Sassuolo – Udinese 1:1 (kon.) | Turín – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
FC Turín
1:1 (0:1)
AC Miláno
Sobota 10.01.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    84
    Giacomo Bonaventura na pravej strane podrazil unikajúceho Morettiho a okrem priameho kopu bude nasledovať i žltá karta.
    GLIK - 1:1
     
    81
    FC Turín dal gól!
    Jeho parťák z opačnej strany ihriska Bruno Peres si ale následne pripisuje na svoje konto gólovú asistenciu! Od pravej rohovej zástavky totiž Turínčania rozohrávali rohový kop. Brazílsky full-back centroval do centra veľkého vápna Milánčanov. V strede šestnástky vyskočil z klbka hráčov najvyššie KAMIL GLIK, ktorý nekompromisnou hlavičkou k pravej žrdi prekonal Diega Lópeza. Španielsky gólman bol v tomto prípade bez šance. Býkom sa predsa len podarilo aspoň vyrovnať, no stále nie sme na konci stretnutia!
     
    81
    V prvom polčase najaktívnejší hráč turínskeho FC Matteo Darmian práve opúšťa hraciu plochu. Desať minút pred koncom ho nahrádza Lescano.
     
    79
    Tí ešte väčšmi vystužia svoje defenzívne šíky, keď namiesto strelca doposiaľ jediného gólu Jérémyho Méneza naskočí ďalší stopér Alex.
     
    75
    Druhá nápaditá akcia domácich v rýchlom slede priniesla nádherný nadýchaný center od Mattea Darmiana, no Marco Benassi v tutovke zlyháva. Striedajúc hráč dostal lahôdkový center z ľavej strany, ktorý stačilo len upratať do siete. Z pravého okraja šestnástky ale mieril až príliš veľmi na vzdialenejšiu žrď, ktorú napokon minul. Diego López nemusel ani zasahovať, lopta končí mimo bránky.
     
    72
    Tak až po necelej polhodine druhého polčasu si domáci vypracovali prvú nádejnejšiu príležitosť na vyrovnanie. To sa však zatiaľ nekoná. Omar El Kaddouri si pred šestnástkou šikovne vymenil loptu s Quagliarellom. Ten následne posúval doprava na Maksimoviča, ktorý sa z hranice šestnástky oprel do guľatého nezmyslu s poriadnou razanciou. Radšej mal ale voliť lepšie technické prevedenie strely, pretože zakončoval takmer do stredu bránky. Diego López stačil vyraziť aspoň pred seba.
     
    68
    Na hracej ploche už registrujeme i Marca Benassiho, ktorý prichádza na záverečnú štvrtinu zápasu. Miesto na zelenom koberci mu prenechal Farnerud.
     
    57
    Na trávniku už máme i posilu pre domáci útok. Na trávnik vybieha Omar El Kaddouri, ktorý nahrádza nevýrazného Giuseppeho Vivesa.
     
    56
    Trestaný Sulley Mutari má pre dnešok odpracované. Pippo Inzaghi nebude riskovať vylúčenie druhého hráča, preto ho nahrádza Andreom Polim.
     
    46
    Zatiaľ takmer neviditeľného Bruna Peresa na ľavej strane prebrúsil známy tvrďák Sulley Muntari, ktorý vstúpil do druhej časti žltou kartou.
     
    45+5
    Filippo Inzaghi ešte v prvej polke reaguje na vylúčenie Mattea De Sciglia a namiesto M´Bayeho Nianga preto posiela ďalšieho obrancu Abateho.
     
    45+4
    Ešte predtým tu ale okamžite bola obrovská príležitosť domácich. Po faule na Darmiána totiž okrem druhej žltej karty pre Mattiu De Sciglia nasledoval i priamy kop, ktorý sa domácim podaril rozohrať veľmi šikovne na vzdialenejšiu žrď. Tam vyskočil nad všetkých poľský kapitán Turínčanov Kamil Glik, ktorý prudkou hlavičkou takmer prekonal Diega Lópeza. Hlavička ryšavého stredného obrancu ale letela z piatich metrov tesne nad bránku.
     
    45+3
    Nadstavený čas nám ponúka nesmierne zaujímavý zápasový zvrat! Aktívny Metteo Darmian znovu nasadil po svojej ľavej strane. De Sciglio mu nestačil a tak ho stiahol na zem. Keďže už jednu žltú kartu mal, musel dobre vedieť, čo bude nasledovať. Gianluca Rocchi predviedol nepopulárny semafor, mladý obranca sa porúča do šatní. Rossoneri budú hrať v celej druhej polke oslabovku!
     
    42
    M´Baye Niang zostrelil pri postrannej čiare obrancu Morettiho a stáva sa tam tretím potrestaným hráčom dnešného duelu.
     
    36
    Po prvýkrát od penaltového gólu ohrozili súperovho brankára i hostia a rozhodne stálo za to počkať si! M´Baye Niang sa na pravej strane krásnou otočkou nad loptou uvoľnil okolo stopéra Maksimoviča, aby následne pálil spred šestnástky s obrovskou razanciou. Jeho tvrdý projektil sa vzniesol k takmer ideálnej výške, no lopta napokon letela len tesne mimo pravého horného rohu Padelliho svätyne. Vrcholom nespravodlivosti by bolo, keby sa Francúzov pokus zmestil medzi tri žrde.
     
    31
    Práve Matteo Darmian mohol po následnej štandardnej situácii vyrovnať! Voľný kop zo spomínaných dvadsiatich piatich metrov pristál presne na jeho hlave. Taliansky full-back hlavičkoval zo siedmich metrov k pravej žrdi, ktorú na svoju smolu priamo zasiahol. Loptaa sa následne odrazila do miest penaltového bodu, kde zakončoval Emiliano Moretti, no jeho volej mieril iba tesne nad odkrytú časť bránky Diega Lópeza. Milánčania i so šťastím zostávajú neprávom vo vedení!
     
    30
    Mattia De Sciglio sa po polhodine hry stáva tretím potrestaným hráčom, keď nejakých 25 metrov od bránky podkopáva unikajúceho Darmiana.
     
    16
    Ďalší súboj Kamila Glika a Jérémyho Méneza končí tentokrát žltou kartou pre poľského stopéra. Všetko to po nepríjemnom lakti do Francúzovho zátylku.
     
    11
    Turínčania ale začínajú v snahe vyrovnať poriadne dupať na plyn! Toto bola ešte podstatne nebezpečnejšia príležitosť Býkov, ktorý mohli zrovnať skóre. Farnerud na ľavom okraji šestnástky prestrčil loptu na Fabia Quagliarellu, ktorý šikovne zbehol z ľavej strany do šance. Zvnútra šestnástky sa následne snažil obstreliť Diega Lópeza na vzdialenejšej žrdi, no milánsky gólma pohotovo vykopol jeho koncovku do strany. Následná dorážka v podaní Martíneza už letela mimo priestoru troch žrdí.
     
    9
    Letná posila z madridského Realu už ale musela tasiť zo svojho repertoáru prvý dôležitý zákrok. Milánčania trestuhodne prepadli v strede poľa, z čoho ťažil Alexander Farnerud. Ten sa pretiahol s loptou až na šestnástkový oblúk, odkiaľ pálil síce prudko, ale nie už tak umiestnene. Lopta síce mierne smerovala k ľavej žrdi, ale nebolo to nič, čo by Diego López nedokázal vyriešiť. Španielsky gólman vyráža loptu do strany, stav 0:1 zostáva v platnosti.
    MÉNEZ - 0:1
     
    3
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý sa nemýlil. Guľaté čudo poslal presne do stredu bránky, pod brvno Padelliho svätyne. Ten šiel po svojej pravej ruke a zostal tak bez nároku na zákrok. Francúz tak sám vybojoval i premenil pokutový kop, vďaka čomu sa Milánčania ujímajú v Turíne skorého vedenia.
     
    2
    Začiatok na Stadio Olimpcio je poriadne horúci. Jérémy Ménez si v šestnástke prebíjal cestu medzi dvomi zadákmi domáceho mužstva. Bol to napokon kapitán Turínčanov Glik, ktorý ho zozadu stiahol za dres. Francúz okamžite padol na zem a Rocchi bol hneď presvedčený o svojej pravde. Ukázal na biely bod a nepripustil ďalšie diskusie!

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Glik – 3. Ménez (pen.)

    Karty:   16. Glik (TUI) – 30. De Sciglio (ACM), 42. M. Niang (ACM), 46. Muntari (ACM), 84. Bonaventura (ACM)   45+3. De Sciglio (ACM)


    FC Turín: Padelli – Moretti, Maksimovič, Glik (C) – B. Peres, Gazzi, Farnerud, Vives, Darmian – J. Martínez, Quagliarella
    Náhradníci: Gillet, Castellazzi – Jansson, Lescano, Bovo, El Kaddouri, G. Silva, Molinaro, Benassi
    Manažér: Giampiero Ventura (ITA)

    AC Miláno: D. López – De Sciglio, Rami, Mexés, Armero – Muntari, N. de Jong, Montolivo (C) – Bonaventura, M. Niang, Ménez
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Poli, Essien, Pazzini, Cerci, Zaccardo, Saponara, Abate, El Shaarawy, C. Zapata, Alex
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – F. Posado, G. Stallone – A. Crispo