Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:8 (0:1, 2:2, 0:5)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 28.12.2014, 17:30 • Hala Rondo, Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš PECH - 2:8
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že se dnes obě mužstva rozloučí za stavu 2:7, ale to odmítl LUKÁŠ PECH, který vystihl rozehrávku domácích a v oslabení všem brněnským hokejistům ujel. Pro své zakončení zvolil střelu na bližší tyč. Sparta se tak raduje opět z osmi branek, které Brnu vstřelila už podruhé v letošní sezoně. Bez asistence.
    Lukáš CINGEL - 2:7
     
    51:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další gól v síti Martina Faltera. Tomu nyní propadla střela z vrcholu kruhu od LUKÁŠE CINGELA. V Brně to začíná vypadat jako při poslední návštěvě Holešovických. V září zde vyhráli 8:1, nyní je to 7:2 a do konce utkání ještě chybí víc jak osm minut. Asistence: Miroslav Forman, Jan Piskáček.
    Lukáš CINGEL - 2:6
     
    44:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné. Jen dalších devatenáct sekund potřebovali hosté na další branku. Prvně si řekli o faul, ale využili už ponechanou výhodu, namísto možné následující přesilovky. Potřetí v krátké době překonal Faltera LUKÁŠ CINGEL. Asistence: Marek Ďaloga, Juraj Mikuš.
    Robert SABOLIČ - 2:5
     
    44:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ještě než se domácí vzpamatovali ze čtvrté branky v jejich síti, musí řešit další nepříjemnost. Hostující hráči znovu využili velkého prostoru v útočném pásmu. Kometa jakoby přestala bránit. O branku pod víko se postaral ROBERT SABOLIČ. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kumstát.
    Miroslav FORMAN - 2:4
     
    42:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejenže nemusejí nikam spěchat, ale dokonce sami skórují. Cingel našel před Falterem znovu zcela osamoceného hráče. MIROSLAV FORMAN s touto nabídkou už naložil lépe jak jeho spoluhráč před malou chvílí. Položil si brněnského gólmana a pohodlně poslal puk do sítě. Krásná branka hostí ztěžuje cestu za vyrovnáním Brňanů. Asistence: Lukáš Cingel.
    Tomáš ROLINEK - 2:3
     
    34:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané jdou znovu do vedení. Netrvalo ani dvě minuty, co se domácí radovali z vyrovnání a hosté znovu udeřili. Pěknou akci Pech ještě vyšperkoval přihrávkou přes brankoviště na hokejku TOMÁŠE ROLINKA, který už věděl, co s pukem. Druhou brankou v zápase tak odměnil hosty za zvýšenou aktivitu. Asistence: Lukáš Pech, Jan Piskáček.
    Jan HRUŠKA - 2:2
     
    32:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ano. Kometa se raduje z druhé přesilovkové branky a především z vyrovnání. Střela FRANTIŠKA PTÁČKA od modré čáry propadla až do sítě, když se před Novotným prohnalo několik těl a gólman nemohl střelu vidět. Oba brněnské góly se hodně podobaly, když hostující brankář neměl ani jednou dobrý výhled na střely brněnských beků. Asistence: Petr Ton, Vojtěch Němec.
    Michal KEMPNÝ - 1:2
     
    26:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Také brněnská Kometa využívá početní výhodu a snižuje rychle. Ihned od buly si domácí vytvořili tlak, který na konci korunoval přesnou střelou od modré čáry MICHAL KEMPNÝ. Ten se tak z reprezentačního turnaje vrátil nejlépe, jak mohl. Asistence: Jan Hruška, František Ptáček.
    Tomáš ROLINEK - 0:2
     
    24:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se ujímá dvoubrankového vedení. O gólu musel rozhodnout až videorozhodčí, protože Falterova branka zůstala po brance posunutá. Nikdo z aktérů ani diváku si nemohl být jistý, kdy puk přešel brankovou čáru, a proto to velkou řadu brněnského publika hodně překvapilo. Kotouč za záda brněnského gólmana procpal TOMÁŠ ROLINEK. Asistence: Petr Kumstát, Lukáš Pech.
    Michal BARINKA - 0:1
     
    18:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    I když se jí dlouho nedařilo a Kometa hrála oslabení výborně, nakonec udeřila. Hosté se tedy v přesilovce ujímají vedení. Pech našel od mantinelu na modré čáře MICHALA BARINKU, který spíš než střílel, nahazoval puk na bránu. Jeho pokus ale zapadl až do sítě. Asistence: Lukáš Pech, Juraj Mikuš.

    Adam Havel

    Góly a asistencie: 27. Kempný (Hruška, Ptáček), 33. Ptáček (Ton, Němec) – 19. Barinka (Pech, Mikuš), 25. Rolinek (Kumstát, Pech), 35. Rolinek (Pech, Piskáček), 43. Forman (Cingel), 45. Sabolič (Pech, Kumstát), 45. Cingel (Ďaloga, Mikuš), 52. Cingel (Forman, Piskáček), 60. Pech


    HC Kometa Brno: Falter (Klimeš) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Vágner – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček – Honejsek, Ostřížek, Holec – Zohorna.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Polášek, Eminger, Mikuš, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Švrček, Pilař – Buchtele, Hlinka, Klimek – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Sabolič, Cingel, Forman – Dvořáček, Bahenský, Procházka.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodca: Pavel Mikula, Roman Polák – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 7200