Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Nedeľa 28.12.2014, 15:10 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Martin ADAMSKÝ - 4:1
     
    44:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem se prosazují Oceláři! Johnson chyboval na modré čáře a do úniku mohl vyrazit třinecký expres MARTIN ADAMSKÝ! Adamský s přehledem ujel Johnsonovi, naznačil před Polívkou a bekhendovým blafákem dovršil hattrick – 4:1! Bez asistence.
    Erik HRŇA - 3:1
     
    38:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři však na nápor Plzně odpověděli nejlépe, jak mohli, a to vstřeleným gólem! Kreps předvedl perfektní individuální akci, prošel přes Mozíka, přihrál na volného ERIKA HRŇU a nejobávanější extraligový kanonýr poslal kotouč do horního rohu Polívkovy brány – 3:1! Asistence: Kamil Kreps.
    Nicholas JOHNSON - 2:1
     
    23:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni hráli povedenou přesilovou hru a nakonec ji zakončili vstřelením kontaktní branky! Hamerlík toho přes klubko hráčů příliš neviděl, J. Sýkora vyslal střelu, kterou ještě tečoval NICHOLAS JOHNSON a pak už se kotouč vlnil v síti – 2:1! Asistence: Ján Sýkora, Petr Kadlec.
    Martin ADAMSKÝ - 2:0
     
    03:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zatím zápasu jasně dominují a zaslouženě přidávají další branku! Zatím je to utkání MARTINA ADAMSKÉHO, který si tentokrát udělal prostor na pravém křídle, využil chyby plzeňského beka a ujížděl sám na Polívku! Nic velkého nevymýšlel, prostě hostujícího gólmana prostřelil ranou k tyči – 2:0! Asistence: Vladimír Roth.
    Martin ADAMSKÝ - 1:0
     
    01:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru bleskově využívají a v zápase jdou do vedení! Hned po buly zamkli Plzeň před Polívkou, na modré čáře dostal Klepiš a jeho střela se od zadního mantinelu odrazila přímo do brankoviště! Tam se nejrychleji zorientoval MARTIN ADAMSKÝ a doklepl do odkryté klece – 1:0! Asistence: Jakub Klepiš, Vladimír Roth.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 2. Adamský (Klepiš, Roth), 4. Adamský (Roth), 39. Hrňa (Kreps), 45. Adamský – 24. Johnson (J. Sýkora, Kadlec)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Nosek – Orsava, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rákos, Matuš, Klepiš – Rufer, Žejdl, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Jeřábek (A), Kadlec (A), Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Schleiss. Bližňák, Kratěna (C) – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Indrák – Beran, T. Sýkora, Balej. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodca: Hodek, Úlehla – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 5200 (vyprodáno)