Udinese – AS Rím 0:1 (kon.) | Chievo – Turín 0:0 (kon.) | Empoli – Hellas Verona 0:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 2:2 (kon.) | Palermo – Cagliari 5:0 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Miláno – Sassuolo 1:2 (kon.) | Cesena – Neapol 1:4 (kon.) | Juventus – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Cesena
1:4 (0:2)
SSC Neapol
Utorok 06.01.2015, 18:00 • Stadio Dino Manuzzi (Cesena) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    84
    Na trávnik sa následne dostáva spomínaný Chorvát Josip Radoševič, ktorý na zelenom pažiti nahradí Josého Callejóna.
     
    83
    Zé Eduardo teraz na desiatich metroch zozadu ťahal Gonzala Higuaína, čo sa Davide Massa rozhodol potrestať ďalšou žltou kartou.
     
    79
    Domáci striedajú i naposledy, keď ihrisko opustí Luca Valzania. Manažér Domenico Di Carlo na jeho miesto posiela Massima Voltu.
    BRIENZA - 1:4
     
    75
    Cesena dáva gól!
    Domáce mužstvo ale napokon predsa len zaznamenáva aspoň čestný úspech. Po faule na Giorgiho na pravej strane šestnástky nasledoval voľný kop pre Cesenu. Ten rozohrával Brazílčan Zé Eduardo, ktorý loptu dokonale naservíroval na hranicu šestnástky, kam od klbka hráčov odskočil FRANCO BRIENZA. Ten sa zachoval chladnokrvne a loptu z prvej napálil do ľavého dolného rohu Rafaelovej svätyne. Brazílsky gólman si dnes teda čisté konto neudrží. 1:4.
    HIGUAÍN - 0:4
     
    72
    Neapol dal gól!
    Nálož Ceseny pokračuje ďalej a nejakých dvadsať minút pred koncom zápasu je to už o štyri góly! Jorginho v strede ihriska prihrával na ďalšieho Benítezovho žolíka Driesa Mertensa. Ten mal na výber dve možnosti a síce križujúceho Mareka Hamšíka alebo na osi ihriska sa uvoľňujúceho GONZALA HIGUAÍNA. Napokon si vybral argentínskeho snajpera, ktorý sa v šestnástke presadil medzi dvoma stopérmi domácich a umiestnenou strelou k pravej žrdi prekonáva i bezmozného Lealiho. 0:4!
     
    70
    Hraciu plochu opúšťa pomerne nevýrazný Cascione, ktorého na posledných dvadsať minút nahradí kolumbijský záložník Carlos Carbonero.
     
    67
    Rafa Benítez však nehodlá svoje opory šetriť a naopak namiesto Gargana príde ďalší Juhoameričan Jorginho. Hamšík s Higuaínom či Callejónom zostávajú na hracej ploche.
    CAPELLI - 0:3
     
    64
    Neapol dal gól!
    Marek Hamšík mohol svoj výkon podčiarknuť i gólovou čerešničkou, ale tento zásah bude zrejme pripísaný DANIELEMU CAPELLIMU ako vlastný. Krásny protiútok neapolského celku zrýchlil Mertens, ktorý na polovici ihriska vysúval Gonzala Higuaína. Ten nehral na svoje tričko a krížom prihrával na voľného Mareka Hamšíka. Ten si loptu pripravil na pravačku a zvnútra šestnástky zamieril k pravej žrdi. Lopta by zrejme smerovala mimo alebo do žrde a tak všetko poistil práve Capelli, ktorý ju suverénne upratal do siete. Leali sa len nechápavo prizeral. Neapol tu dnes body nestratí...
     
    63
    Po prvýkrát striedajú i hostia, ktorí na hraciu plochu posielajú šikovného Belgičana Driesa Mertensa. Miestu mu na zelenom koberci prenechal ďalší zástupca Beneluxu Jonathan de Guzmán.
     
    61
    Po hodine hry tu máme i prvú žltú kartu, ktorá putuje do domácich radov. Jej adresátom je Capelli, ktorý pred Hamšíkom zasiahol loptu rukou.
     
    53
    Brazílsky stopér Henrique teraz školácky prepadol v rozohrávke a po Rodríguezovom vypichnutí lopty musel zatiahnuť ručnú. Od Massu to má za žltú.
     
    48
    Po šikovne rozohratom rohovom kope z pravej strany mohli domáci vsietiť kontaktný gól! Veľa tomu skutočne nechýbalo. Po rozohrávke nakrátko sa k lopte dostal Franco Brienza, ktorý sa po pravej strane dostal cez Gargana až do šestnástky, no odtiaľ krížnou strelou Rafaela Cabrala neprestrelil. Ten vyhráva i druhý súboj s talianskym útočníkom, keď končekmi prstou vyráža loptu mimo pravej žrde. Cesena vyrovnáva stav gólových príležitostí na 2:2, no šance zatiaľ premieňa len Neapol.
     
    46
    Kapitán domáceho mužstva Lucchini, ktorý vrazil do tyče v snahe zabrániť druhému gólu SSC, sa už na hracej ploche v druhom dejstve nevyskytuje. Zraneného zadáka nahrádza Alejandro Rodríguez.
    HIGUAÍN - 0:2
     
    41
    Neapol dal gól!
    Partenopei síce herne neexcelujú, no poľahky sa ujímajú už dvojgólového vedenia. Aj pred druhým zásahom hostí pracoval Marek Hamšík, ktorý si tak pripisuje druhú asistenciu v dnešnom zápase. Akcia začala pritom až pri gólmanovi Rafaelovi, ktorý vyhodil loptu na kapitána SSC. Hamšík potom geniálne prihrával pomedzi obrancov na GONZALA HIGUAÍNA, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci, následne i gólmanovi Lealimu a prázdna bránka mu už nemohla robiť najmenší problém. Dve asistencie slovenského reprezentanta a dvojgólové vedenie pre mužstvo spod Vezuvu!
     
    37
    Tentokrát sme už po rohu videli poriadny závar a pri rýchlom brejku Ceseny musel Gargano zatiahnuť ručnú. Po lakti do tváre Cascioneho vidí žltú kartu.
    CALLEJÓN - 0:1
     
    29
    Neapol dal gól!
    Pasívny výber Rafu Beníteza sa po necelej polhodinke hry nezaslúžene ujíma vedenia! Partenopei udreli zo svojej prvej vážnejšej príležitosti v dnešnom zápase. Gonzalo Higuaín sa najskôr nedokázal presadiť cez Capelliho, ktorý mu v šestnástke vypichol loptu. Otočkou sa nedostal k zakončeniu ani Marek Hamšík, no lopta našťastie pre belasých prepadla až k JOSÉMU CALLEJÓNOVI, ktorý zo siedmich metrov halfvolejom prestrelil bezmocného Lealiho. SSC sa tak po nemastnom-neslanom výkone predsa ujíma vedenia.
     
    16
    To sa už ale mení pri prvej vážnejšej príležitosti dnešného zápasu, ktorá prekvapujúco patrila domácej Cesene. Na ľavej strane dostal prebytok priestoru krajný záložník Mazzotta, ktorý následne presne centroval do stredu šestnástky. Tam sa cez nedôraznú defenzívu pretlačil k zakončeniu Franco Brienza, ktorý efektnou rybičkou hlavičkoval presne do protipohybu gólmana Rafaela. Brazílsky brankár ale stačil včas reagovať a loptu na dvakrát spacifikovať do svojej moci. Prvá ofenzívna akcia teda prekvapujúco patrila Cesene.

    Erik Farkaš

    Góly: 75. Brienza – 29. Callejón, 41. Higuaín, 64. Capelli (vla.), 72. Higuaín

    Karty:   61. Capelli (CSN), 83. Zé Eduardo (CSN) – 37. Gargano (NEA), 53. Henrique (NEA)


    AC Cesena: Leali – Capelli, Lucchini (C), Magnússon – Giorgi, Valzania, Zé Eduardo, Cascione, Mazzotta – Brienza, H. Almeida
    Náhradníci: Agilardi, Iglio – Nica, Carbonero, De Feudis, A. Rodríguez, Volta, Krajnc, Durič, Succi, Cazzola, Pulzetti
    Manažér: Domenico Di Carlo (ITA)

    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Henrique, Britos – D. López, Gargano – Callejón, Hamšík (C), J. de Guzmán – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Jorginho, D. Mertens, Mesto, Radoševič, Koulibaly, Inler, D. Zapata, Strinič
    Manažér: Rafael Benítez (ESP)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Musolino, A. Giallatini – A. Pretrella