Sunderland – Liverpool 0:1 (kon.) | Burnley – QPR 2:1 (kon.) | Chelsea – Newcastle 2:0 (kon.)
Everton – Manchester City 1:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 1:0 (kon.) | Swansea – West Ham 1:1 (kon.)
West Bromwich – Hull City 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 10.01.2015, 13:45 • Stadium of Light (Sunderland) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool dnes získava dôležité tri body z pôdy nepoddajného Sunderlandu, no predovšetkým počas presilovej hry herne nepresvedčil. V prvom dejstve mal zápas celkom slušné tempo, no gól Lazara Markoviča z ôsmej minúty zostal jediným. V druhom dejstve sa už hral nervózny futbal, ktorému nepomohol ani unáhlený verdikt Craiga Pawsona s vylúčením Bridcutta. Liverpool v tabuľke dorovnáva bodový zisk West Hamu United. Sunderland dnes môže v tabuľke preskočiť až trio mužstiev. (15:41:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak ešte tu bol rohový kop, na ktorý si nabiehal i Costel Pantilimon, no zmenu skóre ani táto možnosť nepriniesla.
     
    90+2
    Van Aanholt s Gómezom sa na ľavej strane nepresadili cez Cana a to už bola zrejme posledná príležitosť domáceho mužstva na vyrovnanie.
     
    90+1
    Nuž, ale hneď v tej prvej skákal za vyrovnaním Mandron, ktorý hlavou minul z azda piatich metrov. Keby takúto loptu dostal Wickham alebo Fletcher...
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Craigom Pawsonom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte tri nadstavené minútky. Viacej som ani nečakal.
     
    89
    Menej sa už asi baví Brendan Rodgers sa vedenie The Reds, ktoré za jeho príchod vytasilo dvadsať miliónov eur.
     
    88
    Mario Balotelli po svojom príchode snáď ani len raz neprihral. Teraz po individuálnej akcii padol na lopte. Je to skutočne showman...
     
    87
    Práve ten mal jedinú príležitosť domácich na vyrovnanie. Jeho prudká, rotovaná strela ale mierila iba do brvna svätyne Simona Mignoleta.
     
    86
    Na svoj tretí zápas v drese Sunderlandu naskakuje i 20-ročný Francúz Mikael Mandron, ktorý v samom závere zápasu nahrádza unaveného Johnsona.
     
    85
    Pred nami je posledných zhruba osem minút. Liverpool i naďalej prevažne kontroluje loptu, no v presilovke sme od The Reds čakali viacej.
     
    84
    Tak zrejme ani vyrovnávajúci gól by domácich priaznivcov nerozveselil tak, ako teraz pád Maria Balotelliho, ktorý podkĺzol v nájazde na O´Shea.
     
    83
    Danny Graham si na druhej strane pred šestnástkou rovnal loptu na strelu. Jeho bomba však zasiahla len vystupujúceho Maria Balotelliho.

     
    82
    Zahrával ho Jordan Henderson, ktorý ale poslal loptu len vysoko nad bránku. Gerrard by sa hosťom minimálne v tejto pozícii hodil.
     
    81
    Po faule Johna O´Shea na Coutinha dostáva hosťujúce mužstvo zaujímavú príležitosť na rozohratie voľného kopu.
     
    80
    Lazar Markovič zaspal v rohu ihriska, namiesto kľučky na van Aanholta vyčkával a následne ho už zdvojil Jordí Gómez.
     
    79
    Striedajúci Will Buckley s prvou loptou do krídelného priestoru, no na ľavej strane sa uvoľňoval v miernom postavení mimo hru.
     
    78
    Balotelli zakončuje príznačným spôsobom pre jeho formu. Loptu hlavou nasmeroval azda až na strechu Stdium of Light.
     
    77
    Gus Poyet pripravuje dvojstriedanie. Namiesto Giaccheriniho prichádza Buckley a Wickhama zas nahrádza na nepoznanie zmenený Danny Graham.
     
    76
    Škoda pre Liverpool, že Markovičovi teraz ušla prízemná prihrávka z ľavej strany. Reds mohli okamžite prečísliť domácich.
     
    75
    John O´Shea sa teraz takmer dostal k vyrovnávajúcemu gólu, keď k nemu prepadol rohový kop domácich. Tiesnený Škrtelom ale pred Mignoletom nezakončil.
     
    74
    Martin Škrtel si teraz exkluzívne postrážil pohyb agilného Giaccheriniho, ktorému v závere odkopol loptu na rohový kop.
     
    73
    Adam Johnson rozohrával z pravej strany veľmi nepodarený voľný kop. Lopta preletela celou šestnástkou bez zásahu a pristála až niekde v druhej rade.
     
    72
    Následne šikovne zakončoval Coutinho, ktorý mieril na vzdialenejšiu žrď, no Brazílčanov pokus postrádal razanciu.
     
    71
    Teraz už síce pálil na bránku, no z veľkého uhlu nemohol prekvapiť Pantilimona. Keby ale prihrával pod seba, mohlo to pre Liverpool dopadnúť i veselšie.
     
    70
    Mario Balotelli začína tam, kde pred zranením prestal. Z priameho kopu po faule na Markoviča dvakrát triafa do múru...
     
    68
    Problémový Mario Balotelli sa už dostáva na hraciu plochu. V polovici druhého dejstva nahrádza bojovného Boriniho, ktorý už v druhej časti nebol tak vidieť.
     
    67
    Hostia konečne rozhýbali svoju statickú kombináciu a podnikli priamočiary výpad vpred. Po zrýchlenom prechode stredom ihriska sa k lopte dostal Borini, ktorý na hranici šestnástky nabíjal pre Coutinha. Ten využíval zákryt Johna O´Shea, povedľa ktorého pálil takmer dokonale k pravej žrdi. Costel Pantilimon toho veľa nevidela a tak zostal stáť v strede bránky. Lopta na jeho šťastie len tesne míňala jeho pravú žrď. Prízemnému pokus chýbali len decimetre.
     
    67
    V druhom dejstve to je s výnimkou Johnsonovho brvna zatiaľ poriadna nuda. Liverpool síce hrá s loptou, no ďaleko od Pantilimona.
     
    66
    Borini dostal z ľavej strany loptu až do šestnástky, kde sa ale Moreno nedokázal presadiť cez O´Shea, ktorý zablokoval jeho koncovku z otočky.
     
    65
    Na lavičke sa už začína zobliekať i Mario Balotelli. Neviem, či to je pri dnešnej kartovej nálade Craiga Pawsona práve najlepší nápad.
     
    64
    Center od rohovej zástavky letel na hlavu Dejana Lovrena, no ten zakončoval len vysoko nad bránku Costela Pantlimona.
     
    63
    Po dobrej Boriniho aktivite na druhej strane budú hostia rozohrávať rohový kop. Liverpool zatiaľ nevyužíva svoju presilovku.
     
    62
    Nemení to ani Johnsono center od rohovej zástavky, ktorým nachádza len rukavice Simona Mignoleta. Belgičan upokojuje hru.
     
    61
    Po hodine hry každopádne pokračujeme za stavu 0:1, ktorý už v ôsmej minúte prvým ligovým gólom sezóny stanovil srbský krídelník Lazar Markovič.
     
    60
    Škoda, anglický arbiter výrazne poznačil dnešné stretnutie a práve on je vinníkom čoraz väčšmi narastajúcej nervozity na Stadium of Light.
     
    59
    Sebastian Larsson teraz trápne nastrelil Coutinha v snahe vykoledovať mu druhú žltú kartu v zápase. Pawson jeho úmysel prečítal.
     
    58
    Réžia si ešte raz vyberá oba Bridcuttove zákroky, ktoré rezultovali v žlté karty. Škótsky bitkár mohol zostať i bez karty.
     
    57
    Mužstvu od rieky Mersey to samozrejme nevadí. Všetko má zatiaľ rozohrané k dôležitým trom bodom z ťažkej pôdy na severe Anglicka.
     
    55
    Čo si Craig Pawson navaril, to si teraz papká. Aby zostal verný svojmu nezmyselne nastavenému metru, musí trestať i Dejana Lovrena. Hlavný arbiter jednoznačne nezvláda doterajší priebeh.

     
    54
    Koncert Craiga Pawsona pokračuje. Po Hendersonovom stiahnutí Jordiho Gómeza musí zo svojho talóna tasiť ďalšiu kartičku.
     
    53
    Uf, iba to tak zahučalo... Sunderland mohol napriek oslabeniu senzačne vyrovnať! Po rýchlej kombinácii na ľavej strane sa na osi ihriska dostal k lopte Adam Johnson. Ten natiahol k extrémne prudkej rane, ktorá nabrala v lete falš a navyše trajektóriu ovplyvnil i prudký vietor na Stadium of Light. Lopta následne zaplachtila do protipohybu Simona Mignoleta a od ďalšieho trápneho gólu zachránilo belgického gólmana brvno jeho bránky! Loptu po odraze od hornej konštrukcie neupratal do siete ani Jordi Gómez.
     
    52
    Sunderland stále prehráva a navyše hrá v početnej nevýhode. Prekročí domáci výber Gusa Poyeta svoj tieň?
     
    51
    Situácia domácich Black Cats sa tak ešte väčšmi komplikuje. Do konca stretnutia zostáva takmer celý druhý polčas.
     
    49
    Craigovi Pawsonovi sa nesmierne prísny meter vypomstil už na začiatku druhého dejstva. Bridcutt dostáva ešte prísnejšiu kartu, než v úvodnom polčase a predčasne tak mieri pod sprchy. Všetko sa to udialo po nepatrnom siahnutí na rozbehnutého Cana. Gus Poyet bude mať čo k tomu povedať...
     
    48
    Sunderland sa taktiež snažil prebiť do šestnástky hostí, no na ľavej strane si Johnsonov pohyb postrážil dobre hrajúci Henderson.
     
    47
    Liverpool začína druhú časť pekne zostra. Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal Markovič, ktorého prudká rana smerovala tesne mimo.
     
    46
    Na začiatku druhej časti tu máme jednu zmenu na strane hostí, keď dobre hrajúceho Stevena Gerrarda nahradil chorvátsky stopér Dejan Lovren.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Liverpoolsky FC podal v úvodnom dejstve na Stadium of Light veľmi dobrý výkon, vďaka ktorému sa po zásluhe ujal jednogólového vedenia. The Reds po väčšinu prvej polky kontrolovali hru a Sunderland tak nepúšťali do šancí. Gus Poyet bude musieť v polčasovej prestávke naštartovať svoju zahriaknutú mašinu.

     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V úvodnom dejstve sa budú pridávať ešte dve minútky, ale všetko podstatné si obaja aktéri šetria už na druhé dejstvo.
     
    44
    Fabio Borini však na samom konci úvodného dejstva mohol poslať Liverpool už do dvojgólového vedenia! Emre Can rozohral z polovice ihriska nádherne smerom vpred. Taliansky forward znovu ušiel Wesovi Brownovi, ktorý reagoval príliš neskoro. Borini následne na malom priestore obišiel i Pantilimona, no z uhlu rozvlnil len bočnú sieť opustenej svätyne Mackems. Sunderland tak zrejme i so šťastím prežije úvodné dejstvo len s jednogólovou stratou. Liverpool ale kľudne mohol vyhrávať o dva či tri kusy.
     
    43
    Liverpool sa už v závere stretnutia pokúsi predovšetkým ustáť prvé dejstvo s aktuálnym jednogólovým náskokom na konte.
     
    41
    Tentokrát ale mohol Costel Pantilimon pokojne zostať na čiare. Ešte na prvej žrdi totiž odvrátil nebezpečenstvo Wes Brown.
     
    40
    Hostia však po Boriniho práci získavajú k dispozícii rohový kop z pravej strany. Rozohrávať ho bude kapitán a ikona Steven Gerrard.
     
    39
    Gerrard v ďalšej zaujímavej pozícii vo vnútri domácej šestnástky. Po krásnej prihrávke Markoviča ale triafa presne do stredu bránky.
     
    37
    Krásna akcia Liverpoole v tomto prípade platiť nebude a pritom to kľudne mohlo skončiť druhým gólom v sieti Simona Mignoleta. Coutinhov nádherný pas spracoval na hranici šestnástky Jordan Henderson rukou. Následne prenechal loptu Stevenovi Gerrardovi, ktorý hrá dnes úžasné stretnutie. Kapitán The Reds pálil z pravej strany na bližšiu žrď, ktorú minul len o milimetre. Costel Pantilimon by sa zrejme naťahoval márne, no vlní sa len bočná sieť a celú akciu navyše ruší Craig Pawson.
     
    36
    Craig Pawson nasadil pomerne prísny meter a Gus Poyet už na to okamžite reaguje hlasnými protestami. Následne vidí ďalšiu kartu i na druhej strane hrajúci Coutinho, ktorý sa postavil do rozohrávky Santiaga Verginiho.
     
    35
    Steven Gerrard bol na polovici ihriska zozadu postrčený Liamom Bridcuttom a stáva sa tak už tretím potrestaným hráčom v zápase.
     
    34
    Larssonov center putoval do stredu malého vápna, kde prekvapivo isto boxoval loptu do bezpečia gólman Simon Mignolet.
     
    33
    Domáci sa po dlhšej dobe nasťahovali na polovicu súpera, kde operujú s loptou prevažne v krídelných priestoroch. Dokonca tam získavajú roh.
     
    32
    Ten už taký nebezpečný nebol. Liverpool je ale stále nebezpečnejším celkom na hracej ploche a preto vedie zaslúžene.
     
    30
    Lazar Markovič mohol svojim druhým gólom po polhodine hry zdvojnásobiť vedenie liverpoolskeho FC! The Reds sa po rohovom kope ešte nepresadili, ale následne vracal loptu pred šestnástku Steven Gerrard. Lazar Markovič sa cez brániaceho Bridcutta dostal k zaujímavej koncovke. V akrobatickej polohe napálil loptu z osemnástich metrov nechytateľne, no na jeho smolu orazítkoval len brvno domácej svätyne. Lopta sa následne odrazila do chrbta rumunského gólmana Pantilimona a od neho putovala za bránkovú čiaru. Ďalší roh pre vedúce mužstvo.

     
    29
    Gerrard šikovne krútil svoj strielaný center k vzdialenejšej žrdi, kde musel zasahovať Costel Pantilimon. Roh pre Liverpool.
     
    28
    Santiago Vergini na opačnom konci ihriska zastavil lakťom Morena a okrem zaujímavej štandardky pre LFC bude nasledovať i kartové napomínanie pre argentínskeho zadáka.
     
    27
    Black Cats v ojedinelej kontre po pravej strane neuspeli, keď Wickham nedobehol Larssonovu pretiahnutú prihrávku.
     
    26
    Strelec prvého gólu Lazar Markovič sa znovu snažil uvoľniť na pravej strane, no pred ním dobre operoval vracajúci sa Liam Bridcutt.
     
    25
    Po ďalšom rohovom kope Sunderlandu sa na druhej strane rodil brejk LFC, no na polovici ihriska ho zbytočne zbrzdil Lucas Leiva.
     
    23
    Gerrardov nedôrazný pokus smeroval mimo ľavej žrde, rumunský gólman tak zasahovať nemusel. Z následného rohu ale beztak nebezpečenstvo pre domácich nehrozilo.
     
    23
    Po Coutinhovej krásnej akcii rozvíril pokojné vody až Steven Gerrard, ktorý mieril k ľavému dolnému rohu Pantilimonovej svätyne, ktorý zbytočne vyrážal na rohový kop.
     
    22
    Liverpool po väčšinu času kombinuje v okolí stredovej čiary, no ďalej sa už dostáva celkom komplikovane. Sunderland pokračuje vo svojej defenzívnej ulite.
     
    21
    Za nami je už úvodná dvadsaťminútovka dnešného zápasu. Okrem gólovej situácie sme toho teda veľa skutočne nevideli.
     
    20
    Liverpool následne pritlačil na rozohráku domácich, čoho následkom bol Costel Pantilimon prinútený zahrať loptu len za postrannú čiaru.
     
    19
    Nemení sa to ani po Morenovej snahe na druhej strane. Španielsky full-back sa nepresadil cez Brdcutta, na ktorom nezískal rohový kop.
     
    18
    Sunderlandu ani následná štandardná situácia nepomohla k prvému ohrozeniu Mignoletovej svätyne. Pokračujeme bez gólov.
     
    17
    Fabio Borini následne na polovici ihriska zbytočne podrazil kľučkujúceho Giaccheriniho. Taliansky útočník, ktorý tu hosťoval počas vlaňajšej sezóny, sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    16
    Rozohrával ho tradičný exekútor Sebastian Larsson, ktorého centre prepadol až k Wickhamovi, no ten cez nedokázal vystreliť cez dobre postaveného Sakha.
     
    15
    Zatiaľ je domáca hra veľmi rozháraná. Zadáci Mackems kopia jednu chybu v rozohrávke za druhou. Teraz ale AFC získava rohový kop.
     
    14
    Sunderland má v tejto sezóne obrovské problémy so zápasmi, v ktorých inkasuje ako prvý. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada dnes.
     
    13
    Áno, exekútorom voľného kopu bol skutočne Sebastian Larsson, ktorý však poslal center presne na svojho bývalého kolegu Simona Mignoleta.
     
    12
    Teraz sa ale jeho zverenci budú musieť brániť zaujímavej štandardke na druhej strane. Rozohrávať ju bude zrejme Larsson.
     
    10
    Na konci úvodnej desaťminútovky tak môže byť Brendan Rodgers spokojný. The Reds začínajú presne tak, ako si to možno vysníval.
    Lazar MARKOVIĆ - 0:1
     
    8
    Liverpool dal gól!
    Žiadne zaváhanie v rozohrávke hostí sa ale zatiaľ nekoná, práve naopak. The Reds sa po rýchlej výmene lopty ujímajú na Stadium of Light skorého vedenia! Samotný LAZAR MARKOVIČ vyviezol loptu po pravej strane, aby ju následne posúval Gerrardovi. Ten prenechal parketu Borinimu, ktorý v páde vrátil späť na Markoviča. Srbský krídelník následne vo vápne obohral van Aanholta a z blízka prestrelil i Costela Pantilimona. Obrovitý rumunský brankár nestihol zakročiť proti Markovičovej koncovke zvnútra šestnástky. Lopta končí v sieti, mierny favorit sa ujíma vedenia!
     
    7
    Mackems zatiaľ hrajú presne to, na čo sme z ich strany zvyknutí. Domáci vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska, kde sa pripravujú využiť najmenšie zaváhanie hostí.
     
    6
    Liverpool pokračuje v získavaní percent vyjadrujúcich výraznú prevahu v držaní lopty, no tá vám tri body automaticky nevynesie.
     
    5
    Sunderland tak v úvode zápasu zostal ušetrený. S loptou na kopačkách teraz hrá Liverpool, ktorý si ju posúva v okolí stredovej čiary.
     
    4
    Opakované zábery ukázali všeličo. Pawson kľudne mohol nariadiť jedenástku pre hostí. Rozhorčený Brendan Rodgers je rovnakého názoru.
     
    3
    Hneď v tretej minúte tu máme nesmierne kontroverznú situáciu so šestnástkovým pádom Lazara Markoviča. Wes Brown ale podľa názoru Craiga Pawsona nefauloval a penalta sa tak v skorom úvode zápasu kopať nebude.
     
    2
    Connor Wickham sa v úvode zápasu hneď dvakrát pretláčal do šestnástky hostí, no cez Lucasa ani Cana cesta vo vápna The Reds neviedla.
     
    1
    Domáce „Čierne mačky" ako prvé uviedli loptu do pohybu. Sunderland nastupuje v typickej červeno-bielej kombinácii s čiernymi trenírkami. Liverpool bude celý v žltom útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, O´Shea (C), Brown, van Aanholt – Bridcutt – Giaccherini, S. Larsson, J. Gómez, A. Johnson – Wickham
    Náhradníci: Mannone – B. Jones, Agnew, Graham, R. Álvarez, Mandron, Buckley
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Liverpool FC: Mignolet – Can, Škrtel, M. Sakho – Henderson, Gerrard (C), L. Lucas, A. Moreno – Coutinho, Borini, L. Markovič
    Náhradníci: D. Ward – Manquillo, Balotelli, Lambert, Rossiter, J. Enrique, Lovren
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, J. Brooks – R. Madley.
     
    Vitajte na Stadium of Light, kde štartuje sobotňajší program 21. kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    14. Sunderland: 3 – 11 – 6; skóre 18:30; body 20
    8. Liverpool FC: 8 – 5 – 7; skóre 28:27; body 29

    Forma:

    Sunderland: R – V – P – R – P – V
    Liverpool FC: V – R – V – V – R – V

    Fanúšikovia Sunderlandu zažívajú tento rok veľmi rozpoltenú sezónu. Black Cats síce často neprehrávajú, no ani nevyhrávajú. Mužstvo zo severu Anglicka smeruje k nie práve prestížnej nálepke remízového kráľa. V doterajších dvadsiatich kolách totiž Mačky hrali až jedenásťkrát nerozhodne! Spolu s Crystal Palace, Burlney a posledným Leicestrom City tak zaznamenali najnižší počet víťazných zápasov v tejto sezóne (3). Dnešnému hostiteľovi príliš nepomáha ani domáce prostredie.
    Black Cats totiž z desiatich stretnutí hraných pred vlastnými priaznivcami vyhrali jediné! Stalo sa tak ešte na začiatku októbra, kedy na Stadium of Light zdolali Stoke City (3:1). Inak ich ale na vlastnom trávniku porazili len tri mužstvá, naposledy prekvapujúco Hull City (1:2). Sunderland vyšiel v tejto sezóne už deväťkrát naprázdno, pričom v domácom prostredí zaznamenali menej gólov (10) len dve mužstvá (Aston Villa a Burnley). Mackems si spravili chuť aspoň v FA Cup-e, kde gólom Patricka van Aanholta vyradili Leeds United (1:0).

    Ďalej postupuje i liverpoolsky FC, ktorý v pondelok cestoval do tenisového kráľovstva v londýnskom Wimbledone. Dvakrát sa presadila čoskoro odchádzajúca ikona klubu od rieky Mersey Steven Gerrard. Gól obrovitej celebrity posledných dní Adebaya Akinfenwu tak domácemu AFC na postup do ďalšieho kola nestačil. The Reds tak potvrdili zlepšujúcu sa formu z posledných týždňov, veď bez prehry sú už šesť súťažných zápasov. Poslednú utrpeli v polovici novembra, keď na Old Trafford nestačili na Manchester United (0:3).
    Táto strata je zároveň jedinou z posledných ôsmich ligových zápasov. Napriek tomu sa liverpoolsky FC stále pohybuje mimo európskych pohárov, na ktoré momentálne stráca päť bodov. Zapríčiňuje to zrejme i vonkajšia bilancia tímu z červenej časti Liverpoolu.
    The Reds majú vonku tretí najhorší priemer v počte inkasovaných gólov na zápas (1,78). Horšie je na tom už len Burnley a Queens Park Rangers. Zaujímavým paradoxom dnešného duelu je i fakt, že remízový kráľ vyzve mužstvo, ktoré na cudzích ihriskách ešte nehralo nerozhodne (4 – 0 – 5).

    Vzájomné zápasy:

    06.12.2014; Liverpool FC – Sunderland 0:0

    29.09.2013; Sunderland – Liverpool FC 1:3
    (Giaccherini – 2x L. Suárez, Sturridge)

    02.01.2013; Liverpool FC – Sunderland 3:0
    (2x L. Suárez, Sterling)

    15.09.2012; Sunderland – Liverpool FC 1:1
    (S. Fletcher – L. Suárez)

    10.03.2012; Sunderland – Liverpool FC 1:0
    (Bendtner)

    13.08.2011; Liverpool FC – Sunderland 1:1
    (L. Suárez – S. Larsson)

    Absencie:

    Domácim sa dnes po chorobe vracajú náhradníci Álvarez a Mannone, zatiaľčo štart Cattermolea a Réveillerea je otázny.
    Ešte minimálne týždeň sa bude musieť Gus Poyet zaobísť bez zraneného Jacka Rodwella. Nastúpiť dnes nemôže ani Sebastián Coates, ktorý na Stadium of Light hosťuje práve z Liverpoolu.

    Až do najbližšieho víkendu bude Brendanovi Rodgersovi chýbať zranená trojica Brad Jones, Glen Johnson a Joe Allen.
    O niečo dlhšie bude chýbať triplet Flanagan, Lallana a Daniel Sturridge, zatiaľčo Kolo Touré bude reprezentovať Pobrežie Slonoviny na africkom Pohári národov.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. L. Markovič

    Karty:   28. Vergini (SUN), 35. Bridcutt (SUN) – 17. Borini (LIV), 36. Coutinho (LIV), 54. Henderson (LIV), 55. Lovren (LIV)   49. Bridcutt (SUN)


    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, O´Shea (C), Brown, van Aanholt – Bridcutt – Giaccherini, S. Larsson, J. Gómez, A. Johnson – Wickham
    Náhradníci: Mannone – B. Jones, Agnew, Graham, R. Álvarez, Mandron, Buckley
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Liverpool FC: Mignolet – Can, Škrtel, M. Sakho – Henderson, Gerrard (C), L. Lucas, A. Moreno – Coutinho, Borini, L. Markovič
    Náhradníci: D. Ward – Manquillo, Balotelli, Lambert, Rossiter, J. Enrique, Lovren
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, J. Brooks – R. Madley