Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Nedeľa 28.12.2014, 15:10 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Tak v posledních sekundách Plzeň kombinačně přehrála obranu Třince, Mozík po přihrávce od Lva nabízel prázdnou branku Johnsonovi, tomu se však kotouč na hokejce a zakončoval mimo!
     
    56:34
    Boháčova střela byla tečována těsně vedle Hamerlíkovy branky. O chvilku později fauloval v útočném pásmu Třince Jiří Polanský (TRI) a za katr usedá na dvě minuty kvůli podražení.
    Martin ADAMSKÝ - 4:1
     
    44:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem se prosazují Oceláři! Johnson chyboval na modré čáře a do úniku mohl vyrazit třinecký expres MARTIN ADAMSKÝ! Adamský s přehledem ujel Johnsonovi, naznačil před Polívkou a bekhendovým blafákem dovršil hattrick – 4:1! Bez asistence.
     
    44:19
    Západočeši to ale bez faulu dlouho nevydrželi a znovu se připravují o možnost početní výhody. Vyloučen je Václav Pletka (PLZ) na dvě minuty za hákování.
     
    42:59
    Užuž to vypadalo, že se Jakub Klepiš (TRI) elegantně zbavil Pulpána, ale plzeňský útočník se do hry vrátil, kotouč ukořistil a stal se dokonce obětí nedovoleného zákroku. Klepiš dostal dvě minuty za podražení plus deset minut za nesportovní chování. Menší trest odpykává Denis Kindl.
     
    42:04
    Těsně vedle pak ještě vystřelil J. Sýkora, ale tím plzeňská přesilovka skončila. Pykat totiž bude Nicholas Johnson (PLZ) na dvě minuty za vysokou hůl. Hraje se ve čtyřech.
     
    40:11
    Až příliš důrazně vlétl do souboje s Kratěnou třinecký kapitán Rostislav Klesla (TRI) a je potrestán dvěma minutami za hrubost. Je tady přesilovka pro Západočechy.
    Erik HRŇA - 3:1
     
    38:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři však na nápor Plzně odpověděli nejlépe, jak mohli, a to vstřeleným gólem! Kreps předvedl perfektní individuální akci, prošel přes Mozíka, přihrál na volného ERIKA HRŇU a nejobávanější extraligový kanonýr poslal kotouč do horního rohu Polívkovy brány – 3:1! Asistence: Kamil Kreps.
     
    36:22
    Také další plzeňská střela zaváněla vyrovnáním, ale kotouč šel o kousek vedle. Před branku Polívky se pak tlačil Polanský, fauloval ho Jakub Lev (PLZ) a odpyká si dvě minuty za sekání.
     
    32:55
    Hned z trestné lavice vyrazil vpřed Adamský, Polívka jeho pokus vyrazil před sebe a pak kotouč sevřel Václav Pletka (PLZ). Za to se udělují dvě minuty a je tady tedy přesilovka pro domácí. Ta začne po komerční přestávce.
     
    32:38
    Orsava znovu ztratil puk při vyvážení a indiáni vyjeli do přečíslení! Pletka přihrál před branku Indrákovi, ten měl čas na zpracování, ale potom nezamířil přesně! Obrovská škoda pro Plzeň.
     
    30:39
    Oceláři hráli v šesti a trest je samozřejmě nemine. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledové ploše si jede odpykat Denis Kindl (TRI). Indiáni poslední přesilovku zhodnotili, co teď?
     
    30:21
    Rufer připravil přesnou přihrávkou zpoza brány střeleckou pozici pro Klepiše, ten však pálil příklepem z mezikruží jen do připraveného Polívky!
     
    25:23
    A mohlo být vyrovnáno! Druhá plzeňská formace dnes hraje skvěle, Lev se prodral po pravém křídle, přihrál před branku Johnsonovi, jehož střela nejspíše olízla konstrukci Hamerlíkovy svatyně!
    Nicholas JOHNSON - 2:1
     
    23:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni hráli povedenou přesilovou hru a nakonec ji zakončili vstřelením kontaktní branky! Hamerlík toho přes klubko hráčů příliš neviděl, J. Sýkora vyslal střelu, kterou ještě tečoval NICHOLAS JOHNSON a pak už se kotouč vlnil v síti – 2:1! Asistence: Ján Sýkora, Petr Kadlec.
     
    21:45
    Polívka přečetl přihrávku Matuše zpoza branky na Rufera a zasáhl hokejkou. Třinec zůstal u puku, ale Jakub Klepiš (TRI) si v souboji s Boháčem pomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    14:30
    Lukáš Pulpán (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za podražení. A byl to faul právě na osobu aktivního Polanského. Třinec si zahraje druhou přesilovku, první využil.
     
    06:42
    Teď ovšem předvedli hosté pěknou kombinaci na jeden dotek! Pletka už mohl střílet, ale ještě vracel puk na Johnsona, americký útočník rozvlnil v dobré pozici jen boční síť!
     
    04:50
    Třetí formace Plzně vedená Simonem teď dostala Slezany pod menší tlak a vykoledovala si první faul. Na trestnou lavici zamířil Josef Hrabal (TRI) na dvě minuty za hrubost.
    Martin ADAMSKÝ - 2:0
     
    03:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zatím zápasu jasně dominují a zaslouženě přidávají další branku! Zatím je to utkání MARTINA ADAMSKÉHO, který si tentokrát udělal prostor na pravém křídle, využil chyby plzeňského beka a ujížděl sám na Polívku! Nic velkého nevymýšlel, prostě hostujícího gólmana prostřelil ranou k tyči – 2:0! Asistence: Vladimír Roth.
    Martin ADAMSKÝ - 1:0
     
    01:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru bleskově využívají a v zápase jdou do vedení! Hned po buly zamkli Plzeň před Polívkou, na modré čáře dostal Klepiš a jeho střela se od zadního mantinelu odrazila přímo do brankoviště! Tam se nejrychleji zorientoval MARTIN ADAMSKÝ a doklepl do odkryté klece – 1:0! Asistence: Jakub Klepiš, Vladimír Roth.
     
    00:58
    Plzeň se hned v první minutě musí potýkat s nepříjemností. Vojtěch Mozík (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za držení třineckého Polanského.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 2. Adamský (Klepiš, Roth), 4. Adamský (Roth), 39. Hrňa (Kreps), 45. Adamský – 24. Johnson (J. Sýkora, Kadlec)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Nosek – Orsava, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rákos, Matuš, Klepiš – Rufer, Žejdl, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Jeřábek (A), Kadlec (A), Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Schleiss. Bližňák, Kratěna (C) – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Indrák – Beran, T. Sýkora, Balej. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodca: Hodek, Úlehla – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 5200 (vyprodáno)