Manchester City – Tottenham 4:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (1:1)
Hull City AFC
Sobota 18.10.2014, 16:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Koniec zápasu. (17:56:32)
     
    90+5
    Hádzanársky tlak Kanonierov mohol vyvrcholiť nádherným centrom Alexisa Sáncheza, ale Eldin Jakupovič predvádza bodový zákrok, ktorý už bude zrejme definitívne patriť i Tigrom z Hullu. Čilský man of the match neprestrelil Livermora, aby následne nadýchaným centrom našil na zadnej žrdi Aarona Ramseyho. Ten ale pozíciu hrdinu zápasu odmieta, keď v páde triafa iba pozorného Jakupoviča, ktorý vyráža loptu do strany na rohový kop. Tejto akcii chýbal skutočne iba gól. Hull mieri k zisku jedného bodu.
     
    90+4
    Zatiaľ nie. Tigers zubami-nechtami bránia aspoň svoj bodový zisk. Do konca zápasu už toho veľa nezostáva.
     
    90+3
    Arsenal teraz rozbieha záverečný nápor a už to mohlo vyzerať úplne inak. Kanonierom sa takmer podaril návrat do vedenia. Spoza šestnástky sa po šikovnom uvoľnení nachystal k strele Santi Cazorla, ktorý mieril síce prudko, ale nie tak umiestnene. Eldin Jakupovič stihol vyraziť aspoň do strany, následnú dorážku Campbella v páde pokryl kapitán Tigrov Curtis Davies. Arsenal je teraz na koni. Bude to stačiť na zisk všetkých troch bodov?
    Welbeck (A. Sánchez) - 2:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri síce nijak zvlášť neexcelovali, ale napriek tomu sa dostávajú k vyrovnávajúcemu gólu v sieti Eldina Jakupoviča. Stredom ihriska sa pretiahol najlepší hráč v červenom Alexis Sánchez, ktorý na šestnástke stačil prestrčiť loptu na DANNYHO WELBECKA. Ten si prebral loptu efektne do pohybu a povedľa švajčiarskeho gólmana hostí vyrovnáva na priebežných 2:2. Pokúsi sa Arsenal o absolútny obrat? Má na to ešte päť nadstavených minút.
     
    90
    Kanonierom by nerozhodný stav pred zápasom určite nevyhovoval, no teraz by ho brali všetkými desiatimi.
     
    89
    Arsenal v rýchlom slede rozohrával hneď tri rohové kopy, ale ani jeden z nich nepriniesol už túžené vyrovnanie. Do konca už len nadstavený čas.
     
    87
    Arsenal si v druhom polčase vypracoval vôbec prvú príležitosť na vyrovnávajúci gól, no ten ešte zatiaľ neprichádza. Loptu vyviezol od polovice ihriska Nacho Monreal, ktorý následne z asi tridsiatich metrov centroval smerom na zadnú žrď. Tam si defenzíva Tigrov nedala pozor, keď pustila k netradičnému hlavičkovému zakončeniu Alexisa Sáncheza Ten sa dokázal presadiť nádhernou rybičkou, ktorou poslal loptu pod brvno, no tam úradovala rukavica gólmana Jakupoviča. Po reflexívnom zákroku budeme pokračovať od rohovej zástavky.
     
    86
    Znovu to ide dookola. Santi Cazorla páli, ale iba do blokujúceho Jacka Livermora. Bojovnosť Hullu zatiaľ stačí na tri body.
     
    85
    Frustrovaný Arsenal teraz zadarmo dostáva voľný kop po bloku Huddlestona, ktorý povalil k zemi Campbella. Gunners by si mali pohnúť.
     
    84
    Otrasený Michael Dawson to už definitívne zabalil. Steve Bruce na jeho miesto posiela svojho syna Alexa. Do konca ešte minimálne desať minút.
     
    83
    Dobrá kombinácia Arsenalu priniesla spätnú prihrávku od Welbecka, ktorú sa snažil zúžitkovať Cazorla, no ten napálil loptu iba do Dawsona.
     
    82
    Ramsey s Campbellom to teraz nápadito skúšali v šestnástke, no tam znovu pracoval iba Curtis Davies. City sa bránia veľmi srdnato.
     
    81
    Na žlté napomínania je to teda 2:2. Takýto stav by Arsenal momentálne bral i na ukazovateli skóre. Zatiaľ tomu ale nič nenasvedčuje.
     
    80
    Santi Cazorla teraz šlapákom zašiel do rozohrávajúceho Ahmeda Elmohamadyho, ktorý na zemi zbiera cenné sekundičky. Santi je navyše potrestaný kartou.
     
    79
    Stereotypný nápor Arsenalu pokračuje. Santi Cazorla s ľahkou prihrávkou na Michaela Dawsona, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    78
    Ten sa po dlhom ošetrení vrátil do hry a zrejme to ešte skúsi. Alex Bruce si sadá späť na lavičku k svojmu otcovi a manažérovi v jednej osobe.
     
    77
    Pri postrannej čiare sa už rozcvičuje Alex Bruce. Fanúšikovia medzitým bučia na zdržiavajúceho Michaela Dawsona.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. A. Sánchez (Mertesacker), 90+1. Welbeck (A. Sánchez) – 17. M. Diamé (Livermore), 46. A. Hernández (Huddlestone)

    Karty:   68. Wilshere (ARS), 80. Cazorla (ARS) – 44. Chester (HUL), 66. Huddlestone (HUL)


    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Wilshere, Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Welbeck
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Ramsey, J. Campbell, Coquelin, S. Ajayi, Arteta
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Hull City AFC: Harper – Chester, C. Davies (C), M. Dawson – Elmohamady, Huddlestone, Livermore, M. Diamé, Robertson – Ben Arfa, A. Hernández
    Náhradníci: Jakupovič – Rosenior, A. Bruce, Brady, G. Ramírez, Quinn, Jelavič
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Roger East – S. Beck, A. Nunn – C. Foy