Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
0:1 (0:1)
AS Rím
Utorok 06.01.2015, 12:30 • Stadio Communale Friuli (Udine) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Stadio Communale Friuli napokon skutočne rozhodla kontroverzná Astoriho trefa zo sedemnástej minúty, ktorá možno platiť ani nemala. Lopta sa po jeho hlavičke odrazila od spojnice tesne za bránkovú čiaru, no to, či ju prekročila celým objemom sa už asi nedozvieme. Marco Guida sa mohol domácim ospravedlniť krátko pred koncom, ale pokutový kop v prospech Zebier nenariadil. Rimania tak dočasne dorovnávajú bodový zisk Juventusu, ktorý má ešte zápas k dobru. Udinese klesá o skóre pod Palermo, ale jeho pád tým ešte končiť nemusí... (14:26:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Defenzíva Udinese Calcio je v závere už poriadne rozhodená, no Alessandro Florenzi to v samostatnom nájazde na bránku nedokáže potrestať. Po krásnej prihrávke od Kevina Strootmana si preberal loptu na hranici ofsajdu. Tomu sa ale dokázal vyhnúť a preto mohol postupovať sám na Karnezisa. Toho sa pokúsil zvnútra šestnástky obstreliť, no grécky gólman pohotovým zákrokom zamedzil definitíve. Loptu s veľkou námahou chytá.
     
    90+3
    Dlho sa im to ale nedarilo a znovu sa museli brániť. V posledných minútkach preťaženej defenzíve AS vypomohol i Morgan De Sanctis.
     
    90+2
    Nuž a v druhej nadstavenej minúte mohlo byť po akcii striedajúcich hráčov Rudiho Garcíu rozhodnuté! Florenzi sa najskôr nedostal k Pjaničovej prihrávke spred šestnástky, no loptu následne dokázal vybojovať a prestrčiť ju doľava na rozbehnutého Urbyho Emanuelsona. Ten sa pokúsil prestreliť Karnezisa na bližšej žrdi, no grécky gólman reagoval včas a loptu dokázal vyraziť do strany. Rimania môžu šetriť čas po rohovom kope.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Marcom Guidom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte päť nadstavených minút.
     
    90
    Krátko nato je tu ďalšia kartička pre rímsku vlčicu. Za zdržovanie ju vidí negatívny hrdina penaltového okamžiku Urby Emanuelson.
     
    89
    Vasilis Torosidis teraz pred rohovým kopom Udinese stiahol na zem jedného z domácich hráčov a stáva sa tak ďalším potrestaným hráčom AS.
     
    87
    Domáci sú teraz poriadne frustrovaní a ja sa im ani nedivím. Obe kľúčové situácie dnešného zápasu boli posúdené v ich neprospech.
     
    85
    Obrovský rámus na Stadio Communale Friuli, domáci sa dožadujú pokutového kopu, no Marco Guida sa rozhodol nekompenzovať kontroverzne uznaný gól zo sedemnástej minúty. Pasquale na pravej strane prestrčil loptu do šestnástky, kde sa k strele chystal Kone. Toho však zozadu zostrelil Urby Emanuelson. Domáci priaznivci vystrelili zo sedadiel ako čertík z krabičky, rovnaké sa dá tvrdiť aj o realizačnom tíme Udinese, no Marco Guida chladnokrvne rozpažil. O faul sa zrejme jednalo, no jediným verdiktom talianskeho arbitra je vykázanie jedného z asistentov Andreu Stramaccioniho.
     
    84
    Obe mužstvá tak použili všetkých svojich žolíkov. Zatiaľ ale výraznejší efekt do zápasu nepriniesli. Do konca necelých desať minút.
     
    83
    Ljajič je už vynášaný na nosidlách mimo hracej plochy a s určitosťou nebude v dnešnom zápase pokračovať. Vymieňa ho Emanuelson.
     
    82
    Veľmi nepríjemne teraz dostal naložené Adem Ljajič, ktorého zozadu zostrelil Domizzi. Srb sa ani po minútke nedvíha.
     
    81
    Zatiaľ tu máme len posledné striedanie v domácom mužstve, keď na trávnik príde Portugalčan Bruno Fernandes. Odchádza stredopoliar Guilherme.
     
    80
    Udinese ale na svoju premiérovú šancu v druhom polčase zatiaľ len márne čaká. Vypracujú si domáci vôbec nejakú?
     
    78
    Po nesmierne nudnom priebehu druhej časti tu konečne máme nejaký vzruch, o ktorý sa postarali hráči rímskeho AS. Konkrétne to bol najskôr Iturbe, ktorý si z ľavej strany povodil dvojicu hráčov v pruhovanom, aby následne krížom zamestnal i Karnezisa. Ten jeho strelu zo šestnástky dokázal vyraziť do strany, kde sa o dorážku v ofsajde snažil Ljajič. Následne práve po Ljajičovej prihrávke pod seba pálil podobným spôsobom i Strootman, no i jeho prízemný pokus stačil vyraziť výborný Orestis Karnezis.
     
    77
    Stredný obranca Kostas Manolas teraz vo vzduchu prepadol cez Théréaua a na vlastné sa dvíha len s veľkým ťažkosťami.
     
    76
    Mal tam byť práve Florenzi, ktorý sa s ďalšou nepodarenou vracia späť na vlastnú polovicu. Tentokrát s nerozumel s Pjaničom.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Astori

    Karty:   21. Di Natale (UDI) – 45+1. Maicon (ASR), 52. Pjanič (ASR), 72. Astori (ASR), 89. Torosidis (ASR), 90. Emanuelson (ASR)


    Udinese Calcio: Karnezis – Piris, Danilo, Domizzi – Widmer, P. Kone, Allan, Guilherme, Gabriel S. – Geijo, Di Natale (C)
    Náhradníci: Ž. Brkič, Scuffet – Bubnjič, Théréau, Jaadi, Vutov, Belmonte, Jankto, B. Fernandes, G. Pasquale, Hallberg
    Manažér: Andrea Stramaccioni (ITA)

    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Manolas, Astori, Holebas – Pjanič, De Rossi, Strootman – Iturbe, Totti (C), Ljajič
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – L. Paredes, Boriello, Somma, A. Cole, Torosidis, Emanuelson, Florenzi, Yanga-Mbiwa, Nainggolan, Destro
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Marco Guida – A. Marzaloni, A. Crispo – G. Paganessi