Sunderland – Liverpool 0:1 (kon.) | Burnley – QPR 2:1 (kon.) | Chelsea – Newcastle 2:0 (kon.)
Everton – Manchester City 1:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 1:0 (kon.) | Swansea – West Ham 1:1 (kon.)
West Bromwich – Hull City 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 10.01.2015, 13:45 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    86
    Na svoj tretí zápas v drese Sunderlandu naskakuje i 20-ročný Francúz Mikael Mandron, ktorý v samom závere zápasu nahrádza unaveného Johnsona.
     
    77
    Gus Poyet pripravuje dvojstriedanie. Namiesto Giaccheriniho prichádza Buckley a Wickhama zas nahrádza na nepoznanie zmenený Danny Graham.
     
    68
    Problémový Mario Balotelli sa už dostáva na hraciu plochu. V polovici druhého dejstva nahrádza bojovného Boriniho, ktorý už v druhej časti nebol tak vidieť.
     
    67
    Hostia konečne rozhýbali svoju statickú kombináciu a podnikli priamočiary výpad vpred. Po zrýchlenom prechode stredom ihriska sa k lopte dostal Borini, ktorý na hranici šestnástky nabíjal pre Coutinha. Ten využíval zákryt Johna O´Shea, povedľa ktorého pálil takmer dokonale k pravej žrdi. Costel Pantilimon toho veľa nevidela a tak zostal stáť v strede bránky. Lopta na jeho šťastie len tesne míňala jeho pravú žrď. Prízemnému pokus chýbali len decimetre.
     
    55
    Čo si Craig Pawson navaril, to si teraz papká. Aby zostal verný svojmu nezmyselne nastavenému metru, musí trestať i Dejana Lovrena. Hlavný arbiter jednoznačne nezvláda doterajší priebeh.
     
    54
    Koncert Craiga Pawsona pokračuje. Po Hendersonovom stiahnutí Jordiho Gómeza musí zo svojho talóna tasiť ďalšiu kartičku.
     
    53
    Uf, iba to tak zahučalo... Sunderland mohol napriek oslabeniu senzačne vyrovnať! Po rýchlej kombinácii na ľavej strane sa na osi ihriska dostal k lopte Adam Johnson. Ten natiahol k extrémne prudkej rane, ktorá nabrala v lete falš a navyše trajektóriu ovplyvnil i prudký vietor na Stadium of Light. Lopta následne zaplachtila do protipohybu Simona Mignoleta a od ďalšieho trápneho gólu zachránilo belgického gólmana brvno jeho bránky! Loptu po odraze od hornej konštrukcie neupratal do siete ani Jordi Gómez.
     
    49
    Craigovi Pawsonovi sa nesmierne prísny meter vypomstil už na začiatku druhého dejstva. Bridcutt dostáva ešte prísnejšiu kartu, než v úvodnom polčase a predčasne tak mieri pod sprchy. Všetko sa to udialo po nepatrnom siahnutí na rozbehnutého Cana. Gus Poyet bude mať čo k tomu povedať...
     
    46
    Na začiatku druhej časti tu máme jednu zmenu na strane hostí, keď dobre hrajúceho Stevena Gerrarda nahradil chorvátsky stopér Dejan Lovren.
     
    44
    Fabio Borini však na samom konci úvodného dejstva mohol poslať Liverpool už do dvojgólového vedenia! Emre Can rozohral z polovice ihriska nádherne smerom vpred. Taliansky forward znovu ušiel Wesovi Brownovi, ktorý reagoval príliš neskoro. Borini následne na malom priestore obišiel i Pantilimona, no z uhlu rozvlnil len bočnú sieť opustenej svätyne Mackems. Sunderland tak zrejme i so šťastím prežije úvodné dejstvo len s jednogólovou stratou. Liverpool ale kľudne mohol vyhrávať o dva či tri kusy.
     
    37
    Krásna akcia Liverpoole v tomto prípade platiť nebude a pritom to kľudne mohlo skončiť druhým gólom v sieti Simona Mignoleta. Coutinhov nádherný pas spracoval na hranici šestnástky Jordan Henderson rukou. Následne prenechal loptu Stevenovi Gerrardovi, ktorý hrá dnes úžasné stretnutie. Kapitán The Reds pálil z pravej strany na bližšiu žrď, ktorú minul len o milimetre. Costel Pantilimon by sa zrejme naťahoval márne, no vlní sa len bočná sieť a celú akciu navyše ruší Craig Pawson.
     
    36
    Craig Pawson nasadil pomerne prísny meter a Gus Poyet už na to okamžite reaguje hlasnými protestami. Následne vidí ďalšiu kartu i na druhej strane hrajúci Coutinho, ktorý sa postavil do rozohrávky Santiaga Verginiho.
     
    35
    Steven Gerrard bol na polovici ihriska zozadu postrčený Liamom Bridcuttom a stáva sa tak už tretím potrestaným hráčom v zápase.
     
    30
    Lazar Markovič mohol svojim druhým gólom po polhodine hry zdvojnásobiť vedenie liverpoolskeho FC! The Reds sa po rohovom kope ešte nepresadili, ale následne vracal loptu pred šestnástku Steven Gerrard. Lazar Markovič sa cez brániaceho Bridcutta dostal k zaujímavej koncovke. V akrobatickej polohe napálil loptu z osemnástich metrov nechytateľne, no na jeho smolu orazítkoval len brvno domácej svätyne. Lopta sa následne odrazila do chrbta rumunského gólmana Pantilimona a od neho putovala za bránkovú čiaru. Ďalší roh pre vedúce mužstvo.
     
    28
    Santiago Vergini na opačnom konci ihriska zastavil lakťom Morena a okrem zaujímavej štandardky pre LFC bude nasledovať i kartové napomínanie pre argentínskeho zadáka.
     
    17
    Fabio Borini následne na polovici ihriska zbytočne podrazil kľučkujúceho Giaccheriniho. Taliansky útočník, ktorý tu hosťoval počas vlaňajšej sezóny, sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
    Lazar MARKOVIĆ - 0:1
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Žiadne zaváhanie v rozohrávke hostí sa ale zatiaľ nekoná, práve naopak. The Reds sa po rýchlej výmene lopty ujímajú na Stadium of Light skorého vedenia! Samotný LAZAR MARKOVIČ vyviezol loptu po pravej strane, aby ju následne posúval Gerrardovi. Ten prenechal parketu Borinimu, ktorý v páde vrátil späť na Markoviča. Srbský krídelník následne vo vápne obohral van Aanholta a z blízka prestrelil i Costela Pantilimona. Obrovitý rumunský brankár nestihol zakročiť proti Markovičovej koncovke zvnútra šestnástky. Lopta končí v sieti, mierny favorit sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 8. L. Markovič

    Karty:   28. Vergini (SUN), 35. Bridcutt (SUN) – 17. Borini (LIV), 36. Coutinho (LIV), 54. Henderson (LIV), 55. Lovren (LIV)   49. Bridcutt (SUN)


    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, O´Shea (C), Brown, van Aanholt – Bridcutt – Giaccherini, S. Larsson, J. Gómez, A. Johnson – Wickham
    Náhradníci: Mannone – B. Jones, Agnew, Graham, R. Álvarez, Mandron, Buckley
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Liverpool FC: Mignolet – Can, Škrtel, M. Sakho – Henderson, Gerrard (C), L. Lucas, A. Moreno – Coutinho, Borini, L. Markovič
    Náhradníci: D. Ward – Manquillo, Balotelli, Lambert, Rossiter, J. Enrique, Lovren
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, J. Brooks – R. Madley