sa ale zmocnil Kevin Gameiro, ktorý si v šestnástke obhodil Pabla Insuu. Domáci stopér mu následne podrazil nohy a okem žltej karty nariadil hlavný arbiter i penaltu!
     
    65
    Sevilla dala gól!
    Zodpovednosť na seba zobral nedávno prichádzajúci KÉVIN GAMEIRO, ktorý sa z pokutového bodu nemýlil. Loptu chladnokrvne napálil do stredu bránky, gólman Fabrcio šiel po svojej pravej ruke. Po dvadsiatich minútach druhého dejstva sa hostia ujímajú možno rozhodujúceho vedenia!
    GAMEIRO - 1:3
     
    67
    Najlepší hráč domáceho mužstva Lucas Pérez mohol vrátiť Deportivo späť do hry, no priebežný stav 1:3 zostáva v platnosti. Pérez rozohrával nebezpečný priamy kop z nejakých osemnástich metrov. Loptu poslal z ideálnej pozície nádherne ponad múr, no na ceste do siete ju zastavilo brvno Ricovej svätyne, ktorý tak obstál i so šťastím. Na Pérezovu strelu by rozhodne nemal nárok!
     
    69
    Diogo Figueiras odmieta príležitosť na definitívu! La Coruňa sa bezhlavo vrhla do ofenzívy a po strate lopty sa už nedokázala vrátiť v dostatočnom počte. Kévin Gameiro v rýchlej kontre hosťujúceho mužstva povedľa Insuu prehadzoval loptu do čistej šance pre Figueirasa, ktorý ale úplne osamotený loptu z trinástich metrov nedokázal poslať do siete. Vonkajškom mieril asi meter mimo ľavej žrde. Obrovská príležitosť na 1:4 sa gólom nekončí, Sevillu by to ešte mohlo poriadne mrzieť.
     
    72
    La Coruña dala gól!
    Divočina na Estadio Municipal de Riazor pokračuje, Deportivo sa vracia späť do hry! Domáci kapitán Bergantiños prihrával doľava na voľného Luisinha. Portugalský obranca sa krásne dokázal presadiť cez brániacu dvojicu Figueiras a Aleix Vidal. Portugalčan následne prudko centroval na bližšiu žrď, kde sa zo zovretia znovu dostal ORIOL RIERA. Kmeňový hráč Wiganu Athletic prepasíroval loptu na bližšej žrdi do siete, Fabricio ju nedokázal vytlačiť ani na rohový kop. 2:3!
    O. RIERA - 2:3
     
    74
    Víctor Fernández cíti svoju šancu, domáci budú naháňať vyrovnanie. Namiesto nevýrazného Cuencu prichádza na trávnik Hélder Costa.
     
    76
    Vidal sa z pravej strany pokúsil na bližšej žrdi prestreliť gólmana Fabricia, no jeho zrazený pokus končí na bočnej sieti. Roh.
     
    77
    Rozohrávka rohového kopu sa domácim príliš nepodarila. La Coruňa i naďalej živí svoju šancu na body.
     
    78
    Éver Banega má pre dnešný zápas odpracované. Štvrťhodinu aj s nadstavením pred koncom ho na hracej ploche nahradí Denis Suárez.
     
    79
    Sevilla už striedala naposledy, domáci majú k dispozícii ešte jednu zmenu. Do konca necelých pätnásť minút hry.
     
    80
    Hélder Costa sa na pravej strane šestnástky snažil vykoledovať pokutový kop, ktorý sa však rozohrávať nebude. Kolodziejczak hral čisto.
     
    81
    Ako posledný náhradník z lavičky sa na hraciu plochu dostáva kmeňový hráč madridského Realu José Rodríguez. Miesto mu uvoľnil Juanfran.
     
    82
    Zaujímavý vysoký center teraz letel na hlavu Oriola Rieru, ktorý sa nedokázal presadiť cez stopéra Pareju.
     
    83
    Sevilla dala gól!
    Hosťujúci mačaft Unaia Emeryho znovu zdvojnásobuje svoje vedenie! Sevilla podnikla ďalšiu smrteľnú kontru, ktorá opäť začala pred vlastnou šestnástkou. Loptu stredom ihriska bravúrne vyviezol striedajúci Francúz Kévin Gameiro, ktorý na hranici šestnástky so šťastím prihrával na Vitola. Strelec dvoch gólov sa pokúšal ešte opäťovať Gameirovi jeho prihrávku, no loptu nešťastne zrazil brazílsky stopér SIDNEI, ktorý ju odpratal priamo k ľavej žrdi vlastnej bránky. Gólman Fabricio bol bez šance, Sevilla sa vracia do dvojgólového vedenia!
    SIDNEI - 2:4
     
    86
    Diogo Figueiras je ďalším potrestaným hráčom dnešného poobedia, keď v súperovom rohu ihriska nedovolene atakoval Luisinha.
     
    87
    Heldér Costa sa spoza šestnástky pokúsil prestreliť gólmana Rica, no Portugalčanov pokus smeroval presne do stredu bránky.
     
    88
    Kévin Gameiro v ďalšej veľkej príležitosti na piaty gól, no loptu zblízka neprepasíroval pomedzi Fabriciove nohy.
     
    89
    Domáci futbalisti už akoby toho mali plné zuby. Už ani oni sami neveria, že by sa im mohlo podariť aspoň vyrovnať.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Josém Antoniom Teixeirom Vitienesom pridáva k základnej hracej dobe tri nadstavené minútky.
     
    90+1
    Miestna réžia rýchlo napravila svoj omyl. Nebude sa nadstavovať jedna, ale tri minúty.
     
    90+2
    Hélder Costa na ľavom kraji veľkého vápna padá po súboji s Parejom a Deportivo La Coruňa dostáva výhodu pokutového kopu! Hostia sa zlostia, no verdikt hlavného rozhodcu už neovplyvnia.
     
    90+3
    La Coruña dala gól!
    LUCAS PÉREZ je za svoj výborný výkon odmenený gólom, ktorý však už na priebeh stretnutia nebude mať zásadnejší dopad. Gólman Sergio Rico síce vystihol smer jeho strely, no mimo pravej žrde loptu nedokázal vytlačiť. La Coruňa kozmeticky upravuje svoju porážku.
    L. PÉREZ - 3:4
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Estadio Municipal de Riazor sa dnes hralo nesmierne atraktívne stretnutie so siedmimi gólmi a mnoho ďalšími nepremenenými príležitosťami. Stretnutiu by možno viacej svedčala deľba bodov. La Coruňa dnes prekročila svoj tieň, no Sevilla sa od 52. minúty nevzdala svojho vedenia. Andalúzania vďaka tomu upevňujú svoju pozíciu na piatej priečke ligovej tabuľky. La Coruňa zostáva zatiaľ pätnásta. (17:54:43)

    Erik Farkaš

    Góly: 28. O. Riera, 72. O. Riera, 90+3. L. Pérez (pen.) – 33. Vitolo, 52. Vitolo, 65. Gameiro (pen.), 83. Sidnei (vla.)

    Karty:   63. P. Insua (DEP) – 43. Iborra (SEV), 45. Krychowiak (SEV), 49. Banega (SEV), 86. Figueiras (SEV)


    Deportivo La Coruña: Fabricio – Juanfran, P. Insua, Sidnei, Luisinho – Borges, Bergantiños (C) – Cavaleiro, L. Pérez, Cuenca – O. Riera
    Náhradníci: Lux – J. Rodríguez, J. Domínguez, Laure, Lopo, Fariňa, H. Costa
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    FC Sevilla: S. Rico – Figueiras, Pareja, Kolodziejczak, F. Navarro (C) – Iborra, Krychowiak – A. Vidal, Banega, Vitolo – Bacca
    Náhradníci: M. Barbosa – Gameiro, A. Reyes, D. Suárez, Deulofeu, Coke, M´Bia
    Manažér: Unai Emery (ESP)

    Rozhodca: José Antonio Teixeira Vitienes – F. Lamsfús, V. Díaz – A. Fuente