Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:8 (0:1, 2:2, 0:5)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 28.12.2014, 17:30 • Hala Rondo, Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:37
    Na konci ještě pořádně rozdmýchal emoce hostující Adam Polášek (SPA), když nemilosrdně poslal k zemi Koreise, kterému oplácel předešlý zákrok. U toho však bylo vše v pořádku dle sudích. Polášek dostává dvě minuty za hrubost a Kometu tak čeká ještě jedna přesilovka.
     
    55:04
    Martin Procházka (SPA) fauluje v útoku a Kometa si ještě zahraje jednu přesilovku.
     
    52:18
    Sudí po vzájemné potyčce vylučuje na obou stranách. Zdeněk Bahenský (SPA) a Tomáš Vondráček (KOM) dostávají po dvou minutách za hrubost. Pokračuje se ve stejném počtu hráčů.
     
    48:40
    Rozhodčí poprvé ve třetí části vylučují. Dvě minuty za vysokou hůl obdržel Tomáš Dujsík (KOM).
     
    36:41
    Kometa si zahraje dlouhou přesilovku 5/3. Adam Polášek (SPA) dostává dvě minuty za podražení.
     
    35:48
    To už teď ale neplatí. Třetí brněnská lajna nyní zamotala naopak nohy sparťanů a navíc si vykoledovala další faul. Michal Barinka (SPA) je vyloučený za vyhození puku mimo hřiště. Využije Kometa další přesilovku ve druhé třetině?
     
    30:50
    Přesilovku hostí utnul sudí po dalším faulu. Tentokrát je vyloučený Adam Polášek (SPA) za zdržování hry – sevření puku. Hraje se 4/4. Poté by měla následovat přesilovka domácích.
     
    29:34
    Leoš Čermák (KOM) dostává dvě minuty za vyhození puku mimo hřiště. Kometa tak bude hrát znovu ve čtyřech.
     
    27:19
    Nyní se však brněnská Kometa bude muset bránit. Čárový rozhodčí si všiml špatného střídaní. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Jan Hruška (KOM).
     
    25:36
    Adam Polášek (SPA) dostává dvě minuty za hákování. Za následnou potyčku už sudí netrestají. Kometa si zahraje přesilovku.
     
    24:46
    Kometa hned po buly zavezla puk do brankoviště Novotného, který měl plné ruce práce. I když ale už puk přikryl a přerušil hru, hráči se do sebe pustili. Emoce se začínají zvyšovat. Vyloučenými hráči jsou Jan Buchtele (SPA) a Jan Káňa (KOM), oba na 2+2 minuty za hrubost. Hrát se bude i nadále 5/5.
     
    18:43
    Ihned po inkasované brance se domácí vydali do útoku a také oni si řekli o faul. Nedovolené bránění odpískali sudí Lukáši Cingelovi (SPA).
     
    16:38
    První přesilovku si zahrají také hosté. Na trestnou lavici usedá Tomáš Dujsík (KOM) na dvě minuty za hákování.
     
    09:34
    Brňané si zahrají první přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění si odsedí Jan Piskáček (SPA).

    Adam Havel

    Góly a asistencie: 27. Kempný (Hruška, Ptáček), 33. Ptáček (Ton, Němec) – 19. Barinka (Pech, Mikuš), 25. Rolinek (Kumstát, Pech), 35. Rolinek (Pech, Piskáček), 43. Forman (Cingel), 45. Sabolič (Pech, Kumstát), 45. Cingel (Ďaloga, Mikuš), 52. Cingel (Forman, Piskáček), 60. Pech


    HC Kometa Brno: Falter (Klimeš) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Vágner – Hruška, Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček – Honejsek, Ostřížek, Holec – Zohorna.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Sparta Praha: Novotný (Lukáš) – Polášek, Eminger, Mikuš, Ďaloga, Piskáček, Barinka, Švrček, Pilař – Buchtele, Hlinka, Klimek – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Sabolič, Cingel, Forman – Dvořáček, Bahenský, Procházka.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodca: Pavel Mikula, Roman Polák – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 7200