Schalke – Brémy 1:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 3:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 2:2 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Paderborn – Bayern 0:6 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hannover 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 21.02.2015, 15:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Aj sa tak stalo, dnešný zápas sa tak končí remízou 1:1. Ku gólom z prvého polčasu ani jeden celok ďalší nepridal a tak si tímy body spravodlivo podelili.

    Po dnešnom zápase zotrvá Freiburg na 16. mieste tabuľky, rovnako ako si Hoffenheim udrží 7. priečku.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:31)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Center do šestnástky však skončil iba v rukaviciach Bürkiho. To je zrejme všetko, po jeho odkope už pravdepodobne bude nasledovať záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+2
    Do toho vyštartoval Elyounoussi, ktorý sa rútil sám na domáceho brankára. Zastaviť ho musel zozadu sklzom Torrejón, ktorý však za svoj zákrok okamžite vidí červenú kartu! Hoffenheim získava navyše priamy kop.
     
    90+1
    V nich ešte Freiburg zahrával priamy kop, no ani domácim hráčom príliš nevyšiel a hostia sa okamžite snažia o rýchly protiútok.
     
    90+1
    Rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 2 extra minúty navyše.
     
    90
    Chabý center z priameho kopu skončil iba v rukaviciach Bürkio, ktorý s ním nemal najmenší problém.
     
    90
    Najprv ešte príde striedanie, Salihovića na ihrisko vymení ofenzívna posila Elyounoussi.
     
    89
    Mehmedi si nedal pozor, pred hranicou svojej šestnástky k zemi zrazil k zemi spoluhráča a Hoffenheim tak bude mať k dispozícii priamy kop.
     
    88
    Beckovi sa prekvapivo ľahko otvoril priestor v strede ihriska, kadiaľ si zbehol až k hranici pokutového územia. Beck však nieje zrovna z kategórie strelcov a tak jeho pokus s prehľadom kryje Bürki.
     
    87
    Nedôjde k tomu ani teraz, striedajúci Schahin vo vzdušnom súboji fauloval Salihovića, čím útočná akcia Freiburgu končí.
     
    86
    Do konca riadnej hracej doby nezostáva ani 5 minút, ani jeden z tímov sa nedostáva do súvislejšieho tlaku, či vážnejšej príležitosti.
     
    85
    Priamy kop bude nasledovať až po striedaní, ktoré znamená, že do akcie už nezasiahne Modeste, ale šancu streliť gól dostane Szalai.
     
    84
    Ani tento rohový kop nebol nebezpečný, naopak do útoku sa snažil dostať Modeste, ktorého vo vzduchu fauloval jeden z domácich hráčov.
     
    83
    Až prekvapivo veľké problémy teraz narobil Klaus Baumannovi. Domáci hráč takmer d rohovej zástavky v páde naslepo posielal loptu pred bránu. Svoj center však zatočil tak, že lopta takmer skončila v sieti a brankár ju musel vyraziť na roh.
     
    82
    Hoffenheim sa čoraz viac zameriava na obrannú činnosť, vpred zostáva vysunutá dvojica útočníkov pripravená vyštartovať do kontry.
     
    81
    Ten okamžite rozbiehal útočnú akciu svojho tímu, jeho prihrávku na hranicu pokutového územia ale včas zachytila obrana Hoffenheimu.
     
    80
    Freiburg strieda po druhý raz v zápase, ihrisko opúšťa Guédé, opačným smerom vybieha čerstvý Schahin.
     
    79
    Guédé vo vzdušnom súboji nešťastne lakťom trafil do hlavy Rudyho, no každý hráč je zodpovedný za svoje ruky a tak aj on vidí žltú kartu.
     
    78
    Čas nám beží, tempo je stále pomerne nízke, uvidíme ktorý z tímov sa rozbehne ako prvý, respektíve či budú hostia hrať na remízu, alebo sa pokúsia o strelenie gólu.
     
    77
    Bürki teraz výborne prečítal hru, vybehol včas z brány a takmer 25 metrov od nej včas odohral loptu. Inak by hrozilo, že sa s Modestem stretnú zoči-voči.
     
    76
    Hra je aj naďalej vyrovnaná, no loptu majú na svojich kopačkách domáci hráči. Tí to skúšali po pravom krídle na Guédého, k nemu sa už lopta nedostala.
     
    75
    K dispozícii na to budú mať posledných 15 minút riadnej hracej doby, ktoré sa práve začali. Momentálne nemá navrch ani jeden z tímov.
     
    74
    Hra sa po dlhšom čase znova presťahovala do okolia stredového kruhu, oba celky sa však pravdepodobne budú snažiť streliť gól, ktorý by im priniesol trojbodový zisk.
     
    73
    Ani z rohového kopu nevzniklo nebezpečenstvo pre Baumannovu svätyňu, hostia sa bez problémov dokázali ubrániť.
     
    72
    Prudká strela Güntera bola tečovaná a nasledovať bude rohový kop pre Freiburg. Najprv však ešte príde striedanie, Philippa na trávniku nahradí Mehmedi.
     
    71
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, šancu udrieť budú mať znova domáci hráči, ktorý získavajú priamy kop po faule na Schmida.
     
    69
    Ďalšia šanca, v ktorej sa ocitol Modeste! Tomu dnes zrejme nieje súdené skórovať. Tentoraz inkasoval ideálnu spätnú prihrávku z ľavej strany, no z takmer 100 percentnej pozície bránu trestuhodne netrafil.
     
    68
    Postupný prechod vpred hráčom nakoniec nevyšiel, šancu zaútočiť tak bude mať ich súper. Znepríjemniť sa mu to snaží Guédé, ktorý dobre napáda jeho rozohrávku.
     
    67
    Domáci tím sa s rozohrávkou príliš neponáhľa, hráči si dávajú na čas a s loptou sa zdržujú len pred vlastnou bránou.
     
    66
    Hostia nám predviedli ako to mali robiť aj počas prvého polčasu. Rýchla akcia na jeden dotyk, na konci ktorej si Modeste zbehol do šestnástky a z dobrej pozície zakončil. Bürki bol ale pripravený a jeho pokus chytil.
     
    65
    Signál Freiburgu bol jednoduchý, z pravej strany priletela lopta k Sorgovi, ktorý z prvej vypálil, no iba do miest, kde stál pripravený Baumann.
     
    64
    Na opačnej strane po krídle vyštartoval Klaus, ktorého sklzom zostrelil Jin-Su Kim. Domácemu hráčovi povolili nervy okamžite sa do súpera pustil a ukľudniť ho musel až postranný rozhodca.
     
    63
    Hoffenheim získal priamy kop, ten ale nebol vôbec nebezpečný, hráči si s ním poradili, Modeste si ešte pýta rohový kop, no márne.
     
    62
    Počas prestávky mal k hráčom a rozhodcovi zrejme nevhodné pripomienky Salihović, ktorého za takéto správanie rozhodca odmenil žltou kartou.
     
    61
    Hra je následne prerušená, Riether sa totiž snažil o dorážku, no z približne troch metrov to napálil priamo do tváre Jin-Su Kima, ktorý ostáva otrasený na trávniku.
     
    60
    A hráči to urobili veľmi dobre! Schmid si loptu potiahol až k hranici šestnástky, tam do dobrej pozície prihral Philippovi, po ktorého strele musel Baumann vytiahnuť pohotový zákrok.
     
    59
    Postupne ale tlak hostí povoľuje a domáci tím sa čoraz viac odhodláva hrať smerom dopredu. Domáci tím to teraz bude skúšať po ľavom krídle.
     
    58
    Hoffenheim má momentálne jednoznačne navrch, Freiburg sa takmer výhradne bráni, po ďalšej kombinácii Modestemu lopta ušla za čiaru, takže rozohrávať bude Bürki.
     
    57
    Modeste si spracoval ťažkú prihrávku, v okamihu sa však okolo neho zbehla hneď štvorica brániacich hráčov, ktorá mu v momente odobrala loptu.
     
    56
    Po dvoch vzdušných súbojoch sa na zemi ocitli Sorg a Volland, ani v jednom prípade to nevyzerá vážne a obaja sa budú môcť znova zapojiť do hry.
     
    55
    Rudyho center preplachtil ponad pokutové územie Freiburgu až za čiaru, Bürki mohol zostať v kľude.
     
    54
    Hra však naberá na obrátkach, Hoffenheim získava ďalší priamy kop, tentoraz z horšej pozície ako tom bolo pred chvíľou. Loptu si už chystá Rudy.
     
    53
    Ten už neznamenal také nebezpečenstvo pre domácu bránu, spoluhráči gólmanovi pomohli a odkopom poslali loptu do bezpečia.
     
    52
    Priamy kop zahrávali aj hráči v modrých dresoch, tí si lotu niekoľkokrát vymenili, až sa k strele dostal Polanski, ktorého delovku Bürki len končekmi prstov vyrazil do tyče a na roh.
     
    51
    Jeho center smeroval k vzdialenejšej žrdi, odkiaľ loptu pred bránu hlavou posielal Klaus. Tá sa už k jeho spoluhráčom nedostala, naopak zachytil ju obranca hostí.
     
    50
    Hostia sa teraz budú musieť brániť, po ďalšom zbytočnom faule bude nasledovať priamy kop Freiburgu, ktorý bude zahrávať Schmid.
     
    49
    Salihović výborne zachytil rozohrávku Freiburgu, okamžite vysunul Modesteho, ktorý z ideálnej pozície tesne minul ľavú tyč domácej brány!
     
    48
    Geniálnu prihrávku pred bránu z rohu pokutového územia Modeste nedokázal usmerniť do brány. Prípadný gól by aj tak neplatil pre jeho postavenie mimo hry.
     
    47
    Loptu si takmer výhradne držia hráči Hoffenheimu, no do útoku sa im akosi nechce. Už druhú minútu si totiž obrancovia odovzdávajú na svojej polovici ihriska.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, jediným striedaním tak zostáva nútená výmena Schweglera zo záveru prvého polčasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Polovica zápasu je za nami, po nej je stav vyrovnaný 1:1. Skóre v 25. minúte otvoril Höhn, na ktorého gól odpovedal prudkou strelou Volland. Inak sme sledovali pomerne vyrovnané stretnutie. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej ešte prichádza striedanie Schweglera, ktorého zrejme trápi zranenie. Jeho miesto zaujme Polanski.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45
    Rudy výborne zachytil rozohrávku Freiburgu, po ktorom vysúval Modesteho do šestnástky. K nemu sa už lopta nedostala, no následne z ťažkého uhla vypálil Volland, ktorý však bránu prestrelil.
     
    44
    Na pravej strane to ešte skúsil Guédé, ten si trúfol proti dvojici brániacich hráčov, preštrikovať sa cez nich sa mu ale nepodarilo.
     
    43
    Čas do konca riadneho hracieho času prvého polčasu nám rýchlo plynie, hráči sa už do útoku príliš nehrnú, aktivitu si zrejme ušetria až na druhú polovicu zápasu.
     
    42
    Hra sa následne presťahovala do strednej časti ihriska, tam lopta často mení majiteľa, ani jeden z tímov nemá vyslovene navrch.
     
    40
    Na hranici pokutového územia Hoffenheimu sa do súboja dostal Schwegler a Klaus, obaja šli k zemi, domáce publikum si pýta druhú žltú kartu pre hráča v modrom, hlavný rozhodca ale signalizuje, že faulujúcim hráčom bol Klaus.
    VOLLAND - 1:1
     
    39
    Hoffenheim dal gól! Ako blesk z čistého neba prišiel vyrovnávajú gól Hoffenheimu! Vzdušnú prihrávku pred hranicou pokutového územia Modeste loptu sklepol KEVINOVI VOLLANDOVI, ktorý sa do strely poriadne oprel a Bürkimu v bráne nedal najmenšiu šancu!
     
    38
    Freiburg ešte získal vhadzovanie, to však príde až po tom ako si hlavný rozhodca za postrannou čiarou vypláchne pravé oko vodou. Ktovie čo ho trápi.
     
    37
    Salihović následne daroval Freiburgu priamy kop, po tom ako fauloval Sorga. Domáci tím to skúšal podobne, ako pred pár minútami, keď sa im podarilo streliť gól, no vďaka dobrému obrannému zákroku hráča v modrom drese im to tentoraz nevyšlo.
     
    36
    Následný center Salihovića do miest, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov s prehľadom chytil domáci brankár Bürki.
     
    35
    Volland to skúsil po pravom krídle, odkiaľ krížnou prihrávkou hľadal Modesteho. Ten si konečne zbehol do dobrej pozície, ale letiacu loptu nezachytil.
     
    34
    Hostia stále zostávajú v útoku bezzubí, ich snaha poslať do šestnástky center zostáva márna, hráči v červenom zachytávajú každý prihrávku.
     
    33
    Domáci tím to skúsil dlho nakopávanou loptou na Schmida, ten sa vyhol ofsajdu a okamžite posielal loptu pred bránu. Tam však čakal pripravený Abraham, ktorý tento pass zachytil.
     
    32
    Tentoraz sa faulu dopustil domáci hráč, Salihović však s priamym kopom naložil biedne, jeho prihrávka skončila presne na kopačke domáceho hráča.
     
    31
    Útočiaca dvojica Freiburgu sa znova takmer dostala za obranné línie Hoffenheimu, Jin-Su Kim si pomohol lakťom za čo aj on vidí žltú kartu.
     
    30
    Freiburg sa už-už dostával do ďalšieho útoku, hráči si ale na pravom krídle nerozumeli a navzájom si zavadzali. Táto mala chybička ich stála loptu.
     
    29
    Salihović to s bojovnosťou v útoku trošku prehnal, v zápale boja sa dopustil útočného faulu, čo neušlo pozornému oku rozhodcu.
     
    28
    Zapríčinené je to najmä dobrou obrannou hrou Freiburgu, hráči dobre napádajú prihrávky súpera, prehusťujú priestor a nedovolia mu zakončiť.
     
    27
    Hoffenheim sa okamžite snažil o gólovú odpoveď, hráčom to ale stále nevychádza, brankár Bürki v podstate ešte nemusel zasahovať.
    HÖHN - 1:0
     
    25
    Freiburg dal gól! Po ďalšom faule hostí prišiel priamy kop, ktorý už domáci tím dokázal využiť! Na prudký center k pravej tyči si výborne nabehol IMMANUEL HÖHN, na ktorého obrana akosi pozabudla a presnou strelou z ťažkého uhla strieľa prvý gól zápasu.
     
    24
    Freiburg zahrával priamy kop, center ktorého bol prisilný a žiaden z domácich hráčov naň nedokázal zareagovať. Loptu tak v rukaviciach skryl Baumann.
     
    23
    Klaus sa zmocnil lopty, vyštartoval vpred, Schwegler nemal šancu ho dobehnúť a tak ho musel zastaviť faulom. Za ten logicky prichádza kartový trest.
     
    22
    O rýchly prechod vpred sa tak pre zmenu pokúšali hostia, ďaleko sa ale nedostali, ich postup bol zastavený ešte pred poliacou čiarou.
     
    21
    Domácemu tímu sa napokon podarilo predrať sa do útoku, hráči o loptu bojovali pri pravej rohovej zástavke, tam ale šiel Klaus k zemi, faul to nebol.
     
    20
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hráči v červenom si pri stredovej čiare vymieňajú loptu, ich rozohrávku sa pressingom snažia napádať hráči Hoffenheimu.
     
    19
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, tam loptu viac ovládajú domáci hráči, zápasu stále chýbajú útočné akcie, v prvej dvadsaťminútovke ich bolo máličko.
     
    18
    Ten zahrával Schmid, nacvičený signál ale hráčom príliš nevyšiel, pred bránou si ani jeden z nich nedokázal loptu spracovať a tak ju jeden z obrancov dlhým odkopom poslal do bezpečia.
     
    17
    Kombinácia Freiburgu na hranici pokutového územia však pokračovala aj naďalej, bránu ale hráči neohrozili. Jeden z centrov napokon Bičakčić odrazil na prvý rohový kop v zápase.
     
    16
    Ponúknutú príležitosť na založenie útoku Hoffenheim nevyužil, namiesto toho zaútočil Freiburg, ktorý sa ale opäť nedostal k strele.
     
    15
    Tentoraz sa už domáci hráč kartovému trestu nevyhne, Philipp vo vzduchu trafil protihráča lakťom, za čo mu hlavný rozhodca okamžite ukazuje žltý kartónik.
     
    14
    A znova sledujeme iba výmenu lopty medzi obrancami Hoffenheimu. Z tribún ako odpoveď znie hlasitý piskot domácich fanúšikov.
     
    13
    Útok Hoffenheimu netrval dlho, Beck na pravom krídle zahral nečisto, všimol si to rozhodca, ktorý píska útočný faul aj napriek protestom hráča hostí.
     
    12
    Hostia si aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách, no je to len na ich vlastnej polovici, do výmeny lopty zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    11
    Nepekným faulom na Becka sa prezentoval aj Sorg, aj on sa v tomto prípade vyhne kartovému trestu. Pri lopte sa nachádza tím hostí.
     
    10
    O útok sa pokúsili aj hostia, tí boli zastavení ešte skôr ako sa priblížili na dostrel brány. Následne hroziacu kontru za cenu faulu zastavil Rudy. Za tento zákrok by sa kľudne dala udeliť žltá karta, no tá nepríde.
     
    9
    Podarilo sa to až teraz, lopta sa aj s kusom šťastia dostala k Daridovi, ktorý si ju narýchlo vymenil s Rietherom, no Daridovej strele chýbala razancia a Baumann si s ňou pomerne ľahko poradil.
     
    8
    Hostia dobre prehusťujú strednú časť ihriska, súperovi znepríjemňujú život pressingom a tak sa domácemu tímu stále nedarí dostať sa na dostrel brány.
     
    7
    Modeste vyskúšal šťastie z veľkej diaľky, jeho pokus bol ale veľmi nepresný a do priestoru brány sa nevmestil. Následný pokus o kontru Freiburgu zastavil odmávaný ofsajd.
     
    6
    Obidva celky stavili na opatrnú hru, ani jeden z tímov sa bezhlavo nehrnie do útoku, hráči volia skôr postupný prechod vpred.
     
    5
    Na opačnej strane o loptu pri rohovej zástavke bojoval Salihović, získal aspoň vhadzovanie, po ktorom ale jeho spoluhráči o loptu rýchlo prišli.
     
    4
    Ďalší ďalekonosný pass, tentoraz na Guédého, ten sa ešte snažil zachytiť prihrávku obrancu brankárovi, no nepodarilo sa mu to, Baumann včas odohral.
     
    3
    Domáci tím to následne skúšal dlhou prihrávkou na Philippa, toho si ale postrážila dvojica brániacich hráčov a nedovolia mu zakončiť.
     
    2
    V hre sa po kratšom prerušení pokračuje, nakoľko Vollandovi chvíľu trvalo kým sa po údere ramenom do tváre zo zeme pozviechal.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostil domáci tím, v zostave ktorého dnes nastúpil aj slovenský reprezentant Guédé. Prvá útočná akcia Freiburgu však skončila útočným faulom na Vollanda.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci celok dnes nastúpi v červených dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v modro-bielom.

     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Bürki – Günter, Torrejón, Höhn, Riether – Schmid, Darida, Sorg, Klaus – Philipp, Guédé
    Náhradníci: Mielitz – Krmaš, Schahin, Mehmedi, Schuster, Mujdža, Höfler

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Abraham, Beck – Rudy, Schwegler – Salihović, Roberto Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Polanski, Schipplock, Elyounoussi, Toljan, Szalai, Amiri

    Rozhodca: Gagelmann – Jablonski, Gorniak.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hoffenheim 3-3 Freiburg
    Freiburg 1-1 Hoffenheim
    Hoffenheim 3-3 Freiburg
    Hoffenheim 2-1 Freiburg
    Freiburg 5-3 Hoffenheim
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 22. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú SC Freiburg a TSG 1899 Hoffenheim.

    SC Freiburg

    Freiburgu momentálne patrí 16. miesto v tabuľke s počtom bodov 21. 16. priečka v tabuľke by na konci sezóny znamenala iba baráž o účasť v najvyššej súťaži. Horšie na tom sú už iba Hertha Berlín, ktorá má rovnaký počet bodov, no horšie skóre a Stuttgart, ktorý za touto dvojicou zaostáva o 3 body. Naopak nad Dortmund – Mainz stráca Freiburg jediný bod, na Padeborn a Hamburg sú to 2 body takže situácia ešte nemusí byť až tak stratená. V posledných piatich zápasoch sa Freiburgu darilo striedavo. Hráči dokopy získali 7 bodov za dve víťazstvá proti Frankfurtu a Berlínu a za remízu proti Hannoveru. Naopak proti Dortmundu a Borussii Mönchengladbach ťahali za kratší koniec a v zápasoch proti nim nezískali ani bod.

    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim je na tom oproti jeho dnešnému súperovi podstatne lepšie, s 29 bodmi mu momentálne patrí 7. miesto v tabuľke. Hráči si tak stále držia nádej na postup do niektorej z európskych súťaží, keďže na 6. Leverkusen Hoffenheim stráca 3 body a na 5. Augsburg a 4. Schalke 5 bodov. Naopak, na tieto priečky si brúsi aj rozbehnuté Brémy, ktoré majú rovnako ako Hoffenheim 29 bodov. V hre je ešte aj 9. Frankfurt, ktorý stráca na Hoffenheim jediný bod. Dnešnému tímu hostí sa však v posledných zápasoch príliš nedarilo. Hráčom sa podarilo zvíťaziť iba proti tímom z posledných dvoch priečok tabuľky t.j. Stuttgartu a Herthe Berlín. Naopak, v troch prípadoch – proti Augsburgu, Brémam a Wolfsburg hráči vyšli bodovo naprázdno.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Höhn – 39. Volland

    Karty:   15. Philipp (FRE), 79. Guédé (FRE) – 23. Schwegler (HOF), 31. Kim (HOF), 62. Salihović (HOF)   90+2. Torrejón (FRE)


    SC Freiburg: Bürki – Günter, Torrejón, Höhn, Riether – Schmid, Darida, Sorg, Klaus – Philipp, Guédé
    Náhradníci: Mielitz – Krmaš, Schahin, Mehmedi, Schuster, Mujdža, Höfler

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Abraham, Beck – Rudy, Schwegler – Salihović, Roberto Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Polanski, Schipplock, Elyounoussi, Toljan, Szalai, Amiri

    Rozhodca: Gagelmann – Jablonski, Gorniak