Nitra – Žilina 7:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 2:1 (po pr.) | B. Bystrica – Martin 7:4 (kon.)
Košice – Piešťany 7:1 (kon.) | Skalica – Trenčín 1:4 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
HKM Zvolen
Piatok 05.12.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    FABIAN - 2:1
     
    60:24
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti napokon rozhodujú a vyhrávajú! Suchý posunul z modrej čiary na ľavý kruh, kde bol pripravený ŠTEFAN FABIAN, ten okamžite z prvej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
    Asistencie: Radoslav Suchý, Arne Kroták.
     
    58:32
    A domáci hokejisti majú teraz možnosť presilovej hry. Na dve minúty za hrubosť odchádza práve Ján Ťavoda, ktorý po prikrytí puku Šimkom si ešte vybavoval účty s Krotákom.
     
    55:55
    Následne ešte pred bránou Popradu nastal menší miš-maš, keďže sa tam natlačil aj Jurík, ktorý bol zároveň aj aktérom prichádzajúceho zakončenia, no napokon si domáci zachovali v bránení tejto ošemetnej situácie chladnú hlavu a puk vyhodili von z obranného pásma.
     
    55:44
    Znovu obrovská šanca pre Zvolen! Chovan posunul z medzikružia na pravý kruh Andrejovi Podkonickému, ktorý ešte okamžite prihrával pred bránkovisko, kde mal Martina Slobodu, no ten zakončoval len priamo do tela skvelého brankára Matúša Kostúra!
     
    54:58
    Po zlej prihrávke od Malinu do útočného pásma zachytil puk v obrannej tretine Zvolena hokejista Michal Juraško, ktorý skvelo našiel v strednom pásme absolútne voľného Kamila Brabenca, ktorý smeroval sám na Kostúra, no strelou ho neprekvapil. Gólman Popradu spojil betóny a pripísal si na konto vynikajúci zákrok.
     
    49:19
    Brankár Kostúr v týchto chvíľach poriadne podržal svoj tím, keď sa Kamil Brabenec skvelo natlačil po ľavej strane do blafáku, no napokon gólman domáceho mužstva podržal svoj tím zákrokom betónom!
     
    47:49
    Peter Boltun skvelo z pravého kruhu nabil Tomášovi Sýkorovi do medzikružia, no ten z prvej následne pálil iba do výstroje gólmana Šimka!
     
    46:11
    Popradskí hokejisti sa teraz museli mať na pozore, najmä gólman Kostúr. Od modrej totižto nahadzoval Pichnarčík, ktorý však mieril vedľa brány. Puk sa však nepríjemne odrazil ku bráne, kde dorážal Podkonický, ale brankár domáceho mužstva bezpečne prikryl puk pod svojou lapačkou.
     
    43:36
    Takáč si vytvoril priestor na hornej časti pravého kruhu, z otočky šikovne vystrelil, Šimko vyrážal pred seba na opačnú stranu, kde bol Paločko, no ten akosi zaspal na vavrínoch a puk nedorazil!
     
    38:54
    Samuel Takáč si pripravil puk v medzikruží a tvrdo pálil, ale znovu v tejto vynikajúcej šanci skončil puk len vo výstroji brankára Šimka.
     
    38:13
    Kasík skvelo od modrej čiary našiel pred bránou Tomáša Sýkoru, ktorý v absolútne stopercentnej šanci neprekonal ležiaceho Šimka, forhendom sa triafal iba do jeho betónu!
     
    34:33
    Sily na ľade sa vyrovnávajú. Za Zvolen odchádza na trestnú lavicu Michal Chovan, ktorý sa previnil seknutím.
     
    33:35
    Zvolen zahájil presilovku, no vôbec nie tak, ako by si ju predstavoval! Puk zachytil v strednom pásme Tomáš Sýkora, ktorý si to namieril sám na bránu, ale blafákom zakončoval iba do pravého betónu gólmana Šimka!
     
    33:14
    Presilovú hru si zahrajú hostia. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    32:09
    Nevydarenú rozohrávku Popradu medzi kruhmi zachytil Petr Obdržálek, ktorý si ihneď pripravil puk na zakončenie a strieľal, no Kostúr v strehu odolal aj tomuto puku a bezpečne ho upokojil vo svojej výstroji.
     
    31:30
    Ešte v závere oslabenia sa z rohu klziska natlačil pred bránu Lukáš Jurík, no Kostúr najprv niekde puk skrotil v bránkovisku, a potom ho už Sýkora odpratal do stredného pásma.
     
    29:28
    Presilovku si zahrajú hostia. Hráčska lavica Popradu dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    25:47
    Na opačnej strane sme videli zase šancu Popradu. Po ľavom krídle získal rýchlosť Arne Kroták, ktorý následne z ľavého kruhu dával pred bránu na osamoteného Matúša Paločka, no ten bekhendom zakončoval len do perfektného Šimka!
     
    23:04
    Dalibor Bortňák dostáva osobný trest po dobu 10 minút!
    T. SÝKORA - 1:1
     
    23:04
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti predsa len využívajú presilovú hru, keďže skórujú a vyrovnávajú na 1:1. Kroták od modrej čiary mal puk, následne dával pred bránkovisko na TOMÁŠA SÝKORU. Tento popradský útočník si bezpečne spracoval puk, blafákom si položil Šimka a následne bekhendom zakončil!
    Asistencia: Arne Kroták.
     
    21:58
    Poprad si zahrá presne minútu a šesť sekúnd v početnej prevahe o dvoch korčuliarov. Na trestnú lavicu v týchto chvíľach odchádza Dalibor Bortňák, ktorý sa previnil nedovolenou hrou s vysokou hokejkou.
     
    21:04
    Presilová hra pre Poprad. Lukáš Jurík odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    17:13
    A taktiež sa teraz Poprad bude môcť realizovať aj v presilovej hre. Petr Obdržálek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    14:46
    V početnej výhode si zahrajú aj hostia. Daniel Brejčák totižto odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    11:50
    Jaroslav Kasík vystrelil presne z osi ihriska na modrej čiare, jeho puk tečoval Matúš Paločko tesne pred bránkoviskom, no namieril to len na hornú žŕdku zvolenskej brány a následne puk skončil na ochrannej sieti!
     
    11:06
    Presilovka pre Poprad. Na dve minúty za hákovanie odchádza Lubor Pokovič.
    PODKONICKÝ - 0:1
     
    09:45
    Zvolen dal gól!
    Zvolenskí hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase aj s dávkou šťastia. Z rohu klziska potiahol puk na pravý kruh ANDREJ PODKONICKÝ, ktorý odtiaľ aj strieľal švihom a šikovne dokázal prestreliť štrbinku medzi betónmi brankára Kostúra!
    Asistencie: Michal Chovan, Lukáš Jurík.
     
    07:43
    Tak a teraz sme videli prvú obrovskú možnosť, teda nebezpečenstvo v zápase. Namále mali Zvolenčania, keď Tomáš Sýkora strieľal z medzikružia, Šimko sa nejak puk prekĺzol cez výstroj a pred bránu prišiel Hvila, no následne dorazil len mimo brány!
     
    06:06
    Peter Gápa získal rýchlosť cez stred ihriska, no následne z medzikružia vo veľkej šanci nedokázal trafiť bránu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 24. T. Sýkora (Kroták), 61. Fabian (Suchý, Kroták) – 10. Podkonický (Michal Chovan, Jurík)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Gáborčík, Dinda – Hvila, Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, Štrauch
    HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – Pichnarčík, Ťavoda – Sloboda, Brabenec, Puliš – Michal Chovan ("A"), Jurík ("C"), Podkonický – Obdržálek, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Kentoš, Síkela

    Rozhodca: Šír, Mikula (obaja CZE) – Gajan, Smrek

    Diváci: 1278