Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:1 (1:0)
Inter Miláno
Utorok 06.01.2015, 21:00 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Icardi sa takýmto spôsobom lúči s dnešným zápasom. V samom závere duelu príde aspoň zisk jedného bodu ustrážiť Yann M´Vila.
     
    86
    Tento jeho plán ale dostáva vážnu trhlinu, pretože po hlúpom sklze proti Marchisiovi vidí Mateo Kovačič červenú kartu! Mladý Chorvát zašiel oboma nohami do talianskeho stredopoliara, nie je o čom...
     
    85
    Pablo Daniel Osvaldo sa taktiež pozrie na hraciu plochu. Miesto mu prenecháva Hernanes. Mancini zrejme pomýšľa na všetky tri body!
     
    84
    Na druhej strane pritvrdil Gary Medel, ktorý nedovoleným spôsobom na polovici ihriska zastavil Paula Pogbu. Opäť žltá.
     
    83
    Výborný Gigi Buffon teraz drží nádeje turínskeho Juventusu pri živote! Mauro Icardi dostal pekný pas z ľavej strany. Loptu si spracoval ideálne do behu, no z hranice veľkého vápna na domácu ikonu nevyzrel. Icardi pálil síce pekne pod brvno, ale Buffon dokázal jeho padajúci list vytiahnuť nad brvno. Krásny zákrok domáceho kapitána.
     
    82
    Leonardo Bonucci sa teraz málinko vyzúril na Icardim a Luca Banti tak musel znovu siahnuť do svojej pravej kapsy. Žltá karta.
     
    81
    Mauro Icardi zahadzuje dokonanie čistého obratu milánskeho Interu! Argentínčan mal gól na kopačke, no v kľúčovom okamžiku zlyhal. Na polovici ihriska prepadol Leonardo Bonucci, z čoho ťažil naštartovaný Lukas Podolski. Ten z ľavej strany postupoval až dovnútra šestnástky, odkiaľ prihrával pred odkrytú bránku pre Maura Icardiho. Nemcovu prihrávku nezastavil ani Buffon ani Chiellini, no Icardi v tutovke tesne míňa. Nutné je ale podoknúť, že zakončoval z pádu, čo jeho situáciu značne skomplikovalo.
     
    80
    Juanovi Jesusovi unikal na polovici ihriska Paul Pogba a tak radšej zvolil taktický faul. Za podkopnutie extravagantného Francúza vidí ďalšiu žltú kartu.
     
    78
    Massimiliano Allegri po druhýkrát strieda, keď na hraciu plochu vyšle Roberta Pereyru. Miesto mu uvoľňuje asistent prvého gólu Arturo Vidal.
     
    77
    Teraz sa už ale domáci mohli vrátiť do vedenia. Po krásnej hlavičke Paula Pogbu veľa nechýbalo. Ako každú štandardnú situáciu, aj tento rohový kop z pravej strany rozohrával majster Andrea Pirlo. Jeho krútený center smeroval do stredu šestnástky, kde zakončoval práve francúzsky stredopoliar. Jeho prudká hlavička smerovala do ľavého dolného rohu Handanovičovej bránky, no slovinský brankár zasahovať nemusel. Guľatý nezmysel skackal tesne mimo priestoru troch žrdí.
     
    74
    D´Ambrosio teraz veľmi zbytočne v súperovej šestnástke dohrával Lichtstenera a od Lucu Bantiho následne videl zaslúženú žltú kartu.
     
    71
    Álvaro Morata nezaprel španielske korene a po kreatívnom páde v šestnástke vidí žltú kartu. Trest od rozpáleného Campagnara mohol byť i tvrdší.
     
    69
    Po Ranocchiovom faule sa strhla mela ohľadom miesta, kde spáchal kapitán hosťujúceho výberu svoj priestupok. Po typických talianskych naťahovačkách sa potom dlhšiu dobu staval milánsky múr, no oplatilo sa počkať. Loptu si postavil Andrea Pirlo, ktorý zahrával priamy kop z asi dvadsiatich metrov. Jeho lopta na štýl Cristiana Ronalda vo vzduchu zaplávala a Samir Handanovič tak mal o prácu postarané. Slovinský gólman ale stačil vyraziť náročný pokus aspoň na rohový kop.
     
    67
    V rýchlo slede ho nasleduje i kapitán Nerazzurri Andrea Ranocchia, ktorý zozadu posadil Moratu. Okrem kartového trestu tu bude i zaujímavý priamy kop pre Juventus.
     
    66
    Mauro Icardi na oslavu trafil lakťom Stephana Lichtsteinera a stáva sa tak vôbec prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
    ICARDI - 1:1
     
    64
    Inter dal gól!
    Juventus Turín akoby na okamih poľavil v koncentrácii a milánsky Inter to okamžite využíva. Konečne! Zápas na Juventus Stadium opäť dostane grády! Fredy Guarín sa dlho netešil z komfortného manévrovacieho priestoru v strede poľa a okamžite nechal vyniknúť i MAURA ICARDIHO. Ten dostal lahôdkovú kolmicu a po uniknutí Bonuccimu mu stačilo už len obstreliť vybiehajúceho Buffona. To sa mu technickou koncovkou z uhlu podarilo a Nerazzurri tak v Turíne prekvapujúco vyovnávajú!
     
    63
    Polhodinu hracieho času pred koncom tu máme zmenu na domácom hrote, kde pri španielskom striedaní Morata nahradí Fernanda Llorenteho.
     
    54
    Necelých desať minút po zmene strán prichádza čas Lukasa Podolskeho, ktorý na zelenom koberci Juventus Stadium nahrádza Kuzmanoviča.
     
    36
    Paul Pogba zahadzuje obrovskú príležitosť na zdvojnásobenie domáceho vedenia! Ďalšia exkluzívna kľučka v podaní jedného z domácich hráčov. Najskôr sklepával vysokú loptu Fernando Llorente, ktorý nachystal parketu pre francúzskeho stredopoliara. Ten si to následne bránený Medelom hodil pomedzi dvojicu brániacich hráčov milánskeho Interu, aby sa šikovnou kľučkou dostal až pred Samira Handanoviča. Toho už ale zoči-voči nedokázal prekonať, keďže slovinský brankár včas zaklapol bránu medzi jeho nohami. Lopta sa odráža na rohový kop pre Juve, pokračujeme za stavu 1:0.
     
    27
    Tak konečne nám futbal vo vysokom tempe ponúkol ďalšiu zaujímavú príležitosť na zmenu skóre. Po Ranocchiovej chybnej rozohrávke sa k lopte dostal Carlos Tévez, ktorý okamžite vysúval Vidala. Čilský stredopoliar si to hodil stredom ihriska, odkiaľ následne z nejakých dvadsiatich metrov a možno i viacej vystrelil. Prudký, padajúci pokus smeroval k pravej žrdi, kde ale úradovala pravačka Samira Handanoviča, ktorý efektne vyráža na rohový kop.
    TÉVEZ - 1:0
     
    5
    Juventus Turín dal gól!
    Divoký úvod na Juventus Stadium pokračuje a Vecchia Signora sa už po piatich minútach ujíma vedenia! Fernando Llorente znovu pracoval v netradičnej pozícii na pravom okraji šestnástky. V pozícii nahrávača následne posúval loptu na Vidala, ktorý sa trikom na štýl Fifa Street pätou zbavil Garyho Medela, aby následne skraja malého vápna servíroval CARLOSOVI TÉVEZOVI pred prázdnu bránku. Handanovič si na jeho prihrávku nesiahol, Carlistos komfortne doklepáva do odkrytej svätyne. Juve začína rok 2015 majstrovsky!
     
    2
    Juventus začína diktovať tempo hneď v samom úvode stretnutia. Na pravej strane pracoval najskôr Steohan Lichtsteiner, ktorý posielal do šance Fernanda Llorenteho. Ten si skúsene zasekol Juana Jesusa, aby následne prihrával z pravej strany pod seba na Marchisia. Taliansky stredopoliar si ešte o niečo vylepšil pozíciu a následne vypálil smerom k pravej žrdi Samira Handanoviča. Milánsky gólman sa len obzeral, no guľatý nezmysel na jeho šťastie letel z desiatich metrov len tesne mimo priestoru troch žrdí.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Tévez – 64. Icardi

    Karty:   71. Morata (JUV), 82. Bonucci (JUV) – 66. Icardi (INM), 67. Ranocchia (INM), 74. D´Ambrosio (INM), 80. Juan (INM), 84. Medel (INM)   86. Kovačič (INM)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, P. Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Ogbonna, S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, R. Pereyra, Mattiello, Marrone
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Ranocchia (C), Juan, D´Ambrosio – Medel, Kuzmanovič – Guarín, Hernanes, Kovačič – Icardi
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Osvaldo, Podolski, Vidič, Obi, Dodô, Krhin, Donkor, M´Vila, Bonazzoli, Puscas
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Luca Banti – N. Nicoletti, G. Dobosz – G. Bianchi