Čeljabinsk – A. Mytišči 2:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Dinamo Minsk 2:6 (kon.) | Nižnekamsk – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.)
Togliatti – HC Slovan 3:6 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:6 (2:3, 0:3, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Piatok 24.10.2014, 15:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:24
    Po nedovolenom počínaní Iľju Šinkeviča si ešte Jugra zahrá v presilovej hre.
     
    49:30
    V momente, kedy už sú domáci v pätici, chcel pomôcť s rozohrávkou svojmu tímu Larsa Haugen, ktorý si vyšiel za svoju bránu, no puk sa mu od zadného mantinelu nečakane odrazil do bránkoviska, kde sa puku ujal Rajala, ktorého pokus dokázal strážca hosťujúcej svätyne rýchlym návratom na miesto svojho pôsobenia zneškodniť!
     
    46:58
    A práve Arťjom Buljanskij si odchádza spytovať svedomie na lavicu hanby za odhodenie hokejky. Zoznam vylúčených hráčov Jugry dnes nemá konca-kraja.
     
    43:00
    Počas vlastnej presilovej hry vyrobila defenzíva Dinama Minska fatálnu chybu. Na modrej čiare jej puk ukradol Jatsenko, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, no v priamom mikro-súboji s Haugenom neuspel a nórskeho brankára v obrovskej príležitosti neprekonal!
     
    41:27
    Hokejisti Jugry majú od polovice zápasu veľké problémy vydržať dlhší časový úsek v plnom počte. Po nedovolenom zákroku Daniila Stalnova nasleduje opäť početný výhoda Dinama Minsk.
     
    38:50
    Andrej Sergejev svojim krosčekom daroval Dinamu Minsk ďalšiu početnú prevahu, ktorá bude v prípade nevyužitia, predelená prestávkou.
     
    34:00
    Tak, asi som to zakríkol. Opäť sa totiž vylučuje a na lavicu hanby putuje po druhý krát v priebehu niekoľkých minút Denis Gorbunov, ktorý sa previnil podrazením.
    Alexej KAľJUŽNIJ - 2:6
     
    31:53
    Dinamo Minsk dal gól!
    Konečne sme sa po dlhej dobe dočkali aj niečoho hokejovo pekného. Dinamo dokázalo presilovku piatich proti trom poľahky využiť a pridalo svoj šiesty gól v dnešnom stretnutí. Jonathan Cheechoo sa neulakomil a predložil puk pred bránu úplne voľnému ALEXEJOVI KAĽJUŽNIJMU, ktorý tak pridal k dnešným trom asistenciám i prvý gól. Predstavenie snov v podaní prvého útoku Dinama Minska na ľade Jugry. Asistencie: Jonathan Cheechoo, Paul Szczechura.
     
    31:34
    Vylúčeniam niet a niet v tejto fáze zápasu konca. Jugra by už potrebovala rozšíriť kapacitu trestnej lavice, pretože si na ňu odišiel sadnúť po prehrešku v útočnom pásme Denis Gorbunov.
     
    30:41
    Po nedovolenom zákroku Matta Ellisona v obrannom pásme sa sily na ľadovej ploche vyrovnajú.
     
    29:49
    Rozhodcovia porozdávali tresty veľmi zaujímavým pomerom. Krajíček a Čibisov dostali päť minút, domáci Buľjanskij štyri a Flichin dve, z čoho vypláva, že Dinamo bude hrať v presilovej hre.
     
    29:49
    V momente, kedy sa zápas láme do svojej druhej polovice, sa na ľade opäť strhla bitka a tentoraz nie len jedna. Nuž, rozhodcovia majú plné ruky práce s rozdeľovaním hráčov, ktorí v posledných minútach akosi pozabudli na to, že nie sú boxeri, ale hokejisti.
     
    29:40
    Obaja kohúti dostali päťminútový trest, čo je dostatočne dlhá doba na to, aby na lavici hanby svoj temperament skrotili.
     
    29:40
    V dnešnom zápase sme sa dočkali i momentu, ktorý na klziskách KHL až tak často k videniu nie je. Pepeljajev s Lingletom si zmerali sily v pästnej výmene názor!
    Jonathan CHEECHOO - 2:5
     
    26:35
    Dinamo Minsk dal gól!
    Nuž, s nádejami Jugry na body z dnešného zápasu to už nevyzerá vôbec dobre. O druhý zlepený gól Dinama v druhej tretine sa nepostaral nik iný ako hviezdne JONATHNAN CHEECHOO, ktorý dostal ideálnu prihrávku cez pásmo a vo výhodnej streleckej parkete sa nepomýlil. Kanadský útočník tak dokázal skompletizovať hetrik. Asistencie: Iľja Sinkevič, Alexej Kaľjužnij.
    Konstantin ZACHAROV - 2:4
     
    26:07
    Dinamo Minsk dal gól!
    Celok z bieloruskej metropoly odskakuje svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Pavel Razvadovskij to dva krát výborne hádzal na Gorjaševskichova s tým, že na dorážku číhal KONSTANTIN ZACHAROV, ktorý sa k puku dostal v druhom z týchto prípadov a už mu nerobilo problémy poslať puk za rozháraného brankára Jugry! Asistencia: Pavel Razvadovskij.
     
    24:30
    Dlhšiu dobu bez prerušenia ukončil nebezpečnou strelou z pravého kruhu Jonathan Cheechoo, ktorý sa dostal do dobrej parkety, no nateraz si musel nechať chuť na hetrik nechať zájsť. Kanaďan si totiž vylámal zuby na brankárovi Gorjaševskichovi, ktorý pred druhou tretinou vystriedal v domácom bránkovisku Michajla Birjukova.
     
    19:52
    Jugra dal gól!
    Gól strelil NIKITA GUSEV. Asistencie Igor Magogin, Arťjom Buljanskij.
     
    18:57
    Dinamo Minsk dal gól!
    Gól strelil JONATHAN CHEECHOO. Asistencie Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij.
     
    16:30
    Dinamo Minsk dal gól!
    Gól strelil SERGEJ DROZD. Asistencie Pavel Razvadovskij.
     
    12:36
    Jugra dal gól!
    Gól strelil TONI RAJALA. Asistencie Ben Maxwell, Lukáš Kašpar.
     
    11:34
    Ako prvý v zápase odchádza na trestnú lavicu Iľja Sinkevič, po ktorého faule tak má Jugra k dispozícii presilovú hru, a teda ideálnu šancu na vyrovnanie.
     
    04:30
    Szczechura zachytil na modrej čiare v útočnom pásme chybnú rozohrávku domácich a spoločne s útočným parťákom Cheechoom sa dostali do situácie dvoch proti jednému, ktorú riešili priam exhibičným spôsobom, no gólom sa im ju dokončiť nepodarilo!
     
    01:30
    Miestny hlásateľ ešte ani nestihol zahlásiť strelca prvého gólu a už skončil za Birjukovom puk po druhý krát. Vesce ho tam však po vyrazenej strele Cheechooa úmyselne kopol, takže po porade s video-rozhodcom ho hlavní arbitri celkom správne neuznali.
    Jonathan CHEECHOO - 0:1
     
    00:26
    Dinamo Minsk dal gól!
    Vo vyľudnenej aréne v Chanty-Mansijsku sa favorit zápasu dostáva veľmi rýchlo do vedenia. Kapitán Dinama Alexej Kaľjužnij využil fatálne zaváhanie domácich v obrannom pásme, z rohu klziska predložil puk do paľebnej situácie Paulovi Szczechurovi, ktorého pokus ešte dokázal Birjukov zlikvidovať, no puk vyrazil len ku JONATHANOVI CHECHOOVI, ktorý ho dorazil za chrbát domáceho brankára! Asistencie: Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Toni Rajala (Ben Maxwell, Lukáš Kašpar), 20. Nikita Gusev (Igor Magogin, Arťjom Buljanskij) – 1. Jonathan Cheechoo (Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij), 17. Sergej Drozd (Pavel Razvadovskij), 19. Jonathan Cheechoo (Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij), 27. Konstantin Zacharov (Pavel Razvadovskij), 27. Jonathan Cheechoo (Iľja Sinkevič, Alexej Kaľjužnij), 32. Alexej Kaľjužnij (Jonathan Cheechoo, Paul Szczechura)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Gorjaševskich – 21. minúty) – Larsen, Sergejev, Stalnov, Pepeljaev, Rjabikin, Mamkin, Sokolov, Želdakov – Rajala, Magogin, Čibisov, Buljanskij, Kašpar, Šitnikov, Korenev, Maxwell, Jatsenko, Gorbunov, Romancev, Gusev.
    HC Dinamo Minsk: Haugen (Šelepnjov) – Nogačjov, Šinkevič, Filichin, Lisovec, Krajíček, Goroško, Bailen – Linglet, Ellison, Kulakov, Drozd, Vesce, Kaľjužnij, Cheechoo, Meleško, Zacharov, Szczechura, Gavrus, Razvadovskij.

    Rozhodca: Karabanov, Jeřábek – Sadovnikov, Nazarov.