Čeljabinsk – A. Mytišči 2:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Dinamo Minsk 2:6 (kon.) | Nižnekamsk – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.)
Togliatti – HC Slovan 3:6 (kon.)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:6 (2:3, 0:3, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Piatok 24.10.2014, 15:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný piatkový večer. (17:58:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Domáci sa snažili za každú cenu ešte nepriaznivý stav skorigovať, čo podporili i stiahnutím svojho brankára. Gól však už ani do jednej brány zrejme nepadne.
     
    58:24
    Po nedovolenom počínaní Iľju Šinkeviča si ešte Jugra zahrá v presilovej hre.
     
    58:00
    Rajala opäť stroskotal na Huagenovi, po ktorého zákroku puk skončil v rohu ľadovej plochy. Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny a pokojne môžeme konštatovať, že i celého duelu.
     
    56:45
    Šitnikov sa pokúsil o zaujímavé zakončenie svojej akcie po obkrúžení svätyne Minsku, po ktorom puk len tak poskakoval povedľa tyčky miesta, ktoré stráži Lars Haugen.
     
    53:30
    Jeden z najaktívnejších hráčov domáceho tímu v zápase Rajala vyštartoval vpred po pravom krídle, nabral slušnú rýchlosť a donútil Haugena zakročiť.
     
    52:30
    Hosťujúci prechod vpred zastavil verdikt čiarového rozhodcu, ktorý odpískal postavenie mimo hru.
     
    50:30
    Po dlhšej odmlke sa útočníkom Minsku podarilo prevetrať lapačku Gorjaševskicha, ktorý dokázal bez problémov úspešne zasiahnuť.
     
    49:30
    V momente, kedy už sú domáci v pätici, chcel pomôcť s rozohrávkou svojmu tímu Larsa Haugen, ktorý si vyšiel za svoju bránu, no puk sa mu od zadného mantinelu nečakane odrazil do bránkoviska, kde sa puku ujal Rajala, ktorého pokus dokázal strážca hosťujúcej svätyne rýchlym návratom na miesto svojho pôsobenia zneškodniť!
     
    48:58
    Sergejev sa vydal podniknúť ofenzívny výpad i počas oslabenia svojho tímu. Nechýbalo veľa, aby sa natlačil do dobrej príležitosti.
     
    47:58
    Dinamo už presilovú hru nevyužíva na bezhlavé hnanie do ofenzívy, no skôr na kontrolu hry a udržiavanie jednoznačného náskoku.
     
    46:58
    A práve Arťjom Buljanskij si odchádza spytovať svedomie na lavicu hanby za odhodenie hokejky. Zoznam vylúčených hráčov Jugry dnes nemá konca-kraja.
     
    46:30
    Buljanskij vystrelil zo zaujímavej streleckej parkety, no nenamieril presne. Jugra je v tretej tretine doposiaľ aktívnejším tímom, no Haugena prekonať sa jej nedarí.
     
    45:40
    Čibisov si dokázal nájsť dobrú streleckú pozíciu, do ktorej mu i smeroval puk, no prihrávku krížom cez pásmom defenzíva Dinama včas dešifrovala a zneškodnila.
     
    45:00
    Mamkin vyskúšal strelecké šťastie, no ani tento obranca Jugry si na Larsa Haugena, ktorý drží od začiatku druhej tretiny čisté konto, neprišiel.
     
    43:27
    Domáci sú v pätici. Minsk presilovku neodkázal využiť.
     
    43:00
    Počas vlastnej presilovej hry vyrobila defenzíva Dinama Minska fatálnu chybu. Na modrej čiare jej puk ukradol Jatsenko, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, no v priamom mikro-súboji s Haugenom neuspel a nórskeho brankára v obrovskej príležitosti neprekonal!
     
    41:27
    Hokejisti Jugry majú od polovice zápasu veľké problémy vydržať dlhší časový úsek v plnom počte. Po nedovolenom zákroku Daniila Stalnova nasleduje opäť početný výhoda Dinama Minsk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Toni Rajala (Ben Maxwell, Lukáš Kašpar), 20. Nikita Gusev (Igor Magogin, Arťjom Buljanskij) – 1. Jonathan Cheechoo (Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij), 17. Sergej Drozd (Pavel Razvadovskij), 19. Jonathan Cheechoo (Paul Szczechura, Alexej Kaľjužnij), 27. Konstantin Zacharov (Pavel Razvadovskij), 27. Jonathan Cheechoo (Iľja Sinkevič, Alexej Kaľjužnij), 32. Alexej Kaľjužnij (Jonathan Cheechoo, Paul Szczechura)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Gorjaševskich – 21. minúty) – Larsen, Sergejev, Stalnov, Pepeljaev, Rjabikin, Mamkin, Sokolov, Želdakov – Rajala, Magogin, Čibisov, Buljanskij, Kašpar, Šitnikov, Korenev, Maxwell, Jatsenko, Gorbunov, Romancev, Gusev.
    HC Dinamo Minsk: Haugen (Šelepnjov) – Nogačjov, Šinkevič, Filichin, Lisovec, Krajíček, Goroško, Bailen – Linglet, Ellison, Kulakov, Drozd, Vesce, Kaľjužnij, Cheechoo, Meleško, Zacharov, Szczechura, Gavrus, Razvadovskij.

    Rozhodca: Karabanov, Jeřábek – Sadovnikov, Nazarov.