Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:1 (1:0)
Inter Miláno
Utorok 06.01.2015, 21:00 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V Turíne to bol v závere duelu poriadny blázinec a milánsky Inter v ňom senzačne siahal na všetky tri body! Roberto Mancini zrejme so svojim mužstvom počas sviatkov nezaháľal. Domáci síce išli do vedenia už v piatej minúte, no hostia sa postupom času zlepšovali a dvadsať minút po prestávke dokázali vyrovnať. Následne tu boli ešte dve príležitosti na obrať, no ofenzívne snaženie Nerazzurri skončilo Kovačičovým vylúčením. Súboj dvoch rozdielnych polčasov teda končí nerozhodne.

    Obe mužstvá tak zostávajú na svojich pozíciách, no Juventus bude na čele tabuľky pred rímskym AS hájiť už len jednobodový náskok! To je azda to najpodstatnejšie konštatovanie dnešného dňa v talianskej Serii A. Verím, že ste si program sedemnásteho kola dosýta užili a že sa spolu stretneme i pri ďalších futbalových prenosoch. Dobrú noc. (22:57:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Poriadny závar v šestnástke Milánčanov, kde ale hneď dvakrát vyrážal nepríjemnú loptu Samir Handanovič, ktorý už zrejme vychytá aspoň bod.
     
    90+2
    Lichtsteiner na polovici ihriska nakladá M´Vilovi, no žltej karte od Bantiho sa dokázal vyhnúť. Inter sa snaží prežiť horúci záver.
     
    90+1
    Nuž, ale Podolski sa v ich úvode rútil do veľkej šance! Gigi Buffon musel vybehnúť až na polovicu ihriska, aby odvrátil prípadné nebezpečenstvo.
     
    90
    V závere riadneho hracieho času sa dozvedáme, že Luca Banti bude pridávať ešte tri nadstavené minútky. Čakal som teda viacej.
     
    89
    Icardi sa takýmto spôsobom lúči s dnešným zápasom. V samom závere duelu príde aspoň zisk jedného bodu ustrážiť Yann M´Vila.
     
    88
    Ešte pred tým tu ale bola veľká príležitosť Interu, kedy Icardi zasebčil a neprihral pred bránku Osvaldovi. Strela letela vysoko nad bránku, Osvaldo takmer skočil do svojho spoluhráča.
     
    86
    Tento jeho plán ale dostáva vážnu trhlinu, pretože po hlúpom sklze proti Marchisiovi vidí Mateo Kovačič červenú kartu! Mladý Chorvát zašiel oboma nohami do talianskeho stredopoliara, nie je o čom...
     
    85
    Pablo Daniel Osvaldo sa taktiež pozrie na hraciu plochu. Miesto mu prenecháva Hernanes. Mancini zrejme pomýšľa na všetky tri body!
     
    84
    Na druhej strane pritvrdil Gary Medel, ktorý nedovoleným spôsobom na polovici ihriska zastavil Paula Pogbu. Opäť žltá.
     
    83
    Výborný Gigi Buffon teraz drží nádeje turínskeho Juventusu pri živote! Mauro Icardi dostal pekný pas z ľavej strany. Loptu si spracoval ideálne do behu, no z hranice veľkého vápna na domácu ikonu nevyzrel. Icardi pálil síce pekne pod brvno, ale Buffon dokázal jeho padajúci list vytiahnuť nad brvno. Krásny zákrok domáceho kapitána.
     
    82
    Leonardo Bonucci sa teraz málinko vyzúril na Icardim a Luca Banti tak musel znovu siahnuť do svojej pravej kapsy. Žltá karta.
     
    81
    Mauro Icardi zahadzuje dokonanie čistého obratu milánskeho Interu! Argentínčan mal gól na kopačke, no v kľúčovom okamžiku zlyhal. Na polovici ihriska prepadol Leonardo Bonucci, z čoho ťažil naštartovaný Lukas Podolski. Ten z ľavej strany postupoval až dovnútra šestnástky, odkiaľ prihrával pred odkrytú bránku pre Maura Icardiho. Nemcovu prihrávku nezastavil ani Buffon ani Chiellini, no Icardi v tutovke tesne míňa. Nutné je ale podoknúť, že zakončoval z pádu, čo jeho situáciu značne skomplikovalo.
     
    80
    Juanovi Jesusovi unikal na polovici ihriska Paul Pogba a tak radšej zvolil taktický faul. Za podkopnutie extravagantného Francúza vidí ďalšiu žltú kartu.
     
    78
    Massimiliano Allegri po druhýkrát strieda, keď na hraciu plochu vyšle Roberta Pereyru. Miesto mu uvoľňuje asistent prvého gólu Arturo Vidal.
     
    77
    Teraz sa už ale domáci mohli vrátiť do vedenia. Po krásnej hlavičke Paula Pogbu veľa nechýbalo. Ako každú štandardnú situáciu, aj tento rohový kop z pravej strany rozohrával majster Andrea Pirlo. Jeho krútený center smeroval do stredu šestnástky, kde zakončoval práve francúzsky stredopoliar. Jeho prudká hlavička smerovala do ľavého dolného rohu Handanovičovej bránky, no slovinský brankár zasahovať nemusel. Guľatý nezmysel skackal tesne mimo priestoru troch žrdí.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Tévez – 64. Icardi

    Karty:   71. Morata (JUV), 82. Bonucci (JUV) – 66. Icardi (INM), 67. Ranocchia (INM), 74. D´Ambrosio (INM), 80. Juan (INM), 84. Medel (INM)   86. Kovačič (INM)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo – Marchisio, P. Pogba – A. Vidal – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Ogbonna, S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, R. Pereyra, Mattiello, Marrone
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Ranocchia (C), Juan, D´Ambrosio – Medel, Kuzmanovič – Guarín, Hernanes, Kovačič – Icardi
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Osvaldo, Podolski, Vidič, Obi, Dodô, Krhin, Donkor, M´Vila, Bonazzoli, Puscas
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Luca Banti – N. Nicoletti, G. Dobosz – G. Bianchi