Jekaterinburg – Čerepovec 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Jaroslavľ 3:4 (po pr.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Novgorod 3:2 (po pr.)
Togliatti – Soči 1:3 (kon.) | Nižnekamsk – Viťaz 2:3 (kon.) | D. Moskva – Omsk 5:4 (po pr.)
Petrohrad – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Dynamo Moskva
5:4 (3:1, 0:2, 1:1 - 1:0)
Avangard Omsk
Štvrtok 06.11.2014, 17:30 • Aréna Chimki • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu! Kontinentálna hokejová liga pokračuje aj dnešným zápasom medzi Dynamom Moskva a Avangardom Omsk. Stretnutie sa začína o 17:30 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Dynamo Moskva
    Domáci hokejisti sa momentálne nachádzajú na štvrtej priečke tabuľky Západnej konferencie so ziskom 48 bodov. Na tretieho nováčika Jokerit Helsinki strácajú v prepočte šesť bodov. Zozadu im zase dýcha na chrbát Dinamo Minsk, ktoré stráca na moskovský celok päť bodov. Moskva odohrala dokopy 24 zápasov, v ktorých 16-krát zvíťazila (z toho 14 ráz v riadnom hracom čase). V posledných piatich zápasoch domáci trikrát zvíťazili a dvakrát prehrali. Naposledy (utorok) doma rozstrieľali Salavat Julajev Ufa šiestimi gólmi a zároveň žiaden neinkasovali. Najproduktívnejším hráčom Dynama je Maxim Pestuško, ktorý má na konte 18 bodov za 7 gólov a 11 asistencií.

    Avangard Omsk
    Hosťujúcim hokejistom momentálne patrí výborné druhé miesto v tabuľke Východnej konferencie. Dokopy Omsk získal 52 bodov v 16 vyhratých zápasoch (všetky v riadnom hracom čase) a štyrikrát po jednom bode, keďže súperovi podľahol v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Na prvý Magnitogorsk stráca Omsk štyri body a rovnako z tretej priečky ho "prenasleduje" Kazaň, ktorá zatiaľ získala 49 bodov. V posledných piatich zápasoch sa hráčom Avangardu darilo takmer bezchybne. Vyhrali totižto štyri zápasy a v jednom podľahli súperovi po predĺžení. Naposledy v nedeľu zdolali doma Nižnekamsk 5:1. Zápas s Moskvou bude teda pre nich prvý na novom tripe. Najproduktívnejším hráčom hostí je Denis Paršin, ktorý zatiaľ nazbieral 29 bodov (12+17).

    Oba tímy sa nachádzajú na solídnych priečkach tabuľky. Z tohto pohľadu teda v Aréne Chimki môžeme vidieť dramatický duel, ktorý by mohol priniesť pekné gólové akcie a výborné zákroky brankárov.

    Ak teda chcete vedieť všetko podstatné o tomto zápase, sledujte od 17:30 náš on-line prenos. Želám vám ešte príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Jeromenko (Šaryčenkov) – Jalasvaara, Robinson, Osipov, D. Višnevskij, Budkin, Koriagin, Sinicyn – Daugavinš, Pestuško, Gorovikov, Volkov, Karsums, Karpov, Babenko, Glazačev, Dugin, Tereščenko, Sopin, Mosaliov

    Avangard Omsk: Barulin (Šilin) – Blaťák, Gustafsson, Kulyaš, Kulik, Liamin, Vasiljev – Popov, Perežogin, Kolarik, Berdnikov, Lemťugov, Neprajev, Sobotka, Širokov, Paršin, Pervušin, Lauta, Ivanov, Mozer, Semjonov

    Rozhodca: Jeřábek, Belov – Golyak, Dedjuľa.
     
    Oba celky už pomaly vychádzajú zo šatní na klzisko. Domáci hokejisti sa predstavia v modrých dresoch a hostia z Omsku budú hrať toto stretnutie v dresoch bielej farby.
     
    Pred zápasom si ešte vypočujeme štátnu hymnu Ruskej federácie.
     
    Všetko je pripravené, aby sa zápas začal.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní tohto stretnutia zvíťazili domáci hokejisti, ktorí sa okamžitým nahodením puku snažili dostať do zakončenia, no defenzíva hostí im puk dokázala včas odobrať.
     
    00:45
    Avangard Omsk dal gól!
    A máme tu bleskový gól dnešného stretnutia, ktorým sa hostia dostávajú do vedenia! Perežogin zamanévroval s pukom popri mantineli v okolí ľavého kruhu, následne mu protismerne šiel Kolarik, prenechal mu puk. Kolarik následne skvelo v medzikruží našiel ALEXANDRA POPOVA, ktorý pohotovo zakončil popod Jeromenkov betón!
    Asistencie: Chad Kolarik a Alexander Perežogin.
    POPOV - 0:1
     
    01:32
    Z horného vrcholu pravého kruhu strieľal Alexej Sopin, no jeho zakončenie bolo zrazené na ochrannú sieť. Hostia zatiaľ výborne začali do tohto zápasu, domáci sa potrebujú rýchlo spamätať a začať hrať svoju hru.
     
    02:01
    Od modrej čiary pálil Denis Kulyaš, no jeho tvrdú koncovku dokázal gólman Jeromenko bezpečne vyraziť svojím betónom. Jeho spoluhráči následne založili útok, no priveľmi neuspeli.
     
    02:48
    Kirill Semjonov sa rýchlym tempom presunul po pravej strane, následne sa dostal na dolnú časť pravého kruhu, odkiaľ sa snažil prekvapiť Jeromenka, no ten bol v strehu a puk prikryl pod svojou lapačkou.
     
    03:04
    Maxim Pestuško na opačnej strane posunul z pravého kruhu pred bránkovisko na Kasparsa Daugavinša, lenže ten dorážal iba do výstroje brankára Barulina, ktorý puk pre istotu schoval pod svojou lapačkou.
     
    03:43
    Blaťák hľadal prihrávkou z rohu klziska medzi kruhmi Vladimíra Sobotku, no veľmi sa mu to nepodarilo, keďže puk bezpečne zachytili hokejisti Moskvy.
     
    04:27
    Z ľavého kruhu vyskúšal pozornosť gólmana Barulina Maxim Karpov, ktorý si do týchto miest bezpečne skorčuľoval, no následne mieril iba do výstroje brankára Omsku.
     
    04:50
    Volkov sa snažil po pravom krídle prejsť do zakončenia, no zastavil ho svojím telom Vasiljev. Domáci však stále pri puku.
     
    05:16
    Karpov nabil na modrú čiaru Konstantinovi Volkovovi, lenže ten svojou tvrdou delovkou dokázal namieriť iba do betónov Konstantina Barulina, ktoré vyrazili puk pred seba a potom lapačka gólmana hostí puk prikryla.
     
    05:44
    Denis Kulyaš si na pravom kruhu spracoval ťažký puk od Ivana Neprajeva, no zvládal to a z prvej strieľal, ale Jeromenkova lapačka bola na správnom mieste. Puk zachytila a hra bola prerušená.
     
    06:02
    Alexej Tereščenko sa dostal po ľavej strane do nebezpečnej blízkosti brankára Barulina, pred bránkoviskom mal voľného spoluhráča, no rozhodol sa pre strelu, ktorú brankár Avangardu bezpečne vyrazil svojou výstrojou!
     
    06:53
    Mosaliov prihral na modrú Budkinovi, ktorý to ako pravák mal na bekhend, takže z prvej by príliš dobre nevypálil, a preto sa rozhodol puk posunúť na zadný mantinel.
     
    07:24
    Za hákovanie na Maxima Pestuška pri brejku nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie pre Pestuška!
     
    07:24
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Je vyrovnané! MAXIM PESTUŠKO šiel s pukom niekde pred bránkovisko, premiešal a strelou pomedzi betóny prekonal Barulina!
    Maxim PESTUŠKO - 1:1
     
    07:53
    Puk sa odbíjal od hokejok hráčov na útočnej modrej čiare Dynama, napokon ho síce domáci získali, ale museli s ním zamieriť až do obranného pásma.
     
    08:45
    Konstantin Volkov vypálil z medzikružia, no jeho zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť. Bude sa teda vhadzovať v útočnom pásme Dynama Moskva.
     
    09:07
    Do veľkej šance sa dostal Vladimír Sobotka, ktorý získal v medzikruží prenechanú prihrávku od Denisa Paršina, následne zamieril priamo na brankára Jeromenka, ktorého však neprekonal. Potom sa do brány tlačil Širokov, ktorý mohol dotlačiť puk do brány, no bola tam skvelo postavená hokejka domáceho hráča. Viacero hráčov sa natlačilo do svätyne gólmana domácich, no puk pravdepodobne nepreťal bránkovú čiaru. Hlavní rozhodcovia ešte konzultujú s videorozhodcom.
     
    09:07
    Po dlhom rozhodovaní hlavní rozhodcovia neuznávajú gól, pokračuje sa vhadzovaním pred Jeromenkom.
     
    09:22
    Chad Kolarik strieľal z ľavého kruhu, no strelou trafil iba jedného z hráčov Dynama Moskva.
     
    09:39
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrajú domáci. Alexander Popov odchádza na dve minúty za hrubosť.
     
    09:45
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Netrvalo dlho a domáci hokejisti ihneď využívajú túto hru v početnej prevahe! Volkov vyhral vhadzovanie, posunul ho na MAXIMA KARPOVA, následne si ešte títo dvaja útočníci vymenili puk na pravom kruhu, Karpov potom zamieril do priestoru bodu vhadzovania na pravom kruhu odkiaľ prudkou strelou ku pravej žrdi prekonal brankára Avangardu Omsk!
    Asistencia: Konstantin Volkov.
    Maxim KARPOV - 2:1
     
    10:22
    Sopin posunul puk na pravý kruh Budkinovi, lenže tomu puk na hokejku príliš dobre nesadol a strieľal len veľmi nerazantnú strelu, ktorá skončila na korčuliach Kirilla Liamina.
     
    10:49
    Hra sa v týchto chvíľach presúva pred Alexandra Jeromenka, keďže jeho spoluhráči nevymysleli príliš najšťastnejšiu akciu. Tá skončila odpískaným zakázaným uvoľnením.
     
    11:14
    Gorovikov posunul z pravého kruhu do medzikružia Maximovi Pestuškovi, ktorý však triafal len do obrancu protihráča.
     
    12:01
    Maxim Karpov sa dostal do tesnej blízkosti brankára Barulina, no následne mieril iba do jeho výstroje. Gólman Omsku bol samozrejme pripravený a strelu zachytil vo svojej výstroji.
     
    12:27
    Mat Robinson zaviezol puk do útočného pásma, následne ho len nahodil po zadnom mantineli. Potom sa puku však už zmocnili hostia.
     
    13:01
    Andrej Ivanov vyskúšal pozornosť brankára Jeromenka strelou z hornej časti ľavého kruhu. Gólman Dynama Moskva však bezpečen puk vyrazil svojou hokejkou za bránu.
     
    13:57
    V strednom pásme získali puk hostia, následne ho rozohrali cez obrancov až za bránu. Potom obe mužstvá prestriedali a na ľad teda prídu čerstvé sily, ktoré sa budú usilovať o niečo hokejovo zaujímavé, možno aj nezaujímavé.
     
    14:35
    Po pravom krídle sa snažil popri mantineli prejsť Roman Berdnikov, no proti dvom hráčom v modrých dresoch veľmi nepochodil.
     
    15:16
    Maxim Karpov sa snažil z ľavého kruhu zadovkou nájsť v medzikruží Karsumsa, no šikovný bol v tejto situácii Vasiljev, ktorý perfektne čítal hru a puk dokázal vypichnúť i následne rozohrať.
     
    16:10
    Alexander Popov mal puk na hokejke v strednom pásme, obhodil si jedného protihráča, následne v medzikruží so šťastím aj druhého, zastavil sa pred bránkoviskom pri ľavej žrdi a ponúkol puk ku opačnej žrdi Alexandrovi Perežoginovi, no ten z prvej netrafil priestor brány!
     
    17:24
    Alexej Sopin prekorčuľoval po pravom krídle, dostal sa až za bránu Barulina, potom sa otočil a na modrej čiare pekne našiel Budkina, no ten delovkou netrafil bránu!
     
    17:43
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov! Defenzíva Avangardu v týchto chvíľach maximálne pohorela. Najprv Gorovikov spoza brány pretlačil puk ku ľavej žrdi na Pestuška, ktorý ešte stihol s prehľadom posunúť pred bránkovisko, kde bol KASPARS DAUGAVINŠ a ten ku ľavej žrdi skóroval cez bezmocného Barulina!
    Asistencie: Maxim Pestuško a Konstantin Gorovikov.
    Kaspars DAUGAVINŠ - 3:1
     
    18:20
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domácich, keďže sa hráči v modrých dresoch dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    18:43
    Nebezpečne s pukom vyzeral Sergej Širokov, ktorý z pravého kruhu, poza bránu prešiel až ku ľavému kruhu, no potom mu pravdepodobne už došli sily a svojich spoluhráčov nájsť nedokázal.
     
    19:35
    Popov získal rýchlosť po ľavej strane, mal pred bránkoviskom Perežogina, no rozhodol sa pre prihrávku na hráča z druhej vlny, no následne už tam boli v hojnom počte hokejisti Dynama Moskva, ktorí túto poslednú akciu zápasu bezpečne zastavili.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme toho videli celkom dosť. Hostia sa dostali do vedenia hneď v prvej minúte zápasu, keď Jeromenka prekonal Popov. Potom však premenil trestné strieľanie v ôsmej minúte Pestuško a bolo vyrovnané. Hostia následne mali obrovskú šancu, no neskórovali. Vyplatilo sa im to, keďže následne v 10. minúte Karpov prekonal Barulina a v priebehu 18. minúty upravil skóre prvej tretiny Daugavinš.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:26.
     
    Strely po prvej tretine:
    Dynamo Moskva – 8
    Avangard Omsk – 7
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Po výmene strán sa podarilo vhadzovanie vybojovať domácim hokejistom, tí však puk ihneď vyhodením do útočného pásma stratili a do prvého útoku môžu teda ísť hosťujúci hokejisti.
     
    20:45
    Sobotka zachytil puk v obrannom pásme, domáci a ani hostia sa nikam nenáhlia. Pomaly môžu začať hráči Omsku novú akciu, keďže prestriedali.
     
    21:13
    Z hornej časti pravého kruhu ohrozil gólmana Barulina Dmitrij Višnevskij, ktorý vybojoval puk po zlej rozohrávke hostí. Jeho zakončenie však brankár Avangardu bezpečne zachytil vo svojej výstroji.
     
    21:58
    Od začiatku druhej tretiny sú oba tímy opatrné. Tvoriť hru by mali predovšetkým hokejisti Omsku, ktorí prehrávajú o dva góly.
     
    22:37
    Popov posúval v strednom pásme na Lemťugova. Bolo to však príliš na päty a puk, ktorý vlastne smeroval do rohu klziska zachytili už domáci hokejisti.
     
    23:01
    Z pravého kruhu od mantinelu vypálil Alexander Perežogin, no gólman Jeromenko strelu videl bez problémov, zachytil ju do lapačky a následne rýchlo rozohral na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    24:15
    Maxim Karpov sa snažil o spracovanie puku na útočnej modrej čiare, no akosi sa mu kus čiernej gumy odrazil od mantinelu a následne už nestihol nahadzovať do útočného pásma.
     
    25:05
    Dugin sa snažil z pravého kruhu hľadať pred bránkoviskom Mosaliova, no obrana Omsku zapracovala účinne a puk mu vypichla.
     
    25:38
    Alexej Tereščenko sa snažil o prekvapenie gólmana Barulina, keď strieľal z ťažkého uhlu z ľavej strany, ale mieril iba do vyrážačky brankára domácich.
     
    26:09
    Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Dmitrin Sinicyn. Omsk teda bude mať presilovú hru.
     
    26:34
    Hosťom sa podarilo usadiť sa v pásme. O prvé zakončenie v presilovej hre sa postaral Janne Jalasvaara, no jeho strela od modrej čiary bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    26:51
    Avangard Omsk dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a znižujú náskok Dynama Moskva! Paršin nakorčuľoval po ľavom kruhu, prešiel poza bránu a prihrával Sobotkovi, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti. Následne sa pred bránou Moskvy začal skôr šerm než hokej. V tejto tlačenici dokázal cez ležiaceho Jeromenka pretlačiť puk SERGEJ ŠIROKOV a je to teda 3:2!
    Asistencie: Chad Kolarik a Vladimír Sobotka.
    Sergej ŠIROKOV - 3:2
     
    27:05
    Maxim Pestuško (Dynamo Moskva), 2 minúty, nedovolená hra vysokou hokejkou.
     
    27:19
    Alexej Tereščenko (Dynamo Moskva), 2 minúty, podrazenie. Presilová hra pre Omsk o dvoch hráčov!
     
    28:37
    Avangard Omsk dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a v týchto chvíľach je skóre vyrovnané! Z medzikružia posunul Kolaril puk na pravý kruh, kde bol Alexej Perežogin, ktorý z prvej pohotovo trafil voľný priestor Jeromenkovej svätyne!
    Asistencia: Chad Kolarik.
    Alexandr PEREŽOGIN - 3:3
     
    29:56
    Tentokrát budú mať presilovú hru domáci hokejisti. Na trestnú lavicu odchádza Kirill Liamin, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    30:13
    Hráčom Dynama Moskva sa zatiaľ príliš nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Ich prvý pokus o útok vytlačili hostia až do obranného pásma domácich.
     
    30:37
    Janne Jalasvaara pálil od modrej čiary, no puk zblokoval jeden z hokejistov Omsku tesne pred Barulinom. Následne sa hráči hosťujúceho mužstva oslobodili.
     
    31:16
    Gólman Alexander Jeromenko si teraz dokonca musel dávať pozor aj v presilovej hre svojich spoluhráčov, keď po pravej strane potiahol akciu Vladimír Sobotka, no napokon Jeromenko s istotou puk zastavil vo svojej lapačke.
     
    31:47
    V týchto chvíľach putuje za seknutie na trestnú lavicu Erik Gustafsson. Domáci teda budú mať asi dvadsať sekúnd presilovku o dvoch mužov na ľadovej ploche viac.
     
    31:52
    Osipov sa oprel do puku na modrej čiare, no Konstantin Barulin bezpečne betóny pritlačil navzájom k sebe a puk z seba nepustil.
     
    32:19
    Jalasvaarovu delovku zblokovali hostia smerom do stredného pásma. Domáci museli teda všetci vyjsť z útočného pásma. Následne sa im však rozohrávka na druhýkrát nepodarilo a teda budú musieť začínať odznovu po vyhodení puku od hráčov Omsku.
     
    32:42
    Daugavinš získal puk v rohu klziska, dostal sa s ním za bránu, no ešte predtým ho skvelo ponúkol pred bránu Maximovi Pestuškovi, ktorý však z prvej trafil iba výstroj gólmana Avangardu Omsk. Ten zasiahol úplne perfektne!
     
    33:24
    Pozorný Jevgenij Kulik zastavil akciu Konstantina Volkova, následne však odstrelil puk iba na modrú čiaru, kde bol ešte hráč domáceho mužstva.
     
    34:03
    Na Denisa Mosaliova sa akosi zabudlo. Tento hráč si nakorčuľoval z pravého kruhu až do tesnej blízkosti Konstantina Barulina, no následne zakončoval len do jeho výstroje a do dorážky sa už nedostal, keďže gólman Omsku bezpečne puk schoval vo svojej výstroji!
     
    34:37
    Vladimír Sobotka na opačnej strane predviedol podobný manéver, keď sa z ľavého kruhu bekhendovou stranou natlačil pred Jeromenka, no ten bez problémov vyrazil mimo nebezpečenstva.
     
    35:33
    Zo stredného pásma vyštartoval za pukom Maxim Karpov, no skôr bol pri ňom predsa len obranca Jevgenij Kulik, ktorý následne rozohral.
     
    36:18
    Hostia si teraz pred bránkoviskom neurobili okamžite poriadok, prihrali jednoducho na hokejku Maxima Pestuška, ktorý sa dostal do nebezpečnej šance z tesnej blízkosti, no pozorný Barulin všetko zachránil svojou prítomnosťou a dobrým zákrokom výstrojou!
     
    37:28
    Na opačnej strane sa do veľkej šance dostal Alexander Popov, ktorý zrýchlil po ľavom kruhu, uvoľnil sa sám na brankára Jeromenka, no následne trafil iba jeho telo!
     
    38:19
    Roman Berdnikov pálil asi z horného vrcholu na pravom kruhu, no jeho tvrdá delovka bola bezpečne vyrazená sebavedomým gólmanom Jeromenkom, ktorý použil na eliminovanie tejto strely svoj pravý betón.
     
    38:45
    Maxim Karpov sa rozbehol po pravom krídle, následne však už ku bráne nemohol pokračovať, keďže ho zastavilo postavenie mimo hry.
     
    38:45
    Konstantin Volkov dopomohol Karpovovi v tejto situácii, keď on vnikol skôr do útočného pásma, no zároveň s tým telom odstavil Berdnikova. Tento zákrok je však nedovolený a Volkov odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    39:18
    Perežogin posunul z rohu klziska na modrú čiaru Blaťákovi, ktorého strela už však bola neplatná, pretože tesne pred ním odpískal hlavný rozhodca postavenie útočiaceho hráča bránkovisku. V týchto priestoroch sa vyskytol Popov a hra sa teda presúva do stredného pásma.
     
    39:34
    Vo vlastnom oslabení sa do zakončenia dostal Alexej Tereščenko, ktorý sa pretlačil do medzikružia, no jeho bekhendová strela nebola presná.
     
    39:59
    Na dve minúty za podrazenie putuje Vladimír Sobotka (Omsk), ale on si odsedí trest až na začiatku tretieho dejstva.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli znovu dobré výkony oboch tímov, no predsa len boli hráči Omsku o niečo lepší. Podarilo sa im totižto vrátiť do zápasu dvomi gólmi a vyrovnať tak na 3:3. V 28. minúte sa presadil Širokov a o dve minúty neskôr rozvlnil sieť aj Perežogin.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:21.
     
    Strely po druhej tretine:
    Dynamo Moskva – 16
    Avangard Omsk – 18
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    O prvé zakončenie v priebehu tretej tretiny sa nám postaral Denis Kulyaš, ktorý strieľal švihom od modrej čiary na Jeromenka, ktorému puk síce z lapačky vypadol, ale následne už pri ňom boli spoluhráči.
     
    40:45
    Vladimir Pervušin mal šancu, keď po strele od Kirilla Liamina dorážal osamotený z tesnej blízkosti, no napokon trafil iba výstroj skvelého gólmana Jeromenka!
     
    41:04
    Volkov našiel z pravej strany pred bránkoviskom Janneho Jalasvaaru, ten mal pred sebou už len gólmana Barulina, ktorý ležal, no následne Jalasvaara prestrelil bránu.
     
    42:13
    Z ľavého kruhu ohrozil gólmana hostí Maxim Pestuško, ktorý však trafil iba do betónov brankára Omsku. Ten následne prikryl puk do svojej moci a vhadzuje sa pred ním.
     
    42:44
    Či je Barulin v strehu, chcel vedieť Janne Jalasvaara, ktorý strieľal z medzikružia, no jeho zakončenie švihom však smerovalo iba mimo brány.
     
    43:46
    Domáci hokejisti získali puk do svojej moci, upokojili hru na vlastnej polovici a pomaly budú začínať novú útočnú akciu.
     
    44:14
    Valerij Vasiljev strieľal z hornej časti pravého kruhu, no jeho strela bola zblokovaná mimo brány a následne puk skončil v rohu klziska.
     
    44:47
    Sobotka hľadal prihrávkou spoza brány pred bránkoviskom Alexandra Perežogina, no puk mu však poslal len na päty.
     
    45:32
    Sergej Širokov vystrelil od modrej čiary, no následne dokázal gólman Jeromenko bezpečne vyraziť puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    46:20
    Dinamo Moskva dalo gól!
    V tejto chvíli strieľajú domáci hokejisti veľmi dôležitý gól v tomto zápase! V rohu klziska bojoval Glazačev o puk s dvomi protihráčmi. Následne tam však prišiel pozorný DENIS MOSALIOV, ktorý vybojoval puk, dostal sa s ním horko-ťažko do medzikružia a odtiaľ prudkou strelou dokázal prekonať Barulina!
    Asistencia: Konstantin Glazačev.
    Denis MOSALIOV - 4:3
     
    47:01
    Pred hosťujúcimi hokejistami stojí mimoriadne ťažká úloha, ak teda chcú ešte zabojovať o zisk bodov. Domáci sa pravdepodobne už teraz budú plne sústrediť na defenzívu a veľmi nebudú riskovať zbytočné straty puku v útočnom pásme a protiútoky v ich neprospech.
     
    48:07
    Jegor Dugin smeroval do útočného pásma po ľavom krídle, následne z ľavého kruhu sa snažil naslepo krížnou prihrávkou nájsť spoluhráčov, no puk len preletel medzikružím a skončil na opačnom mantineli.
     
    48:59
    Denis Paršin sa šikovne natlačil po ľavej strane až do tesnej blízkosti Jeromenka, no napokon mu pozorný brankár Dynama Moskva vypichol puk a Paršin teda nedokázal využiť túto situáciu na vyrovnanie.
     
    49:46
    Dmitrij Višnevskij našiel z ľavého kruhu skvelou prihrávkou do medzikružia Konstantina Glazačeva, ktorý tam prišiel z druhej vlny, jeho následná strela však smerovala iba do výstroje gólmana Konstantina Barulina!
     
    50:52
    Z ľavého kruhu strieľal strelec štvrtého gólu domácich – Denis Mosaliov, no teraz sa tvrdou strelou nepresadil, keďže netrafil priestor brány.
     
    51:11
    Alexander Perežogin skorčuľoval na horný vrchol ľavého kruhu, no jeho tvrdú delovku dokázal brankár Jeromenko zachytiť vo svojej výstroji a následne sa bude vhadzovať v obrannom pásme Dynama Moskva.
     
    51:34
    Alexej Tereščenko pálil z prvej z medzikružia, no napokon svojím tvrdým projektilom trafil iba protihráča, od ktorého sa puk odrazil do rohu hracej plochy.
     
    52:30
    Presilová hra pre Omsk. Alexander Osipov odchádza na dve minúty za hákovanie. Hostia teda majú väčšiu možnosť na vyrovnanie.
     
    52:47
    Hosťujúci hokejisti teda spravili veľkú chybu, keďže im puk domáci odobrali, následne sa po prihrávke Gorovikova v útočnom pásme dostal Kaspars Daugavinš do veľkej šance z tesnej blízkosti, no napokon útočník Dynama Moskva netrafil bránU!
     
    54:08
    Avangard Omsk dal gól!
    Predsa sa len hosťujúcim hokejistom podarilo vyrovnať a zápas je teda o niečo viac dramatický! Mozer potiahol puk cez stredné pásmo, následne na pravú stranu prihral Sobotkovi, ktorý sa dostal ku mantinelu do okolia pravého kruhu. Potom skvelo našiel pred bránkoviskom spomínaného JEVGENIJA MOZERA, ktorý si spracoval prihrávku, uvoľnil sa a zakončil ku pravej žrdi!
    Asistencia: Vladimír Sobotka.
    Jevgenij MOZER - 4:4
     
    55:38
    Vladimir Pervušin sa snažil o nahodenie puku bekhendom z modrej čiary, no dokázal trafiť iba protihráčov.
     
    56:12
    Obe mužstvá už sa snažia hrať opatrne. Pravdepodobne tento zápas pôjde do predĺženia, no predsa len ešte môžeme nejaký ten gól do klaksónu vidieť. Aj Moskva a aj Omsk sú určite hladní po troch bodoch.
     
    57:49
    Alexander Popov využil medzeru v defenzíve Dynama, následne sa dostal do samostatného zakončenia, no blafákom na bekhend netrafil priestor brány!
     
    58:42
    Denis Mosaliov sa natlačil cez stred ihriska až pred bránkovisko, následne vyslal zadovku, ktorou však nikoho napokon nenašiel.
     
    59:06
    Perežogin sa sám vydal do protiútoku, no puk mu ušiel tesne pred Jeromenkom, ktorý následne použil svoju hojeku na vypichnutie puku.
     
    59:55
    Domáci držia puk v obrannom pásme a už by sa nič vážne nemalo udiať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V poslednej časti hry sa dostali domáci do vedenia zásluhou Mosaliova, no napokon ešte predsa len hostia vyrovnali gólom z hokejky Mozera. Po 60 minútach je stav 4:4 a o malú chvíľu teda bude nasledovať predĺženie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 6208 divákov.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:07
    Hneď na úvod sme mali možnosť vidieť obrovitánsku šancu Avangardu Omsk! Denis Kulyaš po vhadzovaní okamžite vykorčuľoval za pukom ku pravému mantinelu, vystrelil na Jeromenka, ktorý vyrážal pred seba. Tu prišiel Popov, ktorý ešte prihral nakrátko na Alexandra Perežogina, no ten úplne zle trafil puk smerom mimo brány, pritom mal pred sebou už len bezmocnú hokejku Jeromenka!
     
    60:47
    Domáci hokejisti získali puk do svojej moci a pomaly z vlastného obranného pásma začnú novú útočnú akciu.
     
    61:35
    Z ľavého kruhu vystrelil Roman Berdnikov, no jeho strelu dokázal bezpečne zblokovať Dmitrij Višnevskij.
     
    62:22
    Kaspars Daugavinš dostal dobrý puk do medzikružia, potom sa s ním však vrátil dozadu a na modrú prihral Jalasvaarovi, ktorý sa podľa čiarových rozhodcov vyskytol už v ofsajde. No, zo spomaleného záberu vidieť, že rozhodovali naozaj milimetre.
     
    62:39
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci hokejisti strieľajú gól a víťazia v tomto zápase! Karpov smeroval s pukom za bránu, zbavil sa jedného protihráča a následne nakrátko prihral na ľavý kruh JANNEMU JALASVAAROVI, ktorý z prvej príklepom nedal strelou do pravého horného kúta Barulinovi žiadnu šancu!
    Asistencia: Maxim Karpov.
    Jaane JALASVAARA - 5:4
     
    Koniec zápasu.
     
    O víťazstve Dynama Moskva rozhodol v predĺžení Janne Jalasvaara a domáci teda získavajú dva body. Hosťom sa napokon podarilo získať aspoň jeden cenný bod, keď predviedli dobrý výkon v druhej tretine, počas ktorej strelili dva góly.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vašu priazeň aj pri ďalších on-line prenosoch.
    Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (20:04:55)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Pestuško (t.s.), 10. Karpov (Volkov), 18. Daugavinš (Pestuško, Gorovikov), 47. Mosaliov (Glazačev), 63. Jalasvaara (Karpov) – 1. Popov (Kolarik, Perežogin), 27. Širokov (Kolarik, Sobotka), 29. Perežogin (Kolarik), 55. Mozer (Sobotka)


    Dynamo Moskva: Jeromenko (Šaryčenkov) – Jalasvaara, Robinson, Osipov, D. Višnevskij, Budkin, Koriagin, Sinicyn – Daugavinš, Pestuško, Gorovikov, Volkov, Karsums, Karpov, Babenko ("C"), Glazačev, Dugin, Tereščenko, Sopin, Mosaliov
    Avangard Omsk: Barulin (Šilin) – Blaťák, Gustafsson, Kulyaš ("C"), Kulik, Liamin, Vasiljev – Popov, Perežogin, Kolarik, Berdnikov, Lemťugov, Neprajev, Sobotka, Širokov, Paršin, Pervušin, Lauta, Ivanov, Mozer, Semjonov

    Rozhodca: Jeřábek, Belov – Golyak, Dedjuľa

    Diváci: 6208