Manchester City – Tottenham 4:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
4:1 (2:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.10.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    88
    Výbornú fazónu z posledných týždňov sa ešte snažil podčiarknuť James Milner, ktorý si hlasným spôsobom pýta predĺženie kontraktu na Etihad Stadium. Na ľavom okraji šestnástky sa najskôr pretlačil cez Diera, aby následne pálil povedľa Jana Vertonghena. Ten jeho obstrel zraziť nestačil, na loptu si nesiahol ani Hugo Lloris. Kohútov od piateho banánu zachránila ľavá žrď!
     
    77
    Na trávnik už vybieha i nedávno ešte unavený Yaya Touré, ktorý dnes absentoval v zostave kvôli neskorému príchodu z Afriky. Miesto mu prepustil Fernando.
     
    75
    Manchester City dal gól!
    SERGIO AGUERO sa dnes znovu utrhol z reťaze a Tottenham je už na lopatkách! Neuveriteľné predstavenie argentínskeho zabijaka sa musí páčiť každému priaznivcovi hry hier. Akcia City teraz začala šikovne rozohratým voľným kopom z vlastnej polovice ihriska. Fernandinho oditiaľ nakopol loptu na rozbehnutého Kuna, ktorému hattrick nestačil a po šikovnej zaekávačke na studeného Vertonghena vypálil z okraja veľkého vápna prim mechytateľne. Lopta zapadla presne k pravej žrdi bránky bezmocného Huga Llorisa. 4:1!
     
    71
    Na druhej strane sa na pľac dostane černohorský útočník Stevan Jovetič. Pozíciu mu uvoľnil aktívny David Silva. Do konca ešte dvadsať minút.
     
    70
    Mauricio Pochettino okamžite reaguje na vzniknutú situáciu a namiesto Ryana Masona posiela absentujúceho stopéra ku Kaboulovi, ktorým je Jan Vertonghen.
     
    68
    Manchester City dal gól!
    SERGIO AGUERO si i po tretíkrát postavil loptu na biely bod, odkiaľ zaznamenáva svoj druhý penaltový zásah, ktorým kompletizuje svoj hattrick. Argentínsky snajper poslal Llorisa do opačnej strany. Hugo si opäť vybral svoj ľavý roh, no dopadlo to presne ako pri prvom pokuse Sergia. Citizens už vedú o dva góly, Aguero s hattrickom!
     
    67
    Blázinec na Etihad Stadium pokračuje a tentokrát znovu šaleli predovšetkým hráči Manchestru City. Na pravej strne dobehol zakopnutú loptu Jesús Navas, ktorý vletel do šestnástky, z ktorej prvej strany posielal prízemnú prihrávku na stred malého vápna. Tam už mohol do prázdnej bránky zakončovať Sergio Aguero, ktorý bol ale zozadu stiahnutý Faziom. Jon Moss vytiahol oprávnenú červenú kartu a taktiež sa bude kopať pokutový kop číslo štyri!
     
    65
    Ďalšia obrovská príležitosť pre Tottenham a znovu ju zakončoval Roberto Soldado, ktorý však ani v tomto prípade nepochodil. Na ľavej strane spolupracoval Chadli s Eriksenom. Do šestnástky centroval tuším druhý menovaný, ktorý cez Sagnu poslal loptu priamo na os ihriska. Tam akrobaticky zakončoval Soldado do protipohybu Joea Harta, ktorý ale nádherným spôsobom vykopáva loptu do strany!
     
    63
    Joe Hart ale napodobnil svojho parťáka z opačného konca hracej plochy a taktiež chytá pokutový kop! Roberto Soldado to narozdiel od Aguerovej druhej penalty nepokazil a loptu dobre umiestnil do pravého dolného rohu. Hart ale výborne čital hru a efektným zákrokom vyráža do strany. Soldado nezažehnal svoju streleckú mizériu.
     
    62
    Taktiež i na druhej strane sa dnes bude kopať pokutový kop, ktorý bude zahrávať sám postihnutý Roberto Solddo. Ten sa na pravom okraji šestnástky dostal k lopte od Lamelu. Zozadu ho dôrazne atakoval Martín Demichelis, ktorý sa nalepil na jeho chrbát, čo Soldado využil na teatrálny pád. Spurs môžu vyrovnať!
     
    59
    Tempo futbal z jednej strany na druhú pokračuje. Ďalšia veľká príležitosť pre úradujúceho šampióna. Po zisku lopty v strede poľa sa otvoril priestor pre Jesúsa Navasa, ktorý si preberal loptu od Jamesa Milnera. Španielsky krídelník vletel až do šestnástky, kde mohol prihrávať ešte na Aguera, no napokon sa rozhodol zakončiť sám. Jeho strelu na bližšiu žrď ešte zrazil Federico Fazio, no ani to výborného Llorisa nerozhodilo. Francúz vyráža na rohový kop.
     
    56
    Citizens sa z rýchleho protiútoku presadiť nedokázali, keď Navasa zablokoval Capoue. Následný brejk Spurs zas hasil práve Navas, ktorý po faule na Chadliho vidí žltú kartu.
     
    49
    Sergio Aguero bude s prípadným dvojgólovým súčtom z dnešného zápasu zrejme sklamaný. Argentínsky bomber to dnes skúša zo všetkých pozícii. Tentokrát si nachystal loptu na šestnástkovom oblúku, odkiaľ i za prispenia Faziovho teču smeroval tesne po ľavej ruke Huga Llorisa. Lopta pred ním ešte nepríjemne skočila, no Francúzsky spoľahlivý gólman si zachovala chladnú hlavu a na dvakrát dokázal lapiť loptu. City je ale naďalej veľmi nebezpečné.
     
    45
    City sa teraz poľahky dostalo k rýchlemu brejku, ktorý na polovici ihriska započal bojovník James Milner. Ten sklzom vypichol loptu Capouemu. Zmocnil sa jej následne Sergio Aguero, ktorý už za polovicou ihriska prihrával doprava na Jesúsa Navasa. Ten si posunul loptu do behu, zbavil sa i Fazia a z pravej strany šestnástky preveril Huga Llorisa. Ten si teraz nepočínal práve najistejšie, keď ho lopta poriadne popálila, no Francúz dokázal vyboxovať Navasov pokus zo šestnástky nad bránku.
     
    42
    Teraz mal už Joe Hart ďaleko viacej práce a kľudne mohlo byť znovu vyrovnané! Roberto Soldado sa výborne zorientoval na šestnástke, kde prihrával do strany na Christiana Eriksena. Ten sa dostal cez po prvýkrát chybujúceho Kompanyho. Následnú prihrávku ešte na zemi spacifikoval Fernando, no loptu posielal len na hranicu šestnástky, kde bol pripravený Ryan Mason. Ten znovu vyprášil svoju pravačku, no pozorného Harta ani v tomto prípade neprestrelil. Anglický šaman vyrazil pred seba, kde už hasil Kompany.
     
    37
    Ďalším potrestaným hráčom je Eric Dier, ktorý sa zozadu zavesil na prenikajúceho Clichyho. Moss opäť dlho neváhal.
     
    35
    Sergio Aguero si ale krátko na to mohol všetko vynahradiť, keď sa po výbornej kolmici od Davida Silvu dostal osamotený až do šestnástky. Až tam ho križoval francúzsky stopér Younés Kaboul, ktorý ho ale beztak zastaviť nedokázal. Aguero si spravil kľučku na jednom metri a následne zamieril pomedzi nohy Huga Llorisa. Francúzska reprezentačná jednotka ale zavrela bránu včas a loptu za svoj chrbát nepustila. Stav 2:1 sa nemení, Aguero si na zavŕšenie hattricku musí počkať.
     
    34
    Na Etihad Stadium sa teraz toho deje strašne veľa. Jon Moss už musel i po prvýkrát tasiť, keď potrestal nedovolený zákrok Ryana Masona.
     
    33
    Sergio Aguero ale hattrick nekompletizuje! Výborný Hugo Lloris dokázal Argentínčanovi vykopúť nedôrazne zahratú penaltu. Sergio nepochodil ani z následnej akrobatickej koncovky, keď loptu zastrihal nohami len nad hornú konštrukciu Francúzovej svätyne. Lloris šiel pri penalte znovu po svojej ľavej ruke a tentokrát už na Aguerovu strelu stačil. Stav 2:1 trvá!
     
    32
    David Silva končí na zemi a bude z toho penalta číslo dva! Tentokrát je verdikt Jona Mossa ešte jednoznačnejší, než v dvadsiatej minúte. James Milner prestrčil loptu na španielskeho šikulu, ktorého nemotorne jasne podrazil kapitán Kaboul. Penalta oprávnená, City môže zveľadiť svoj náskok.
     
    28
    Namiesto zraneného Franka Lamparda už na trávnik vybehol brazílsky stredopoliar Fernandinho, ktorý vytvorí stredovú dvojicu s Fernandom.
     
    23
    Sergio Aguero pokračuje s veľkou chuťou a už to mohlo byť kľudne o dva góly. Po pravej strane sa prehnal zatiaľ aktívny Jesús Navas, ktorý nasadil okolo utrápeného Rosea. Španielsky krídelník vnikol až do šestnástky, odkiaľ po zemi prihrával do stredu veľkého vápna. Tam sa najlepšie orientoval dvojgólový strelec tohoto zápasu Aguero, ktorý ale tentokrát zamieril síce prudko, no len do stredu bránky. Lloris isto chytá. Pokračujeme za stavu 2:1.
     
    20
    Manchester City dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil SERGIO AGUERO, ktorý nedal Llorisovi šancu. Hugo šiel po svojej ľavej ruke, no lopta smerovala do protiľahlého rohu. Citizens sa expresne rýchlo vracajú do vedenia, divoká prestrelka na Etihad Stadium pokračuje!
     
    19
    Manchester City sa ale veľmi rýchlo môže vrátiť do jednogólového vedenia! V súboji s Erikom Lamelom totiž po Silvovej prihrávke padol Frank Lampard a Jon Moss nekompromisne ukázal na biely bod! V dvadsiatej minúte sa bude kopať pokutový kop!
     
    15
    Tottenham dal gól!
    Domáci si ale nestihli ani uvedomiť, že vedú a už je to znovu remíza! Práve jeden z podstatných kľúčov k otváraciemu gólu Fernando teraz pochybil a zavinil vyrovnávajúci gól Spurs. Brazílsky stredopoliar stratil loptu v súboji s Masonom, následne sa jej zmocnil Soldado, ktorý ju okamžite rozdal doprava na CHRISTIANA ERIKSENA. Ten si prebral loptu ideálne do behu a z vnútra šestnástky prestrelil i Joea Harta. Ten síce reagoval dobre a na loptu si pravým chodidlo i siahol, no vytesniť ho mimo priestoru troch žrdí nedokázal. Lopta končí od brvna v sieti, 1:1!
     
    13
    Manchester City dal gól!
    Kým Tottenham vo svojej superšanci pred piatimi minútami ešte nepochodil, na druhej strane sa už sieť vlnila. Aj toto deklaruje priepastný rozdiel medzi týmito dvomi mužstvami. Fernando pri rozohrávke hostí odobral loptu Masonovi, guľatý nezmysel posunul na Lamparda. Frankie namiesto koncovky prihrával do strany na SERGIA AGUERA, ktorý sa vo vnútri šestnástky pohral s Dierom i Kaboulom a po ich roztancovaní zamieril nechytateľne k ľavej žrdi. Nebrániteľný Kun posiela CItizens do vedenia.
     
    8
    Ryan Mason sa nečakane dostáva do jednej gólovej príležitosti za druhou a pri tejto najväčšej to už mohlo a aj malo byť 0:1! Roberto Soldado opil rožkom stopérsku dvojicu v bledomodrom. Do kapsy medzi obrancov zbehol práve Mason, ktorý ale zoči-voči výbornému Hartovi nepochodil. Anglická reprezentačná jednotka stačila jeho obstrel vykopnúť do strany. Následne z druhej vlny hral znovu Eriksen, ktorý bombou z hranice šestnástky mieril tesne nad. Tottenham začína veľmi odvážne a snaží sa tak zabudnúť na minuloročné výprasky.

    Erik Farkaš

    Góly: 13. Aguero (Lampard), 20. Aguero (pen.), 68. Aguero (pen.), 75. Aguero (Fernandinho) – 15. Eriksen (Soldado)

    Karty:   56. J. Navas (MC) – 34. R. Mason (TOT), 37. E. Dier (TOT)   67. Fazio (MC)

    Nepremenená penalta: 33. Aguero (MC), brankár Lloris zneškodnil – 63. Soldado (TOT), brankár Hart zneškodnil


    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernando, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Aguero
    Náhradníci: W. Caballero – Džeko, Kolarov, Fernandinho, Jovetič, Boyata, Y. Touré
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Tottenham Hotspur: Lloris – E. Dier, Kaboul (C), Fazio, Rose – R. Mason, Capoue – Lamela, Ch. Eriksen, Chadli – Soldado
    Náhradníci: Vorm – Vertonghen, Adebayor, Townsend, Kane, M. Dembélé, Stambouli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, S. Bennett – M. Oliver