Manchester City – Tottenham 4:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (1:1)
Hull City AFC
Sobota 18.10.2014, 16:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Koniec zápasu. (17:56:32)
     
    90+5
    Hádzanársky tlak Kanonierov mohol vyvrcholiť nádherným centrom Alexisa Sáncheza, ale Eldin Jakupovič predvádza bodový zákrok, ktorý už bude zrejme definitívne patriť i Tigrom z Hullu. Čilský man of the match neprestrelil Livermora, aby následne nadýchaným centrom našil na zadnej žrdi Aarona Ramseyho. Ten ale pozíciu hrdinu zápasu odmieta, keď v páde triafa iba pozorného Jakupoviča, ktorý vyráža loptu do strany na rohový kop. Tejto akcii chýbal skutočne iba gól. Hull mieri k zisku jedného bodu.
     
    90+4
    Zatiaľ nie. Tigers zubami-nechtami bránia aspoň svoj bodový zisk. Do konca zápasu už toho veľa nezostáva.
     
    90+3
    Arsenal teraz rozbieha záverečný nápor a už to mohlo vyzerať úplne inak. Kanonierom sa takmer podaril návrat do vedenia. Spoza šestnástky sa po šikovnom uvoľnení nachystal k strele Santi Cazorla, ktorý mieril síce prudko, ale nie tak umiestnene. Eldin Jakupovič stihol vyraziť aspoň do strany, následnú dorážku Campbella v páde pokryl kapitán Tigrov Curtis Davies. Arsenal je teraz na koni. Bude to stačiť na zisk všetkých troch bodov?
    Welbeck (A. Sánchez) - 2:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri síce nijak zvlášť neexcelovali, ale napriek tomu sa dostávajú k vyrovnávajúcemu gólu v sieti Eldina Jakupoviča. Stredom ihriska sa pretiahol najlepší hráč v červenom Alexis Sánchez, ktorý na šestnástke stačil prestrčiť loptu na DANNYHO WELBECKA. Ten si prebral loptu efektne do pohybu a povedľa švajčiarskeho gólmana hostí vyrovnáva na priebežných 2:2. Pokúsi sa Arsenal o absolútny obrat? Má na to ešte päť nadstavených minút.
     
    90
    Kanonierom by nerozhodný stav pred zápasom určite nevyhovoval, no teraz by ho brali všetkými desiatimi.
     
    89
    Arsenal v rýchlom slede rozohrával hneď tri rohové kopy, ale ani jeden z nich nepriniesol už túžené vyrovnanie. Do konca už len nadstavený čas.
     
    87
    Arsenal si v druhom polčase vypracoval vôbec prvú príležitosť na vyrovnávajúci gól, no ten ešte zatiaľ neprichádza. Loptu vyviezol od polovice ihriska Nacho Monreal, ktorý následne z asi tridsiatich metrov centroval smerom na zadnú žrď. Tam si defenzíva Tigrov nedala pozor, keď pustila k netradičnému hlavičkovému zakončeniu Alexisa Sáncheza Ten sa dokázal presadiť nádhernou rybičkou, ktorou poslal loptu pod brvno, no tam úradovala rukavica gólmana Jakupoviča. Po reflexívnom zákroku budeme pokračovať od rohovej zástavky.
     
    86
    Znovu to ide dookola. Santi Cazorla páli, ale iba do blokujúceho Jacka Livermora. Bojovnosť Hullu zatiaľ stačí na tri body.
     
    85
    Frustrovaný Arsenal teraz zadarmo dostáva voľný kop po bloku Huddlestona, ktorý povalil k zemi Campbella. Gunners by si mali pohnúť.
     
    84
    Otrasený Michael Dawson to už definitívne zabalil. Steve Bruce na jeho miesto posiela svojho syna Alexa. Do konca ešte minimálne desať minút.
     
    83
    Dobrá kombinácia Arsenalu priniesla spätnú prihrávku od Welbecka, ktorú sa snažil zúžitkovať Cazorla, no ten napálil loptu iba do Dawsona.
     
    82
    Ramsey s Campbellom to teraz nápadito skúšali v šestnástke, no tam znovu pracoval iba Curtis Davies. City sa bránia veľmi srdnato.
     
    81
    Na žlté napomínania je to teda 2:2. Takýto stav by Arsenal momentálne bral i na ukazovateli skóre. Zatiaľ tomu ale nič nenasvedčuje.
     
    80
    Santi Cazorla teraz šlapákom zašiel do rozohrávajúceho Ahmeda Elmohamadyho, ktorý na zemi zbiera cenné sekundičky. Santi je navyše potrestaný kartou.
     
    79
    Stereotypný nápor Arsenalu pokračuje. Santi Cazorla s ľahkou prihrávkou na Michaela Dawsona, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    78
    Ten sa po dlhom ošetrení vrátil do hry a zrejme to ešte skúsi. Alex Bruce si sadá späť na lavičku k svojmu otcovi a manažérovi v jednej osobe.
     
    77
    Pri postrannej čiare sa už rozcvičuje Alex Bruce. Fanúšikovia medzitým bučia na zdržiavajúceho Michaela Dawsona.
     
    76
    Výborne hrajúci Michael Dawson sa teraz ocitá v zdravotných ťažkostiach, keď neustál ostrý súboj s Perom Mertesackerom.
     
    75
    Arsenal ale teraz pridáva na obrátkach. Po ďalšom závare v šestnástke pálil Gibbs, ktorý ale zasiahol iba dobre postaveného Dawsona.
     
    74
    Nuž a razom tu bol rýchly brejk hostí, ktorí sa dopredu vyrojili v trojici, no Ramíreza výborne zbavil lopty striedajúci Aaron Ramsey.
     
    73
    Ani ten ale úspechom nekončí. Vysokú loptu do šestnástky odvracia nedávny hriešnik Tom Huddlestone.
     
    72
    Sám faulovaný Sánchez centroval iba na hlavu Chestera, následne sa neujal ani jeho center z druhej vlny. Kanonieri ešte môžu rozohrávať roh.
     
    71
    Gastón Ramírez teraz takticky na pravej strane i na dvakrát zastavil Alexisa Sáncheza. Voľný kop pre Gunners, Gastón obchádza bez karty.
     
    70
    Nový útočník sa okamžite preltel vzduchom, no na Cazorlov center predsa len doskočiť nemohol. Výborne ho navyše tienil Dawson.
     
    69
    Pre Wilshera to bol zároveň darček na rozlúčku, pretože v zápätí ho nahrádza kostarický drahom z majstrovstiev sveta Joel Campbell.
     
    68
    Jack Wilshere teraz v ostrom strete narazil na Gastóna Ramíreza, po ktorom zostávajú ležať obaja na trávniku. Anglický stredopoliar napokon vstáva, aby si od Rogera Easta zblízka obzrel žltú kartu.
     
    67
    V zápase to je vôbec druhý kartový trest. Oba videli bojovníci z Hullu, ktorý ale nehrajú v žiadnom prípade zákerne.
     
    66
    Tom Huddlestone teraz hrozivo zahral voľný kop, keď loptu poslal presne na kopačku Alexisa Sáncheza. Rýchly brejk Čilana sa mu a polovici podarilo zastaviť aspoň za cenu žltej karty.
     
    65
    Arsenal nám stále neponúka žiadnu nadstavbu. Stále je to dookola na polovici ihriska. Takto si Hull v pohode dôjde po tri body.
     
    64
    Striedajú i Kanonieri. Arséne Wenger posiela na trávnik svojho doliečeného spasiteľa Aarona Ramseyho. Schádza nevýrazný Flamini.
     
    63
    Autor zatiaľ rozdielového gólu Abel Hernández po hodine hry opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho jeho uruguajský krajan Gastón Ramírez.
     
    62
    Danny Welbeck následne neustál súboj s Chesterom, no v tomto prípade sa právom nepískalo. Danny padol vlastným zavinením.
     
    61
    Nemení to ani Danny Welbeck, ktorý sa otáčal s loptou okolo Michaela Dawsona, ale skúsený zadák si dal na jeho pohyb pozor.
     
    60
    Hodina hry je už za nami a Hull City i naďalej senzačne vedie! Gunners im ale tento stav zatiaľ nijako nekomplikujú.
     
    59
    Bellerín sa teraz s Cazorlom nedohodol na okraji šestnástky, kde im loptu vypichol Curtis Davies. Arsenal sa v zahustenom priestore nedokáže presadzovať.
     
    58
    James Chester tentokrát faulovaný Alexisom a Tigre si tak môžu aspoň čiastočne vydýchnuť. Tempo domácich ale zatiaľ nie je vôbec vražedné.
     
    57
    Tempo tomu priniesol až Alexis Sánchez, ktorý sa stredom ihriska dostal až pred vápno, no tam ordinoval bojovník Livermore.
     
    56
    Arsenal i naďalej praktizuje to isté a síce postupnú a pomalú rozohrávku. Tigers sa stíhajú presúvať bez väčších problémov.
     
    55
    Dawson s Huddlestoneom teraz doslova zomleli Wilshera, ktorý si v tomto prípade nedovolený zákrok u Rogera Easta nevymodlil.
     
    54
    Výborne, priam excelentne teraz hostia dostupujú rozohrávajúcich hráčov Gunners. Hull si ide srdnato za bodmi.
     
    53
    Oxlade-Chamberlain posielal teraz dobrú kolmicu do behu na Welbecka, ktorého len v poslednej chvíli zakrižoval Michael Dawson.
     
    52
    Z lavičky sa na trávnik pýta predovšetkým Joel Campbell, ktorý je ako jeden z mála stopercentne zdravý. Šancu ale po návrate do Londýna nedostáva.
     
    51
    Arsenalu sa ale zatiaľ nedarí dostať do tempa. Hull si zatiaľ ešte trúfa i na vyšší pressing. Wenger bude možno čoskoro striedať.
     
    50
    Ten bude zrejme i prichádzať, no s každou minútkou to bude o niečo ťažšie. Do konca ale ešte takmer celý druhý polčas.
     
    49
    Uvidíme, čo to spraví s jeho zverencami, ktorí sa zrejme pripravovali na druhopolčasový nápor do plných.
     
    48
    Arséne Wenger sa teraz mračí ešte väčšmi, než zvyčajne. Takýto vstup si v polčasovej prestávke určite ani nepredstavoval.
    A. Hernández (Huddlestone) - 1:2
     
    46
    Hull City dalo gól!
    Neuveriteľný štart druhej polky dodáva dnešnému popoludniu na Emirates Stadium absolútne nový rozmer. Tigrom z Hullu stačilo niečo vyše tridsiatich sekúnd, aby zo svojej tretej strely na bránku otočili priebeh na severe Londýna. Ahmed Elmohamady na pravej strane otvoril priestor pre Toma Huddlestonea, ktorý presne odcentroval do stredu šestnástky. Tam sa najlepšie orientoval ABEL HERNÁNDEZ, ktorý predskočil Nacha Monreala a presnou hlavičkou k pravej žrdi posiela Tigers do vedenia!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Začiatok zápasu na Emirates Stadium sa niesol v jednoznačnom duchu domácej prevahy. Arsenal sa dostával do šancí, pričom jednu dokázal i premeniť na úvodný gól duelu. Potom ale z ničoho udrel Mohamed Diamé, ktorý preloboval Szczesneho a vyrovnal na 1:1. Tento stav bude platiť i v polčasovej prestávke, keďže viacej sa už toho v úvodnej časti nestalo. Brucovi spravilo vrásky akurát Harperove zranenie.

    Po polčase teda hráme nerozhodne, časť druhá je naplánovaná na 17:03.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Eldin Jakupovič mal po prvýkrát prácu, keď vyštartoval proti centrovanej lopte Santiho Cazorlu. Švajčiar bez problémov odvracia.
     
    45+1
    V ich začiatku sme sledovali Wilsherovu strelu o strednej vzdialenosti, ktorú obetavo podvihol Jack Livermore. Roh pre Gunners.
     
    45
    Prvý polčas sa bude hrať ešte počas troch nadstavených minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Rogerom Eastom.
     
    44
    V závere úvodného dejstva tu máme vôbec prvú žltú kartu tohoto stretnutia, ktorú vidí stopér James Chester, ktorý rýchlostne nestačil Chamberlainovi. East právom siahol do pravej kapsy.
     
    43
    Je to tak, tretí brankár Eldin Jakupovič sa skutočne dostáva na hraciu plochu! Náhradný gólman Steve Harper sa na maródke pridáva k McGregorovi, do bránky putuje tridsaťročný Švajčiar.
     
    42
    Veleskúsený Steve Harper už opúšťa hraciu plochu a smeruje do kabín! Bodové nádeje Hullu City teraz dostávajú výraznú trhlinu
     
    41
    Ajaj, tak toto sú nepríjemné obrázky pre Steva Bruca. So zraneným ramenom si totiž na trávnik sadá Steve Harper, ktorý alternuje za Allana McGregora.
     
    40
    Hull sa po faule na Mohammeda Diamého dostáva k zriedkavému držaniu lopty. To sa im v prvej časti zatiaľ dlho nedarilo.
     
    39
    Lopta doskákala až za bránkovú čaru, čomu nasledoval rohový kop Santiho Cazorlu, ktorým ale našiel iba hlavu Michaela Dawsona.
     
    38
    Loptu si k exekúcii voľného kopu postavil Santi Cazorla, ktorý ale napálil loptu len do hlavy jedného z členov múriku hostí.
     
    37
    Tom Huddlestone tentokrát so svojim zákrokom na Wilshera u Rogera Easta neprešiel, anglický mladík vybojoval zaujímavý voľný kop.
     
    36
    Hull je za polovicou ihriska zatiaľ márny, ale na tej vlastnej si počína nesmierne kvalitne. Arsenal sa cez zahustený priestor nedokáže presadzovať.
     
    35
    Welbeck tentokrát s prihrávkou na Wilshera, ktorý sa nezbavil Huddlestona. Ten ho podľa Rogera Easta nefauloval, pokračujeme ďalej.
     
    34
    Danny Welbeck sa dostal k vysokému centru do šestnástky, ktorý sklepol pod seba na Chamberlaina, no ten vytĺkol iba defenzívne bloky Tigrov.
     
    33
    Uruguajský zakončovateľ je zatiaľ značne vypojený z hry, neviditeľný je i Hatem Ben Arfa. Najväčším pozitívom v tmavom drese Diamé.
     
    32
    Ahmed Elmohamady teraz na pravej strane výborne zabojoval proti Cazorlovi, ktorého nepustil do šance. Následný nákop na Hernándeza bol ale márny.
     
    31
    Santi Cazorla na druhej strane technickou strelou natiahol Harpera, ale ten si z jeho prízemným pokusom poradil.
     
    30
    Po ľahunkej kombinácii sa k lopte dostal Wilshere, ktorý ale dobrú prácu Welbecka nezúročil. Ráznu stopku mu vystavil Davies.
     
    29
    To isté následne platilo aj o Elmohamadym, ktorý posielal pretiahnutý center mimo vápno Loptu nezachytil ani Robertson.
     
    28
    Azda po prvýkrát sa po ľavej strane rozbehol dopredu Robertson, ktorý obišiel Bellerína, no do vápna presne neodcentroval.
     
    27
    Jack Wilshere teraz zastavuje bocianí pohyb Diamého nedovolene a defenzíva TIgers si tak môže aspoň čiastočne odpočať.

     
    26
    Gunners zatiaľ chýba výraznejšia ľahkosť a priamočiarosť. Možno i väčšie sebavedomie individualít ako Welbeck či Cazorla.
     
    25
    Arsenal teraz sterilne kombinuje na polovici ihriska, odkiaľ sa ale góly nedávajú. Hull sa zatiaľ nehodlá vysunúť vyššie.
     
    24
    Sekundovať sa mu snaží talentovaný Oxlade-Chambrlain, ktorý sa ale proti dvojici James Chester a Curtis Davies presadzuje ťažko.
     
    23
    To by sa im síce mohlo vypomstiť, aj keď Kanonieri sú zatiaľ bezmyšlienkoví. Jediný, kto si trúfa individuálne je Alexis.
     
    22
    Hull sa ale teraz možno až príliš sťahuje pred vlastnú šestnástku, kde čaká na ofenzívne snaženie Gunners.
     
    21
    Hrá sa totiž na góly a na tie je to teraz 1:1. Tigers to dodalo potrebnú dávku sebavedomia. Boj môže pokračovať ďalej.
     
    20
    Arsenal sa bude musieť rýchlo pokúsiť o nadviazanie na svoj nádejný úvod, ktorý už momentálne zostáva v zabudnutí.
     
    19
    Domáci protestujú, že Diamé vo svojom prieniku stiahol Flaminiho, ale skúste zastaviť takýto tank. Flamini proste tento súboj neustál.
    M. Diamé (Livermore) - 1:1
     
    17
    Hull City dalo gól!
    Z obrovského náporu Arsenalu sa zdvojnásobenie domáceho vedenia nekonalo, naopak na druhej strane prichádza blesk z čistého neba. Jack Livermore vyviezol loptu stredom ihriska až za polovicu, odkiaľ prihrával na MOHAMEDA DIAMÉHO. Ten si hodil loptu pomedzi troch obrancov v bielo-červenom, aby zdanlivo stratený boj vyhral a dostal sa až k zakončeniu. V ňom si poradil priam rutinérsky, keď poľahky prehodil vybiehajúceho Szczesneho. Na severe Londýna začíname odznovu!
     
    16
    Alex Oxlade-Chamberlain v zápätí mohol zvýšiť domáce vedenie už na dva góly, ale po výbornej Cazorlovej zadovke ho zablokoval Dawson.
     
    15
    Áno, na začiatku gólovej akcie bol Per Mertesacker, ktorý si pripisuje na svoje konto netradičnú gólovú asistenciu.
    A. Sánchez (Mertesacker) - 1:0
     
    13
    Arsenal FC dal gól!
    Dlho si už Steve Harper čisté konto neudržal, Kanonieri sa ujímajú jednogólového vedenia. Tentokrát to znovu bolo po individuálnej akcii ALEXISA SÁNCHEZA, ktorý sa nepúšťal do postupnej rozohrávky, ale priamočiarym ťahom na bránu zodvihol zo sedačiek celý Emirates Stadium. Na pravej čiare sa šikovnou kľučkou zbavil Diamého i kapitána Curtisa Daviesa, aby následne skraja veľkého vápna krížnou strelou do pravého dolného rohu otvoril skóre zápasu. Favorit ide podľa očakávaní do vedenia.
     
    12
    Rohovému kopu sa už Tigre dokázali bez problémov ubrániť. Pokračujeme teda za stavu 0:0, ale dokedy to ešte bude platiť?
     
    10
    Steve Harper teraz okúsil i vzdušný priestor, kam putoval po nádhernom oblúčiku Santiho Cazorlu. Španielsky filigrant sa pred šestnástkou otočil okolo bránaiceho Livermora, aby následne nádherne zamieril do ľavého horného rohu svätyne City. Bývalý hráč španielskej Málagy strieľal z nejakých dvadsiatich metrov, čo Harperovi ponúklo dostatok času na presun ku svojej ľavej žrdi. Tam ordinoval efektným a samozrejme i efektívnym zákrokom, kotrým zamedzil otváraciemu gólu na Emirates Stadium.
     
    8
    Ďaleko nebezpečnejšia už bola londýnska odpoveď na druhej strane, pri ktorej sa zaskvel gólman Steve Harper. Defenzívne rady Tigrov sa nestihli vrátiť po útočnej štandardke, čo okamžite využíval Alexis Sánchez. Ten sa stredom ihriska dostal až k zakončeniu zo šestnástky. Skúsený gólman City ale stačil vyraziť loptu pred seba a Angličan si následne poradil i s dorážkou čilského krídelníka, ktorý naňho zblízka nevyzrel. Welbeck už v následnej dorážke pálil vysoko nad.
     
    7
    Na druhej strne zaujímavo zakončoval stopér James Chester, ktorý sa pretlačil do koncovky cez Monreala, no loptu umiestnil len do stredu bránky.
     
    6
    Gunners si ale po prvýkrát vyslúžili potlesk domácich priaznivcov. Peknej akcii Londýnčanov to svedčalo.
     
    5
    Arsenal sa začína rozbiehať. Na pravej strane sa dokázal presadiť Alexis Sánchez, ktorý odcentroval na hlavu Wilshera. Ten hlavičkoval z desiatich metrov mimo
     
    4
    Po Mertesackerovej zdĺhavej rozohrávke s Monrealom sa lopty zmocnil Alexis, ktorý prehodil na Chamberlaina, ale ten sa ani na dvakrát cez Dawsona nedostal.
     
    3
    Prvá ofenzívna akcia Kanonierov skončila nepresnou prihrávkou Wilshera na Bellerína. Rozohrávať bude veterán Harper.
     
    2
    Začíname v pokojnom tempe a to nielen na trávniku, ale i na tribúnach londýnskeho stánku. Pri lopte podľa očakávaní Gunners.
     
    1
    Zápas na Emirates Stadium nám práve začal. Odštartovali ho domáci v červeno-bielej kombinácii. Hull v tmavom zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Wilshere, Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Welbeck
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Ramsey, J. Campbell, Coquelin, S. Ajayi, Arteta
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Hull City AFC: Harper – Chester, C. Davies (C), M. Dawson – Elmohamady, Huddlestone, Livermore, M. Diamé, Robertson – Ben Arfa, A. Hernández
    Náhradníci: Jakupovič – Rosenior, A. Bruce, Brady, G. Ramírez, Quinn, Jelavič
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Roger East – S. Beck, A. Nunn – C. Foy.
    Arsenal everyone

     
    Vitajte na Emirates Stadium, kde ako na jednom zo šiestich štadiónov pokračuje ôsme kolo anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    8. Arsenal: 2 – 4 – 1; skóre 11:9; body 10
    11. Hull City: 2 – 3 – 2; skóre 11:11; body 9

    Forma:

    Arsenal: P – V – R – P – V – P
    Hull City: V – P – P – R – R – P

    Arsenal si krátko pred reprezentačnou prestávkou v bitke snov zmeral sily s londýnskou Chelsea. Mourinhovi zverenci vo vyhrotenom stretnutí zvíťazili 2:0, keď na Hazardov gól z pokutového kopu nadviazal Diego Costa. Pre Gunners to znamenalo ukončenie 11-zápasovej šnúry bez ligovej porážky. Viacej ich trápil ale iný nepríjemný fakt. Kanonieri totiž počas celého zápasu nevystrelili na bránku, čo sa im stalo po prvýkrát od septembra 2003!
    Hre Arsenalu proste v úvode sezóny chýba ľahkosť a priamočiarosť. Okrem nezáživnej hry sa to prejavuje i na výsledkoch, veď z ostatných šiestich zápasov vyhrali Gunners jediný (štyrikrát remzovali!). Sedem zápasov a sedem získaných bodov navyše reprezentuje druhý najhorší štart do sezóny za vlády Arséna Wengera. Doma sa ale londýnskemu celku i naďalej darí, veď tu neprehral už 21 stretnutí v rade. Naposledy ešte v prológu vlaňajšej sezóny (Aston Villa 1:3).

    Málokto by si stavil, že by sa to malo uťať práve v dnešnom zápase proti Tigrom z Hullu. City ale v tomto ročníku znovu preukazuje slušnú výkonnosť. Doterajší priebeh medzi siedmym a prvým kolom ohraničil dvomi víťazstvami (QPR 1:0 a Crystal Palace 2:0). Medzitým v piatich stretnutiach získal nádejné tri body. Spolu s Chelsea a Evertonom navyše zostávajú jedinými celkami, ktoré skórovali vo všetkých doterajších stretnutiach sezóny.
    Tigers, hnaní touto štatistikou, sa dnes pokúsia o druhé ligové víťazstvo v rade, čo sa im nepodarilo už niečo vyše roka. Zmeniť by sa to ale pre záchranu malo už čoskoro. Steve Bruce totiž kompletnú koncentráciu venoval práve lige. Tigers už vypadli z pohárovej Európy (Lokeren 0:1 a 2:1) i z ligového Capital One Cup-u (West Bromwch 2:3). Podarí sa teda Tigrom senzačne vylúpiť Emirates Stadium a posunúť sa tak do hornej polovice ligovej tabuľky?

    Vzájomné zápasy:

    17.05.2014; Arsenal – Hull City 3:2 (Fin.; FA Cup)
    (Cazorla, Koscielny, Ramsey – Chester, C. Davies)

    20.04.2014; Hull City – Arsenal 0:3
    (2x Podolski, Ramsey)

    04.12.2013; Arsenal – Hull City 2:0
    (Bendtner, Ozil)

    13.03.2010; Hull City – Arsenal 1:2
    (Bullard – Arshavin, Bendtner)

    19.12.2009; Arsenal – Hull City 3:0
    (Denilson, Eduardo, A. Diaby)

    17.03.2009; Arsenal – Hull City 2:1 (ŠF; FA Cup)
    (van Persie, Gallas – Barmby)

    Arsenal v ostatných ligových zápasoch zdolal Tigers už päťkrát v rade. Naposledy im nestačil doma pri ich opätovnom návrate medzi elitu.
    Vo vlaňajšom finálovom zápase FA Cup-u sa Arsenalu proti Tigrom podarilo prerušiť deväťročné čakanie na zisk veľkej trofeje.

    Absencie:

    Ani reprezentačná pauza neodbremenila Wengera od starostí. V priebehu týždňa by sa mu ale mal vrátiť Koscielny, Ospina, Ramsey, Yaya Sanogo i pre dnešný zápas vykartovaný Callum Chambers.
    Do tréningového procesu sa navyše zapojil Theo Walcott. Naopak Debuchy, Giroud a najnovšie i Ozil si nezahrajú až do decembra. K dispozícii nie je ani Abou Diaby a Gnabry.

    Hosťom sa zas po drobnom zranení vracia jeden z kľúčových hráčov tímu Steva Bruca Ahmed Elmohamady.
    K dispozícii tak nebude len dvojica Robert Snodgrass, ktorý pauzuje do konca sezóny a brankárska jednotka Allan McGregor, ktorý vynechá asi dva týždne.

    Môj tip: 2:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. A. Sánchez (Mertesacker), 90+1. Welbeck (A. Sánchez) – 17. M. Diamé (Livermore), 46. A. Hernández (Huddlestone)

    Karty:   68. Wilshere (ARS), 80. Cazorla (ARS) – 44. Chester (HUL), 66. Huddlestone (HUL)


    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Wilshere, Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Welbeck
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Ramsey, J. Campbell, Coquelin, S. Ajayi, Arteta
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Hull City AFC: Harper – Chester, C. Davies (C), M. Dawson – Elmohamady, Huddlestone, Livermore, M. Diamé, Robertson – Ben Arfa, A. Hernández
    Náhradníci: Jakupovič – Rosenior, A. Bruce, Brady, G. Ramírez, Quinn, Jelavič
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Roger East – S. Beck, A. Nunn – C. Foy