Empoli – Chievo 3:0 (kon.) | AC Miláno – Cesena 2:0 (kon.) | Lazio – Palermo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – AS Rím 1:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (1:0)
AC Cesena
Nedeľa 22.02.2015, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    AC Miláno to napokon dokopalo do dvojgólového víťazstva, ale výkon po zmene strán bol prinajmenšom slabý. Máločo predviedli pred bránou Lealiho, no hostia ešte menej. Aj keď sa snažili, chýbala im vpredu kvalita. Striedajúci Pazzini napokon v závere rozhodol duel zásahom z penalty a zabezpečil pre svoj tím tri body. Osláviť tri body Rossoneri teda môžu, no len v tichosti. Z tohto duelu je to všetko. (16:57:59)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Priamy kop narobil poriadnu drámu v šetnástke, Pazzini nadvakrát nedočiahol loptu. Tá mierila okolo bránkovej čiary dvakrát, nepresadil sa ani Poli.
     
    90+4
    Djurič riskoval, keď hlavičkoval priamy kop. Mieril totiž len tesne vedľa svojej brány, Leali ssa ani nepohol.
     
    90+4
    Carbonero videl za svoj zákrok žltú kartu, domáci sa s rozohrávkou už nikam neponáhľajú.
     
    90+3
    Lopta je ďaleko od brány Abbiatiho, naopak, po faule sa bude kopať priamy kop pre AC Miláno.
     
    90+2
    Abbiati na druhej strane musel dávať pozor, pretože tečovaná lopta ho trochu zmiatla a zamestnala na plný úväzok. Napokon to zvládol a drží čisté konto.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 5 minút.
     
    90
    AC Miláno dalo gól! Loptu si na biely bod postavil GIAMPAOLO PAZZINI a šťastnou strelou popod Lealiho do ľavej strany ho prestreľuje. Zrejme definitívne zabezpečuje pre svoj tím tri body.
     
    89
    Vyzeralo to nevinne, ale rozhodca bol neoblomný. Priamy kop bol prerušený hvizdom kvôli zákroku na Antonelliho. Videli sme však už aj závažnejšie fauly.
     
    89
    Bola nariadená penalta pre AC Miláno!
     
    88
    Volta kríva po súboji s Cercim, napriek tomu fauloval a inkasoval žltú kartu.
     
    87
    Na ihrisko dorazil Cerci, v hre skončil Menéz.
     
    86
    Vyhrať o jeden gól bude naozaj len splnenie povinnosti, žiadne veľké chvíle sa dnes neudiali a hráči by na duel zrejme najradšej rýchlo zabudli.
     
    85
    Vyzerá to tak, akoby na San Sire odohrali v tomto týždni minimálne dva ťažké duely. Tento so zachraňujúcim sa tímom je ťažkopádny a nezáživný, čo nemôže tešiť naozaj nikoho.
     
    84
    Cesena určite môže ľutovať, že doposiaľ nevyužila ani jednu šancu na gól, domáci tím je dnes najmä po prestávke hlboko podpriemerným tímom.
     
    83
    Antonelli radšej odkopol na roh počas dotieravého útoku hostí. Z neho sa jemným dotykom Renzettiho Abbiati natiahol, no len napokon sledoval, ako lopta letí nad bránu.
     
    82
    Posledných desať minút hracej doby rozhodne o tom, kam napokon body budú putovať. Zatiaľ ostávajú v Miláne, no ešte o ničom nie je rozhodnuté.
     
    81
    Na ihrisku stále prebieha pokojnejšie tempo hry, no domáci hrajú akoby viedli o päť gólov. To sa im opäť môže vypomstiť.
     
    80
    Inzaghi bude striedať onedlho aj tretíkrát, do hry sa už pripravoval aj Cerci.
     
    78
    Montolivo odchádza striedať, vymení ho Van Ginkel.
     
    77
    Viaznuca súhra v útoku a nepresnosť – hráči Ceseny sa sami pripravujú o možnosť vymyslieť čosi zaujímavé s výhliadkami na možné vyrovnanie.
     
    76
    Tvrdé vzdušné súboje majú na svedomí najmä hráči AC Miláno, opäť sa po jednom z nich zrútil na zem hosťujúci futbalista. Dve vynútené striedania už kvôli tomu prišli na pretras.
     
    75
    Carbonero príde na hraciu plochu, vystriedal De Feudisa.
     
    74
    Abbiati drží čisté konto, nepresné a slabé centre do jeho rúk ho totiž nemôžu prekvapiť. Cesena sa snaží, no chýba jej v ofenzíva vyššia kvalita.
     
    73
    Pazzini z uhla namieril tvrdú ranu, no iba do bočnej siete. Leali ostal bez zásahu.
     
    72
    Menéz opäť zasebčil a nenahral, čo mu vôbec nepomohlo k dobrej akcii, hoci sa snažil. Loptu poslal nepresne a šanca z toho nebola.
     
    71
    Rami ale výborne zasiahol ako pri úniku Giorgiho, tak aj Djuriča. Abbiati nemal prácu a v zápase zatiaľ čelil len dvom strelám.
     
    70
    Bola to akcia na spôsob Filippa Inzaghiho, súčasného trénera Milána. Na druhej strane sa schyľoval k šanci pre hostí.
     
    69
    Pazzini naštartoval dopredu a číhal na loptu spoza obrany. Pas zakončil hlavou v záklone nad, ale aspoň to vyzeralo nebezpečne.
     
    68
    Montolivo z dobrej pozície centroval sľubne, tam bola napokon iba obrana Ceseny. Šanca teda na navýšenie skóre neprišla.
     
    67
    Miláno vybojovalo priamy kop, Menez teda po dlhšom čase spoluhráčom urobil radosť.
     
    66
    Nica v dueli skončil, vymenil ho Capelli.
     
    65
    Menez v úniku neurobil najlepšie, keď opäť strieľal sám, pretože to napálil vysoko nad a spoluhráči sa jeho nahrávky nedočkali.
     
    64
    Zatiaľ dôjde k zmene na domácej strane, Pazzini vymieňa Destra.
     
    63
    Nica je zároveň opäť na zemi a drží sa za obviazanú hlavu. Napokon možno bude musieť striedať.
     
    62
    Nica je po ošetrení vitálnejší a podniká výpady aj smerom dopredu. Tentoraz to s razanciou v súboji prehnal a inkasoval žltú kartu.
     
    61
    Vpredu čoraz viac začala hroziť Cesena, ktorá má nádej na dobrý výsledok aj polhodinu pred koncom.
     
    60
    Opäť sa chvíľu nehralo pre otrasenie hneď dvojice hráčov na ihrisku, dnešný duel teda vie aj zabolieť.
     
    59
    V hľadisku na San Sire je možné dnes vidieť aj legendárneho Ruuda Guulita. AC Miláno je známe tým, že trénerskú lavičku obsadzuje bývalými hráčmi klubu, Holanďan do tejto kategórie patrí a ktovie, možno je adeptom aj teraz.
     
    58
    Cesena sa nepresadila z rohového kopu, no stále prehráva len o jeden zásah. Nič nie je stratené, o "úspechu" Milána strácať zápasy po tom, čo viedlo sme už písali.
     
    57
    Giorgi z uhla v pokutovom území posielal loptu do čistej šance, no kolegu tam nemal. Rami radšej rýchlo odkopol a Abbiatiho ušetril od problémov.
     
    56
    Nezopakovala sa teda situácia spred prvého gólu, keď si obaja hráči tieto role vyskúšali a bol z toho úvodný zásah zápasu.
     
    55
    Leali mal šťastie, domáci totiž nastrelili po akcii naľavo žrď. Brankár sa iba obzrel, ako lopta po voleji mierila do konštrukcie brány. Už to mohlo byť pre domácich veselšie. Centroval Menez a zakončoval Bonaventura.
     
    54
    Renzetti mieril pas na Djuriča, tomu sa podarilo vystreliť iba do obranného valu Antonelliho. Vyzeralo to teda nebezpečne, ale nie s gólovou príchuťou. Medzitým je späť v hre otrasený Nica.
     
    53
    Brienza je najlepším strelcom roka 2015, dal už v tomto kalendárnom roku 5 gólov. Veľa bodov to napriek tomu jeho tímu neprinieslo.
     
    52
    Nica bude v poriadku a k druhému vynútenému striedaniu nateraz nepríde. Zatiaľ je ale ošetrovaný mimo hracej plochy, takže hostia sú oslabení.
     
    51
    Opäť patrí úvod hráčom AC Milána, obrana nateraz bezpečne odoláva. Medzitým je hra prerušená pre otrasenie Nicy po vzdušnom súboji.
     
    50
    Mudingayi je jediným novým hráčom na ihrisku, dostal sa naň ešte v prvom polčase. Inak tréneri nestriedali.
     
    49
    Montolivo spoza šestnástky mieril vysoko aj preto, že v páde mu to nesadlo dobre a preto nemal Leali dôvod zasahovať.
     
    48
    AC Miláno už stratilo 16 bodov po tom, čo v zápase vyhrávalo. Horšie je na tom už z ligy len Udinese.
     
    47
    Opäť sa hrá, výkop mali na starosti hráči Ceseny.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V divokom úvode AC Miláno súpera okamžite zatlačilo a aj rozvlnilo sieť, no trefa Poliho bola neuznaná kvôli ofsajdu. Inak viac vetra pred bránou súpera spôsobili práve Rossoneri a po dvadsiatich minútach sa aj dočkali regulérneho zásahu. Šťastlivcom bol Bonaventura, odvtedy tempo upadlo a šance príliš nevznikali. Na zmenu stavu budú mať hráči šancu opäť približne o 15 minút.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    De Feudis ešte stihol predsa len zamestnať Abbiatiho a tvrdou ranou prinútil Abbiatiho vyraziť loptu na roh len končekmi prstov! Z rohu už šanca neprišla.
     
    45+2
    Rossoneri už len držia loptu vo svojej moci ďaleko od vlastnej brány a nikam sa nemajú dôvod ponáhľať. Získavajú potrebné sekundy na to, aby to zvládli v prvom dejstve bez ujmy.
     
    45+1
    Rozhodca nadstavil ešte tri minúty.
     
    45
    Montolivo skúsil strelu z diaľky, mieril vysoko a nepresne. To Lealiho nevystrašilo.
     
    44
    Lopta je na polovici Ceseny, v moci hráčov AC Miláno. Na výraznejšiu šancu si diváci zrejme už budú musieť počkať do druhého dejstva.
     
    43
    Skúsia hostia ešte čosi v prvom dejstve vymyslieť? Majú na to už len pár desiatok sekúnd.
     
    42
    Bonaventura čakal na čo najlepšiu loptu pred bránu, ktorá aj prišla, lenže jediný strelec doterajšieho priebehu duelu ju nestihol.
     
    41
    Do hry teda namiesto Zé Eduarda naskakuje Mudingayi.
     
    40
    Opäť je hra prerušená, Zé Eduardo potrebuje opateru lekárov a bude musieť striedať.
     
    39
    Zé Eduardo kríva a po strete s De Jongom to nevyzerá najlepšie. Možno bude musieť striedať ešte v prvom polčase.
     
    38
    Z dlhodobejšieho usadenia sa na polovici hráčov AC Miláno nebolo nič zaujímavé, dopredu tak môžu ísť opäť zverenci trénera Inzaghiho.
     
    37
    Zé Eduardo palebnú pozíciu nevyužil, jeho ranu De Jong zblokoval. Hra bola prerušená pre nepríjemnú zrážku nohami, no už sa opäť pokračuje.
     
    36
    Cesena na pár výnimiek v obrannej ulite pracuje tak, aby z toho nebola pohroma. Sama však potrebuje pridať v útoku, aby z toho bola aspoň nádej na body.
     
    35
    Miláno hrá, čo potrebuje a nikam sa neponáhľa. Faktom však je, že neraz premrhali náskok a môže ich to strašiť aj v dnešnom dueli.
     
    34
    Cesena pendlovala v predošlých rokoch medzi prvou a druhou ligou, aktuálne sa opäť pohybuje iba na spodných priečkach a koleduje si o ďalšiu zmenu príslušnosti.
     
    33
    Plynulosť hry narušujú nedovolené zákroky, od zmeny skóre sa toho pred bránou udialo zaujímavého naozaj pramálo.
     
    32
    Bocchetti bol za svoj faul ocenený žltou kartou, čo je druhá v tomto stretnutí zo všetkých aktérov na ihrisku.
     
    31
    Menez potiahol loptu naľavo, mohol ešte nahrávať. Napokon slabo pozdravil brankára nepresným centrom a nahneval spoluhráča.
     
    30
    Tretina zápasu je za nami, výhliadky na tri body majú najmä domáci hráči. Aj teraz sa rútili do šance práve oni a vyzeralo to nádejne.
     
    29
    Miestami sa hra prelieva z jednej strany na druhú, hostia sa sami dostanú naspäť kvôli nedisciplinovanosti a faulom.
     
    28
    Menezovi sa nepodarilo po pravej strane uspieť a loptu si predkopol až príliš. Inak by z toho mohlo vzísť niečo zaujímavé, otváral sa mu tam totiž priestor.
     
    27
    Djurič sa pred šestnástkou vehementne snažil získať si čo najlepšiu pozíciu pre paľbu, rozhodca napokon pískal jeho faul a dobrá šanca tak neprišla.
     
    26
    Ak by sa všetky zápasy skončili aktuálnymi výsledkami, Miláno by malo aspoň na postup do predkola Európskej ligy už len štvorbodové manko.
     
    25
    Je to tak, opäť sa hráči ponorily do pohybu smerom k súperovej bráne. o niečo lepšiu pohodu teraz môžu pociťovať určite domáci hráči.
     
    24
    Medzitým je kvôli zrážke Abbiatiho s Ramim hra prerušená, no obaja by mali byť v poriadku a opäť pokračovať.
     
    23
    AC Miláno dalo gól! A už sa to potvrdzuje, domáci tím sa dočkal. Menez po akcii naľavo postunul loptu kolegovi a jeho strela končí v sieti. Skvele k žrdi namieril GIACOMO BONAVENTURA, čím otvára skóre už regulérnym gólom!
     
    21
    O čosi aktívnejšie je stále určite Miláno a opäť sa vydávajú Rossoneri do útoku s cieľom prekvapiť obranu súpera.
     
    20
    Oba tímy majú skoro identické rozostaveni, 4-3-1-2. Aj preto je zatiaľ stav stretnutia vyrovnaný.
     
    19
    Destro v záklone predsa len zakončil center z pravej strany, Leali ale nemal problém situáciu vyriešiť bez ujmy.
     
    18
    Defrel vyskúšal jedovkou Abbiatiho, ten sa nenechal zahanbiť. Let strely videl a preto aj bezpečne situácie ustrážil.
     
    17
    Osmeľuje sa čoraz viac aj outsider, ktorý by rád potvrdil bod zo súboja proti Juventusu Turín.
     
    16
    To je zatiaľ v pomere 79% – 21%. Prvotné divoké tempo zo strany Rossoneri je v každom prípade preč.
     
    15
    Lopty pred bránu Ceseny vzerajú oveľa nebezpečnejšie, ako tie na druhej strane. Miláno je aktívnejšie, svedčí o tom aj držanie lopty.
     
    14
    Cesena ukázala, že sa jej zapáčilo hrať aj na inom mieste hracej plochy, ako na tej svojej polovici. Hráči skúsili rýchlu loptu pred bránu, kde prišlo k pádu, no bez penalty.
     
    13
    Na rohy je to doposiaľ už 5:1, pritom ešte za sebou nemáme ani štvrťhodinu hry.
     
    12
    Opäť zaútočili aj hostia, Djurič s Defrelom podnikli dobrý brejk, z ktorého rezultoval ešte roh. Po ňom sa Abbiati červenať rozhodne nemusel, pretože neinkasoval.
     
    11
    Montolivo to myslel lišiacky a takmer našiel hlavu niekoho zo svojich kolegov. Obrana v poslednej chvíli odvrátila na štvrtý roh, ktorý už šancu nepriniesol.
     
    10
    Lucchini navyše videl za svoj zákrok žltú kartu.
     
    9
    Ménez vybojoval dobrý priamy kop, bude to zaujímavá situácia z hranice pokutového územia.
     
    8
    Vstup do zápasu v každom prípade regulérny gól nepriniesol a stav a ešte nemenil, hoci Andrea Poli už dvíhal ruky nad hlavu po svojom zakončení hlavou.
     
    7
    Do pokutového územia napriek tomu stále lietajú centre z každej strany a je čoho sa obávať v prípade Ceseny.
     
    6
    Miláno pokračuje v ofenzívnom ťažení, hoci sa aktuálne po priamom kope k šanci nedostalo a obrana odolala.
     
    5
    Dopredu sa vydali aj hostia, Abbiati musel len stiahnuť nepresný center.
     
    4
    Bonaventura mieril ďalekonosný projektil z diaľky nepresne, Leali si tak mohol vydýchnuť.
     
    3
    Domáci hneď od začiatku súpera poriadne pritlačili a vybojovali už tretí rohový kop za dve minúty. Čím skôr chcú evidentne duel načať pozitívnym smerom k svojim farbám.
     
    2
    Hostitelia okamžite vybojovali dva rohové kopy, po tom druhom mieril dobrú ranu Rami. Brankár len vyrazil a Poli dorazil do siete. Všetci sa začali radovať, ale rozhodca videl ofsajd, takže to bolo neregulérne.
     
    1
    Výkopom hráčov AC Miláno sa rozbehol duel medzi Milánom a Cesenou. Domáci hrajú ako je to pravidlom v červenočiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Antonelli, Rami, Bocchetti, De Jong, Poli, Bonaventura, Montolivo (K), Ménez, Destro.
    Náhradníci: Donnarumma, Gori – Alex, De Santis, Muntari, Suso, Honda, Essien, Van Ginkel, Felicioli, Pazzini, Cerci.

    AC Cesena: Leali – Nica, Renzetti, Lucchini, Volta, De Feudis (K), Gregoire Defrel, Zé Eduardo, Giorgi, Brienza, Djurič.
    Náhradníci: Agliardi, Bressan – Krajnč, Magnusson, Capelli, Carbonero, Mudingayi, Rodriguez, Succi, Dal Monte..
     
    Napriek tomu si hostia vybojovali zo štyroch predošlých duelov dve výhry a jednu remízu, čo nie je zlá bilancia. Tentoraz to však opäť budú mať náročné a zisk čo i len bodu by bol veľkým prekvapením. Duel začína v nedeľu od 15.00.
     
    Skromný tím okupuje len predposlednú priečku a horšie na tom je len beznádejne posledná Parma. Cesena stráca už teraz na záchranu sedem bodov a proti slávnemu klubu môže len prekvapiť. S tým sa však neráta, tri body by mali ostať doma. Dobrou správou však môže byť navýšenie sebavedomia po ostatnej remíze s lídrom – Juventusom 2:2. V boji o prežitie je to však stále málo.
     
    Pred svojimi fanúšikmi hráči nastrieľali len 16 gólov, čo v tomto smere je Cesena horšia len o dva zásahy. Nič svetoborné sa teda neudialo doposiaľ na San Sire, teda, ak nerátame hneď 4 zahanbujúce straty bodov. Pritom hráčsky káder je kvalitný, Gabriel Paletta a Diego Lopez ale budú mimo, otázny je v prípade domácich ešte štart Alexa.
     
    Tri body proti Cesene sú jednoducho povinnosťou, nič iné si hráči tradičného celku ani nemôžu pripustiť. Ak nerátame povinnú výhru nad Parmou na začiatku februára, AC vyhralo naposledy pred dvomi mesiacmi s Neapolom. Niečo podobné si fanúšik tohto klubu roky dozadu určite nepamätá.
     
    Podpriemernú sezónu zažívajú hráči Rosonerri. Stále sa len potácajú v strede tabuľky, ktorá nič na najbližšiu sezónu nezaručuje. Jedine záchranu v lige, od tej delí slávny klub poci bezpečia desiatich bodov k dobru. Do pohárovej Európy je manko len sedembodové a teda väčšia šanca uspieť.
     
    Ideálnu šancu na zisk troch bodov bude mať AC Miláno. Doma hostí predposledný celok talianskeho pelotónu a to znamená velenie jednoznačne brať výhru, súperom je totiž Cesena.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Filip Kubaliak

    Góly: 23. Bonaventura, 90. Pazzini

    Karty:   32. Bocchetti (ACM) – 10. Lucchini (CSN), 62. Nica (CSN), 88. Volta (CSN), 90+4. Carbonero (CSN)


    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Antonelli, Rami, Bocchetti, De Jong, Poli, Bonaventura, Montolivo (K) (78. Van Ginkel), Ménez (87. Cerci), Destro (64. Pazzini).
    Náhradníci: Donnarumma, Gori – Alex, De Santis, Muntari, Suso, Honda, Essien, Van Ginkel, Felicioli, Pazzini, Cerci.

    AC Cesena: Leali – Nica (66. Capelli), Renzetti, Lucchini, Volta, De Feudis (K) (75. Carbonero), Gregoire Defrel, Zé Eduardo (42. Mudingayi), Giorgi, Brienza, Djurič.
    Náhradníci: Agliardi, Bressan – Krajnč, Magnusson, Capelli, Carbonero, Mudingayi, Rodriguez, Succi, Dal Monte.

    Rozhodca: Tommasi – Di Fiore, Stallone