Poprad – Piešťany 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 2:1 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 5:2 (kon.)
Skalica – Košice 3:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
Utorok 18.11.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Srdečne vás vítam na popradskom zimnom štadióne, kde zápas medzi HK Poprad a ŠHK 37 Piešťany odštartuje 24. kolo Tipsport extraligy. Úvodné buly sa dnes bude pod Tatrami vhadzovať o 17:00 a my vám zo stretnutia prinesieme podrobný on-line textový prenos.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom to v tejto sezóne zatiaľ vychádza podľa predstáv. Už niekoľko kôl sa Kamzíci držia na druhej priečke tabuľky, a to najmä vďaka kvalitnému brankárovi Kostúrovi a útoku. Dôkazmi sú: najväčší počet strelených gólov zo všetkých tímov ligy (92) a štvrté miesto Matúša Kostúra v tabuľke úspešnosti zásahov brankárov. Podtatranci aj teda zárukou toho dokázali získať 53 bodov. Ich strata na vedúce Košice je troj-bodová a zároveň si vytvorili popradskí hokejisti malý náskok na tretiu Nitru v podobe piatich bodov. Hokejisti Popradu zatiaľ ťahajú úspešnú sériu štyroch výhier v rade. Začiatkom novembra porazili doma Žilinu 6:2, zvíťazili vo Zvolene 2:4, po zvláštnom zápase zdolali v domácom prostredí Trenčín 5:3 a naposledy sa radovali z víťazstva na Turci, kde porazili Martinčanov 4:5 po samostatných nájazdoch. Najproduktívnejším hráčom domácich je Tomáš Sýkora, ktorý doposiaľ získal 26 bodov za 12 gólov a 14 asistencií. Uvedený počet získaných bodov ho zatiaľ usídlil na šiestu priečku v tabuľke produktivity Tipsport extraligy.

    ŠHK 37 Piešťany
    Piešťanskí „havrani“ zatiaľ nepresvedčili svojich fanúšikov. Po 23 kolách sa usídlili v dolnej časti tabuľky, presnejšie na siedmom mieste so ziskom 27 bodov. Z počtu 24 zápasov vyhrali len deväť (z toho 7 v riadnom hracom čase). Ostatných 15 zápasov prehrali. Dokopy sa im podarilo nastrieľať 75 gólov, čo je ale spomedzi tímov dolnej časti tabuľky najviac. Naopak zase defenzíva Piešťancov nie je príliš silní. Hokejisti Piešťan inkasovali až 89-krát, viac inkasovaných gólov má na konte len posledná Skalica. Z posledných troch zápasov vyhrali len jeden, a to práve v poslednom zápase extraligy, keď doma porazili Záhorákov 3:1. Ostatne inkasovali ťažký debakel na štadióne Banskej Bystrice (9:3) a predtým ich v domácom prostredí porazili Košice, no len tesným jedno-gólovým rozdielom (2:3). Najproduktívnejším hráčom ŠHK je Tibor Kutálek, ktorý má pred dnešným zápasom na konte 20 bodov (9+11).

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne
    19.10.2014, Piešťany – Poprad 2:6
    26.09.2014, Poprad – Piešťany 2:1

    Piešťany teda majú čo Popradu vracať, najmä ten nevydarený domáci zápas, v ktorom ich Kamzíci deklasovali 2:6.

    Kurzy
    Stávkové kancelárie viac veria Popradu. Na jeho výhru sa pohybuje kurz okolo 1.45, výhra hostí je ohodnotená kurzom okolo 4.90. Ak si myslíte, že zápas pôjde do predĺženia, tak je pre vás pripravený kurz pohybujúci sa okolo hodnoty 4.60.

    Dôležité informácie, góly a samozrejme celý priebeh zápasu môžete sledovať s nami prostredníctvom on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Na vašu priazeň sa už teší Lukáš R. Ovšonka. Želám vám ešte príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy

    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Patrik Rybár) – Šedivý, Kotaška – Brňák ("C"), Hamrák – Bučka, Hluch – Konečný, Holovič ("A"), Klempa – B. Rapáč, Pašek, Kutálek – Románek ("A"), Peško, Vaculín – Srnec, F. Hudec

    Rozhodca: Lauff – Bogdaň, Gavalier.
     
    Oba celky už máme na ľadovej ploche. Popradskí hokejisti sa predstavia v tradičných modrých dresoch pod vedením trénera Milana Jančušku a Piešťanci budú dnes hrať v dresoch žltej farby. Z lavičky ich bude koučovať Roman Sýkora.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazili popradskí hokejisti, no Bartečko však v strednom pásme stratil stabilitu a hostia to môžu využiť na rozohrávku.
     
    00:42
    Eduard Šedivý získal rýchlosť po ľavom krídle a dostal sa na hornú časť ľavého kruhu, odkiaľ strelou švihom však bránu netrafil. Puk už má na hokejkách domáci Poprad.
     
    01:27
    Paločko sa šikovne prebojoval do útočného pásma, posunul ku ľavému kruhu Takáčovi, ktorý z prvej dával na opačnú stranu Krotákovi, no vtedy dobre zapracoval hokejkou piešťanský obranca Hluch, keďže sa mu podarilo prihrávku zlbokovať.
     
    02:13
    Ján Romínek sa snažil prekvapiť Kostúra nenápadnou strelou z blízkosti a ťažkého uhlu, no brankár domácich bol pripravený a výstrojou vyrazil puk mimo nebezpečenstva.
     
    02:50
    Popradčania sa nahodením puku nedostali do zakončenia, čo využili hostia na rýchly útok. Z hornej časti pravého kruhu napokon vypálil Ivo Kotaška, no Kostúr zachytil puk pozorne do svojej lapačky.
     
    03:18
    Peter Boltun prerazil v obrannom pásme puk cez Kotašku, no následne už kus čiernej gumy letel cez všetky, čo znamená zakázané uvoľnenie a vhadzovanie v obrannom pásme Popradu.
     
    03:38
    Suchý posunul na útočnú modrú čiaru Bartečkovi, ktorému sa nepodarilo puk spracovať. Následne sa puku zmocnili hostia a oba tímy odchádzajú striedať.
     
    04:07
    Poprad dokázal teraz dvakrát zamestnať Šúreka, keď ho najprv preveril strelou z pravého kruhu Kroták a následne sa po chvíli ocitol s pukom na modrej aj Ľubomír Malina, ktorého strelu už Šúrek likvidoval lapačkou.
     
    04:07
    Presilová hra pre Poprad. Branislav Rapáč odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    04:37
    Úvod presilovky zatiaľ Kamzíkom nevycházda, dva razy za sebou sa dokázali hostia s prehľadom oslobodiť vyhodením puku.
     
    05:16
    Kroták našiel z pravého kruhu v medzikruží Štefana Fabiana, no jeho strela bola zblokovaná smerom do rohu klziska.
     
    05:38
    Opäť to Kroták skúšal presne identickou prihrávkou na Fabiana, no vtedy tam už bol pozorný Šedivý, ktorý poslal puk cez všetky čiary.
     
    06:07
    Piešťany už v týchto chvíľach hrajú s piatimi hráčmi. Poprad teda nevyužil prvú presilovku v tomto zápase.
     
    06:31
    Lukáš Hvila nahodil z rohu klziska nebezpečne pred bránkovisko, kde strieľal z tesnej blízkosti Bartečko, po ňom dorážal aj Sýkora, no všetko dokázal Šúrek zastaviť!
     
    07:12
    Od modrej čiary vypálil Matúš Matis, no jeho delovka bola zblokovaná mimo ihriska. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    07:52
    Poprad vyvíja tlak na piešťanskú obranu, no tej sa zatiaľ darí pozorne brániť a nepúšťať hokejistov domáceho mužstva príliš pred Šúreka.
     
    08:17
    Teraz to hostia vymysleli veľmi dobre, keď po pravom krídle vyrazil do útoku Klempa, ktorý skvelou prihrávkou pred bránkovisko našiel Konečného, no ten zakončoval iba do rýchleho Kostúra!
     
    08:55
    Prvá piešťanská formácia hostí teraz dokázala na štvrtý útok Popradu vymyslieť dobrý tlak, rôzne kombinované prihrávky, no gól to napokon neprinieslo. Šedivý zakončoval akciu strelou od modrej, no len do Kostúra.
     
    08:55
    Piešťany si zahrajú aj presilovú hru. Marek Pitka odchádza na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    09:28
    Hostia rozostavali presilovkový kolotoč a posúvali so medzi sebou, no na Hamrákovu prihrávku dobre reagoval Bartečko a puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    10:15
    Suchý získal puk po nevydarenej Románkovej akcii a následne ho z obranného pásma poslal až na Šúreka, ktorý potom rozohral.
     
    10:56
    Poprad hrá v plnom počte. O rýchly útok sa po ľavom krídle pokúsil Paukovček, no jeho nahodenie nebolo pre Šúreka ťažkým orieškom.
     
    11:28
    Takáč vysunul do stredného pásma Paločka, ktorý si to cez stred ihriska namieril priamočiaro na bránu, uvoľnil sa ešte cez Kotašku v medzikruží, no jeho následnú strelu dokázal Šúrek s prehľadom zlikvidovať betónmi.
     
    12:17
    Boltun ponúkol na pravú stranu dobrý puk Sýkorovi, ktorý sa peknou kľučkou na bekhend uvoľnil cez Šedivého, Holovič mu následne už puk s istotou odobral.
     
    12:52
    Brňák trochu upokojil hru, zamieril s pukom až za Šúrekovu svätyňu, postupne rozohral útok, no následne Kamzíci zaznamenali zakázané uvoľnenie.
     
    13:34
    Popradským hokejistom sa nepodarilo na viackrát rozohrať útočnú akciu, následne sa však ani priveľmi nemuseli namáhať, keďže Havrani vyhodili z obranného pásma puk cez všetky čiary, čo znamená icing.
     
    13:56
    Strelou z hornej časti ľavého kruhu vyskúšal Šúrekovu pozornosť Peter Gápa, no jeho tvrdú delovku zachytil brankár Piešťan sebavedomo do jeho lapačky.
     
    14:39
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia v tomto zápase, keď sa im konečne podarilo využiť ten čoraz viac zosiliujúci sa tlak. Po ľavom krídle sa dokázal Takáč prebojovať cez Kotašku, následne urobil protismernú kľučku na ľavom kruhu a pekne ponúkol puk na pravý kruh, kde bol pripravený ARNE KROTÁK, ktorý tvrdou delovkou prestrelil Šúreka!
    Asistencia: Samuel Takáč.
    KROTÁK - 1:0
     
    15:34
    Po dlhšej dobe sa dokázali hostia dostať do útočného pásma, no nie príliš nadlho. Preveriť Kostúra sa snažil Tomáš Bučka, no strelou od modrej to namieril iba do Kasíka.
     
    16:02
    Od modrej čiary vypálil z osi ihriska Patrik Makovský, ktorého strelu vyrazenú Šúrekovymi betónmi sa snažil tečovať Marek Nagy, no nedokázal skrotiť skackajúci puk.
     
    16:36
    Zlú rozohrávku Popradčanov mohol potrestať Richard Vaculín, ktorý sa dostal až tesne pred Kostúra, no odtiaľ ho nedokázal prestreliť.
     
    17:13
    Kroták posunul spoza brány len asi dva metre napravo Takáčovi, ktorý okamžite z prvej hľadal pred bránkoviskom Matúša Paločka, no puk mu letel len tesne vedľa jeho hokejky.
     
    17:47
    Boltun pekne vysunul do zakončenia Ľuboša Bartečka, ktorý napriahol na ľavom kruhu, no trafil gólmana Šúreka len priamo do jeho masky!
     
    18:13
    Pozornosť hosťujúceho brankára vyskúšal aj Kurali nahodením od modrej, no piešťanský strážca svätyne zachytil puk do svojej lapačky bez menších ťažkostí.
     
    18:32
    Atak od Richarda Vaculína na Lukáša Hvila zaváňal nedovoleným zákrokom, no hlavný rozhodca Lauff svoju píšťalku a pravicu nepoužil.
     
    19:18
    Tomáš Brňák vypálil od modrej čiary, no jeho delovku Kostúr sebavedomo vyrazil pred seba a následne neprikrýval puk, rýchlo ho rozohral.
     
    19:52
    Poprad dal gól!
    V závere tretiny sa ešte predsa len podarilo popradským hokejistom skórovať! Po pravej strane sa ku pravému kruhu dostal Takáč, ktorý následne posunul do medzikružia ARNEMU KROTÁKOVI, ktorý prenechával Paločkovi. Jeho zakončenie ešte Šúrek vyrazil do ľavej strany, no na následnú dorážku od spomínaného Krotáka už nedokázal reagovať!
    Asistencie: Matúš Paločko, Samuel Takáč.
    KROTÁK - 2:0
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli dobrý výkon, dá sa povedať, od oboch tímov, no Kamzíci sa viac tlačili do priestoru brány a to im prinieslo aj to pravé orechové. Dvoj-gólové vedenie Popradu v prvej tretine zabezpečil domácim kapitán Arne Kroták, ktorý sa presadil v 15. a 20. minúte.
    Druhá tretina sa začína približne o 17:42.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Popradskí hokejisti síce zvíťazili na vhadzovaní, no následne Suchý nepredviedol dobrú rozohrávku, keď vyhodil puk iba na zakázané uvoľnenie.
     
    20:35
    Šedivý sa snažil o prvý útok svojho tímu, no napokon ho zastavilo iba postavenie mimo hry. Následne tímy posielajú na vhadzovanie druhé formácie.
     
    21:28
    Matúš Matis sa prebojoval do zakončenia po pravom krídle, ale potom bola jeho strela bezpečne zblokovaná piešťanským útočníkom Kutálkom,
     
    21:42
    Po vhadzovaní v útočnom pásme Popradu preveril gólmana Martin Šúreka od modrej čiary obranca Jaroslav Kasík, no piešťanský brankár pozorne vyrazil puk ľavým betónom smerom do rohu klziska.
     
    22:27
    Malinovu zlú prihrávku zachytil v strednom pásme Peško, ktorý posúval na ľavý kruh Jánovi Románkovi, no jeho delovka nebola presná.
     
    23:12
    Tomáš Klempa sa dostal s pukom na hornú časť ľavého kruhu, no jeho zakončenie smerovalo iba nad popradskú bránu.
     
    24:19
    Hosťujúci hokejisti sa dokázali usadliť v útočnom pásme, no do zakončenia sa im nepodarilo dostať. Po malej chvíli poslal puk cez všetky čiary Popradčan Kurali, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    24:41
    Tomáš Sýkora získal rýchlosť po pravom krídle, následne sa prebojoval až do tesnej blízkosti brankára Šúreka, no puk napokon len preletel bránkoviskom a neskončil v piešťanskej bráne!
     
    25:28
    Rastislav Konečný sa dostal s pukom do medzikružia, odkiaľ strieľal, ale Kostúr si postrážil svoju svätyňu a puk bezpečne zachytil vo svojej výstroji.
     
    26:14
    Tretí popradský útok iba nahodil puk smerom do útočného pásma, následne získali puk hostia a oba tímy odišli prestriedať.
     
    26:56
    Dušan Pašek sa cez stred ihriska neprebojoval až do koncovky, domáci hokejisti zachytili puk a budú rozohrávať z obranného pásma.
     
    27:26
    Poprad dal gól!
    Zo začiatku tretiny sme vídavali len pokojný hokej, Kamzíci si povedali, že takto to nemôže byť a pridávajú tretí presný zásah! Bartečko potiahol akciu po ľavom krídle a z dolnej časti ľavého kruhu posunul puk na PETRA GÁPU, ktorý nekompromisnou strelou z prvej prekonal Šúreka!
    Presný zásah bol ešte konzultovaný s videorozhodcom pre posunutie brány, no to bolo až po preniknutí puku bránkovou čiarou.
    Asistencia: Ľuboš Bartečko.
    GÁPA - 3:0
     
    27:46
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej prevahe. Na dve minúty za vyhodenie puku odchádza Marcel Holovič.
     
    28:09
    Radoslav Suchý pochybil s prihrávkou od modrej čiary, získal ju Dušan Pašek, ktorý si to namieril do zakončenia, no Kostúr šikovne zastavil jeho strelu. Pomáhal mu aj Suchý, ktorý piešťanského útočníka dokázal ešte atakovať a znepríjemňovať život.
     
    28:35
    Jaroslav Kasík pekne vypálil od modrej čiary, no jeho tvrdú delovku dokázal gólman Šúrek bezpečne vykryť svojimi betónmi.
     
    29:22
    Popradskí hokejisti si teraz puk v okolí pravého kruhu a medzikružia pekne vymenili, ako posledný boli pri ňom Takáč s Paločkom. Práve druhý menovaný strieľal, no netrafil priestor brány.
     
    29:46
    Končí sa popradská presilovka, Holovič prichádza na ľad.
     
    30:07
    Tibor Kutálek sa prezentoval strelou z hornej časti ľavého kruhu, následne prichádzali pred Kostúra viacerí piešťanskí hráči, no popradský gólman nedal nikomu z nich šancu na dorážku.
     
    30:49
    Lukáš Paukovček vymyslel peknú prihrávku z ľavého kruhu priamo do medzikružia, kde našiel Lukáša Hvilu, no ten švihom napálil len presne do stredu brány, kde bol sebavedomý Šúrek!
     
    32:15
    Kutálek strieľal z hornej časti ľavého kruhu, no jeho zakončenie nebolo presné. Ak môžem niečo pridať z aktuálneho diania mimo ľadu, práve do medzery medzi dvomi stolmi, kde sedím, spadla malému chlapcovi jedno-eurová minca, a tak to tu bolo aj trochu viac dramatické než momentálne je to na ľade.
     
    32:42
    Po vhadzovaní na pravom kruhu sa po Sýkorovej strele snažil do dorážky pretlačiť Ľuboš Bartečko, no Šúrek dokázal puk skrotiť bezpečne pod svojimi betónmi.
     
    33:20
    Hra sa bude v týchto chvíľach presúvať pred gólmana Piešťan, keďže jeho spoluhráči poslali puk von cez všetky čiary, a to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    33:39
    Piešťany to mali nahnuté k ďalšiemu inkasovanému gólu, keď sa Samuel Takáč uvoľnil po ľavom krídle a následne z tesnej blízkosti strieľal. Hostia mali naozaj šťastie, veď puk jemne lízol hornú žŕdku!
     
    33:58
    Následne bol vo veľkej šanci aj Štefan Fabian, ktorý dostal do medzikružia skvelú prihrávku od Matisa, no namieril to ďaleko od brány!
     
    34:36
    Piešťany si zahrajú presilovú hru, pretože hráčska lavica Popradu dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odchádza odsedieť Ľubomír Dinda.
     
    35:25
    Dušan Pašek si pripravil puk na modrej čiare a následne tvrdo vypálil, no gólman Kostúr zlikvidoval jeho strelu bezpečne pomocou svojich betónov.
     
    36:06
    Peško nabil po modrej čiare Tomášovi Brňákovi, no jeho projektil len vyprášil betóny gólmana Kostúra a následne puk skončil v rohu klziska.
     
    36:36
    Poprad hrá s piatimi hráčmi, puk je v obrannom pásme Havranov, ktorí budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    37:02
    Konečný to nemyslel zle svojím rýchlym pohybom po ľavom krídle, no následne mu v útočnom pásme zblokoval prihrávku Suchý a strelu na Kostúra sme už nevideli.
     
    37:38
    Poprad si v závere tretiny vyskúša presilovú hru. Eduard Šedivý dostáva dve minúty za držanie.
     
    38:27
    Piešťany dali gól!
    Piešťany sa dokázali presadiť vo vlastnom oslabení! Kurali síce zastavil nevyhodený puk hostí na modrej čiare, no následne ho zrazil len na rozbehnutého Peška, ktorý pokračoval až ku ľavému kruhu a následne cez Suchého preniesol puk na BRANISLAVA RAPÁČA, ktorý do prázdnej brány nemal problém zakončovať!
    Asistencia: Michal Peško.
    B. RAPÁČ - 3:1
     
    39:09
    Presne 29 sekúnd si ešte domáci zahrajú početnú prevahu o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu odchádza v týchto chvíľach Tomáš Klempa, ktorý dostal dve minúty kvôli podrazeniu.
     
    39:35
    Arne Kroták skúsil vypáliť od modrej čiary, no svojou strelou z prvej to nenamieril do priestoru Šúrekovej brány. Piešťany už následne hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    39:51
    Bartečko nebezpečne nahodil z pravého kruhu na Šúreka, ktorý iba betónom vyrazil pred seba, no Hvila už veľmi pohotový nebol, keďže puk nedokázal trafiť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa obe mužstvá presadili rovnako. Popradské vedenie zvyšoval v 28. minúte Gápa, no v 39. minúte sa v oslabení presadil Rapáč.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Poprad začína svoju ešte skrátenú presilovú hru nahodením puku do útočného pásma.
     
    40:38
    Radoslav Suchý napriahol na modrej čiare, no jeho tvrdé zakončenie nesmerovalo do priestoru brány.
     
    41:12
    Hostia momentálne hrajú v plnom počte. Ich oslabenie prebiehalo pohodovo, popradskí hokejisti ani raz neohrozili gólmana Šúreka.
     
    41:44
    Dinda vzal puk za Kostúrovu bránu. Popradskí hokejisti budú následne zahrávať svoju novú útočnú akciu.
     
    42:03
    O preverenie gólmana Šúreka sa pokúsil Lukáš Hvila, no jeho strela od modrej čiary bola napokon z ofsajdu. Piešťanský gólman ale aj tak pre istotu vyrazil puk svojou hokejkou na ochrannú sieť.
     
    42:48
    Hostia si zahrajú presilovku. Na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza Marek Pitka.
     
    43:15
    Holovič skúšal zakladať presilovkový kolotoč nahodením puku, no v rohu klziska ho zachytil Kurali, ktorý ho po mantineli poslal von cez všetky čiary.
     
    43:51
    Dušan Pašek teraz nepredviedol tú najlepšiu palicovú techniku, keď mu v útočnom pásme skĺzol puk z hokejky, následne ho získal Suchý a poslal von cez celé klzisko.
     
    44:43
    Holovič vymyslel z pravého kruhu od mantinelu krásne prihrávku naprieč medzikružím, kde na ľavom kruhu stál Eduard Šedivý, no ten z prvej triafal iba do perfektného Kostúra!
     
    45:32
    Štefan Fabian poslal od modrej čiary prízemný puk smerom na Šúreka, no napokon ho Paločko tečoval len tesne vedľa brány. Chýbali centimetre.
     
    46:50
    Hvila hľadal prihrávkou z ľavého kruhu v medzikruží Lukáša Paukovčeka, no napokon mu poslal iba nepresný kruh.
     
    47:23
    Kutálek posunul z rohu klziska puk na hornú časť ľavého kruhu, kde si ho pýtal Šedivý. Ten okamžite švihom vystrelil, no gólman Kostúr našiel tento puk s prehľadom vo svojej lapačke.
     
    48:22
    Po získaní puku Piešťanci bezpečne rozohrali z obranného pásma a budú sa snažiť prekvapiť gólmana Kostúra.
     
    48:51
    Nepodarilo sa im to v tejto akcii, zastavil ich Kurali, ktorý rozohral cez Sýkoru, no ten potom v útočnom pásme nepresunul na Boltuna.
     
    49:29
    Piešťany sa stále usilujú o kontaktný gól. Teraz sa o to pokspil Tomáš Bučka, no strelou švihom od modrej čiary nezaskočil gólmana Kostúra, ktorý puk našiel vo svojej výstroji.
     
    49:44
    Matúš Paločko vyrazil do útoku po pravom krídle, následne sa kľučkou uvoľnil do medzikružia, ale potom mieril iba do pripraveného Šúreka, ktorý zachytil puk do svojej výstroje.
     
    50:16
    Pašek sa dostal po ľavom krídle poza bránu a následne zaskočil domácich prihrávkou popred bránkovisko, keďže si pri opačnej žrdi pýtal puk Kutálek, no ten zakončoval iba mimo brány!
     
    50:21
    Piešťany si zahrajú presilovku. Na dve minúty za hákovanie odchádza Samuel Takáč.
     
    51:14
    Piešťanom zatiaľ príliš presilovú hra nevychádza, Popradčania dokážu vyhadzovať puky bez problémov. Teraz sa Boltunovi podarilo zárukou nahodenia puku a rýchleho dokorčuľovania pred Šúreka získať útočné pásmo.
     
    51:56
    Tomáš Brňák nekompromisne vypálil od modrej čiary, Kostúr mal čistý výhľad a aj vďaka tejto výhode dokázal puk bezpečne schovať vo svojej výstroji.
     
    52:19
    Od modrej čiary pálil znovu Brňák, no trafil iba obetavého Hvilu, od ktorého sa puk odrazil na ochrannú sieť. O dve sekundy už bude hrať Poprad v plnom počte.
     
    52:37
    Tomáš Klempa teraz z pravého kruhu vykúzlil ideálnu prihrávku pred bránkovisko, kde si zbiehal Michal Peško, no z prvej trafil iba do pripraveného Kostúra!
     
    53:14
    Tomáš Sýkora sa natlačil po pravom krídle, prešiel následne poza bránu, no už v predbránkoviskovom priestore nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    53:52
    Bučka netrafil na útočnej modrej čiare letiaci puk, no pomohol mu výrazne brankár Martin Šúrek a vlastne aj celému tímu, keď dokázal puk pohotovo cez nebezpečného a rýchleho Paločka odstreliť po mantineli von z obrannej tretiny.
     
    55:10
    Hvila teraz nedokázal zachytiť Kasíkovu zlú prihrávku a teda hra sa bude po odpískanom zakázanom uvoľnení presúvať pred Kostúra.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1050 divákov.
     
    55:44
    Tibor Kutálek si v medzikruží spracoval prihrávku od Pašeka, no následná tvrdá strela skončila iba v Kostúrovom náručí.
     
    56:26
    Poprad dal gól!
    Po dlhom čase tu máme znovu presný zásah, presadili sa popradskí hokejisti! Po pravej strane vzal puk do zakončenia ĽUBOŠ BARTEČKO, ktorý ešte najprv prihrával na ľavú stranu Sýkorovi, ten však puk Bartečkovi cez jediného obrancu vrátil a Bartečko následne z prvej prekonal Šúreka!
    Asistencie: Tomáš Sýkora, Peter Boltun.
    BARTEČKO - 4:1
     
    57:13
    Do tesnej blízkosti gólmana Matúša Kostúra sa dostal Filip Hudec, no ten, hádam, na dva pokusy neprekonal popradského brankára.
     
    57:41
    Z pravého kruhu tvrdo vypálil Tomáš Holovič, ktorého delovka opečiatkovala pravú tyčku popradskej brány!
     
    58:25
    Dušan Pašek si s pukom skorčuľoval vyššie na hornú časť pravého kruhu, odkiaľ preveril pozornosť gólmana Kostúra, no ten absolútne sebaisto zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    58:49
    Štefan Fabian poslal puk z obranného pásma po mantineli von cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie a hra sa presunie pred Kostúra.
     
    59:36
    Lukáš Paukovček sa uvoľnil do zakončenia po ľavej strane a z ľavého kruhu strieľal, no nemieril presne.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Popradskí hokejisti pridali v priebehu tretej tretiny ešte jeden gól, keď sa v priebehu 57. minúty presadil Bartečko. Domáci teda zvíťazili 4:1 a získavajú ďalšie tri body.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a teším sa na vašu priazeň už v piatok, keď Poprad v šlágri kola a východniarskom derby privíta Košice. Ďakujem za pozornosť pri sledovaní dnešného on-line prenosu a prajem príjemný zvyšok večera.
     
    Hlasy po zápase

    Milan Jančuška (tréner Popradu): Dnes môžem byť spokojný len so získanými bodmi, bolo to dnes bez pohybu, chýbalo naozaj veľa, aby sme herne presvedčili, možno keby sme premenili tie šance za stavu 2:0, 3:0, nemuseli by sme sa trápiť so súperom až do konca zápasu.

    Jozef Krišák (asistent trénera Piešťan): Išli sme sem s oklieštenou zostavou, máme veľa zranených hráčov, sú to kľúčoví, ale napriek tomu sme chceli v Poprade bojovať. Poprad bol hrateľný, chýbalonám šťastie, musím vyzdvihnúť brankára Popradu, ktorý predviedol naozaj dobrý výkon a najmä vďaka jeho zákrokom domáci získavajú tri body. (19:20:37)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Kroták (Takáč), 20. Kroták (Paločko, Takáč), 28. Gápa (Bartečko), 57. Bartečko (T. Sýkora, Boltun) – 39. B. Rapáč (Peško)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, M. Nagy
    ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Patrik Rybár) – Šedivý, Kotaška – Brňák ("C"), Hamrák – Bučka, Hluch – Konečný, Holovič ("A"), Klempa – B. Rapáč, Pašek, Kutálek – Románek ("A"), Peško, Vaculín – Srnec, F. Hudec

    Rozhodca: Lauff – Bogdaň, Gavalier

    Diváci: 1050