Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Cesena
1:4 (0:2)
SSC Neapol
Utorok 06.01.2015, 18:00 • Stadio Dino Manuzzi (Cesena) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Neapol dnes hral čo potreboval a napokon vyhral veľmi komfortne 4:1. O dva góly sa postaral Gonzalo Higuaín, na dva prihrával Marek Hamšík a to si jeho strelu ešte zrazil do siete Capelli. Neapol v konečnom dôsledku podal dobrý výkon, pretože stretnutie počas celej jeho doby kontroloval. Aj vďaka tomu tak Partenopei zareagovali na víťazstvo tretieho Lazia, na ktoré momentálne strácajú len jeden gól. Cesena naopak po víťazstve Parmy padá až na posledné miesto tabuľky.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ale už za okamih vás privítam z Juventus Stadium, kam pricestoval milánsky Inter. (19:54:20)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Stretnutie nie je nutné zbytočne naťahovať a vedomý si toho je i Davide Massa, ktorý preto pridáva len dve nadstavené minútky.
     
    90
    V provinčných kluboch z Talianska sa často fandí favorizujúcim celkom vo veľkom počte, pretože pre miestnych je to vždy veľká udalosť.
     
    89
    Zápas v Cesene sa v týchto minútkach už len dohráva. Hosťujúci sektor vytlieskava kombinácie SSC. Neapol tu má početné zastúpenie a asi nie všetci sem museli cestovať.
     
    87
    Neapolskí hráči dnes ale využili všetky svoje príležitosti na skórovanie a to sa vám hrá potom veľmi ťažko.
     
    86
    Neapol sa teraz na okamih spokojne zasúva na vlastnú polovicu a chvíľku nechá hrať i utrápenú Cesenu, ktorá si takýto klepec azda nezaslúžila.
     
    85
    Neapol medzitým stihol rozohrať rohový kop z pravej strany, ale centrovaná lopta bola na bližšej žrdi odvrátená Zé Eduardom.
     
    84
    Na trávnik sa následne dostáva spomínaný Chorvát Josip Radoševič, ktorý na zelenom pažiti nahradí Josého Callejóna.
     
    83
    Zé Eduardo teraz na desiatich metroch zozadu ťahal Gonzala Higuaína, čo sa Davide Massa rozhodol potrestať ďalšou žltou kartou.
     
    83
    Dries Mertens si teraz krásne pripravil streleckú parketu, aby po Capelliho zaseknutí pálil krížom k ľavej žrdi. Jeho pokus ale nabral opačný falš.
     
    82
    Tak napokon to bude chorvátsky stredopoliar Josip Radoševič, ktorý sa pri postrannej čiare vyzlieka z teplákovej súpravy.
     
    80
    Rafa Benítez si ešte šetrí jednu možnosť na striedanie. Na trávnik by sa mohol pozrieť napríklad Duván Zapata alebo Gohan Inler.
     
    79
    Domáci striedajú i naposledy, keď ihrisko opustí Luca Valzania. Manažér Domenico Di Carlo na jeho miesto posiela Massima Voltu.
     
    78
    Stačí sa len trochu odosobniť. Šancí síce nebolo neúrekom, ale takmer všetky z nich zostali premenené. Neapol však je presa len o niečo efektívnejší.
     
    77
    Piaty gól dnešného zápasu. Predovšetkým priaznivcom SSC sa dnes oplatilo cestovať do Ceseny, ale i jej fanúšikovia sledujú dobrý futbal.
    BRIENZA - 1:4
     
    75
    Cesena dáva gól!
    Domáce mužstvo ale napokon predsa len zaznamenáva aspoň čestný úspech. Po faule na Giorgiho na pravej strane šestnástky nasledoval voľný kop pre Cesenu. Ten rozohrával Brazílčan Zé Eduardo, ktorý loptu dokonale naservíroval na hranicu šestnástky, kam od klbka hráčov odskočil FRANCO BRIENZA. Ten sa zachoval chladnokrvne a loptu z prvej napálil do ľavého dolného rohu Rafaelovej svätyne. Brazílsky gólman si dnes teda čisté konto neudrží. 1:4.
    HIGUAÍN - 0:4
     
    72
    Neapol dal gól!
    Nálož Ceseny pokračuje ďalej a nejakých dvadsať minút pred koncom zápasu je to už o štyri góly! Jorginho v strede ihriska prihrával na ďalšieho Benítezovho žolíka Driesa Mertensa. Ten mal na výber dve možnosti a síce križujúceho Mareka Hamšíka alebo na osi ihriska sa uvoľňujúceho GONZALA HIGUAÍNA. Napokon si vybral argentínskeho snajpera, ktorý sa v šestnástke presadil medzi dvoma stopérmi domácich a umiestnenou strelou k pravej žrdi prekonáva i bezmozného Lealiho. 0:4!
     
    72
    To sa ale nestalo, na druhej strane naopak udreli Partenopei a tak musia domáci dohrávať dnešné stretnutie už len z povinnosti.
     
    71
    Rozčúlený Domenico Di Carlo ešte udeľuje pokyny útočníkovi Rodríguezovi, ktorý mohol v prípade väčšej kvality znižovať na 1:2.
     
    70
    Hraciu plochu opúšťa pomerne nevýrazný Cascione, ktorého na posledných dvadsať minút nahradí kolumbijský záložník Carlos Carbonero.
     
    69
    Cesena stále ešte úplne nerezignovala a snaží sa aspoň o čestný zásah. Za danej situácie to ale bude nesmierne ťažké.
     
    67
    Rafa Benítez však nehodlá svoje opory šetriť a naopak namiesto Gargana príde ďalší Juhoameričan Jorginho. Hamšík s Higuaínom či Callejónom zostávajú na hracej ploche.
    CAPELLI - 0:3
     
    64
    Neapol dal gól!
    Marek Hamšík mohol svoj výkon podčiarknuť i gólovou čerešničkou, ale tento zásah bude zrejme pripísaný DANIELEMU CAPELLIMU ako vlastný. Krásny protiútok neapolského celku zrýchlil Mertens, ktorý na polovici ihriska vysúval Gonzala Higuaína. Ten nehral na svoje tričko a krížom prihrával na voľného Mareka Hamšíka. Ten si loptu pripravil na pravačku a zvnútra šestnástky zamieril k pravej žrdi. Lopta by zrejme smerovala mimo alebo do žrde a tak všetko poistil práve Capelli, ktorý ju suverénne upratal do siete. Leali sa len nechápavo prizeral. Neapol tu dnes body nestratí...
     
    63
    Po prvýkrát striedajú i hostia, ktorí na hraciu plochu posielajú šikovného Belgičana Driesa Mertensa. Miestu mu na zelenom koberci prenechal ďalší zástupca Beneluxu Jonathan de Guzmán.
     
    62
    Neapol nám v druhom dejstve zatiaľ neponúka žiadnu nadstavbu. To sa ale pod vedením Rafu Beníteza zas tak často nestáva.
     
    61
    Po hodine hry tu máme i prvú žltú kartu, ktorá putuje do domácich radov. Jej adresátom je Capelli, ktorý pred Hamšíkom zasiahol loptu rukou.
     
    60
    Za nami je už hodina hry. Neapol sa v druhej časti koncentruje na údržbu svojho vedenia. Cesena sa snaží, ale zatiaľ to na kontaktný gól nestačí.
     
    59
    Marek Hamšík teraz krásne vyviezol loptu, následne ju prihral do strany pre Callejóna, ale následne to bolo z akcie Partenopei všetko.
     
    58
    Po tomto komunikačnom skrate sa Rodríguez dostal k ďalšej lopte v šestnástke, no po otočke trafil len dobre postaveného Albiola.
     
    57
    Uf, voľný kop Ceseny teraz prepadol až na kopačku Rodrígueza, ktorý sa ponúknutej príležitosti akoby zľakol a po ňom nezakončil ani Brienza.
     
    56
    Uvedomoval si to aj Maggio, ktorého pretiahnutý center z pravej strany ale nemohol nájsť na hrote Higuaína či dobiehajúceho de Guzmána.
     
    55
    Neapol sa teraz v prvom rade snaží nenechať Cesenu rozbehnúť. Stále je to len o dva góly a do konca zápasu zostáva vyše polhodiny hracieho času.
     
    54
    Následný center z voľného kopu letel na hlavu Magnússona, ktorý ale loptu vo vzduchu premáchol. Hrať bude môcť Neapol.
     
    53
    Brazílsky stopér Henrique teraz školácky prepadol v rozohrávke a po Rodríguezovom vypichnutí lopty musel zatiahnuť ručnú. Od Massu to má za žltú.
     
    51
    Predtým pekne pálil Gonzalo Higuaín, ktorý z pravej strany šestnástky preveril Lealiho. Agentínčanov pokus ale smeroval presne do stredu bránky.
     
    50
    Po následnom rohovom kope už mohol zostať Rafael pokojný a rovnakú štandardku na druhej strane nepremenil ani David López, ktorý hlavičkoval tesne nad.
     
    48
    Po šikovne rozohratom rohovom kope z pravej strany mohli domáci vsietiť kontaktný gól! Veľa tomu skutočne nechýbalo. Po rozohrávke nakrátko sa k lopte dostal Franco Brienza, ktorý sa po pravej strane dostal cez Gargana až do šestnástky, no odtiaľ krížnou strelou Rafaela Cabrala neprestrelil. Ten vyhráva i druhý súboj s talianskym útočníkom, keď končekmi prstou vyráža loptu mimo pravej žrde. Cesena vyrovnáva stav gólových príležitostí na 2:2, no šance zatiaľ premieňa len Neapol.
     
    47
    Blízko k zraneniu bol teraz i obranca Miguel Britos, ktorý sa hodil do strely jedného z domácich, ktorému tak bolo umožnené po vyboxovanom centri v podaní Rafaela.
     
    46
    Kapitán domáceho mužstva Lucchini, ktorý vrazil do tyče v snahe zabrániť druhému gólu SSC, sa už na hracej ploche v druhom dejstve nevyskytuje. Zraneného zadáka nahrádza Alejandro Rodríguez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo v Cesene ponúklo taktický futbal v pomalom tempe s tromi šancami na gól. Kým Cesena tú svoju jedinú preváhala, Neapol zostal stopercentný a vďaka trefám Callejóna a Higuaína sa ujal dvojgólového vedenia. Na oba zásahy asistoval Marek Hamšík. Partenopei tak po polke zatiaľ zvládajú rolu favorita, aj keď herne práve nekoncertujú.

     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    K nej zostáva už len nadstavený čas, ktorý bude prebiehať ešte po dobu šesťdesiatich sekúnd, ktoré pridáva Davide Massa.
     
    43
    V snahe zastaviť Higuaínovu koncovku sa nepríjemne zranil dnešný kapitán Ceseny Lucchini, ale zrejme bude pokračovať minimálne do konca prvej polky.
    HIGUAÍN - 0:2
     
    41
    Neapol dal gól!
    Partenopei síce herne neexcelujú, no poľahky sa ujímajú už dvojgólového vedenia. Aj pred druhým zásahom hostí pracoval Marek Hamšík, ktorý si tak pripisuje druhú asistenciu v dnešnom zápase. Akcia začala pritom až pri gólmanovi Rafaelovi, ktorý vyhodil loptu na kapitána SSC. Hamšík potom geniálne prihrával pomedzi obrancov na GONZALA HIGUAÍNA, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci, následne i gólmanovi Lealimu a prázdna bránka mu už nemohla robiť najmenší problém. Dve asistencie slovenského reprezentanta a dvojgólové vedenie pre mužstvo spod Vezuvu!
     
    40
    Z toho ale nič nebude, pretože po rozohrávke nakrátko sa José Callejón nevyhol postaveniu mimo hry, do ktorého ho vystavila netaktická prihrávka de Guzmána.
     
    39
    Cesena teraz vysoko pressuje rozohrávku hostí, no tí majú situáciu stále pod kontrolou. Navyše po rýchlej kontre získavajú roh.
     
    38
    Nuž, ale ešte predtým mohli hostia kľudne zahrávať pokutový kop. Ten sa však po ruke jedného z domácich hráčov pískať nebude.
     
    37
    Tentokrát sme už po rohu videli poriadny závar a pri rýchlom brejku Ceseny musel Gargano zatiahnuť ručnú. Po lakti do tváre Cascioneho vidí žltú kartu.
     
    36
    Cesena sa teraz musela brániť rohovému kopu Partenopei, čo sa domácim bez problémov podarilo. Po Callejónovej aktivite má SSC ďalšiu príležitosť.
     
    35
    Domáci sa od inkasovaného gólu nevedia dostať poriadne ani za polovicu súpera. Partenopei kontrolujú loptu i svoje vedenie.
     
    34
    Partenopei zatiaľ rozhodne nehrajú dobrý zápas, no proti nevýraznej Cesene by to mali mať teraz značne uľahčené.
     
    33
    Benítez sa teraz čertí pri postrannej čiare kvôli zle odmávanému outovému vhadzovaniu. Rafa by mal byť rád, že je rád.
     
    32
    Uvidíme, či ich inkasovaný gól v Lealiho sieti nezlomí a či nebude po zápase. Doteraz sa Neapol presadzoval len veľmi obtiažne.
     
    31
    Na druhej strane mal znovu prácu Rafael, ktorý ale poľahky vyboxoval loptu do bezpečia. Hrať ale môžu opäť domáci.
    CALLEJÓN - 0:1
     
    29
    Neapol dal gól!
    Pasívny výber Rafu Beníteza sa po necelej polhodinke hry nezaslúžene ujíma vedenia! Partenopei udreli zo svojej prvej vážnejšej príležitosti v dnešnom zápase. Gonzalo Higuaín sa najskôr nedokázal presadiť cez Capelliho, ktorý mu v šestnástke vypichol loptu. Otočkou sa nedostal k zakončeniu ani Marek Hamšík, no lopta našťastie pre belasých prepadla až k JOSÉMU CALLEJÓNOVI, ktorý zo siedmich metrov halfvolejom prestrelil bezmocného Lealiho. SSC sa tak po nemastnom-neslanom výkone predsa ujíma vedenia.
     
    28
    Krásnu loptu z hĺbky poľa teraz ponúkla domáca štvorka teda Valzania. Stredopoliar našiel na hrote Almeidu, ktorý ale hlavou poslal loptu len do stredu bránky.
     
    27
    Futbal by mal hrať predovšetkým Neapol, ktorý sem prichádzal v pozícii jasného favorita. Úvodná polhodinka ale o tom nesvedčí.
     
    26
    Strelecký pokus na bránku si ale rozhodne značiť nebudeme. Aj tento pokus dokumentuje zatiaľ pasívny prejav oboch celkov.
     
    25
    Almeida sa teraz veľmi kuriózne snažil presadiť cez Albiola. Loptu napokon z polovice ihriska zakopol až ku gólmanovi Rafaelovi.
     
    24
    Síce majú loptu opäť častejšie pod kontrolou, no ich snaha je do značnej miery limitovaná poliacou čiarou na hracej ploche v Cesene.
     
    23
    Rafa Benítez si sadá späť na lavičku, no jeho „pucung" nejaký výraznejší efekt na hráčoch Neapolu rozhodne nezanechal.
     
    22
    Miguel Britos bol zozadu podrazený Zé Eduardom, no nedovolený zákrok brazílskeho stredopoliara sa nepískal.
     
    21
    Potvrdzoval to i Giorgi, ktorého center ale z pravej strany nenašiel mieneného adresáta. Lopty sa zmocňuje iba Raúl Albiol.
     
    20
    Po ustráchanom úvode už Cesena v posledných minútkach prevzala iniciatívu a smerom dopredu je momentálne podstatne aktívnejšia.
     
    19
    Almeida s Lucchinim sa v šestnástke snažili prestreliť hosťujúci blok. Podarilo sa to až Valzaniovi, ktorý ale odrazenú loptu napálil vysoko nad.
     
    18
    Španielsky kouč Rafa Benítez už vyštartoval zo svojej lavičky a okamžite začal nabádať svojich zverencov k väčšej aktivite.
     
    16
    To sa už ale mení pri prvej vážnejšej príležitosti dnešného zápasu, ktorá prekvapujúco patrila domácej Cesene. Na ľavej strane dostal prebytok priestoru krajný záložník Mazzotta, ktorý následne presne centroval do stredu šestnástky. Tam sa cez nedôraznú defenzívu pretlačil k zakončeniu Franco Brienza, ktorý efektnou rybičkou hlavičkoval presne do protipohybu gólmana Rafaela. Brazílsky brankár ale stačil včas reagovať a loptu na dvakrát spacifikovať do svojej moci. Prvá ofenzívna akcia teda prekvapujúco patrila Cesene.
     
    15
    Po nudnej štvrťhodinke tak hráme v Cesene stále bez gólov i bez nejakých vážnejších gólových príležitostí. Stále tak 0:0.
     
    14
    Brienza teraz pred šestnástkou spolupracoval s Hugom Almeidom, no ich kooperáciu vyrušil dobre pracujúci Walter Gargano.
     
    13
    Nejedná sa ale o nič vážne a španielsky krídelník už môže pokračovať ďalej. Okamžite sa málinko mstil Magnússonovi, ktorého pri rozohrávke poslal na zem.
     
    12
    Cesena teraz po prvýkrát pritlačila hostí na vlastnú polovicu a tribúny na Stadio Dino Manuzzi šalejú. Eufóriu ale kazí Callejónove zranenie.
     
    11
    Nemení to ani Mazzottov center z ľavej strany, ktorý prepadol až na kopačku pripraveného Miguela Britosa. Hrať môže opäť mužstvo spod Vezuvu.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme tak videli len jednu zablokovanú strelu v podaní Gonzala Higuaína. Inak nás nezaujalo prakticky nič.
     
    9
    Aspoň čiastočne rozhýbal sled udalostí Giorgi, ktorý z pravej strany centroval do šestnástky, kde najvyššie skákal Henrique.
     
    8
    Po páde Cascioneho to bola rozhodcovská lopta pre Cesenu a pomalé tempo z úvodu stretnutia tak môže pokračovať ďalej.
     
    7
    Hamšík znovu režíroval ďalšiu akciu Neapolčanov, keď v závere hosťujúceho útoku predkladal loptu de Guzmánovi. Ten ale loptu vo vápne premáchol.
     
    6
    Marek Hamšík chcel teraz v šestnástke zapojiť Callejóna, ale ten na jeho prihrávku ani nereagoval, keďže sa nachádzal v jasnom ofsajde.
     
    5
    Po nezdarnom Valzaniovom odkope sa na pravej strane dostal k lopte Maggio, ktorý okamžite zapojil Callejóna, ale ten nevyzrel na Magnússona.
     
    4
    Neapol je v úvode stretnutia podľa očakávaní ďaleko futbalovejší a istejší v rozohrávke. Cesena bude musieť trpezlivo čakať na svoje príležitosti.
     
    3
    S tým si domáca defenzíva dokázala poradiť a z druhej vlny už nanešťastie pre hostí nestihol odcentrovať krídelník José Callejón.
     
    2
    Nuž a Neapol doslova útočil hneď v úvode zápasu a po Lópezovej prihrávke sa do dobrej pozície dostával Higuaín. Jeho strelu zvnútra šestnástky zablokovala obrana, roh pre SSC.
     
    1
    Domáci v bielo-čiernej sade dresov práve zahájili dnešné stretnutie. Neapol bude v belasých dresoch útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vitajte na Stadio Dino Manuzzi, kde sa dnes taktiež po prvýkrát v tomto roku otvorili brány pre najkvalitnejší futbal v Taliansku.

    Tabuľkové postavenie:

    19. Cesena: 1 – 6 – 9; skóre 13:30; body 9
    4. Neapol: 7 – 6 – 3; skóre 28:20; body 27

    Forma:

    Cesena: R – P – P – P – P – R
    Neapol: R – R – V – P – V – V

    Žeby ho ale produkovala práve Cesena, to sa rozhodne napísať nedá. Morskí koníci nevyhrali od ligového prológu už štyri mesiace! Hneď v úvodnom kole si doma poradili s Parmou, keď sa ako jediný presadil Alejandro Rodriguez. Odvtedy ale Cesena zaznamenala len šesť remíz a deväť porážok.
    V poslednom vlaňajšom zápase sa jej podarilo ukončiť aspoň štvorzápasovú sériu súťažných porážok. V rámci nej padli i na pôde Udinese Calcio, čo pre Cavallucci Marini znamenal koniec v Coppa Italia.

    Neapolský SSC sa naopak nachádza v absolútne odlišnej situácii. Z posledných trinástich ligových stretnutí prehral len jediné. V polovici decembra padol po chabom výkone na pôde milánskeho AC (0:2). V lige si napriek tomu udržiava kontakt s vytúženou treťou priečkou.
    Partenopei sa darí aj v ostatných súťažiach. V Coppa Italia ich v osemfinále čaká Udinese Calcio. Šestnásťfinále Európskej ligy UEFA zas obstará dvojzápas s Trabzonsporom. Benítezovým zverencom určite neuškodil ani triumf v Supercoppa, kde bledomodrí po nesmierne dramatickom priebehu zdolali nezdolateľný Juventus.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Brienza – 29. Callejón, 41. Higuaín, 64. Capelli (vla.), 72. Higuaín

    Karty:   61. Capelli (CSN), 83. Zé Eduardo (CSN) – 37. Gargano (NEA), 53. Henrique (NEA)


    AC Cesena: Leali – Capelli, Lucchini (C), Magnússon – Giorgi, Valzania, Zé Eduardo, Cascione, Mazzotta – Brienza, H. Almeida
    Náhradníci: Agilardi, Iglio – Nica, Carbonero, De Feudis, A. Rodríguez, Volta, Krajnc, Durič, Succi, Cazzola, Pulzetti
    Manažér: Domenico Di Carlo (ITA)

    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Henrique, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), J. de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Jorginho, D. Mertens, Mesto, Radoševič, Koulibaly, Inler, D. Zapata, Strinič
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Musolino, A. Giallatini – A. Pretrella