HC Plzeň – Kladno 5:3 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.) | Slavia – Sparta Praha 1:3 (kon.)
Olomouc – Jihlava 4:6 (kon.) | HC Litvínov – Č. Budějovice 5:4 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Třinec – Chomutov 2:3 (kon.)
koniec
HC Olomouc
4:6 (1:2, 2:0, 1:4)
HC Dukla Jihlava
cz Utorok 10.02.2015, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Play-out DHL extraligy juniorů (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Střelou až z vlastního obranného pásma trefuje SIMON BERAN opuštěnou klec Olomouce, a potvrzuje tak vítězství Jihlavy. Asistence: Ondřej Leština.
     
    58:30
    Slezák míří na svou střídačku a domácí to zkusí v šesti!
     
    55:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    TAK TO BYLA PŘÍMO HOKEJOVÁ PARÁDA!!! Ondráček přihrál puk na útočnou modrou DANIELU DVOŘÁKOVI, jenž se po levé straně prodral až před Slezáka, kterého překonal nádherným zakončením a lá Tomáš Hertl. Asistence: Jiří Ondráček.
     
    51:18
    Střelu Brandýse tečoval Kropáč do betonu Vacka, avšak puk se k němu zpátky odrazil, jenže olomoucký útočník následně bránu přestřelil!
     
    50:48
    Mora bude hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za podražení dostává hostující Tomáš Střecha (JIH).
     
    48:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava znovu srovnává stav utkání! TOMÁŠ STŘECHA se velmi pěkně po pravé straně prodral až před Slezáka, kterého si objel a vstřelil puk do zcela prázdné brány. Asistence: Lukáš Jícha, Ondřej Leština.
     
    46:42
    Střelu Dundáčka od modré čáry dokázal tečovat Střecha a Slezák na poslední chvíli zareagoval a vyrazil puk nad svou klec.
     
    42:16
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora si však vedení bere velice rychle zpět! přihrál na modrou čáru JAROSLAVU ŠKODOVI, jehož nahození skončilo až v jihlavské bráně. Vacek však nic neviděl, a tak byl v tomto okamžiku zcela bez šance. Asistence: Jan Štefka, Milan Ostřanský.
     
    41:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hodně laxní nyní byla rozehrávka olomoucké obrany, čehož využil JIŘÍ ONDRÁČEK, který si sebral puk, nabruslil až před Slezáka a následně poslal touš pod břevno domácí klece. Bez asistence.
     
    38:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora dokonale využívá třech zaváhání jihlavského útoku a po vhazování se k puku dostal MILAN OSTŘANSKÝ, jenž poslal touš za Vackova záda! Asistence: Šimon Beták.
     
    36:51
    Je tu další vyloučení na domácí strany, kdy si dvě minuty za vysokou hůl odsedí Jan Štefka (OLO).
     
    32:06
    Jenže tlak Olomouce končí podražením jednoho z hostujících obránců, a Milan Ostřanský (OLO) si tak odpyká další dvě minuty.
     
    31:22
    Kde nakonec Ministrovu střelu tečoval Kropáč a puk jen o pár centimetrů minul jihlavskou klec.
     
    29:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A tak přichází zákonitý trest na druhé straně v podobě vyrovnávající branky. Beták našel pěkným pasem zcela volného JANA ŠTEFKU, jenže svou razantní střelou nedal Vackovi žádnou šanci. Asistence: Šimon Beták.
     
    28:59
    Hosté ujížděli ve třech proti jednomu, kde nakonec Balaštík nahrál Kochánkovi mezi kruhy, který však trefil dobře postaveného Slezáka!
     
    27:18
    Vacek nyní podržel svůj tým! Beták vystřelil z hranic levého kruhu a jeho střelu ještě nešťastně tečoval bránící hráč, avšak jihlavský brankář se natáhl svým levým betonem co to jen šlo a vytěsnil puk ze své klece.
     
    25:23
    Střelu Pospíchala od modré ještě velmi nepříjemně tečoval Mahút a Slezák měl co dělat, aby puk zastavil před brankovou čarou.
     
    22:54
    Jihlava si však zahraje svou první regulérní přesilovku, protože si dvě minuty za podražení odsedí Milan Ostřanský (OLO).
     
    19:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hanáci se už zřejmě viděli v šatně, čehož využila Jihlava, když Anděl zavezl puk až za olomouckou bránu, odkud jej přihrál před Slezáka na zcela volného LUKÁŠE JÍCHU, který procedil touš mezi betony domácího brankáře. Asistence: Lukáš Anděl.
     
    19:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora vyrovnává v poslední minutě první třetiny! O první branku Olomouce se postaral TOMÁŠ MARKL. Asistence: Tomáš Ministr.
     
    16:13
    Avšak tlak Jihlavy končí po útočném faulu Filipa Nováčka (JIH), jenž dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    14:33
    Anděl se už zase málem hnal sám na Slezáka, avšak tentokrát jej z pravé strany křižoval jeden z obránců Olomouce, a tak hostující útočník zvolil střelu z mezikruží, kterou však domácí brankář zlikvidoval.
     
    12:53
    Anděl se po levé straně prodral až před Slezáka, kde však byl nedovoleně zadržen, a tak hlavní rozhodčí neváhá a nařizuje trestné střílení.
     
    10:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tentokrát to však už hostům vyšlo! Dundáček poslal puk až na útočnou modrou Andělovi, který si všiml rozjetého DANIELA DVOŘÁKA, a tak mu poslal puk do jízdy a jihlavský útočník už jen šikovně tečoval touš přesně mezi betony Slezáka. Asistence: Lukáš Anděl, Filip Nováček.
     
    08:25
    Jícha byl už ve velmi dobré pozici, jenže si se svým zakončením dal hodně na čas, a tak mu do jeho střely ještě stihl vložit svou hůl Markl, a zblokoval tak puk do ochranné sítě.
     
    07:32
    Jenže přesilovka Olomouce končí předčasně. Taktéž dvě minuty za podražení totiž dostává Aleš Jeklič (OLO), který musel zastavit pronikajícího Jíchu.
     
    07:01
    Domácí kapitán si došel pro první přesilovou hru pro svůj celek, protože jej v obranném pásmu Jihlavy podrazil Daniel Dvořák (JIH), a ten si tak odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    05:57
    Hodně snadno se nyní Dvořák procpal přes Nesvadbu a jel sám na Slezáka, na kterého však už jihlavský útočník nedokázal vyzrát.
     
    05:38
    Jan Štefka se nyní zjevil zcela sám před Vackem, jenže olomoucký útočník se svou střelou ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi jihlavské klece.
     
    00:34
    Jícha se nyní objevil zcela sám mezi kruhy, ale Slezák proti jeho střele vytáhl parádní zákrok.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 20. Markl (Ministr), 30. J. Štefka (Beták), 39. Ostřanský (Beták), 43. Škoda (Štefka, Ostřanský) – 11. Dvořák (Anděl, Dundáček), 20. Jícha (Anděl), 42. Ondráček, 48. Střecha (Jícha, Leština), 56. Dvořák, 60. Beran (Leština)


    HC Olomouc: Slezák (Urbisch) – Klvaňa, Nesvadba, Tomek, Brandýs, A. Jeklič, Škoda – J. Štefka, Ostřanský, M. Jeklič, Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Beták, Kropáč, Konečný.
    HC Dukla Jihlava: Vacek (Kořenář) – Tobola, Leština, Pospíchal, Hohl, Kuchánek, Dundáček, Port – Balaštík, Střecha, Dvořák, Ondráček, Mahút, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl, Nováček.

    Rozhodca: Přikryl – Bryška, Novák