Schalke – Brémy 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 3:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 2:2 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Paderborn – Bayern 0:6 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hannover 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 21.02.2015, 15:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Do toho vyštartoval Elyounoussi, ktorý sa rútil sám na domáceho brankára. Zastaviť ho musel zozadu sklzom Torrejón, ktorý však za svoj zákrok okamžite vidí červenú kartu! Hoffenheim získava navyše priamy kop.
     
    90
    Najprv ešte príde striedanie, Salihovića na ihrisko vymení ofenzívna posila Elyounoussi.
     
    85
    Priamy kop bude nasledovať až po striedaní, ktoré znamená, že do akcie už nezasiahne Modeste, ale šancu streliť gól dostane Szalai.
     
    80
    Freiburg strieda po druhý raz v zápase, ihrisko opúšťa Guédé, opačným smerom vybieha čerstvý Schahin.
     
    79
    Guédé vo vzdušnom súboji nešťastne lakťom trafil do hlavy Rudyho, no každý hráč je zodpovedný za svoje ruky a tak aj on vidí žltú kartu.
     
    72
    Prudká strela Güntera bola tečovaná a nasledovať bude rohový kop pre Freiburg. Najprv však ešte príde striedanie, Philippa na trávniku nahradí Mehmedi.
     
    69
    Ďalšia šanca, v ktorej sa ocitol Modeste! Tomu dnes zrejme nieje súdené skórovať. Tentoraz inkasoval ideálnu spätnú prihrávku z ľavej strany, no z takmer 100 percentnej pozície bránu trestuhodne netrafil.
     
    62
    Počas prestávky mal k hráčom a rozhodcovi zrejme nevhodné pripomienky Salihović, ktorého za takéto správanie rozhodca odmenil žltou kartou.
     
    60
    A hráči to urobili veľmi dobre! Schmid si loptu potiahol až k hranici šestnástky, tam do dobrej pozície prihral Philippovi, po ktorého strele musel Baumann vytiahnuť pohotový zákrok.
     
    52
    Priamy kop zahrávali aj hráči v modrých dresoch, tí si lotu niekoľkokrát vymenili, až sa k strele dostal Polanski, ktorého delovku Bürki len končekmi prstov vyrazil do tyče a na roh.
     
    49
    Salihović výborne zachytil rozohrávku Freiburgu, okamžite vysunul Modesteho, ktorý z ideálnej pozície tesne minul ľavú tyč domácej brány!
     
    45+1
    V nej ešte prichádza striedanie Schweglera, ktorého zrejme trápi zranenie. Jeho miesto zaujme Polanski.
    VOLLAND - 1:1
     
    39
    Hoffenheim dal gól! Ako blesk z čistého neba prišiel vyrovnávajú gól Hoffenheimu! Vzdušnú prihrávku pred hranicou pokutového územia Modeste loptu sklepol KEVINOVI VOLLANDOVI, ktorý sa do strely poriadne oprel a Bürkimu v bráne nedal najmenšiu šancu!
     
    31
    Útočiaca dvojica Freiburgu sa znova takmer dostala za obranné línie Hoffenheimu, Jin-Su Kim si pomohol lakťom za čo aj on vidí žltú kartu.
    HÖHN - 1:0
     
    25
    Freiburg dal gól! Po ďalšom faule hostí prišiel priamy kop, ktorý už domáci tím dokázal využiť! Na prudký center k pravej tyči si výborne nabehol IMMANUEL HÖHN, na ktorého obrana akosi pozabudla a presnou strelou z ťažkého uhla strieľa prvý gól zápasu.
     
    23
    Klaus sa zmocnil lopty, vyštartoval vpred, Schwegler nemal šancu ho dobehnúť a tak ho musel zastaviť faulom. Za ten logicky prichádza kartový trest.
     
    15
    Tentoraz sa už domáci hráč kartovému trestu nevyhne, Philipp vo vzduchu trafil protihráča lakťom, za čo mu hlavný rozhodca okamžite ukazuje žltý kartónik.

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Höhn – 39. Volland

    Karty:   15. Philipp (FRE), 79. Guédé (FRE) – 23. Schwegler (HOF), 31. Kim (HOF), 62. Salihović (HOF)   90+2. Torrejón (FRE)


    SC Freiburg: Bürki – Günter, Torrejón, Höhn, Riether – Schmid, Darida, Sorg, Klaus – Philipp, Guédé
    Náhradníci: Mielitz – Krmaš, Schahin, Mehmedi, Schuster, Mujdža, Höfler

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Abraham, Beck – Rudy, Schwegler – Salihović, Roberto Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Polanski, Schipplock, Elyounoussi, Toljan, Szalai, Amiri

    Rozhodca: Gagelmann – Jablonski, Gorniak