Manchester City – Tottenham 4:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (1:1)
Hull City AFC
Sobota 18.10.2014, 16:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Welbeck (A. Sánchez) - 2:2
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri síce nijak zvlášť neexcelovali, ale napriek tomu sa dostávajú k vyrovnávajúcemu gólu v sieti Eldina Jakupoviča. Stredom ihriska sa pretiahol najlepší hráč v červenom Alexis Sánchez, ktorý na šestnástke stačil prestrčiť loptu na DANNYHO WELBECKA. Ten si prebral loptu efektne do pohybu a povedľa švajčiarskeho gólmana hostí vyrovnáva na priebežných 2:2. Pokúsi sa Arsenal o absolútny obrat? Má na to ešte päť nadstavených minút.
    A. Hernández (Huddlestone) - 1:2
     
    46
    Hull City dalo gól!
    Neuveriteľný štart druhej polky dodáva dnešnému popoludniu na Emirates Stadium absolútne nový rozmer. Tigrom z Hullu stačilo niečo vyše tridsiatich sekúnd, aby zo svojej tretej strely na bránku otočili priebeh na severe Londýna. Ahmed Elmohamady na pravej strane otvoril priestor pre Toma Huddlestonea, ktorý presne odcentroval do stredu šestnástky. Tam sa najlepšie orientoval ABEL HERNÁNDEZ, ktorý predskočil Nacha Monreala a presnou hlavičkou k pravej žrdi posiela Tigers do vedenia!
    M. Diamé (Livermore) - 1:1
     
    17
    Hull City dalo gól!
    Z obrovského náporu Arsenalu sa zdvojnásobenie domáceho vedenia nekonalo, naopak na druhej strane prichádza blesk z čistého neba. Jack Livermore vyviezol loptu stredom ihriska až za polovicu, odkiaľ prihrával na MOHAMEDA DIAMÉHO. Ten si hodil loptu pomedzi troch obrancov v bielo-červenom, aby zdanlivo stratený boj vyhral a dostal sa až k zakončeniu. V ňom si poradil priam rutinérsky, keď poľahky prehodil vybiehajúceho Szczesneho. Na severe Londýna začíname odznovu!
    A. Sánchez (Mertesacker) - 1:0
     
    13
    Arsenal FC dal gól!
    Dlho si už Steve Harper čisté konto neudržal, Kanonieri sa ujímajú jednogólového vedenia. Tentokrát to znovu bolo po individuálnej akcii ALEXISA SÁNCHEZA, ktorý sa nepúšťal do postupnej rozohrávky, ale priamočiarym ťahom na bránu zodvihol zo sedačiek celý Emirates Stadium. Na pravej čiare sa šikovnou kľučkou zbavil Diamého i kapitána Curtisa Daviesa, aby následne skraja veľkého vápna krížnou strelou do pravého dolného rohu otvoril skóre zápasu. Favorit ide podľa očakávaní do vedenia.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. A. Sánchez (Mertesacker), 90+1. Welbeck (A. Sánchez) – 17. M. Diamé (Livermore), 46. A. Hernández (Huddlestone)

    Karty:   68. Wilshere (ARS), 80. Cazorla (ARS) – 44. Chester (HUL), 66. Huddlestone (HUL)


    Arsenal FC: Szczęsny – Bellerín, Mertesacker (C), Monreal, Gibbs – Wilshere, Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez – Welbeck
    Náhradníci: D. Martínez – Rosický, Ramsey, J. Campbell, Coquelin, S. Ajayi, Arteta
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Hull City AFC: Harper – Chester, C. Davies (C), M. Dawson – Elmohamady, Huddlestone, Livermore, M. Diamé, Robertson – Ben Arfa, A. Hernández
    Náhradníci: Jakupovič – Rosenior, A. Bruce, Brady, G. Ramírez, Quinn, Jelavič
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Roger East – S. Beck, A. Nunn – C. Foy