Sassuolo – Udinese 1:1 (kon.) | Turín – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
FC Turín
1:1 (0:1)
AC Miláno
Sobota 10.01.2015, 20:45 • Stadio Olimpico (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Druhé dejstvo na Stadio Olimpico výrazne zaostalo za priebehom prvej polky a predovšetkým za očakávaniami fanúšikov. Od domácich sa čakal väčší nápor, od Rossoneri zas podstatne aktívnejší prístup. Predovšetkým za prvý polčas by si tri body zaslúžili Turínčania, ktorí budú napokon radi i za ten jeden. Inzaghi sa dnes prehnanou defenzívou pretaktizoval a zajtra tak jeho mužstvo pravdepodobne preskočí jeden z dvojice Palermo-Fiorentina. Domáci sa posúvajú o jedno miesto nahor, ale zajtra môžu klesnúť až medzi poslednú päťku súťaže. (22:45:53)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Maksimovičov ďalší center smeruje len do náruče Diega Lópeza a s trojbodovými nádejami v presilovke hrajúceho FC to už nevyzerá dobre.
     
    90+2
    Predovšetkým sa o to snažia domáci, no El Kaddouriho center posiela Benassi hlavou len vysoko nad bránku hosťujúceho výberu.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Gianlucom Rocchim pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Prikloní sa víťazstvo na stranu jedného z aktérov?
     
    90
    Nikola Maksimovič to znovu skúša sám, no jeho ďalekonosný pokus smeruje podstatne mimo priestoru troch žrdí.
     
    89
    Maksimovičov center prepadáva až k brankárovi Diegovi Lópezovi, ktorý sa snaží upokojiť svojich spoluhráčov v poli.
     
    88
    Bonaventura teraz dokázal vyviesť loptu na polovicu súpera, čo sa cení. Milánčanom dnes bude stačiť i zisk jedného bodu.
     
    87
    Turínčanom sa ale zisk jedného bodu máli a začínajú ešte výraznejšie prikladať pod kotol. Rohový kop FC ale priniesol len nepresnú koncovku Peresa.
     
    86
    Nikola Maksimovič opäť vyvetral svoju pravačku, ktorou ale napálil loptu len vysoko nad bránku. Pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    84
    Giacomo Bonaventura na pravej strane podrazil unikajúceho Morettiho a okrem priameho kopu bude nasledovať i žltá karta.
    GLIK - 1:1
     
    81
    FC Turín dal gól!
    Jeho parťák z opačnej strany ihriska Bruno Peres si ale následne pripisuje na svoje konto gólovú asistenciu! Od pravej rohovej zástavky totiž Turínčania rozohrávali rohový kop. Brazílsky full-back centroval do centra veľkého vápna Milánčanov. V strede šestnástky vyskočil z klbka hráčov najvyššie KAMIL GLIK, ktorý nekompromisnou hlavičkou k pravej žrdi prekonal Diega Lópeza. Španielsky gólman bol v tomto prípade bez šance. Býkom sa predsa len podarilo aspoň vyrovnať, no stále nie sme na konci stretnutia!
     
    81
    V prvom polčase najaktívnejší hráč turínskeho FC Matteo Darmian práve opúšťa hraciu plochu. Desať minút pred koncom ho nahrádza Lescano.
     
    80
    Cerciho turínsky návrat sa tak dnes konať nebude. Filippo Inzaghi vyčerpal už všetky alternatívy na striedanie. Roh Býkov medzitým končí ďalším nezdarom.
     
    79
    Tí ešte väčšmi vystužia svoje defenzívne šíky, keď namiesto strelca doposiaľ jediného gólu Jérémyho Méneza naskočí ďalší stopér Alex.
     
    78
    Domáci to skúšajú z oboch strán, no zatiaľ nedokážu nájsť recept na kompaktnú defenzívu brániacich sa Rossoneri.
     
    77
    Domáci znovu pritlačili, no center Bruna Peresa spacifikoval Abate, ktorý loptu podvihol nad hlavu naskakujúceho Martíneza.
     
    75
    Druhá nápaditá akcia domácich v rýchlom slede priniesla nádherný nadýchaný center od Mattea Darmiana, no Marco Benassi v tutovke zlyháva. Striedajúc hráč dostal lahôdkový center z ľavej strany, ktorý stačilo len upratať do siete. Z pravého okraja šestnástky ale mieril až príliš veľmi na vzdialenejšiu žrď, ktorú napokon minul. Diego López nemusel ani zasahovať, lopta končí mimo bránky.

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Glik – 3. Ménez (pen.)

    Karty:   16. Glik (TUI) – 30. De Sciglio (ACM), 42. M. Niang (ACM), 46. Muntari (ACM), 84. Bonaventura (ACM)   45+3. De Sciglio (ACM)


    FC Turín: Padelli – Moretti, Maksimovič, Glik (C) – B. Peres, Gazzi, Farnerud, Vives, Darmian – J. Martínez, Quagliarella
    Náhradníci: Gillet, Castellazzi – Jansson, Lescano, Bovo, El Kaddouri, G. Silva, Molinaro, Benassi
    Manažér: Giampiero Ventura (ITA)

    AC Miláno: D. López – De Sciglio, Rami, Mexés, Armero – Muntari, N. de Jong, Montolivo (C) – Bonaventura, M. Niang, Ménez
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Poli, Essien, Pazzini, Cerci, Zaccardo, Saponara, Abate, El Shaarawy, C. Zapata, Alex
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – F. Posado, G. Stallone – A. Crispo