Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Cesena
1:4 (0:2)
SSC Neapol
Utorok 06.01.2015, 18:00 • Stadio Dino Manuzzi (Cesena) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Neapol dnes hral čo potreboval a napokon vyhral veľmi komfortne 4:1. O dva góly sa postaral Gonzalo Higuaín, na dva prihrával Marek Hamšík a to si jeho strelu ešte zrazil do siete Capelli. Neapol v konečnom dôsledku podal dobrý výkon, pretože stretnutie počas celej jeho doby kontroloval. Aj vďaka tomu tak Partenopei zareagovali na víťazstvo tretieho Lazia, na ktoré momentálne strácajú len jeden gól. Cesena naopak po víťazstve Parmy padá až na posledné miesto tabuľky.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ale už za okamih vás privítam z Juventus Stadium, kam pricestoval milánsky Inter. (19:54:20)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Stretnutie nie je nutné zbytočne naťahovať a vedomý si toho je i Davide Massa, ktorý preto pridáva len dve nadstavené minútky.
     
    90
    V provinčných kluboch z Talianska sa často fandí favorizujúcim celkom vo veľkom počte, pretože pre miestnych je to vždy veľká udalosť.
     
    89
    Zápas v Cesene sa v týchto minútkach už len dohráva. Hosťujúci sektor vytlieskava kombinácie SSC. Neapol tu má početné zastúpenie a asi nie všetci sem museli cestovať.
     
    87
    Neapolskí hráči dnes ale využili všetky svoje príležitosti na skórovanie a to sa vám hrá potom veľmi ťažko.
     
    86
    Neapol sa teraz na okamih spokojne zasúva na vlastnú polovicu a chvíľku nechá hrať i utrápenú Cesenu, ktorá si takýto klepec azda nezaslúžila.
     
    85
    Neapol medzitým stihol rozohrať rohový kop z pravej strany, ale centrovaná lopta bola na bližšej žrdi odvrátená Zé Eduardom.
     
    84
    Na trávnik sa následne dostáva spomínaný Chorvát Josip Radoševič, ktorý na zelenom pažiti nahradí Josého Callejóna.
     
    83
    Zé Eduardo teraz na desiatich metroch zozadu ťahal Gonzala Higuaína, čo sa Davide Massa rozhodol potrestať ďalšou žltou kartou.
     
    83
    Dries Mertens si teraz krásne pripravil streleckú parketu, aby po Capelliho zaseknutí pálil krížom k ľavej žrdi. Jeho pokus ale nabral opačný falš.
     
    82
    Tak napokon to bude chorvátsky stredopoliar Josip Radoševič, ktorý sa pri postrannej čiare vyzlieka z teplákovej súpravy.
     
    80
    Rafa Benítez si ešte šetrí jednu možnosť na striedanie. Na trávnik by sa mohol pozrieť napríklad Duván Zapata alebo Gohan Inler.
     
    79
    Domáci striedajú i naposledy, keď ihrisko opustí Luca Valzania. Manažér Domenico Di Carlo na jeho miesto posiela Massima Voltu.
     
    78
    Stačí sa len trochu odosobniť. Šancí síce nebolo neúrekom, ale takmer všetky z nich zostali premenené. Neapol však je presa len o niečo efektívnejší.
     
    77
    Piaty gól dnešného zápasu. Predovšetkým priaznivcom SSC sa dnes oplatilo cestovať do Ceseny, ale i jej fanúšikovia sledujú dobrý futbal.
    BRIENZA - 1:4
     
    75
    Cesena dáva gól!
    Domáce mužstvo ale napokon predsa len zaznamenáva aspoň čestný úspech. Po faule na Giorgiho na pravej strane šestnástky nasledoval voľný kop pre Cesenu. Ten rozohrával Brazílčan Zé Eduardo, ktorý loptu dokonale naservíroval na hranicu šestnástky, kam od klbka hráčov odskočil FRANCO BRIENZA. Ten sa zachoval chladnokrvne a loptu z prvej napálil do ľavého dolného rohu Rafaelovej svätyne. Brazílsky gólman si dnes teda čisté konto neudrží. 1:4.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Brienza – 29. Callejón, 41. Higuaín, 64. Capelli (vla.), 72. Higuaín

    Karty:   61. Capelli (CSN), 83. Zé Eduardo (CSN) – 37. Gargano (NEA), 53. Henrique (NEA)


    AC Cesena: Leali – Capelli, Lucchini (C), Magnússon – Giorgi, Valzania, Zé Eduardo, Cascione, Mazzotta – Brienza, H. Almeida
    Náhradníci: Agilardi, Iglio – Nica, Carbonero, De Feudis, A. Rodríguez, Volta, Krajnc, Durič, Succi, Cazzola, Pulzetti
    Manažér: Domenico Di Carlo (ITA)

    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Henrique, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), J. de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Jorginho, D. Mertens, Mesto, Radoševič, Koulibaly, Inler, D. Zapata, Strinič
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Musolino, A. Giallatini – A. Pretrella