Levante – Real Madrid 0:5 (kon.) | Barcelona – Eibar 3:0 (kon.) | Córdoba – Malaga 1:2 (kon.)
koniec
Levante UD
0:5 (0:2)
Real Madrid
Sobota 18.10.2014, 16:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Všetci fanúšikovia klubového futbalu sa konečne dočkali. Po takmer dvojtýždňovej pauze zapríčinenej pokračovaním kvalifikácia na Euro 2016 sa opäť naplno rozbieha kolotoč všetkých popredných svetových líg. V tomto online prenose si spoločne bližšie posvietime na španielsku La Ligy a zápase jej ôsmeho kola, v ktorom sa Levante pokúsi na domácej pôde potrápiť hviezdami nabitý celok Bieleho Baletu.

    Úvod súťažného ročníka naznačil, že Levante bude pravdepodobne zapojené do boja o záchranu medzi španielskou elitou. Domáci totiž v doterajšom priebehu získali len päť bodov, s ktorými sa radia na posledné miesto, ktoré ešte zaručuje v Primera Divison zotrvanie. Pred zostupovou zónou však má Levante UD len náskok jedného jediného bodu a je tak veľmi pravdepodobné, že v prípade, ak Levante nedokáže zobrať veľkému favoritovi z Madridu dnes ani bod, prepadne sa tabuľkou nižšie.

    Mašina menom Real Madrid sa po rozpačitom vstupe do sezóny a dvoch prehrách opäť rozbehla do tých správnych obrátok a v posledných štyroch ligových stretnutiach Biely Balet zničil každého súpera, ktorý sa mu postavil do cesty. Naposledy sa o ofenzívnej sile zverencov Carla Ancelottiho a špeciálne famóznej streleckej forme hviezdneho Cristiana Ronalda na vlastnej kože presvedčili futbalisti Athleticu Bilbao, ktorí si zo štadióna Santiaga Bernabeu odviezli výprask 0:5.

    Posledných päť vzájomných konfrontácii sa skončilo víťazstvom favorizovaného kráľovského klubu, no futbalisti Levante boli na domácom trávniku vždy nepríjemným a zdatným protivníkom. Práve v domácom prostredí sa zrodilo posledné víťazstvo Levante, ktoré sa datuje na rok 2011. Uvidíme, či sa podobného prekvapenia na úkor dočkáme aj dnes, alebo Real potvrdí silu svojho kádra a fantastickú formu pohodovým víťazstvom.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Diego Mariño – Juanfran, Héctor Rodas, Iván, Pedro López – Diop, Víctor Camarasa, José Luis Morales, Rubén García, Gavilán, Victor Casadesus
    Náhradníci: Jesús Fernández – Barral, El Adoua, Xumetra, Ivanschitz, Sissoko, Simão Junior.

    Real Madrid CF: Casillas – Carvajal, Nacho, Pepe, Marcelo – Kroos, Modrič, James Rodriguez – Isco, Chicharito Hernandéz, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Medrán, Llorente, Illarramendi, Khedira, Bale.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkopom otvorili stretnutie hráči Realu Madrid, ktorému dnes na trávniku chýba viacero opôr a stabilných členov základnej jedenástky.
     
    2
    Prvý ofenzívny pokus Levante zastavil dobrým návratom na vlastnú polovicu ihriska Isco, ktorý spoločne s Tonym Kroosom získal loptu na kopačky hostí.
     
    3
    Real Madrid sa mohol dostať expresne rýchlo do vedenia! Luka Modrič prekrásnou kolmicou vysunul do šance Cristiana Ronalda, ktorý v nájazde z ľavej strany neuspel. Portugalská hviezda mala mierne vychýlenú mušku a loptu poslala tesne vedľa ľavej tyče!
     
    4
    Luka Modrič dobre zapracoval pri napádaní, po zisku lopty ju okamžite posunul na rozbehnutého Ronalda, ktorý si ju naviedol pred hranicu pokutového územia, po pravici sa mu ešte na prihrávku núkal James Rodriguez, no CR7 to vzal na svoje plecia a pravačkou mieril opäť nepresne.
     
    5
    Diego Mariño si dával s rozohrávkou spoza vlastného pokutového územia poriadne načas. Napokon aj tak svojim pasom našiel len hráčov v bielych dresoch.
     
    6
    Po peknom výpade Carvajala z pravého krídla sa k lopte na osi ihriska dostal James. Už-už to vyzeralo, že kolumbijská hviezdička bude zakončovať, no ešte vymyslela peknú prihrávku na nabiehajúceho Marcela. Ten hľadal v pokutovom území hlavu Ronalda, no neúspešne.
     
    7
    Levante vzalo v strede poľa loptu Modričovi a rýchlo sa hnalo dopredu. Všetko však z pohľadu Realu Madrid vyriešil k spokojnosti stopér Pepé.
     
    8
    Luka Modrič sa v úvode stretnutia pohybuje po veľkom priestore. Chorvát sa tentoraz objavil na pravom krídle, kde opäť získal aktívnym napádaním loptu, posunul ju na Chicharita, ktorému však v pokutovom území nevyšiel vôbec prvý kontakt s loptou v zápase a jeho nedôrazná prihrávka nenašla ani Ronalda, ani Jamesa.
     
    9
    Na druhej strane sa cez Marcela dokázal zavesiť do vzduchu Victor Casadesus, ktorý svojho brazílskeho protihráča prehlavičkoval, no netrafil bránu Casillasa.
     
    11
    Marcelo dostal prihrávku na ľavej strane, no nemal komu, loptu sa tak rozhodol posunúť až ku svojim stopérom.
     
    12
    Juanfran fauloval v pokutovom území do šance rútiaceho sa Javiera Hernandéza. Penalta pre Biely Balet!
     
    12
    Domáci kapitán Juanfran navyše dostal za svoj penaltový zákrok žlté napomenutie.
     
    13
    Real Madrid dal gól! Biely Balet sa v trinástej minúte ujíma vedenia! Loptu si, samozrejme, na biely bod postavil CRISTIANO RONALDO, ktorý si vybral pravú stranu, kde sa hodil aj Diego Mariño. Domáci brankár si na loptu možno aj siahol, no viac šťastia mal v tomto mikro-súboji hosťujúci ostrostrelec, ktorý otvoril skóre dnešného duelu.
    Cristiano RONALDO - 0:1
     
    15
    Carvajal chcel na pravom krídle nasadiť jasličky Pedrovi Lópezovi, no v súboji dvoch krajných zadákov lepšie pochodil ten domáci.
     
    16
    Levante v priebehu poslednej minúty poslalo do pokutového územia Realu Madrid dve centrované lopty. S prvou si poradil Nacho a s druhou Pepé.
     
    17
    Ďalší domáci pokus niečo vymyslieť smerom dopredu zahatal odkopom Marcelo. Defenzíva Realu zatiaľ funguje stopercentne.
     
    18
    Isco vykúzlil peknú kolmicu za chrbát defenzívy Levante, ktorou hľadal rozbehnutého Chicharita. Ten však mal k lopte jednak príliš ďaleko a navyše bol aj v ofsajde.
     
    19
    James Rodriguez po tvrdom strete prišiel o loptu, čo domáci využili na veľmi rýchly prechod vpred. Z pravej strany sa snažil centrovať a následne i strieľať Rubén García, no ani jeden zo svojich náznakov nedotiahol do úspešného konca.
     
    20
    Real Madrid rozohral svoj rohový kop z pravej strany nakrátko. Nacvičený signál sa mal skončiť strelou Krossa spoza pokutového územia, no nemecký tvorca hry si tak dlho rovnal loptu, že napokon nezakončil vôbec nebezpečne.
     
    21
    Ďalšiu ofenzívnu štandardku hosťujúceho tímu rozohral James Rodriguez, ktorý sa snažil z úctyhodnej vzdialenosti prepáliť všetko, čo mu stálo v ceste, no trafil len múr poskladaný z hráčov Levante.
     
    22
    James Rodriguez sa na pravom krídle dostal do súboja jeden na jedného, no neuspel a musel sa veľmi rýchlo vracať na svoju polovicu, pretože Levante okamžite preplo do ofenzívy.
     
    23
    Cristiano Ronaldo bol po odovzdaní lopty podkopnutý. Loptu budú mať v moci hráči Realu.
     
    24
    Najlepšieho strelca ligy fauloval Víctor Camarasa, ktorý sa stal druhým kartovým hriešnikom dnešného duelu.
     
    25
    Ronaldo si priamy kop vybojoval a sám ho aj zakončil. Opäť si to seba tradičným všetko pripravil a rozkrokoval, no loptu nedostal cez domáci múr.
     
    26
    Neskutočné! Levante bolo centimetri od toho, aby sa mu podarilo vyrovnať. Diopov center z pravej strany doletol do stredu pokutového územia Victorovi Casadesusovi, ktorého nechal úplne voľného Marcelo. Všetko nebezpečenstvo napokon zahasil až Luka Modrič, ktorý zakončenie smerujúce do brány Casillasa vykopol z bránkovej čiary!
     
    28
    Jaime Gavilan použil v súboji s Modričom ruky a neunikol kartovému napomenutiu. Hráči Levante by si mali dávať pozor, lebo sa kľudne môže stať, že zápas nedohrajú v plnom počte.
     
    30
    Real sa po útočnom faule Daniho Carvajala musel vrátiť na svoju polovicu, no len na malý okamih, pretože nepresnosťou im domáci loptu prakticky obratom odovzdali.
     
    31
    James upokojuje hry prihrávkou do čiary na Marcela, ktorému sa do kombinácie ponúkol Chicharito, no mexický zakončovateľ bol faulovaný.
     
    32
    Domáci pekne vyšli z defenzívnych pozícii až na útočnú polovicu. Následný pokus o vysunutie do krídla však prečítal Marcelo.
     
    33
    Po veľkej chybe v zadných radoch sa k lopte v pokutovom území dostal Rubén García, ktorý sa chcel uvoľniť cez Nacha, no ocitol sa len na trávniku. Hosťujúci stopér si pomáhal rukami, penalta sa ale nepíska.
     
    34
    Real si pripravuje akcii sériou krátkych prihrávok na vlastnej polovici.
     
    35
    Zdalo sa, že Jamesov príliš nevydarený center už skončí za čiarou, no Ronaldo ešte zabojoval a loptu udržal. Na hranici pokutového územia sa mu následne ukázal úplne voľný Modrič, ktorý dostal loptu, pohotovo vypálil a Diego Mariño musel loptu vytlačiť na rohový kop!
     
    36
    Chicharito si z hrotu útoku odbehol na pravé krídlo, odkiaľ vyprodukoval zaujímavý center, ktorý v pokutovom území zasiahol James a na zadnej žrdi chýbalo Ronaldovi naozaj máličko, aby sa ešte k lopte dostal.
     
    38
    Real Madrid dal gól! Bielemu Baletu sa ešte pred koncom prvého polčasu podarilo svojmu súperovi odskočiť na rozdiel dvoch gólov! Center od rohovej zástavky domáci odvrátili len na pravú stranu k Jamesovi, ktorý loptu zakrútil do pokutového územia, kde našiel úplne voľného JAVIERA HERNANDEZA. Ten potvrdil, že je v pokutovom území skutočným zabijakom, našiel si miesto v malom vápne a hlavičkou o zem prekonal Diega Mariña.
    Javier HERNANDÉZ - 0:2
     
    39
    Real dokázal vybojovať na útočnej polovici aspoň vhadzovanie, po ktorom tak ostane v držaní lopty.
     
    40
    Diop si nedovoleným spôsobom vyšliapol na Tonyho Kroosa. Je celkom pochopiteľné, že dva góly dostali Real do obrovskej pohody, zatiaľ, čo Levante sa v týchto momentoch na trávniku skôr hľadá.
     
    41
    Defenzívny záložník domácich Diop sa tentoraz predstavil v oveľa lepšom svetle, vybojoval ju a snažil sa preniesť hru na pravé krídlo. Úmysel dobrý, realizácia už podstatne horšia.
     
    42
    Marcelovi center z ľavej strany príliš nevyšiel. Lopta z ľavačky brazílskeho beka doplachtila len ku Héctorovi Rodasovi, ktorý ju odpratal do bezpečia.
     
    43
    James Rodriguez nasmeroval prihrávku medzi dvojicu domácich stopérov, kde sa nachádzal Chicharito, ktorý to však mal na dlhú nohu, zakončovať tak musel v páde a bránu netrafil. Každopádne, zo strany hostí pekná akcia.
     
    44
    Domáci sa dostali vo vnútri pokutového územia ku strele, ktorý zblokoval na rohový kop Nacho.
     
    45
    Priamo po rohovom kope nevzišlo pre defenzívu Realu žiadne nebezpečenstvo, no Levante ostalo pri lopte a následný veľmi prudký center už Casillas musel riešiť.
     
    45
    Pedro López len veľmi ťažko niesol, že mu rozhodca odpískal nedovolený zákrok po súboji s Marcelom. Za svoje protesty si vykoledoval žltú kartu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase padali góly len do jednej brány. Do tej, ktorú strážil brankár Levante Diego Mariño. Ten kapituloval po pokutovom kope Cristiana Ronalda a hlavičke Chicharita z tesnej blízkosti. Favorit tak kráča za povinným víťazstvom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jaime Gavilán, prichádza Víctor Pérez.
     
    47
    Casadesus sa dostal do zakončenia, ktoré mu však vôbec nevyšlo. Domáci hráč loptu netrafil dobre a jeho strela aj podľa toho vyzerala.
     
    50
    Po faule Jamesa Rodrigueza je hra prerušená. loptu budú mať v držaní domáci hráči.
     
    52
    Po rýchlej kontre sa k lopte dostal na zadnej žrdi José Luis Morales, ktorý však bol príliš krátky na to, aby mohol loptu zasiahnuť a správne usmerniť.
     
    54
    Carvajal dostal loptu na pravom krídle. V pokutovom území mu však chýbala väčšia podpora, preto sa rozhodol pre spätnú prihrávku.
     
    55
    Cristiano Ronaldo bol blízko ku svojmu druhému gólu v dnešnom stretnutí. Portugalčan sa snažil prekonať Diega Mariňa pätičkou, no domáci brankár skvelým zákrokom uchránil svoj tím od tretej pohromy.
     
    56
    Real, akoby definitívne chcel rozhodnúť o svojom víťazstve. Hostia sa snažia pridať tretí presný zásah. Tvrdú delovku Isca vyrazil Mariňo pred seba, kde číhal Ronaldo, no nemohol dorážať, pretože ťažil z ofsajdového postavenia.
     
    58
    Ani Cristiano Ronaldo nie je bezchybný, čo sa teraz ukázalo pri nepodarenom centri portugalského krídelníka.
     
    61
    Real Madrid dal gól! Hostia už vedú rozdielom triedy. CRISTIANO RONALDO si pred pár minútami na Mariňovi vylámal zuby, no v tomto prípade mu už nedal šancu. Portugalčan sa pekne uvoľnil a pravačkou presne zakončil!
    Cristiano RONALDO - 0:3
     
    63
    Futbalisti Levante by sa asi už najradšej videli v kabínach. Nečudo, za takéhoto stavu by sa proti Realu Madrid už nechcelo hrať asi nikomu.
     
    66
    Real Madrid dal gól! Biely Balet si už zápas užíva a svojich fanúšikov potešil štvrtým presným zásahom. JAMES RODRIGUEZ obdržal za chrbát defenzívy Levante krásny pás a ľavačkou v páde zakončil pre Mariňa nechytateľným spôsobom.
    James RODRIGUEZ - 0:4
     
    67
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Casadesus, prichádza Barral.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Tony Kroos, prichádza Asier Illarramendi.
     
    70
    Hosťujúci futbalisti si to teraz v pokutovom území doslova núkali. Po spätnej prihrávke Ronalda napokon pálil pravačkou Chicharito, no ten poslal loptu len do hráčov pred sebou.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marcelo, prichádza Alvaro Arbeola.
     
    76
    Ronaldo ponúkol gól Modričovi doslova ako na podnose, no Chorvát v stopercentnej tutovke zlyhal!
     
    76
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza García, prichádza Xumetra.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Modrič, prichádza Medran.
    ISCO - 0:5
     
    82
    Real Madrid dal gól! Real pridáva aj piaty klinec do rakvy Levante. ISCO krásnou strelou z vnútra pokutového územia prekonáva frustrovaného Diega Mariňa.
     
    88
    Levante sa síce s loptou dostalo na útočnú polovicu, no Real dobre vykrýva všetky priestory. Z domácej strany je to už len taký zúfalý nápor.
     
    90
    Nad rámec zápasu sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    90+2
    Hernandéz sa ešte v samom závere mohol dostať k šiestemu gólu svojho tímu, no pri lopte napokon bol skôr Mariňo.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase to už miestami bola hra mačky s myšou. Real potvrdil skvelú formu a jeho ofenzívne esá si schuti zastrieľali i na pôde Levante.


    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný zbytok večera. (18:07:15)

    Michal Bakoš

    Góly: 13. Cristiano Ronaldo, 38. Javier Hernandéz, 61. Cristiano Ronaldo, 66. James Rodriguez, 82. Isco

    Karty:   12. Juanfran (LVN), 24. Víctor Camarasa (LVN), 28. Jaime Gavilan (LVN), 45. Pdero López (LVN)


    Levante UD: Diego Mariño – Juanfran, Héctor Rodas, Iván, Pedro López – Diop, Víctor Camarasa, José Luis Morales, Rubén García, Gavilán, Victor Casadesus
    Náhradníci: Jesús Fernández – Barral, El Adoua, Xumetra, Ivanschitz, Sissoko, Simão Junior.

    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Nacho, Pepe, Marcelo – Kroos, Modrič, James Rodriguez – Isco, Chicharito Hernandéz, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Medrán, Llorente, Illarramendi, Khedira, Bale.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos